preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Erazmus + projekt „Green Energy Saves The Earth“ – mobilnost u Bugarskoj Varni

Autor: Josip Kraš, 25. 7. 2022. 09:57

Ovu školsku godinu obilježila su i putovanja i Erasmus+ mobilnosti. Zadnja mobilnost ove školske godine bila je  u sklopu Erasmus+ KA229 projekta „Green Energy Saves the Earth“. Mobilnost je trajala od 2. do 7. Sprnja 2022.g. Ovog puta naši učenici Hrvoje, Petar, Vanja i Karlo u pratnji Melite Brodar i Josipa Kraša krenuli su u Bugarsku. U jednom danu prošli su kroz 7 država: Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Rumunjsku i Bugarsku. Do Beča vozili su se transferom iz Ivanca u kombiju, a odande do Varne letjeli su airbusom!

 [više]

ODLUKA - DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 11. 7. 2022. 20:23

Poštovani roditelji, staratelji,

na linku/privitku možete preuzeti Odluku o drugim obrazovnim materijalima u školskoj godini 2022./2023.

ODLUKA - Drugi obrazovni materijali.

 [više]

UDŽBENICI 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 7. 7. 2022. 10:50

Poštovani roditelji,                                                                                     

prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu za školsku godinu 2022./2023. svim učenicima bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete dok će se nabava drugih obrazovnih materijala (DOM): radne bilježnice, zbirke zadataka, atlasi, likovne mape i sl. financirati iz drugih izvora (roditelji, JLS, …). Suglasnost za pokrivanje troškova drugih obrazovnih materijala dali ste nam u prethodnom razdoblju te iste naručujete sami.

Svoje komplete udžbenika učenici će preuzimati u školi prvog dana nastave u novoj školskoj godini. Udžbenici su dijelom novi, dijelom rabljeni.

Roditelj/skrbnik će prilikom primitka udžbenika potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika, a temeljem Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna.

Izjavom se roditelj/skrbnik obvezuje da će po završetku nastavne godine vratiti školi udžbenike u uporabnom stanju, odnosno da će u slučaju njihovog gubitka ili oštećivanja biti dužni nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika. Roditelj/skrbnik učenika koji ne prihvati obvezu vraćanja udžbenika ne može ostvariti pravo na korištenje istih u narednoj školskoj godini.

Troškove nabave drugih obrazovnih materijala (DOM) za učenike 2. – 8. razreda i ove godine sufinancirat će Grad Ivanec.

Grad će te troškove nadoknaditi u visini zakonom propisanog novčanog limita za radne bilježnice te će pokriti i trošak nabave likovnih mapa.

Za učenike prvih razreda Grad Ivanec roditeljima/skrbnicima isplaćuje potporu za opremanje djeteta uoči polaska u školu o čemu su roditelji pravodobno informirani na roditeljskim sastancima.

Na linkovima/prilogu se nalaze popisi drugih obrazovnih materijala (DOM) od 1. - 8. razreda koje kupuju roditelji. Isti su dostavljeni svim ivanečkim dobavljačima.

 

              DOM 1. - 4.           DOM 5. - 8. 

 

Osim tih popisa, na linkovima/prilogu su dostupni i popisi svih udžbenika i pripadajućih drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u školskoj godini 2022./23., od 1.- 8. razreda.

 

    UDŽ DOM 1. - 4.   UDŽ DOM 5. - 8. 

 

 

Naputak o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika (MZOS)

Zakon o udzbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovu i srednju skolu NN 116/2018.

 

 [više]

Odluka o odabiru udžbenika za školsku godinu 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 30. 6. 2022. 16:16

U prilogu možete preuzeti Odluku o odabiru udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

Udžbenici će biti osigurani za sve učenike, dijelom korišteni, a dijelom novi, nabavljeni sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 [više]

SANDI MALOIĆ NAGRAĐEN LJETNOM ŠKOLOM TEHNIČKIH AKTIVNOSTI U ZADRU

Autor: Anđelka Barlek, 30. 6. 2022. 15:59

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture je u utorak 28.6.2022. u OŠ Retkovec u Zagrebu održao 4. izložbu radova - Mladi tehničari i njihovi mentori u sklopu programa susret Klubova mladih tehničara - mladi tehničari i njihovi mentori. Naša škola je prvi puta sudjelovala prošle godine na 3. izložbi radova sa Brojačem kupaca koji je izradio Marino Bruža Habek u RoboPro  programu te postigao 1. mjesto iz robotike na 62. državnom on line natjecanju mladih tehničara 2020. godine. Ove godine je na 4. izložbi Sandi Maloić 7.r predstavio svoj Izbacivač konfeta napravljen od cijevi i čepova za kanalizaciju.

 [više]

KLARA KLAMPFL NA SVEČANOM PRIJEMU KOD ŽUPANA I OVE GODINE

Autor: Anđelka Barlek, 30. 6. 2022. 15:38

Varaždinska županija je 29. lipnja u atriju Županijske palače održala svečani prijem za učenike i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima postigli 1. mjesto u školskoj godini  2021./2022. u znanju i strukovnim disciplinama, na natjecanjima u glazbi te u sportu. Učenici varaždinske županije na državnim natjecanjima su osvojili 73 medalje, od čega su 33 državna prvaka.  Na svečanom prijemu nagrađenim učenicima uručena su priznanja za postignuti uspjeh. Na prijem je pozvana učenica Klara Klampfl 7.r  sa mentoricom Anđelkom Barlek.

 [više]

Erasmus - Green energy Vijest ima dokument u privitku

Autor: Lana Čiček, 30. 6. 2022. 15:14

Učenici sedmih i osmih razreda dobili su zadatak opisati kako oni vide budućnost našeg planeta. Budući da je zadatak vezan uz Erasmus+ projekt Green Energy Saves the Earth, učenici su se fokusirali na zelenu energiju i onečišćenje planeta. Lara Geci i Leon Oreški  stvorili su SF priče, a Teo Breški i Ivana Roginek napisali su sastavke nakon kojih ćemo se svi zapitati želimo li doista takvu budućnost za naš planet.

 [više]

Oproštaj osmaša u ivanečkoj osnovnoj školi - ove godine uživo!

Autor: Nataša Roginek, 23. 6. 2022. 15:59

Stisak ruke, zagrljaj, suze….. Nakon dvije godine stanke zbog COVIDA 19, ove smo godine sa velikom željom i entuzijazmom dočekali  završnu oproštajnu priredbu osmih razreda- uživo.U prepunoj sportskoj dvorani ivanečke osnovne škole, zadnji dan nastave 21. lipnja 2022. godine, zavijorile su zastave osmih razreda, prolomio se pljesak razdragane publike i započeo je još jedan oproštaj generacije osmih razreda. Nakon zanimljivog predstavljanja svaki je razred izveo svoju razrednu plesnu točku koju su zajednički osmislili.

 [više]

Vjeronaučna sudnica - prava životna škola

Autor: Nataša Roginek, 23. 6. 2022. 10:32

Pretposljednji je tjedan u našoj školi bio obilježen realizacijom razrednog projekta sedmih razreda pod nazivom Vjeronaučna sudnica. Tih su dana sedmaši javno izvodili prikaz sudnice kojeg su ostvarili nakon obrade Božjih zapovijedi i timskoga rada u pripremi njezinog izvođenja. Učenici su najprije pisali životne priče u kojima glavni lik krši određene Božje zapovijedi a samim time se sukobljava i sa državnim zakonima i propisima.

 [više]

OVE ŠKOLSKE GODINE SKUPILI SMOUKUPNO PETSTOTINJAK KG PLASTIČNIH ČEPOVA ZA UDRUGU UOLL

Autor: Vesna Vitez, 22. 6. 2022. 06:29

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec u matičnoj i područnim školama nastavlja s aktivnim sudjelovanjem u ekološkom i humanitarnom projektu. Provodi ga Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. U projekt smo se uključili prije 7 godina na inicijativu školskog Volonterskog kluba Iksići i voditeljice kluba učiteljice Suzane Jagić.

 [više]

KORELACIJA NASTAVNOG PREDMETA ENGLESKOG JEZIKA I GEOGRAFIJE

Autor: MARTINA HARJAČ, 20. 6. 2022. 17:19

Dana 15.6. učenici 6.a i 6.c razreda imali su sat korelacije nastave engleskog jezika (učiteljica Lana Čiček) i geografije (učiteljica Martina Harjač). Nastava je održana vani u dvorištu škole, a učenici su dobili zadatak da u miješanim skupinama na engleskom jeziku ispričaju o baštini svojeg zavičaja (o čemu su učili na satu geografije). Učenici su spremno prihvatili zadatak, vrlo intenzivno razgovarali u svojim skupinama te na kraju prezentirali rad pred ostalim učenicima.

 [više]

Naša mala knjižnica

Autor: Valentina Posavec Kovač, 20. 6. 2022. 12:13

Projekt Naša mala knjižnica je međunarodni projekt namijenjen popularizaciji čitanja među mladima te promicanju europskih autora i ilustratora. Projekt je namijenjen osnovnim školama i vrtićima s ciljem povećanja dječje publike i razvoja čitalačke kulture. Svrha projekta je ponuditi djeci knjigu koja zaokuplja pažnju svojim sadržajem, potiče na čitanje uz promišljanje i traži aktivno sudjelovanje u analizi djela.

 [više]

Škola u prirodi 15.6.-17.6.2022.

Autor: Tea Ribić, 20. 6. 2022. 08:08

Učenici četvrtih razreda matične škole te područnih škola Kuljevčica i Prigorec proveli su tri prekrasna dana u Istri. Prvi dan posjetili su Pulu gdje su upoznali i razgledali kulturne spomenike i sam centar grada. Nakon Pule stigli su u Fažanu gdje su brodom krenuli na Brijune. Sve ih je oduševila prekrasna priroda nacionalnog parka. Uživali su u vožnji vlakićem, safari parku i muzeju. Drugi dan posjetili su JU Kamenjak gdje su sudjelovali u radionici "Prozori u prošlost".

 [više]

Napredovanja u zvanju za pet djelatnica škole

Autor: Draženka Stančić, 20. 6. 2022. 08:05

U ovoj školskoj godini čak je pet naših djelatnica prošlo uvide kroz sustav napredovanja prema novom pravilniku. Škola tako ima tri izvrsne savjetnice, vjeroučiteljicu Natašu Roginek, učiteljicu Povijesti, dr. sc. Suzanu Jagić i školsku knjižničarku Draženku Stančić te dvije savjetnice, učiteljicu Tehničke kulture Anđelku Barlek i učiteljicu Informatike Renatu Papec. Ostvarile su to svojim radom u školi i u sustavu obrazovanja. Čestitamo na lijepom uspjehu!

 [više]

Different but together

Autor: Sonja Poljak, 20. 6. 2022. 07:23

Krajem travnja 2022. PŠ Tin Ujević Salinovec započela je novi Erasmus + projekt pod nazivom Different but together. U projekt su uz našu školu uključene i škole iz Poljske, Turske te Institut za latinoameričke manjine u Austriji.Iz naše škole u projekt su uključeni učenici 5. i 6. razreda matične škole i PŠ Salinovec sa učiteljicama Natašom Roginek, Valentinom Posavec Kovač i Sonjom Poljak koja je i koordinator čitavog projekta.

 [više]

Treća mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta "The trail of architecture of the region we live".

Autor: Sonja Poljak, 20. 6. 2022. 07:00

Učenici 8. razreda PŠ Tin Ujević iz Salinovca ( Vida Grahek, Ivana Korenić, Gabriela Miklošić, Vanja Pofuk i Dorijan Jakopec) i učiteljice Valentina Posavec Kovač i Sonja Poljak u razdoblju od 06.06. do 11.06. 2022. boravili su u gradu Amasya na sjeveru Turske u regiji Crnog mora. Grad ima dugu povijest još od kraljevstva Ponta (helenističkog kraljevstvo na sjeveru Male Azije). To je  rodni grad Strabona, povjesničara, geografa i filozofa kao i sultana Murata I. i Selima I.

 [više]

POSJET UČENIKA OSMIH RAZREDA VUKOVARU – 7. lipnja 2022.

Autor: Irena Pejnović, 17. 6. 2022. 10:43

Učenici osmih razreda ove su godine sudjelovali u projektu pod nazivom „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“, u organizaciji Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. U okviru jednodnevne terenske nastave organizirano je predavanje pod nazivom Domovinski rat. Tom prilikom su učenici najprije saznali mnoštvo činjenica o gradu Vukovaru prije rata, a zatim o 90 dana napada na Vukovar koji je na kraju doveo do njegova pada.

 [više]

25. Županijska smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije

Autor: Melita Brodar, 15. 6. 2022. 13:09

Učenička zadruga „Ivančica“ iz naše škole sudjelovala je 10. lipnja 2022. godine na XXV. Smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije čiji su domaćini bili Osnovna škola Visoko, županijska Podružnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Varaždinska županija. Na županijskoj smotri sudjelovalo je 20 učeničkih zadruga. Naša zadruga predstavila se s dvije sekcije, Lončarsko-keramičarskom i Eko sekcijom, a rad u zadruzi predstavile su učenice Ena Gotal i Eva Levanić. Učenice su vodile učiteljice Marina Kunštek i Melita Brodar.

 [više]

KLARA KLAMPFL DOBITNICA DRUGOG OSKARA ZNANJA

Autor: Anđelka Barlek, 15. 6. 2022. 07:03

Agencija za odgoj i obrazovanje i ove je godine tradicionalno državnim i međunarodnim prvacima dodijelila Oskar znanja najveću i najvažniju nagradu u obrazovanju  za izniman uspjeh  i postignute rezultate. Dodjela Oskara znanja organizirana je u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija. Agencija za odgoj i obrazovanje nakon dvije godine online provođenja natjecanja i smotri, i online dodjela Nagrada Oskara znanja, ove školske godine organizirala je i provela državna natjecanja uživo, kao što je bila održana svečana dodjela Nagrade Oskara znanja.

 [više]

Planinarska sekcija OŠ Ivanec pobjednik 1. planinarske olimpijade

Autor: Josip Kraš, 14. 6. 2022. 06:06

 Na lokalitetu Šumi u nedjelju, 12.lipnja 2022.g održana je 1. planinarska olimpijada u organizaciji PK Ivanec. Sudjelovali su učenici iz pet različitih škola: OŠ Ivanec, OŠ Maruševec, OŠ Klenovnik, II. OŠ Varaždin i OŠ Višnjica. Natjecanje se održalo u pet disciplina i pjesničkom recitalu. Ivanečka škola okitila se zlatom u tri discipline: planinarskoj štafeti, orijentaciji i vezanju planinarskih čvoreva, dok smo srebro uzeli u povlačenju užeta i pjesničkom recitalu, a nastupili smo i u slaganju šatora.

 [više]

Obilježen Dan škole u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 13. 6. 2022. 10:36

U četvrtak, 9. lipnja 2022. godine, u PŠ Prigorec održana je školska priredba kojom je obilježen Dan škole, a ujedno i skorašnji završetak nastavne godine 2021./2022. Učenici su se raznovrsnim programom predstavili mnogobrojnim gostima i razveselili ih pjesmom, plesom, igrokazima i vicevima. Publika je velikim pljeskom nagradila trud naših učenika od kojih je nekima ovo bio prvi nastup u posljednje dvije godine. 

 

 [više]

Završna priredba u PŠ Kuljevčica

Autor: Karmela Šambar, 11. 6. 2022. 05:27

U srijedu, 6. lipnja, učenici Područne škole Kuljevčica održali su završnu priredbu, kojom su pjesmama, igrokazom i recitacijama pripremljenim uz mentorstvo svojih učiteljica obilježili završetak još jedne nastavne godine.Djeca su najveća radost, izmame osmijeh na mnoga lica, a ono najljepše, radost i veselje, odzvanjali su danas u našoj školi. Prisustvom roditelja, baka i djedova, stričeva i teta,….. učenicima je iskazana posebna potpora i ohrabrenje, a oni su im pokazali sve što su marljivo vježbali i učili.

 [više]

Susret u vrtovima u ivanečkom parku

Autor: Suzana Jagić, 10. 6. 2022. 06:42

Po četvrti put u Hrvatskoj 3. lipnja 2022. održana je manifestacija Susret u vrtovima/Rendez-vous aux jardins čija je tema ove godine bila Vrtovi i klimatske promjene. U koordinaciji Ministarstva kulture Francuske Republike i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te u suradnji s Konzervatorskim odjelima u Varaždinu i Trogiru priređeni su prigodni edukativni programi u Ivancu i Kaštel Lukšiću. Ivanečki park odabran je za prezentaciju jer su posljednjih godina klimatske promjene (oluje, nametnici, bolesti…) bitno utjecale na njegovo stanje i izgled.

 [više]

Planinarska sekcija na izletu godine u PP Učka

Autor: Josip Kraš, 7. 6. 2022. 08:49

Učenici planinarske sekcije OŠ Ivanec, njih 33, u nedjelju 5. lipnja odradili su izlet godine na najvišu istarsku planinu – Učku. Uz posjet parku prirode, učenici su se popeli i na vrh Vojak na 1396m nadmorske visine te s najvišeg vrha Istre gledali na jednu stranu more prema Kvarneru, a s druge strane Učke na plodno Ćepić i Ročko polje. Po povratku stali su na odmaralištu Draganić da obave večeru u Burger kingu te se oko 22:00 sata vratili kući, umorni, ali ispunjenih očekivanja.

 [više]

Dan škole u PŠ Salinovec

Autor: Valentina Posavec Kovač, 4. 6. 2022. 08:11

„Škola nas uči da razumijemo stvarnost. Ići u školu znači otvoriti um i srce stvarnosti, u bogatstvu njenih aspekata, njenih dimenzija.“
                                  Papa Francesco

 

Ove školske godine smo napokon, nakon dužeg razdoblja, imali priliku Dan škole proslaviti u zajedništvu, otvoriti um i srce svim školskim aktivnostima i uživo proslaviti rođendan naše škole.

 [više]

Održan 3. STEM tjedan "U znanju raSTEM"

Autor: Renata Papec, 2. 6. 2022. 17:42

Od ponedjeljka 23.5.  do četvrtka 26.5. u našoj školi sve je bilo posvećeno znanosti. Već treću godinu zaredom održan je STEM tjedan. Projekt pod nazivom U znanju raSTEM osmišljen je s ciljem popularizacije znanosti među učenicima škole i zainteresiranom javnosti te poticanja kreativnosti učenika u području znanosti i tehnologije.

 [više]

Obilježen Dan škole

Autor: Irena Pejnović, 1. 6. 2022. 20:01

U petak 27. svibnja povodom Dana škole u velikoj sportskoj dvorani je održana priredba. Misao vodilja bili su stihovi pjesnikinje Zorice Klinžić – Djeca nose svjetove na dlanu. Prije početka programa sudionicima i publici se obratio gospodin Josip Krtanjek, županijski vijećnik i gospodin Goran Spasojević, izaslanik gradonačelnika grada Ivanca Milorada Batinića.

 [više]

Odbojkašice 5. i 6. razreda DRŽAVNE PRVAKINJE!

Autor: Renata Papec, 1. 6. 2022. 18:29

Na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava za učenice 5. i 6. razreda u odbojci, koje se upravo održava u Vinkovcima naše odbojkašice  okitili su se  zlatom!

Ekipu OŠ Ivanec čine: Eva Levanić, Patricia Belač, Marta Šenjuk, Laura Solina, Lana Osonjački, Lana Putarek, Eli Lepoglavec, Nives Hrgar, Lu Miklaužić, Nika Končevski, Zara Škorak i Tara Pavlina. 

U polufinalu su pobjedile Osijek, a u finalu Vodnjan.

Voditelj ekipe Ivan Hrg.

Čestitke svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog fantastičnog rezultata!

 [više]

Posjet DVD-a Bedenec PŠ Kuljevčica

Autor: Karmela Šambar, 1. 6. 2022. 10:17

   U utorak, 31. svibnja, nekoliko je djelatnika DVD-a Bedenec  posjetilo učenike PŠ Kuljevčica.Ispred škole dočekalo ih je vatrogasno vozilo te su im vatrogasci održali kratke pokazne vježbe kako i čime gase požare. Detaljno su objasnili svaki dio opreme koju imaju na sebi te dijelove i opremu vatrogasnog vozila, kao i kako se treba ponašati u slučaju opasnosti od požara te u kojim još situacijama, osim požara, trebaju zvati vatrogasce.

 [više]

ODRŽANO POLAGANJE VOZAČKOG ISPITA ZA BICIKLE

Autor: Anđelka Barlek, 31. 5. 2022. 07:43

Nakon dvije godine stanke radi covida u našoj školi u ponedjeljak 23.05. trideset i devet učenika petih i šestih razreda pristupilo je polaganju vozačkog ispita za bicikle. Ispit je uspješno položilo dvadeset i šest učenika. Na ispitu su bili nazočni djelatnici HAK-a Valentina Bazo i Stanko  Hošnjak, policajac iz PP Ivanec Ivica Lazar te učiteljica tehničke kulture Anđelka Barlek.

 [više]

Ivonjski slovar 1.c

Autor: Ivančica Krtanjek, 31. 5. 2022. 07:02

     Učenici 1. c razreda sa svojim učiteljicom Ivančicom Krtanjek ove godine sudjeluju u eTwinning projektu Slovarica našeg kraja. U prvoj fazi projekta, nakon naučene abecede, tražili su zanimljive riječi na ivanečkom govoru. Pošto većina učenika ne poznaje taj govor, potražili su pomoć članova svojih obitelji. U školi su nakon toga odabrali najzanimljivije riječi.

 [više]

Videokonferencija Kliofest 2022. - KREMENKO

Autor: Suzana Jagić, 26. 5. 2022. 07:49

U sklopu eTwinning projekta KREMENKO održana je 20. svibnja 2022. s početkom u 19.30 videokonferencija Kliofest 2022. na kojoj je 70-ak sudionika (učenici, projektni partneri, roditelji i svi zainteresirani) poslušalo zanimljiva predavanja dr. sc. Janje Mavrović Mokos i diplomatnice arheologije Ane Jagić o starijem kamenom dobu, pogledalo videa: „U potrazi za Kremenkom“ iz Prigorja Brdovečkog i „Kremenkov špiljotjedan“ iz Ivanca u kojima sudjeluju učenici sudionici projekta.

 [više]

Na međunarodnoj konferenciji u Vodicama predstavljen školski projekt „Moj grad u muzeju“

Autor: Suzana Jagić, 26. 5. 2022. 07:38

Od 15. 5. 2022. do 18. 5. 2022. održana je 1. međunarodna konferencija za učitelje razredne nastave, obrazovne stručnjake i znanstvenike u primarnom obrazovanju u organizaciji Hrvatske zajednice osnovnih škola.Konferencija je održana u Vodicama, a na njoj su aktivno sudjelovale dvije učiteljice naše škole: Ivančica Krtanjek i Suzana Jagić.

 [više]

Posjet predškolaca

Autor: Vesna Vitez, 26. 5. 2022. 07:20

U ponedjeljak, 23. svibnja našu su školu posjetili budući prvašići naše matične i područnih škola. Oni su polaznici predškolskih programa u Dječjem vrtiću Ivančica Ivanec. Zajedno s učenicima 1. a, 1. b i 1. c slušali su priče, crtali, recitirali i pjevali pjesme. Učenici prvih razreda su ih lijepo dočekali tako da školu dožive kao ugodno mjesto za druženje i rad. Nakon boravka u razredu počastili su se sokom u blagovaonici i krenuli u obilazak škole. Nakon obilaska rekli su da jedva čekaju krenuti u 1. razred.

 [više]

Zbornik Skrajski kaj- kaj za Kraj

Autor: Sonja Poljak, 23. 5. 2022. 09:00

Povodom obljetnice škole u Salinovcu u petak, 20.05.2022., u prostorijama škole predstavljen je Zbornik radova učenika PŠ Tina Ujevića, Salinovec  Skrajski kaj-kaj za Kraj. Zbornik se sastoji od nekoliko dijelova, a najveći dio čine literarni i likovni radovi učenika prikupljeni u proteklih pet godina. Uz povijesni osvrt na rad škole u Zborniku su predstavljeni projekti i aktivnosti koje se provode u PŠ Salinovec s ciljem očuvanje kulturne i povijesne baštine salinovečkog kraja.

 [više]

Održana prva mobilnost učenika u sklopu projekta Green Energy Saves the Earth

Autor: Lana Čiček, 23. 5. 2022. 08:40

Nakon što je naša škola u listopadu ugostila nastavnike koji sudjeluju u projektu Green Energy Saves the Earth, red je došao i na putovanje u Italiju! Ova se mobilnost odvijala od 25. – 30. travnja u predivnom gradiću Terni, 190 km sjeveroistočno od Rima. Ekipu osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski Ivanec činili su učenici sedmih razreda – Gabrijela Galić, Helena Canjuga, Marko Gladović i Karlo Mavrek. U njihovoj su pratnji bili ravnatelj Damir Jagić i nastavnici Damir Švelec i Lana Čiček.

 [više]

Izlet Hrvatsko zagorje

Autor: Marina Cvrtnjak, 23. 5. 2022. 08:05

Dana 17. 05. 2022. godine učenici trećih razreda matične i područnih škola bili su na Jednodnevnom izletu u Hrvatskom zagorju. Posjetili su Zelenjak, mjesta nastanka hrvatske himne te se upoznali s najznačajnijim pojedinostima vezanim uz himnu od strane našeg vodiča. U Kumrovca razgledali su ETNO SELA KUMROVEC uz stručno vodstvo  te se upoznali s načinom života zagorskog sela iz 19.tog stoljeća.

 [više]

Izlet 2. razreda u Zagreb

Autor: Mirjana Putar, 23. 5. 2022. 06:54

Učenici drugih razreda matične škole te naših područnih škola, Salinovec i Kuljevčica bili su u četvrtak, 19. svibnja 2022. na izletu u Zagrebu. Prvo su otišli u Kazalište Trešnja i pogledali kazališnu predstavu Pipi duga čarapa. Za neke učenike bio je to prvi posjet pravom kazalištu i svi su bili  oduševljeni predstavom. Nakon predstave otišli su u ZOO. Tamo su razgledali mnoge životinje i s interesom čitali njihova imena.

 [više]

ROVINJ, 28. DRŽAVNA PROMETNO-ODGOJNA AKCIJA SIGURNO U PROMETU

Autor: Anđelka Barlek, 23. 5. 2022. 06:44

U Rovinju je od  17. do 20. svibnja 2022. godine održana  28. državna prometno-odgojna akcija Sigurno u prometu u OŠ Juraj Dobrila u organizaciji Hrvatskog autokluba, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uz podršku Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa kojoj je domaćin i suorganizator bio Auto Klub Pula-Rovinj. Sara Poje učenica petog razreda, sa mentoricom Anđelkom Barlek, učiteljicom tehničke kulture sudjelovala je u njoj kao članica ekipe varaždinske županije sa još troje učenika i tako nastavila osmu godinu za redom sudjelovanja naše škole na ovom državnom natjecanju.

 [više]

Međunarodni dan muzeja – završnica školskog projekta „Moj grad u muzeju“

Autor: Suzana Jagić, 23. 5. 2022. 06:34

Povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, svoja vrata otvorio je Muzej planinarstva Ivanec te u sklopu školskog projekta "Moj grad u muzeju" učinio muzejske sadržaje dostupnim najmlađim članovima društva sukladno podtemi manifestacije „Moć izgradnje zajednice".Muzej su sa svojim učiteljicama 19. i 20. svibnja 2022. posjetili učenici 3. a, b, c i d razreda.

 [više]

Pavla Olman osvojila je nagradu na likovnom natječaj „Erik/a“

Autor: Suzana Jagić, 23. 5. 2022. 06:26

Uz izložbu „Erik/a – vunasti nosorog“ Gradski muzej Varaždin raspisao je likovni natječaj za djecu vrtićke dobi i učenike osnovnih i srednjih škola koji je bio otvoren od 6. travnja do 2. svibnja ove godine. Pozivu su se odazvale tri vrtićke ustanove, 10 osnovnih škola (I. OŠ Varaždin, II. OŠ Varaždin, IV. OŠ Varaždin, VI. OŠ Varaždin, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, OŠ Beletinec, OŠ Petrijanec, OŠ Petra Zrinskog Jalžabet, OŠ Suhopolje i OŠ Veliki Bukovec) te jedna srednjoškolska ustanova (Elektrostrojarska škola Varaždin).

 [više]

DRŽAVNA SMOTRA PROJEKATA IZ GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Autor: Suzana Jagić, 22. 5. 2022. 14:38

OŠ Grigora Viteza Zagreb 14. svibnja 2022. bila je domaćin državne Smotre iz građanskog odgoja i obrazovanja. Na Smotri je sudjelovalo 67 projekata iz cijele Hrvatske, a komentirali su ih i vrednovali suci procjenitelji. Smotra je započela kratkom priredbom te uvodnim obraćanjem ravnateljice škole i višeg savjetnika AZOO Tomislava Ogrinšaka.

 [više]

Plitvička jezera

Autor: Elizabeta Klampfl, 22. 5. 2022. 14:28

Učenici šestih razreda OŠ Ivanec i PŠ Salinovec 18. svibnja 2022. posjetili su Nacionalni park Plitvička jezera. Uz stručno vodstvo učenici su prošetali kraćom dionicom gdje su uživali u ljepoti prirode, jezerima i slapovima. Razgledavanje su priveli kraju vožnjom električnim brodom i vlakićem. Po povratku s Plitvica okrijepili su se u Burger Kingu, te sretno i puni dojmova vratili kući.

 [više]

📢 KLIOFEST DAN POVIJESTI 2022. - POZIVNICA

Autor: Suzana Jagić, 20. 5. 2022. 12:42

Od 17. do 20. svibnja održava se 9. Festival povijesti Kliofest. Danas se u sklopu Kliofest Dana povijesti predstavljaju brojni povjesničari diljem Hrvatske. Povijesna skupina naše škole na čelu s učiteljicom povijesti Suzanom Jagić suorganizator je jednog događanja, videokonferencije koja će se održati danas u 19. 30 sati putem Zoom aplikacije.  Svi zainteresirani mogu se javiti porukom te će im biti poslana poveznica za događaj.

O videokonferenciji:

 • 19.30  Predavanje dr. sc. Janje Mavrović-Mokos o arheološkim lokalitetima Hušnjakovo i Romualdova pećina;

 •  Predavanje diplomantice arheologije Ane Jagić o pećini Vlakno uz obraćanje voditelja istraživanja Vlakna izv. prof. dr. sc. Daria Vujevića;

 • Video OŠ Ivane Brlić-Mažuranić: "U potrazi za Kremenkom na Hušnjakovom brdu";  Performans "Kremenkov špiljotjedan".

Nositelji programa: Sandra Debogović, Suzana Jagić i Nataša Roginek

Organizatori: Povijesne skupine OŠ Prigorje Brdovečko i OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec

 [više]

POZIVNICA 📢

Autor: Renata Papec, 20. 5. 2022. 08:04

Od ponedjeljka 23.5.  do četvrtka 26.5. povodom održavanja STEM tjedna održati će se radionice prema dolje navedenom rasporedu. Pozivamo sve zainteresirane učenike da se pridruže. STEM tjedan završava sajmom pod nazivom U znanju raSTEM koji će se održati 26.5. u maloj dvorani škole. Sajam je otvoren za javnost.

 

 

RADIONICE ZA STEM TJEDAN

„U znanju raSTEM“

 

PONEDJELJAK

12.20 – 14.00 Izrada android aplikacija(igrica) (7. – 8. r), informatička učionica – Renata Papec

13.15 – 14.00 Plinovi oko nas (5.- 8. r), učionica kemije – Melita Brodar

13.30 - 15.00 Biljke mesožderke(5. - 8. r.), učionica  biologije – Ivana God

13.30 – 14.30 Osnove jeftinog prijevoza (7. r), učionica  GK – Marina Švelec

15.00 – 16.30 Igrajmo se s Microbit-om(4. p), Prigorec – Ivana Plahtarić

16.45 – 18.20 Igrajmo se s Microbit-om (2. r), učionica informatike – Ivana Plahtarić

 

UTORAK

13.15 – 14.30 Izrada brošura, diploma i pozivnica (5. – 8. r), informatička učionica – Renata Papec

13.30 – 14.30 Radionica iz robotike RoboPro (5. - 8. r), informatička učionica - Anđelka Barlek

13.30 – 14.30  Vrt u boci (5. r) u dvorištu škole – Marina Švelec

13:30 - 14.30 Električna struja iz morskih valova (5. - 8. r), učionica GK – Damir Švelec

16.45 – 18.20 Igrajmo se s Microbit-om (4. r), učionica informatike – Vedrana Dubovečak

 

SRIJEDA

12.20 – 14.00 Radionica Micro:Maqueen (5. – 7. r) - Željko Simić

13.30 - 15.00 Kosti – žive ili mrtve strukture? (7. - 8. r), učionica kemije – Ivana God

13.30 – 14.30  Ima li života na Marsu (fiz/bio -7. r), učionici iz GK – Marina i Damir Švelec

17.00  - 18.30 Prirodna kozmetika (svi zainteresirani), učionica kemije – Melita Brodar

 

ČETVRTAK

09.00 – 14.00 Radionice projekta STEMerica i BIOPLAnet, sudjelovati će učenici od 3. do 8. razreda.

14.00 – 15.00 Radionica iz astronomije: Promatranje Sunca teleskopom, školsko dvorište. (Napomena: u Sunce nikad ne smijemo gledati golim okom niti optičkim instrumentima bez posebnih filtera). - Damir Švelec

16.40 -18.20 Sajam u znanju raSTEM, mala dvorana škole. Promatrači, istraživači i sakupljači učenici – znanstvenici predstaviti će svoje istraživačke radove.

Sajam je otvoren za javnost.

 [više]

Županijsko natjecanjE iz atletike za 5. i 6. razrede

Autor: Kruno Poje, 20. 5. 2022. 07:39

Učenice i učenici iz Područne škole Salinovec, 19.5.2022., nastupali su na županijskom natjecanju iz atletike za 5.6. razrede. Natjecanje se održavalo u Varaždinu na Stadionu "Sloboda", a u obje kategorije (M / Ž) nastupalo je 7 škola. Naši učenici, su inače polaznici Izvannastavne aktivnosti " Školski rukomet = Vatreni ", a iako su rukometaši, okušali su se i u atletskom natjecanju.

 [više]

PICOKI NA JEDAN DAN

Autor: Marina Švelec, 19. 5. 2022. 06:35

Učenici petih razreda su 17. svibnja posjetili Đurđevac, grad picoka i pijeska. Po dolasku pred Stari grad Đurđevac dočekali su nas kostimirani Haramije u povijesnim odorama i, uz glasne pucnjeve iz topa, vjerno nam prikazali Legendu o picokima. Obišli smo Muzej grada Đurđevca te Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci koji kroz virtualnu stvarnost prikazuje posebnosti pustinjskog krajolika.

 [više]

DAN OTVORENIH VRATA PRVE GIMNAZIJE

Autor: Renata Papec, 19. 5. 2022. 06:31

 [više]

Max sucht den Superstar

Autor: Jelena Gotal, 19. 5. 2022. 06:21

U našoj se školi 11. svibnja održao talent show Max sucht den Superstar, školska razina. U talent showu i ovaj je puta sudjelovao velik broj djece koji su pripremili niz glazbenih točaka na njemačkom jeziku. To su: učenici 2.b, 5.c, 6.e, 6.d, 8.b, 8.c te naš školski zbor koji su sudjelovali u natjecateljskom dijelu. Najuspješniji nastup nagrađen je 1. mjestom, a ove godine to je učenica 8.c Eva Osonjački koja je uz samostalnu pratnju na glasoviru izvela ulomak iz popularne pjesme Bohemian Rhapsody grupe Queen.

 [više]

POZIVAMO RODITELJE/STARATELJE I UČENIKE 7. i 8. RAZREDA na predstavljanje škola u sklopu kampanje " Odaberi svoju školu " za upise u prve razrede srednjih škola u šk. god. 2022./2023.

Autor: Renata Papec, 16. 5. 2022. 11:50

Nakon dvogodišnje stanke, Kampanja „Odaberi svoju školu” vraća se u školske sportske dvorane u organizaciji Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, srednjih i osnovnih škola Varaždinske županije.            

Predstavljanje škola Varaždinske županije za roditelje i učenike 7. i 8. razreda naše škole održat će se u utorak, 17. svibnja 2022. godine, u školskoj sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec s početkom u 18,00 sati.

Predstavljanje je namijenjeno učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola i organizirat će se kao sajam na kojem će svaka srednja škola iz Varaždinske županije imati svoj štand s promotivnim materijalima. Tako će svi zainteresirani učenici i njihovi roditelji/staratelji iz prve ruke, od predstavnika škole, moći dobiti sve informacije koje ih zanimaju. Predstavnicima srednjih škola pridružit će se i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Varaždin te Obrtničke komore Varaždinske županije, a svaki učenik koji se odazove na Kampanju dobit će promotivnu knjižicu pod nazivom „Odaberi svoju školu” s kratkim informacijama o svakoj srednjoj školi, upisnim kvotama i rokovima.

 

 [više]

KREMENKO u Vindiji

Autor: Suzana Jagić, 14. 5. 2022. 15:14

eTwinning projekt KREMENKO u svojoj završnici učenje i aktivnosti provodi i izvan učionice u novom i drugačijem okruženju. eTwinneri 5. c razrednu aktivnost projekta naziva „I ja sam neandertalac" realizirali su u petak, 13. 5. 2022. na značajnom arheološkom i paleontološkom nalazištu Hrvatske, špilji Vindiji. Lokalitet ih je jednostavno oduševio i povećanom motivacijom pomogao razumijevanju života naših dalekih predaka čime su ujedno prošireni sadržaji redovne nastave Povijesti na zanimljiv i kreativan način.

 

 [više]

SUDJELOVANJE UČENIKA NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE U VODICAMA

Autor: Gordana Ferenčak, 14. 5. 2022. 15:09

Državno natjecanje iz matematike održano je od 10. do 12. svibnja 2022. u Vodicama. Naši učenici su se natjecali u kategoriji osnovnih škola, a sudjelovali su i učenici srednjih strukovnih škola, gimnazija i matematičkih gimnazija iz cijele Hrvatske. Učenik Mateo Foder (6.e) osvojio je 10. mjesto, a Laura Friščić (8.a) 15. mjesto. Natjecatelji su u međusobnom druženju stekli nove prijatelje, uživali u razgledavanju Vodica i okolice  te dobili poticaj za stjecanje novih znanja i razvoj matematičkih kompetencija.

 [više]

Izvrsne odbojkašice

Autor: Kruno Poje, 14. 5. 2022. 07:40

Naša škola je u četvrtak 12.05. bila domaćin odbojkaškog poluzavršnog državnog natjecanja školskih sportskih društava u kategoriji 5. i 6.razreda za djevojčice. Natjecalo se 6 školskih ekipa - svi pobjednici svojih županija. Nakon utakmica po skupinama, finale su izborile prvoplasirane ekipe iz svake skupine, dok su drugoplasirane ekipe igrale u utakmici za 3.mjesto.

 [više]

Završnica državnog prvenstva u odbojci za osnovne škole

Autor: Kruno Poje, 14. 5. 2022. 06:57

Učenice naše Osnovne škole sudjelovale su od 08.05. do 10.05. u Poreču na završnici državnog prvenstva u odbojci za osnovne škole. Sudjelovale su 24 školske ekipe koje su bile najbolje u svojim županijama (iz nekih županija po 2 škole) i bile su ždrijebom razvrstane u 8 skupina po 3 ekipe.

Prvog dana natjecanja odbojkašice OŠ Ivanec igrale su sa protivnicama iz svoje skupine i ubilježile dvije pobjede:

 [više]

Digitalna brošura "Odaberi svoju školu" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 13. 5. 2022. 14:00

Varaždinska županija pripremila je za učenike završnih razreda osnovne škole digitalnu brošuru „Odaberi svoju školu“.

U njoj su  predstavljane sve srednje škole i sva zanimanja za koja se može školovati u Varaždinskoj županiji.

Brošura se nalazi u privitku ove obavijesti.

 [više]

Izlet sedmaša

Autor: Marija Videc, 13. 5. 2022. 07:35

Učenici sedmih razreda MŠ i PŠ Salinovec u pratnji razrednika bili su 3. i 4. svibnja 2022. na izletu u Ogulinu i Karlovcu. Posjetili su Ivaninu kuću bajke kako bi proširili znanje o životu i djelu književnice Ivane Brlić Mažuranić te Zavičajni muzej smješten u renesansnom frankopanskom kaštelu koji je u 15. st. dao izgraditi Bernardin Frankopan. Nakon razgledavanja uz stručno vodstvo, prošetali su ogulinskim ulicama s kratkim zaustavljanjem uz Đulin ponor.

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ FIZIKE

Autor: Damir Švelec, 13. 5. 2022. 07:28

Državno natjecanje iz fizike održano je od 26. do 29. travnja 2022. u Podgori. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 50 učenika osnovnih škola, a OŠ I.K. Sakcinskog – Ivanec predstavljala je učenica 8.a razreda Laura Friščić. Laura je prvog dana natjecanja rješavala računske zadatke, a drugi dan bio je rezerviran za  rješavanje eksperimentalnih zadatka. Učenica je bila vrlo uspješna u oba segmenta natjecanja i zbog toga je dobila pohvalu Državnog povjerenstva za natjecanje iz fizike.

 [više]

POZIVNICA

Autor: Sonja Poljak, 12. 5. 2022. 10:30

 [više]

Dan eTwinninga obilježen je u PŠ Salinovec

Autor: Sonja Poljak, 11. 5. 2022. 20:58

Učenici od 5. do 8. razreda PŠ Salinovec  uključeni su u više eTwining projekata: Virtual museum night 2022, Moja kreativna  i zabavna učionica, Pjesme pišemo, kroz stihove dišemo, Different but together. U sklopu projekata učenici aktivno sudjeluju u nizu kreativnih radionica, izrade panoa škole, ukrašavanju učionica, stvaranju zavičajnog muzeja, pisanju pjesama, priča, ilustriranju istih i nizu drugih radionica koji potiču kreativnost, istraživački i stvaralački duh kod učenika.

 [više]

5. DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

Autor: Ivančica Krtanjek, 11. 5. 2022. 07:13

  Učenici 1. a, 1. c i 3. a razreda uključili su se ove godine u obilježavanje  Dana medijske pismenosti pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture i medija, a u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Cilj projekta je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti i osigurati što većem broju građana, posebice djece i mladih, prilike za učenje o medijima te pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

 [više]

Predaja Zahtjeva za financiranje prehrane Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 10. 5. 2022. 12:41

U šk. god. 2022./2023. planira se nastavak projekta osiguravanja besplatne prehrane za učenike čiji roditelji/staratelji  ostvaruju pravo na dječji doplatak iz jedne od tri cenzusne grupe. Ostvarivanje prava na besplatnu prehranu odnosi se samo na učenike čiji roditelji/staratelji ostvaruju pravo na dječji doplatak u Republici Hrvatskoj (zahtjevi onih koji primaju inozemni dječji doplatak neće se razmatrati).

 • Zahtjev se podnosi za svako dijete posebno

 • roditelji/staratelji koji udovoljavaju navedenom kriteriju trebaju podnijeti ZAHTJEV za financiranje prehrane s naznačenim iznosom dječjeg doplatka (ne ukupni, već dječji doplatak za određeno dijete)

 • svi učenici od 1. do 7. razreda obrazac Zahtjeva dobit će u školi

 • Zahtjevi se predaju u OŠ Ivanec do petka, 10. lipnja 2022. do 12 sati (poslati po djetetu u školu i predati razrednici/ku)

 • ukoliko roditelji/staratelji imaju ovogodišnje Rješenje prilažu ga uz Zahtjev

 • roditelji/staratelji koji nemaju ovogodišnje Rješenje podnose samo Zahtjev, a dalje će postupati škola  (zatražiti potvrdu HZMO)

U prilogu je dopis Varaždinske županije i obrazac Zahtjeva (obrazac Zahtjeva može se podići i u tajništvu škole).

Roditelji budućih učenika prvih razreda obrazac Zahtjeva mogu preuzeti u vrtiću  ili na web stranici škole te ga predati u tajništvu škole.

 [više]

Prvašići u Zagrebu

Autor: Jelena Kolačko, 10. 5. 2022. 12:15

    Učenici prvih razreda matične škole te područnih škola Kuljevčica i Salinovec bili su 6.5.2022. godine u Zagrebu na izletu. Posjetili su MiniPolis – mjesto gdje mali postaju veliki. Radi se o tematskom i interaktivnom parku koji je poput pravog grada sastavljen od 40 tematskih kućica. Učenici su se upoznali s različitim zanimanjima te doživjeli iskustvo igre kao u svakodnevnom životu. Postali su vatrogasci, piloti, veterinari, prodavači, policajci te upoznali znanja i vještine koja se od njih očekuju.

 [više]

7.d pobjednik Eurochallenge kupa

Autor: Josip Kraš, 10. 5. 2022. 07:21

    Nakon dvije godine pauze, zbog koronakrize, u informatičkoj učionici naše škole održano je natjecanje u euroizazovima. Tradicionalno se održava na sam dan Europe 9.svibnja od 2015.g., a od ove godine uvedena je i jedna novina. Da bi dobilo na draži natjecanje je postalo timsko, a ne pojedinačno kako je bilo do sada. Kao najbolji tim pokazala se izabrana četveročlana ekipa 7.d razreda s kapetanom Markom Gladovićem koja je u četiri euroizazova ostvarila 1420 bodova te osvojila zlatnu medalju i trofej pobjednika Eurochallenge cupa.

 [više]

eTwinning jučer, danas, sutra za školu iz snova!

Autor: Suzana Jagić, 9. 5. 2022. 18:38

I ove školske godine u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec obilježen je Dan Europe i Dan eTwinninga brojnim aktivnostima. Škola ima oznaku eTwinning škole, a uz eTwinning, provodi i Erasmus+ projekte.U predvorju škole izrađen je prigodni pano na kojem je istaknut eTwinning projekt KREMENKO u sklopu kojeg su učenici 5. b i 5. c razreda, sudionici projekta, organizirali KREMENKO PARTY te izradili maštovite i kreativne KREMENKO kolačiće u obliku prapovijesne špilje, kosti mamuta, kolačiće s prikazom likova iz crtanog filma KREMENKO, kolač fosil, lizalice u obliku neandertalaca.

 [više]

Predavanje o geotermalnoj energiji

Autor: Josip Kraš, 9. 5. 2022. 07:18

U četvrtak, 5.svibnja, prije početka popodnevne nastave, u našoj je školi održano predavanje o geotermalnoj energiji u sklopu projekta Green Energy Saves The Earth. Po drugi puta družili smo se s dr.sc. Stašom Borović, iz Geološkog instituta, koja se rado odazvala našem pozivu, samo ovaj puta uživo. Osim samog predavanja, učenici su imali prilike i naučiti kako se izračunava geotermalni gradijent, što bi im trebalo pomoći u daljem tijeku projekta.

 [više]

KLARA KLAMPFL PONOVO PRVA NA DRŽAVNOM NATJECANJU MLADIH TEHNIČARA

Autor: Anđelka Barlek, 6. 5. 2022. 20:00

Na 64. državnom natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske koje je od 2. do 4. svibnja 2022. održano u Primoštenu natjecala su se 244 učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola u dvanaest područja natjecanja. Sudionici natjecanja bili su učenici osnovnih škola, članovi klubova mladih tehničara u osnovnim školama, udrugama tehničke kulture ili srodnim ustanovama. Sudjelujući u natjecanju mladih tehničara, učenici već u osnovnoj školi stječu ozbiljna iskustva iz područja tehnike i tehnologije, što ih može motivirati za izbor zanimanja  u tehničkom području.

 [više]

Mladi rukometaši 3. na Poluzavršnom (regionalnom) natjecanju

Autor: Kruno Poje, 6. 5. 2022. 19:55

U utorak, 03.05.2022. u Garešnici je održano regionalno natjecanje u rukometu za učenike 5.i 6. razreda u organizaciji Školskog sportskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i Hrvatskog rukometnog saveza. Na navedenom je natjecanju nastupila i ekipa Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog -Ivanec, koja se na navedeno natjecanje plasirala kao pobjednik županijskog natjecanja.

 [više]

Pokusi i „Zelena čistka“ u OŠ Ivanec

Autor: Marina Cvrtnjak, 6. 5. 2022. 19:43

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja. I ove godine u obilježavanju Dana planeta Zemlje sudjelovala je i naša škola. Učenici trećih razreda sudjelovali su u aktivnostima  usmjerene očuvanju i zaštiti okoliša. Učenici 3. c razreda demonstrirali su zanimljive pokuse i na taj način naglasili značaj prirodnih zakonitosti. Predstavili su načine kako izraditi izraditi lava lampu, prikazati erupciju vulkana, kako nastaju oblaci, što je to površinska napetost vode, kako napuhnuti balon s limunom.

 [više]

Ekipa Osnovne škole Ivanec osvojila treće mjesto na Županijskom natjecanju u mini nogometu za učenike 5. i 6. razreda

Autor: Kruno Poje, 5. 5. 2022. 12:08

U utorak, 3. 5. 2022. na terenima u sklopu stadiona NK Varaždin održao se finalni turnir Županijskog natjecanja u mini nogometu za učenike 5. i 6. razreda u organizaciji Školskog sportskog saveza Varaždinske županije i Hrvatskog nogometnog saveza. Na navedenom je natjecanju nastupila i ekipa Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec koja se na finalni turnir plasirala osvojivši prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru u Lepoglavi.

 [više]

VICEPRVACI IZZI KVIZZIJA – 1. C

Autor: Ivančica Krtanjek, 5. 5. 2022. 06:51

Po drugi put u Hrvatskoj, od 4. travnja do 6. svibnja, održava se najveće online natjecanje u znanju za učenike razredne nastave “IZZI Kvizzi” u kojemu sudjeluje gotovo 15 000 učenika iz više od 1 000 razreda diljem Hrvatske. Ove godine su  po prvi puta proglašeni županijski prvaci IZZI Kvizzija. IZZI Kvizzi prvaci među prvim razredima Varaždinske županije za 2022. godinu je 1. c razred naše škole pod mentorstvom učiteljice Ivančice Krtanjek.

 [više]

Majčin dan

Autor: Mirela Kapustić, 5. 5. 2022. 06:46

Svake druge nedjelje u svibnju u čast majki obilježavamo Majčin dan. Ove godine su učenici četvrtih razreda  osmislili prigodne činkvine na satu hrvatskog jezika i oslikali likovne radove kako bi zahvalili mamama na beskrajnoj ljubavi koju im svakodnevno bezuvjetno pružaju.

 [više]

Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar

Autor: Renata Papec, 4. 5. 2022. 08:41

U srijedu 06.04.2022. Program prometne kulture za najmlađe koju provodi udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska održan je s učenicima drugih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec skupa sa područnim školama Kuljevčica, Salinovec, Prigorec. Deteljni prikaz programa možete vidjeti na sljedećem linku. https://jumicar.net/os-ivana-kukuljevica-sakcinskog-ivanec/

 [više]

Izlet na Strahinščicu

Autor: Josip Kraš, 4. 5. 2022. 07:22

            Posljednjeg dana mjeseca travnja, 30-tak naših članova školske planinarske sekcije mladeži PKI iskoristili su za odlazak na goru Strahinščicu. Izet je započeo okupljanjem kod tržnice u Ivancu, gdje je planinare dočekao autobus s kojim su se odvezli do Radoboja odakle su nastavili pješice. Do vrha Sušec na 846 m nadmorske visine trebalo im je dva i pol sata kroz različite uvjete po terenu. Tamo su obavili kraću stanku i fotografiranje te nastavili prema planinarskom domu gdje su imali duži odmor.

 [više]

Učenici PŠ Salinovec priključili se akciji „Zelena čistka“

Autor: Josip Kraš, 4. 5. 2022. 07:16

  U petak 29.04.2022. godine, učenici PŠ Salinovec čistili su područje školskog dvorišta te se na taj način uključili u akciju, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca,  „Zelena čistka“. Ujedno poslali su poruku svom kraju, ali i svijetu, koliko je važno voditi brigu o okolišu i koliki utjecaj taj isti okoliš ima na sve strukture i djelatnosti  kraja  u kojem živimo. Mislimo globalno, djelujmo lokalno!

 

 [više]

Međuškolsko natjecanje u čitanju naglas Čitam – I read – Ich lese

Autor: Draženka Stančić, 29. 4. 2022. 18:01

U našoj je školi održano Natjecanje u čitanju naglas Čitam – I read – Ich lese za učenike OŠ Beletinec i OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog. Učenici su odmjerili snage u čitanju naglas na engleskom, hrvatskom i njemačkom jeziku, družili se i sudjelovali u radionici Dogodilo mi se…Natjecanje je kategorije prema jezicima pa je tako na natjecanju u čitanju naglas na engleskom jeziku sudjelovalo 15 učenika koje su pripremile mentorice Biljana Migač, Marina Putar i Bojana Zaplatić.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE SIGURNO U PROMETU LUDBREG 26.04.2022.

Autor: Anđelka Barlek, 29. 4. 2022. 05:51

I ove godine su učenici naše škole sudjelovali na županijskom natjecanju Sigurno u prometu. U  ekipi su bile Sara Poje 5.r, Ena Gotal 6.r te Oliver Županić i Lovro Mavrek iz petog razreda. U Ludbregu su se natjecali učenici iz osnovnih škola s područja Varaždinske županije starosne dobi od devet do dvanaest godina. Rješavali su testove znanja s prometnim propisima, nakon čega su vozili bicikle na poligonu spretnosti u gradskoj dvorani.

 [više]

Izlet u Zagreb

Autor: Tea Ribić, 28. 4. 2022. 20:32

Učenici četvrtih razreda matične škole te područnih škola Prigorec i Kuljevčica 13. travnja otišli su na izvanučioničku nastavu u Zagreb. Najprije su posjetili kazalište „Trešnja“ gdje su pogledali predstavu „Ježeva kućica“. Nakon predstave, puni dojmova, krenuli su u razgled grada Zagreba. Razgledali su Gornji grad gdje su u neposrednoj stvarnosti doživjeli sve ono što su o Zagrebu čuli u školskim klupama.

 [više]

Svevremena Judita

Autor: Valentina Posavec Kovač, 25. 4. 2022. 14:03

Društvo profesora hrvatskog jezika  potaknuto proglašenjem Godine Marka Marulića, a nadahnuto jedinstvenom polutisućljetnom obljetnicom prve hrvatske tiskane autorske knjige organiziralo je državni školski natječaj Svevremena Marulova Judita. Natječaj je bio organiziran u tri kategorije; razredna nastava, predmetna nastava i srednja škola. Na natječaju su sudjelovali i učenici Područne škole Tina Ujevića iz Salinovca.

 [više]

USKRSNA ČESTITKA

Autor: Damir Jagić, 14. 4. 2022. 17:23

Dragi roditelji, skrbnici, učenici i svi koji pratite rad naše škole, sretan Uskrs svima!

Neka Vam blagdan Uskrsa protekne u ozračju mira i zahvalnosti

te u obilju obiteljske sreće i radosti!

Učenicima želimo i vesele praznike, a u školi se vidimo 25. 4. prema sljedećem rasporedu smjena: u Matičnoj školi 1., 2., 3., 4. razredi – popodne, a 5., 6., 7., 8. razredi ujutro, a u područnim školama svi ujutro.

 

 [više]

Erasmus + mobilnost u PŠ Salinovec

Autor: Sonja Poljak, 13. 4. 2022. 07:01

Područna škola Tina Ujevića iz Salinovca je prošli tjedan, u periodu od 04.04. do 08.04. 2022., ugostila učenike i učitelje iz Turske, Mađarske i Poljske. Druga je to mobilnost u sklopu Erasmus KA +229 projekta The trail of architectureof region we live in s ciljem upoznavanja tradicijske arhitekture zavičaja. Vezano uz temu projekta, primjenu IKT alata i poticanje komuniciranja na engleskom jeziku organizirano je niz stručnih radionica i zanimljivih aktivnosti.

 [više]

Suzana Jagić sudjelovala je na seminaru za profesore „Past2Present4Future“ u organizaciji HERMES-a

Autor: Suzana Jagić, 13. 4. 2022. 06:46

U Zagrebu su se 18. i 19. ožujka 2022. okupili profesori iz različitih dijelova Hrvatske kako bi sudjelovali na seminaru „Past2Present4Future“. Temeljem prijave odabrano je njih 19 za sudjelovanje na dvodnevnom seminaru na kojem su dobili  pristup novim nastavnim materijalima koje je HERMES s projektnim partnerima stvorio u okviru ovog projekta.

 

 [više]

Dragi roditelji/skrbnici, učenici, svi… Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 8. 4. 2022. 20:22

Prema novim preporukama (cjelovite se nalaze u prilogu) Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ukidaju se sve epidemiološke mjere i preporuke za odgojno-obrazovne ustanove, osim osnovnih (čišćenje prostorija, pranje ruku, provjetravanje).  

Maske nisu obavezne i ne preporučaju se djeci predškolske dobi i učenike prva četiri razreda osnovne škole. Ostali, posebno odrasli, mogu i dalje nositi maske ako smatraju da su im potrebne. 

Ovim putem zavaljujem vam se što ste ustrajno doprinosili očuvanju zdravlja i sigurnosti naše školske zajednice te u ovim nemogućim uvjetima svojim izvanrednim naporima i trudom osnažili sustav odgoja i obrazovanja i nastavni proces naše škole. 

 [više]

POZIV NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Gordana Ferenčak, 8. 4. 2022. 20:14

Županijsko natjecanje iz matematike održano je 24. ožujka 2022. u IV. OŠ Varaždin. Na natjecanju su sudjelovali učenici 4., 5., 6., 7. i 8. razreda iz Varaždinske županije. Učenica 8.a razreda Laura Friščić i učenik 6.e razreda Mateo Foder osvojili su 2. mjesto, Laura u kategoriji 8. razreda, a Mateo u kategoriji 6. razreda.

 [više]

Odbojkašice 7./8. razreda također prvakinje županije

Autor: Kruno Poje, 7. 4. 2022. 19:43

Osnovna škola Ludbreg bila je domaćin odbojkaškog županijskog natjecanja za djevojčice osnovnih škola. Natjecanje je održano u četvrtak , 7.4.2022.,a natjecalo se 5 školskih ekipa. Nakon ukupno 4 odigrane utakmice u skupinama, polufinale su izborile OŠ Ludbreg, VI.OŠ Varaždin, OŠ Kneginec i OŠ Ivanec.

 [više]

Županijsko natjecanje iz odbojke za djevojčice 5. / 6. razreda

Autor: Kruno Poje, 7. 4. 2022. 07:58

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec bila je domaćin odbojkaškog županijskog natjecanja za djevojčice 5. / 6. razreda. Natjecanje je održano u srijedu, 6.4.2022.,a natjecalo se 4 škola. Nakon ukupno 6 odigranih utakmica, konačan plasman je bio sljedeći: 1. mjesto OŠ Ivanec, 2. mjesto OŠ Ludbreg, 3. mjesto V. OŠ Varaždin i 4. mjesto OŠ Sračinec.

 [više]

Crtamo s Kornijem

Autor: Ivana Plahtarić, 4. 4. 2022. 11:10

Učenici prvih razreda u matičnoj školi ovih su se dana družili s Kornijem. Nakon upoznavanja male kornjače koja sluša naše naredbe i kreće se naprijed, nazad te ulijevo i udesno učenici 1.A i 1.C razreda radili su zanimljive radove. Crtali su zajedno s Kornijem male robote vođeni svojom maštom te uspješno odradili svoje prve korake u rješavanju problema u programu Korni.

 [više]

Županijsko Natjecanje iz hrvatskog jezika

Autor: Zdravka Friščić, 4. 4. 2022. 08:42

Županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika za osnovne škole održano je 30. ožujka 2021. godine u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi. Na natjecanje se plasiralo šestero učenika iz naše škole.  U kategoriji Natjecanja iz hrvatskoga jezika za sedmi razred, u kojem su sudjelovala 32 učenika, naši su učenici postigli lijep uspjeh. Učenica Klara Klampfl, 7. a, osvojila je osmo, a Nika Marković, 7. a, trinaesto mjesto. Mentorica im je Marija Videc.

 [više]

Proljetno kolo Atom lige

Autor: Melita Brodar, 3. 4. 2022. 20:04

Proljetno kolo Atom lige, natjecanje državne razine iz matematike, fizike i kemije, uspješno je održano u četvrtak, 31.3.2022. godine. Natjecanje je zamišljeno tako da ekipe zajedničkim snagama rješavaju jednak broj zadataka iz svih triju predmeta. Natjecanje traje 75 minuta. U kategoriji 8. razreda, u proljetnom kolu sudjelovale su 154 ekipe. Našu školu predstavile su učenice osmog razreda Laura Friščić i Vida Mesec.

Čestitamo ekipi!

 [više]

Mlađi košarkaši 3. u županiji

Autor: Kruno Poje, 1. 4. 2022. 07:56

Dana, 30.3.2022.g. na VI. Osnovnoj školi Varaždin, održano je županijsko natjecanje u košarci za dječake ( kategorija 5./6. razredi ). Učenici naše škole igrali su dvije utakmice i to protiv VI.OŠ VŽ i OŠ Ludbreg. Iako su izgubili u obje utakmice, pokazali su vidljiv trud i želju. Osvojili su treće mjesto. Sastav: Leon Ruhek, Bartol Canjuga, Petar Magaš, Mihael Cerovečki, Ruben Brezovec, Lukas Bubnjar, Fran Banek, Martin Dukarić, Antonio Čibarić, Tin Klapčić, Ivano Žukina i Petar Ernoić. Treneri u klubu su Krešimir Uršulin i Luka Putar. 

 [više]

POZIV NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ FIZIKE

Autor: Damir Švelec, 31. 3. 2022. 21:29

Županijsko natjecanje iz fizike održano je 9. ožujka 2022. u I. OŠ Varaždin. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 32 učenika, a našu školu je predstavljala učenica 8.a razreda Laura Friščić. Laura je vrlo uspješno riješila računske i praktične zadatke i osvojila 5. mjesto. Nakon što je državno povjerenstvo uskladilo bodovnu ljestvicu, Laura je dobila poziv na državno natjecanje iz fizike koje će se održati od 26. do 29. travnja 2022. godine. Mentor učenici je učitelj fizike Damir Švelec. Čestitke Lauri na ostvarenom uspjehu i puno sreće na državnom natjecanju!

 [više]

Videokonferencija u sklopu eTwinning projekta KREMENKO

Autor: Suzana Jagić, 31. 3. 2022. 19:55

eTwinning projektom KREMENKO proširuju se kurikulum nastave povijesti i nastavni sadržaji prapovijesti, tj. kamenog doba. Učenici  istražuju lokalno, a suradnjom s partnerima projekta upoznaju arheološke lokalitete na nacionalnoj i europskoj razini na zanimljiv i kreativan način. U sklopu projekta 31. ožujka 2022. putem videokonferencije održali smo online sat povijesti. 

 [više]

64. ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNČARA

Autor: Anđelka Barlek, 31. 3. 2022. 16:09

Na 64. županijskom Natjecanju mladih tehničara koje je  04.03.  održano u III. OŠ Varaždin natjecalo se dvanaest najboljih učenika naše škole od petog do osmog razreda u osam područja natjecanja. Sudionici natjecanja bili su učenici osnovnih škola, članovi klubova mladih tehničara u osnovnim školama, udrugama tehničke kulture ili srodnim ustanovama.

 [više]

Novi broj digitalnog STEM časopisa

Autor: Renata Papec, 31. 3. 2022. 09:14

Pred vama je novi broj digitalnog STEM časopisa. U ovom broju možete vidjeti rezultate županijskih natjecanja iz STEM područja. Donosimo pregled radionica i predavanja kroz proteklo razdoblje, kao i prijedloge radionica koje će nastavnici provoditi sa svojim učenicima tijekom STEM tjedna. Za kraj, upoznate ćete naše buduće STEMOVCE i prijedlog novog digitalnog alata.

Nadamo se da ćete uživati u materijalu koje smo pripremili za vas.

 

 [više]

NA SMOTRI PROJEKATA GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA - PROJEKT GRAĐANIN 2022. PREDSTAVLJENA OBNOVLJENA PLOČA S PODATCIMA O NADMORSKOJ VISINI GRADA IVANCA

Autor: Suzana Jagić, 29. 3. 2022. 07:29

Projekt „Zaboravljena ploča planinarskoga grada“ i sve njegove etape od listopada 2021. do ožujka 2022. predstavljene su 28. ožujka 2022. na 1. smotri projekata Građanskog odgoja i obrazovanja Varaždinske županije – Projekt građanin 2022. Projekt su predstavili Eli Lepoglavec, Lana i Lovro Mavrek te Pavla Olman. Njihova mentorica je Suzana Jagić.

 

 [više]

Dodjelom diploma proslavljen kraj projekta Virtualna umjetnost i kultura

Autor: Draženka Stančić, 25. 3. 2022. 06:40

Naša je škola sudjelovala u projektu Virtualna umjetnost i kultura Hrvatske edukacijske i razvojne mreže za evoluciju sporazumijevanja – HERMES. Za učenike nižih razreda bile su osmišljene i te tijekom prošlog polugodišta provedene radionice s pokusima Voda-zemlja-zrak za učenike nižih razreda, potom radionice kriptografije i forum teatra za učenike viših razreda.

 

 [više]

Mali građani OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec u šestom projektu iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Suzana Jagić, 23. 3. 2022. 07:28

Izvannastavna aktivnost Mali građani u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec djeluje od šk. god. 2015./2016. i vodi je učiteljica Povijesti Suzana Jagić. Mali građani bili su uspješni pokretači nekoliko projekata koji su predstavljeni na međužupanijskim smotrama u Čakovcu i državnim smotrama Građanskog odgoja i obrazovanja u Zagrebu.

 [više]

Učenici PŠ Salinovec čistkom potoka i borika obilježili Svjetski dan šuma i voda

Autor: Josip Kraš, 22. 3. 2022. 09:11

 Na sam prvi dan proljeća, 21.ožujka 2022.g. učenici PŠ Salinovec očistili su od smeća dio potoka koji ide uz školu i školski borik. Tom akcijom poslali su poruku koliko su nam bitne zalihe vode koje imamo u zavičaju, ali i šumsko bogatstvo koje naš zavičaj posjeduje te koliko je važno s istim pravilno gospodariti, osobito ne zagađivati ga.

 [više]

Planinarska sekcija obilježila Svjetski dan šuma i voda

Autor: Josip Kraš, 21. 3. 2022. 07:59

U subotu, 19.03.2022. planinarska sekcija naše škole propješačila je proljetnu dionicu Vilinske staze povodom Svjetskog dana šuma i voda. U tu svrhu cilj je bio što više kretati se šumom uz potoke. Izlet je započeo usponom iz Lepoglave prema Kaniži i vodopadu Masni kamen gdje su članovi sekcije imali odmor za okrijepu i slikanje kod vodopada. Nakon toga krenuli su prema keltskom oltaru u šumama Kaniže, a uz potok ih je pratio ptičji cvrkut te opojni mirisi prvog proljetnog cvijeća.

 [više]

Mladi nogometaši drugi u županiji !

Autor: Kruno Poje, 21. 3. 2022. 06:58

Futsal natjecanje (nogomet s otežanom loptom) za dječake iz 5./6. razreda provodilo se kroz 3 natjecateljska dana. Naši učenici uspjeli su doći do same završnice gdje su igrali županijsko finale protiv VI OŠ iz Varaždina. Uz veliki trud i napor, u finalu su ipak za nijansu bili uspješniji Varaždinci. Konačan poredak u županijskoj završnici bio je: 1. VI OŠ VŽ, 2. OŠ Ivanec, 3. OŠ Sveti Đurđ i 4. OŠ Kneginec.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Autor: Renata Papec, 18. 3. 2022. 06:52

Na županijskom natjecanju održanom 11. ožujka 2022. godine u II OŠ Varaždin,   OŠ Ivanec predstavljalo je 7 učenika u 2 različite kategorije. Kao i prošle godine učenici su ostvarili odlične rezultate. Učenik 6. a razreda Petar Magaš (mentorica Renata Papec) i ove godine je županijski  prvak u kategoriji Digitalne kompetencije.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Autor: Suzana Jagić, 18. 3. 2022. 06:45

Lea Grudenić županijska prvakinja iz povijesti

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je 10. ožujka 2022. u VI. OŠ Varaždin. Na natjecanju je sudjelovalo 4 učenika naše škole. Lea Grudenić osvojila je 1. mjesto u kategoriji učenika 7. razreda (mentorica Suzana Jagić).

 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Autor: MARTINA HARJAČ, 16. 3. 2022. 19:37

Dana 7.3.2022. godine održano je županijsko natjecanje iz geografije. Natjecanje je provedeno u matičnim školama učenika. Iz naše škole natjecanju je pristupilo ukupno osmero učenika (mentori Josip Kraš i Martina Harjač), koji su postigli sljedeće rezultate:

 [više]

Projekt “Sa STEM-om raSTEMo”

Autor: Marina Cvrtnjak, 13. 3. 2022. 19:25

U srijedu 9. ožujka 2022.  godine u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog održane su znanstvene radionice projekta “Sa STEM-om raSTEMo”. Projekt “Sa STEM-om raSTEMo” osmišljen je s ciljem popularizacije STEM područja kod djece, mladih i opće populacije. Nadalje, projektom se potiče korištenje novih tehnologija i oblika poučavanja u nastavi.

 [više]

Naši radovi - dizajn modnih dodataka

Autor: Martina Gregur Županić, 8. 3. 2022. 14:14

Na nastavi likovne kulture , učenici  osmih razreda naše škole učili su o dizajnu. Dizajn je vrsta primijenjene umjetnosti koja se bavi oblikovanjem uporabnih predmeta. Mi smo malo detaljnije proučavali dizajn modnih dodataka. Zadatak je bio osmisliti, dizajnirati ukras za kosu, koristeći razne materijale koje su učenici pronašli kod kuće. Koliko su u tome bili uspješni, prosudite sami.

 [više]

Plesači 3. u državi !

Autor: Kruno Poje, 7. 3. 2022. 07:15

Plesna ekipa Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, na školskom državnom natjecanju u Poreču, osvojila je 3. mjesto ! Natjecanje se održavalo 5. i 6. ožujka 2022.g. Sportski ples je ove godine po prvi puta u sustavu školskih sportskih natjecanja, a naša je ekipa nastupala u kategoriji dvoranskih plesova. Voditelj ekipe jest Igor Šalamun iz Plesnog kluba Takt Varaždin, a sastav plesne ekipe je sljedeći: Marta Majcen, Elena Majcen, Linda Šoštarek i Luka Gladović.

 [više]

Privremeni rezultati Županijskog natjecanja iz kemije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mateja Škvarić, 4. 3. 2022. 18:54

Rezultati županijskog natjecanja koji se nalaze u prilogu privremeni su do potvrde Državnog povjerenstva.
 
Čestitke svima!
 [više]

Maškare

Autor: Jelena Ficko Kruhoberec, 4. 3. 2022. 12:41

U našoj školi 1. 3. 2022. obilježene su maškare.Toga su dana učenici od 5. do 8. razreda oduševili raznolikim i kreativnim maskama. Razrednici su sa svojim razredima odabrali predstavnika i time ga kandidirali za odabir „Najkreativnije maske 2021./2022.” koji se održao putem online ankete. S najvećim brojem glasova pobjedu su odnijele predstavnice 8. c razreda.
 

 [više]

Održano Županijsko natjecanje iz Kemije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mateja Škvarić, 4. 3. 2022. 11:55

Nakon dvije godine provedbe Županijskog natjecanja iz Kemije u mrežnom okružju, danas je u našoj školi održano natjecanje uživo. 

Sudjelovalo je 28 natjecatelja, učenika 7. razreda i 26 natjecatelja iz 8. razreda. 

U prilogu se nalaze rješenja današnjih testova. 

 [više]

Nogomet ( futsal ) - 5./6. razredi - OŠ Ivanec 1.mjesto

Autor: Kruno Poje, 3. 3. 2022. 06:39

Dana 2.3.2022.g. održano je međuopćinsko natjecanje iz nogometa ( futsala ) za dječake 5./6.razreda. Dječaci iz OŠ Ivanec pobijedili su ekipe iz Beletinca, Tužnog i Maruševca te tako osvojili 1. mjesto. Na taj način osigurali su nastup na županijskom natjecanju. Sastav: Adam Gašparić, Leo Habek, Vito Mesec, Jakov Brežnjak, Ivan Surjak, Filip Cahunek, Adrian Galić, Davor Putarek, Filip Ravlić i Alen Kunalić.  

 [više]

Maškare u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 3. 3. 2022. 06:33

Učenici PŠ Prigorec s nestrpljenjem su dočekali ovaj pokladni utorak kako bi nakratko zaboravili na školske brige te proveli dan u veselom ozračju punom šarenila, smijeha, pjesme i plesa. Nastavi su tako prisustvovali gusari, zmajevi, vještice, princeze i ostali likovi iz dječje mašte. Kako uz dobru zabavu ide i dobra hrana, učenici su se zasladili ukusnim krafnama.

 [više]

Maškare u PŠ Kuljevčica

Autor: Tea Hrkač, 2. 3. 2022. 07:02

Jutros su se u PŠ Kuljevčica pojavili "neki novi učenici". Bilo je tu vila, Spidermana, mačaka, anđela, bakica i ostalih kreativnih maski u koje su se vješto prerušili učenici od 1.- 4. razreda. Svaki je razred odabrao najbolju masku koja je nagrađena diplomom i slatkim poklonom, a ni za sve ostale nije nedostajalo smijeha, veselja i dobre zabave. 

 [više]

2. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski

Autor: Valentina Posavec Kovač, 2. 3. 2022. 06:55

Ove godine se ponovno u organizaciji ETC Hrvatska i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik – osnovne škole, uz podršku Varaždinske županije održao 2. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski. Zbog trenutne epidemiološke situacije završna manifestacija održana je virtualno 23. 2. 2022. godine. Na Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popevka“ koji je otvoren u studenom prošle godine pristiglo je 217 radova učenika 5. do 8. razreda

 [više]

Koračajmo sigurno prostranstvima interneta

Autor: Renata Papec, 22. 2. 2022. 18:58

Kao i prošlih godina i ove godine Dan sigurnijeg  interneta obilježili smo raznim edukativnim sadržajima. U sklopu toga učenici su zajedno sa učiteljicom informatike Renatom Papec  i socijalnom pedagoginjom Ivom Kelemen u predmetnoj nastavi te učiteljicom Ivanom Plahtarić u razrednoj nastavi proveli niz aktivnosti.  Učenici osim predavanja primjerenih njihovom uzrastu, imali su i različite zadatke da pokažu svoj doprinos stvaranju sigurnijeg interneta.

 [više]

Drugi dio zimskog odmora za učenike

Autor: Damir Jagić, 18. 2. 2022. 15:28

 

Drugi dio zimskog odmora za učenike počinje 21. 2. 2022. i traje do 25. 2. 2022. godine.

 

Redovita nastava opet počinje 28. 2. 2022. godine.

Matična škola

               - 1., 2., 3., 4. razredi  popodne

               - 5., 6., 7., 8. razredi ujutro

Područne škole

              - svi ujutro

 

 [više]

Županijsko natjecanje u sportskom plesu - Ivančani prvi

Autor: Kruno Poje, 18. 2. 2022. 14:44

Dana 18.2. 2022. u varaždinskoj je Areni održano ekipno županijsko natjecanje iz sportskog plesa za mješovite ekipe osnovnih škola. Nastupile su tri škole i to:  VII Oš Varaždin, Oš Jalžabet i Oš Ivanec. Ivanečka ekipa osvojila je prvo mjesto i plasirala se na Državno natjecanje koje će se održati 5. i 6. 3. 2022. u Poreču ! Sastav: Elena Majcen, Marta Majcen, Linda Šoštarek i Luka Gladović. Plesni trener jest Igor Šalamun.

 [više]

Županijska natjecanja - RUKOMET

Autor: Kruno Poje, 17. 2. 2022. 17:40

U srijedu (16.2.) i četvrtak (17.2.2022.) su održana rukometna županijska natjecanja za dječake 7. i 8. razreda, odnosno 5. i 6. razreda. Natjecalo se u varaždinskoj Areni, a u svakoj kategoriji nastupalo je po 4 ekipe igrajući sistemom: "svatko protiv svakoga". U konkurenciji 7. i 8. razreda Ivanec je izgubio od II OŠ VŽ i OŠ Tužno, a pobijedio je OŠ Novi Marof.

 [više]

Prva mobilnost učenika PŠ Salinovec u sklopu Erasmus KA +229 „The trail of the architecture of the region we live in“

Autor: Sonja Poljak, 15. 2. 2022. 20:25

Prošli tjedan su učenici PŠ Salinovec boravili u gradu Bialystoku u Poljskoj na svojoj prvoj mobilnosti u sklopu Erasmus projekta „The trail of the architecture of the region we live in“. Iako je projekt započeo već 2020. zbog loše epidemiološke situacije mobilnost je bila odgođena. U tom su periodu učenici izvršavali zadane zadatke vezane uz temu projekta te iskustva izmjenjivali na redovitim online sastancima i putem  Virtualne aktivnosti.

 [više]

100 dan škole

Autor: Mirjana Putar, 15. 2. 2022. 16:30

Stoti dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama, a cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi.  Dan je planiran na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s kurikulumom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine.

 

 [više]

Učenici razredne nastave obilježili Dan sigurnijeg interneta 8.2.2022.

Autor: Vedrana Dubovečak, 15. 2. 2022. 16:17

Dan sigurnijeg interneta, jedan je od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti. Obilježava se svake godine, drugog dana u drugom tjednu veljače. Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je glasio: „Budite promjena: ujedinite se za bolji internet.“ Cilj obilježavanja je ukazali na mnogobrojne opasnosti koje prijete korisnicima interneta.

 [više]

Planinarska sekcija na Ravnoj Gori

Autor: Josip Kraš, 14. 2. 2022. 07:00

               Ugodan i topao zimski dan, u subotu 12. veljače, planinarska sekcija OŠ Ivanec, u suradnji s PK Ivanec, iskoristila je za izlet na Ravnu Goru. Mjesto sastanka bilo je kod šumarije u Kameničkom Podgorju, a zatim su se učenici uz kanjon potoka Laprnjaka uzdigli do samog vrha Ravne Gore. Uz to, prisustvovali su i kraćem predavanju o krškom reljefu te flori i fauni Ravne Gore, što su im kazivali i demonstrirali vodič Davor Pavleković i učitelj geografije Josip Kraš.

 [više]

Odgovorno u školu uz nove mjere Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 10. 2. 2022. 10:03

Poštovani roditelji/skrbnici,

 • od idućeg tjedna kreće provedba redovitog i dobrovoljnog samotestiranja učenika
 • učenici će testove dobivati u školi i donositi kući
 • cilj ovog postupka je smanjiti izostajanje učenika s nastave
 • ideja počiva na dobrim namjerama i uzajamnom povjerenju svih strana
 • roditelji/skrbnici mogu:

 

 1. provoditi testiranje
 • testiranje roditelji/skrbnici provode jednom tjedno - u ponedjeljak ujutro ili nedjelju navečer
 • pozitivan učenik ne dolazi u školu, nego se javlja liječniku i školi
 • testiranje se ponavlja za razredni odjel s COVID pozitivnim učenikom
 1. odbiti testiranje
 • roditelj/skrbnik ispunjava obrazac Nepristanka na provođenje mjere samotestiranja koji dobiva zajedno s prvim testom
 • učenik vraća popunjeni obrazac zajedno s nekorištenim testom u školu
 • u slučaju da učenik koji se ne testira bude kontakt COVID pozitivne osobe ide u samoizolaciju

Kao od početka pandemije, učenici ne dolaze u školu ako imaju simptome bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), već se javljaju izabranom liječniku.

Molimo roditelje/skrbnike da pročitaju cjelovite upute koje se nalaze u prilogu u kojima su detaljnije objašnjeni svi postupci s obzirom na moguće kontakte, testiranja i određivanje samoizolacija!

U prilogu se nalaze i UPUTE ZA UPORABU SARS-CoV-2 brzog antigenskog testa.

Na poveznici nalazi se video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 [više]

Tulum s(l)ova očima sudionika

Autor: Renata Papec, 9. 2. 2022. 17:12

Učenici 8. b razreda Marta Majcen i Luka Gladović izradili su na dodatnoj nastavi iz Informatike učiteljice Renate Papec u alatu  Sway svoje viđenje noćnog čitateljskog susreta školskog projekta Tulum s(l)ova u kojem su sudjelovali.

 [više]

PROJEKT IZRADA FOTOGRAFIJA ZA ZTK GRADA VARAŽDINA

Autor: Anđelka Barlek, 9. 2. 2022. 16:56

Jedanaest učenika naše škole, Gabriel Lazar 6.e, Dora Vuđan 6.a, Lana Habek 6.d, Dino Canjuga 5.c, Ana Sanković 8.c, Iva Friščić 7.c, Niko Kušen 5.d, Lea Težak 5.d, Ema Ernoić 5.d, Alegra Žulić 5.d i Antea Vrček 8.a kojima je mentorica Anđelka Barlek primli su priznanja i USB stickove za uspješno završen rad na provođenju projekta Izrada fotografija za ZTK Grada Varaždina. ZTK Varaždinske županije svake godine izrađuje kalendare kojima prezentira svoj rad.

 [više]

Putovali smo "Vremeplovom ivanečkih muzejskih noći"

Autor: Suzana Jagić, 1. 2. 2022. 08:45

„Muzeji – između stvarnog i digitalnog“ bila je tema ovogodišnje nacionalne manifestacije Noći muzeja koja se i ove godine u Muzeju planinarstva Ivanec odvijala na digitalnim platformama. Putujući „Vremeplovom ivanečkih muzejskih noći“ naši su se učenici Ares Grubač, Helena Težak i Laura Kraš  prisjetili svojih nastupa u sklopu školskog projekta „Moj grad u muzeju“, ali i radosti druženja uz logorsku vatru.

 [više]

ETWINNING PROJEKT VIRTUAL MUSEUM NIGHT 2022.

Autor: Sonja Poljak, 31. 1. 2022. 08:51

Učenici 8.s razreda Pš Salinovec sudjelovali su u eTwinning projektu Virtual museum night 2022.Svaki član projekta razmijenili su ljubavne priče/legende svoje zemlje. Nakon toga međusobnom suradnjom učenici su u obliku stripa, videa, filma, glazbe ili sličnim kreativnim izričajem predstavili priču/legendu iz jedne partnerske zemlje. Sve priče su skupljene u zajedničke e-knjige koje su predstavljene na manifestaciji Noć muzeja 28.01.2022.

 https://sites.google.com/view/virtualmuseumnight

 

 [više]

POZIVNICA 📢

Autor: Suzana Jagić, 28. 1. 2022. 11:57

#noćmuzeja #noćmuzeja2022

Pridružite se danas, 28. siječnja 2022. u 18.00 sati događaju Noć muzeja 2022. u Muzeju planinarstva Ivanec u kojem sudjeluje i naša Škola

Bogat virtualni program na društvenim mrežama vodit će vas kroz „Vremeplov ivanečkih muzejskih noći“

 
 [više]

Sunce za doručak

Autor: Jelena Kolačko, 28. 1. 2022. 08:24

      Djevojčica Lara Željezić je učenica 1. k razreda PŠ Kuljevčica iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec. Lara jako voli čitati knjige, a posebno one o biljkama i životinjama. Tata joj je donio knjigu Sunce za doručak i Lara je nakon čitanja odlučila napraviti vlastiti biljni labirint.Slijedila je upute, pripremila je sve što joj je potrebno i uspjela je napraviti svoj biljni labirint. Željela je dokazati fototropizam – klica će potražiti put iz labirinta tla prema svjetlosti. Donijela je knjigu i biljni labirint u školu.

 [više]

Noć muzeja u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu

Autor: Sonja Poljak, 28. 1. 2022. 07:44

Ove školske godine učiteljice Sonja Poljak i Valentina Posavec Kovač  zajedno su sa učenicima nižih i viših razreda PŠ Tina Ujevića Salinovec pokrenule  projekt stvaranja Zavičajnog muzeja. Cilj je bio prikupiti što više starih zavičajnih predmeta i stvaranje zavičajne zbirke salinovečkog kraja.Zadatak učenika je bio da u suradnji s bakama i djedovima i starijim sumještanima pronađu stare predmete koji su se nekad koristili te istraže njihove nazive, način izrade i namjenu. 

 [više]

Projekt Šafran i 27. siječnja, Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Suzana Jagić, 27. 1. 2022. 11:18

Aktivnostima međunarodnog projekta Šafran učenici naše škole obilježavaju 27. siječnja, Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti. Nositelj i koordinator projekta ove je godine 7. d razred. U studenom 2021. u dvorište škole posadili su lukovice žutih šafrana u znak sjećanja na sve žrtve holokausta, posebice na stradalu djecu.

 [više]

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Sonja Poljak, 27. 1. 2022. 07:38

Na današnji dan, 27. siječnja, prije 77 godina, vojnici Crvene armije oslobodili su Auschwitz. Tada je oslobođeno više od 7000 logoraša. U znak sjećanja na taj dan i sve žrtve Opća skupština Ujedinjenih naroda Rezolucijom 60/7 2005. godine proglasila je taj dan Međunarodnim danom sjećanja na žrtve holokausta.U sklopu Projekta Šafran u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu obilježen je Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.

 [više]

19. siječnja, Dan selfija u muzeju

Autor: Suzana Jagić, 20. 1. 2022. 07:24

Znate li da se 19. siječnja u svijetu obilježava Museum Selfie Day – Dan selfija u muzeju? Ovu su činjenicu s oduševljenjem prihvatili mali povjesničari te je predložili kao aktivnost školskog projekta „Moj grad u muzeju“. Zbog složene epidemiološke situacije nedostaju im posjete i planirane radionice u muzejima, no sjećanja na zanimljive muzeje koju su posjetili prijašnjih godina i osjećaje ugode prilikom susreta s postavama muzeja potakla su ih na kreiranje digitalne knjižice uspomena i napravljenih selfija u muzejima.

 [više]

Noćni čitateljski susret projekta Tuluma s(l)ova naše škole

Autor: Draženka Stančić, 17. 1. 2022. 17:33

Učenici 8. razreda sudjelovali su u aktivnostima noćnog čitateljskog susreta školskog projekta Tulum s(l)ova koji naglašava važnost čitanja iz užitka naglas. Osim Ceremonijalnog čitanja koje se sastoji od čitanja iz užitka naglas, svaki je od tri razreda sudjelovao na još tri radionice u zasebnim prostorima škole, a voditelji radionica izmjenjivali su se u razredima.

 [više]

U 1. POLUGODIŠTU SKUPILI SMO 285 KG PLASTIČNIH ČEPOVA ZA UDRUGU UOLL

Autor: Vesna Vitez, 17. 1. 2022. 17:21

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec nastavlja aktivno sudjelovanje u ekološkom i humanitarnom projektu. Provodi ga Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Uz podršku gradonačelnika i Grada Ivanca projekt se proširio na području grada. U 1. polugodištu svi zajedno skupili smo 285 kg čepova. Nastavljamo i dalje sa skupljanjem uz želju da prikupimo još više čepova u 2. polugodištu.

 [više]

Radionica Kriptografije u PŠ Tin Ujević Salinovec

Autor: Sonja Poljak, 17. 1. 2022. 17:09

Učenici 6.s razreda uključili su se u Projekt „Virtualna umjetnost i kultura“ te su 13.04. 2022. sudjelovali na radionici Kriptografija.Nositelj Projekta „Virtualna umjetnost i kultura“ je Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES).Cilj projekta je se učenicima osnovnih škola putem radionica približe povijesne i umjetničke teme kroz STEM područje uz korištenje suvremene tehnologije.

 

 [više]

Sedmaši pobjednici školskog Davis cupa u stolnom tenisu

Autor: Josip Kraš, 27. 12. 2021. 14:24

        Vratio se školski Davis cup u PŠ Salinovec! Nakon dvije godine, zbog epidemije COVIDa 19, vratilo se prestižno natjecanje, uoči samog Božića,  gdje se učenici viših razreda natječu u stolnom tenisu po sustavu da svaki razred igra protiv svakog razreda po tri meča. Djevojčica protiv djevojčice, dječak protiv dječaka i teći meč igraju mješoviti parovi.

 [više]

Virtualna božićna priredba - PŠ Salinovec

Autor: Valentina Posavec Kovač, 23. 12. 2021. 19:40

Svim ljudima dobre volje neka ovaj Božić donese čaroliju radosti i veselja. Neka vam srca ispuni mirom i srećom, neka vas Božji duh blagoslivlja snagom, neka vam dom ispuni mirom i toplinom. To vam od srca žele učenici i djelatnici PŠ Tina Ujevića Salinovec. Djelić naše školske božićne čarolije donosimo vam u virtualnoj priredbi koju možete pogledati na poveznici:

 

 

 [više]

Virtualna božićna priredba

Autor: Martina Gregur Županić, Nataša Roginek, 23. 12. 2021. 19:20

Virtualnom glazbeno - scenskom čestitkom „Anđeli, čuj, pjevaju“  i "Božićnom čestitkom" svim učenicima, roditeljima i  ljudima dobre volje želimo mir u srcu, osmjeh na licu te radosne božićne i novogodišnje blagdane.

SRETAN VAM BOŽIĆ I NOVA 2022. godina!

 

 

 [više]

Sudoku natjecanje

Autor: Vedran Mavrek, 22. 12. 2021. 06:12

Hrvatska Mensa je ove godine, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirala natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola. Natjecanje se provodilo u tri kategorije: Bistrići (učenici od 1.-4. razreda osnovne škole), Kadeti (5.-8.r) i Juniori (1.-4. razreda srednje škole), a natjecatelji su rješavali sudoku mozgalice različitih težina. Školsko natjecanje održano je 25. listopada, a naša škola imala je jednu predstavnicu. 

 [više]

49. humanitarna akcija Hrvatskog Crvenog križa: ''Solidarnost na djelu 2021''

Autor: Vesna Vitez, 21. 12. 2021. 06:04

49. humanitarna akcija Hrvatskog Crvenog križa: ''Solidarnost na djelu 2021'' provedena je i ove godine u našoj matičnoj i područnim školama. Veseli nas da se trudimo biti uspješni i u humanitarnom djelovanju i stoga sudjelujemo u ovoj i u drugim sličnim akcijama. Prodajom bonova do 8. 11. 2021. prikupili smo iznos od 1652,00  kune. Prikupljeni novac ima cilj ublažavanje ili sprečavanje mogućih uzroka socijalne isključenosti, poboljšanje uvjeta života.

 [više]

Projekt Šafran u PŠ Salinovec

Autor: Sonja Poljak, 17. 12. 2021. 09:36

Projektom Šafran godinama se podiže svijest kod učenika  o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti te nizom cjelogodišnjih aktivnosti koje se provode u školi ističu se tolerancija i međusobno poštovanja bez obzira na vjeru, nacionalnost ili spol.Ove godine u Projekt su uključeni  učenici 7. i 8. razreda PŠ Tina Ujevića Salinovec pod mentorstvom učiteljice Povijesti S. Poljak i Hrvatskog jezika V. Posavec Kovač.

 [više]

Planinarska sekcija mladeži OŠ Ivanec obilježila Svjetski dan planina

Autor: Josip Kraš, 13. 12. 2021. 09:04

    U subotu, 11.12.2021., planinarska sekcija OŠ Ivanec u suradnji s PK Ivanec obilježila je Svjetski dan planina prošavši 6 od 8 kontrolnih točaka IPO-a. Četrnaestero učenika predvođeno planinarskim vodičem Thomasom Blomom krenulo je od parkirališta iza staračkog doma u Ivancu na pješačenje po snježnim stazama Ivanečke planinarske obilaznice. No unatoč svom snijegu, a ponegdje i ledu, ništa učenike putem nije spriječilo da k tome još i uživaju u snježnim radostima.

 [više]

VEČER MATEMATIKE 2021.

Autor: Ivančica Krtanjek, 10. 12. 2021. 18:39

 Veseli nas što smo i ove godine uspjeli održati Večer matematike. U projektu kojeg organizira Hrvatsko matematičko društvo sudjelovali su učenici razredne nastave matične škole i PŠ Kuljevčica. Zbog epidemiološke situacije i po preporuci organizatora , aktivnosti smo proveli u razdoblju od 29. listopada do 3. prosinca. Sudjelovalo je 120 učenika i 10 učiteljica razredne nastave.

 [više]

Županijsko natjecanje u futsalu

Autor: Kruno Poje, 9. 12. 2021. 20:00

Ovog tjedna dječaci naše škole nastupali su na županijskom natjecanju u futsalu ( malom nogometu sa otežanom loptom ). U utorak, 7.12.2021. ostvarili su pobjedu protiv Martijanca, a sa VI OŠ Varaždin i Trnovcem su odigrali neriješeno. U četvrtak, 9.12. 2021. Ivančani su pobijedili Vidovec, a izgubili od Trnovca. Na taj način, Trnovec je postao županijski prvak, Ivanec je drugoplasirana, a Vidovec trećeplasirana ekipa.

 [više]

Online druženje s volonterkama povodom Međunarodnog dana volontera

Autor: Suzana Jagić, 9. 12. 2021. 07:51

Međunarodni dan volontera obilježava se u svijetu od 1985. godine, a cilj je obilježavanja učiniti aktivnosti volontera i njihovog dobrovoljnog rada vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Online druženje naših učenika s volonterkama Gradskog društva Crvenog križa Ivanec organizirano je 6. prosinca 2021. putem aplikacije Zoom. Volonterske aktivnosti, kao i mogućnosti uključivanja učenika osnovnoškolske dobi predstavila je najprije uz pomoć PowerPoint prezentacije Melita Brodar, a potom je svoje dugogodišnje iskustvo volontiranja podijelila Ljiljana Vuglač.

 [više]

„Tralalalalalala ide sveti Nikola“

Autor: Nataša Roginek, 9. 12. 2021. 07:43

Blagdan svetog Nikole ove smo godine obilježili na sam svečev dan, 6. prosinca.  Posebno ga vole djeca pa tako i naši osnovnoškolci koji su ga s nestrpljenjem čekali i ove godine. Svaki je susret sa svetim Nikolom radostan i raspjevan, a ove je godine posebno bio i tajnovit jer ga nismo vidjeli, samo smo ga čuli. Sveti nam se Nikola javio putem školskog razglasa u jutarnjoj i poslijepodnevnoj smjeni te tako pokazao učenicima da i on zna baratati novim tehnologijama kada mu  zatreba. Pozdravio je učenike, učitelje ,učiteljice, sve u školi, a posebno one koji nose njegovo ime te im poimence čestitao imendan.

 [više]

Sveti Nikola u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 8. 12. 2021. 14:20

Novi je tjedan počeo veselo za učenike PŠ Prigorec. I ove ih je godine posjetio sveti Nikola te ih slatkim poklonima nagradio za marljivo učenje i uzorno ponašanje u protekloj godini. Osmijesi na dječjim licima najbolje govore koliko ih je obradovao posjet dragog im gosta. Hvala svetom Nikoli! 

 [više]

Međunarodni dan volontera - POZIVNICA 📢

Autor: Suzana Jagić, 5. 12. 2021. 19:59

5. prosinac obilježava se kao Međunarodni dan volontera. U našoj školi dan posvećen ljudima koji nesebično pomažu, koji su darežljivi, hrabri i odvažni obilježit će se na virtualan način 6. prosinca 2021. s početkom u 17.00 sati. Svi zainteresirani mogu se priključiti putem aplikacije Zoom te saznati više o volontiranju i pozitivnom utjecaju pomaganja i volontiranja.

 [više]

ŠAH – županijsko natjecanje

Autor: Damir Jagić, 1. 12. 2021. 20:22

U varaždinskoj je Areni u ponedjeljak, 29. 11. 2021., održano je županijsko ekipno natjecanje u šahu za ženske i muške ekipe osnovnih škola. Naša se škola natjecala u ženskoj i muškoj konkurenciji. Od četiri natjecateljske ženske ekipe, ekipa naše škole u kojoj su bile učenice Laura Friščić, Paula Friščić, Vanesa Prekrit i Eva Petrinjak osvojila je drugo mjesto, a u konkurenciji sedam muških ekipa, naši su učenici Gabrijel Hojsak, Marko Gladović, Filip Črepinko, Petar Hojsak i Jakov Friščić osvojili su treće mjesto.  

 

 [više]

Virtualna radionica „Kriptografija“

Autor: Suzana Jagić, 24. 11. 2021. 08:01

Pandemija virusa COVID-19 uzrokovala je smanjenje dostupnosti neformalnih izvannastavnih sadržaja,  no kako potrebe za takvom   edukacijom na temu kulture, znanosti i umjetnosti postoje i dalje, nastao je projekt Virtualna umjetnost i kultura. U projektne aktivnosti uključeno je najmanje 500 učenika iz 7 različitih županija, a realizira se u partnerstvu udruga HERMES i FabLab, uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

 [više]

„Mama, ne vidim nebo“

Autor: Valentina Posavec Kovač, 23. 11. 2021. 08:57

Ove godine povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje učenici PŠ Tina Ujevića  Salinovec sa posebnim suosjećanjem svoju pažnju posvetili su djeci stradaloj u Vukovaru tijekom 1991. i 1992. godine. Na satima Hrvatskog jezika, Povijesti i Vjeronauka učenicima je predstavljen film o Vukovaru koji su napravili naši bivši učenici tijekom posjeta Vukovaru, zatim su upoznati s ratnim zbivanjima i značenjem Vukovarske bitke u Domovinskom ratu, ali posebnu pažnju ove godine posvetili smo čitanju knjige Ani Galović Mama, ne vidim nebo u kojoj su predstavljeni životi i tragične sudbine djece stradale i nestale u Vukovaru.

 [više]

Odlični rezultati na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar 2021.

Autor: Renata Papec, 23. 11. 2021. 07:41

Učenici naše škole sudjelovali  su u razdoblju od 08. do 12.11.2021.  na međunarodnom natjecanju Dabar (natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja) i postigli odlične rezultate, 21 učenik plasirao se u 10% najboljih u svojoj kategoriji. Natjecanju su pristupili uz podršku svojih učiteljica/a informatike; Vedrane Dubovečak, Ivane Plahtarić, Renate Papec i Željka Simića. Organizator natjecanja Dabar za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 

 [više]

Milenijsko natjecanje

Autor: Melita Brodar, 23. 11. 2021. 07:35

Učenice naše škole, Vida Mesec, Eni Kočet, Nela Hermeščec, Vanesa Prekrit i Marta Friščić pod mentorskim vođenjem učiteljice Melite Brodar, prijavili su se na 3. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Natjecanje organizira Ekonomski fakultet u Osijeku i institut Andizet. Proglašenje nagrađenih timova očekuje se 3. 12. 2021. godine. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije međunarodno je natjecanje organizirano za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente iz Republike Hrvatske i inozemstva.  Natjecanje je oblikovano prema pedagoškim i metodičkim standardima, a održava se u prosincu na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

 [više]

U Godini čitanja Ivana Matić govorila o čitanju na njemačkome jeziku na dva velika međunarodna skupa

Autor: Ivana Matić, 22. 11. 2021. 07:10

Prošlog su se tjedna održana su dva velika skupa na kojima je sudjelovala i naša učiteljica njemačkoga jezika dr. sc. Ivana Matić. Na obje je govorila o čitanju, njegovoj važnosti te osjećajima učenika za vrijeme čitanja na njemačkome kao stranome jeziku, koji i sama predaje.Prvi međunarodni znanstveni skup održan je 11. studenoga u online obliku u organizaciji Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

 [više]

Međuopćinsko natjecanje za dječake u malom nogometu ( futsalu)

Autor: Kruno Poje, 22. 11. 2021. 07:03

Ivanečka osnovna škola nastupila je na međuopćinskom natjecanju za dječake u malom nogometu ( futsalu) koje je održano u Maruševcu. Natjecanje je održano 19.11.2021. u konkurenciji 4 ekipa. Ivanečki učenici pobijedili su ekipe iz Klenovnika, Maruševca i Varaždina ( Sveta Uršula ) te na taj način osvojili 1.mjesto i plasman na županijsko natjecanje koje će se održati u prosincu.

 

 [više]

MEDNI DORUČAK Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivančica Krtanjek, 19. 11. 2021. 08:53

U srijedu 10. 11. našu su školu posjetili pčelari Milan Vukovski, Zlatko Barbir, Marijan Vusić i Danijel Godinić  iz pčelarske udruge Čmalico. Učenicima prvih razreda matične i područne škole Salinovec održali su predavanje o životu pčela i vrijednostima meda,a svima učenicima i zaposlenicima naše škole darovali male medne poklončiće.  Prvašići su vrlo pozorno slušali i puno toga naučili.

 [više]

„Ajmo HRVATI se s knjigom!“

Autor: Valentina Posavec Kovač, 17. 11. 2021. 07:40

Od 15. listopada do 15. studenog tradicionalno traje Mjesec hrvatske knjige posvećen knjizi i čitanju. Tijekom godine u mnogim obrazovnim i kulturnim ustanovama čuje se glas za poticanje čitanja, ali u navedenom periodu nastoji se još intenzivnije govoriti o važnosti knjige i čitanja, te ih raznim programima približiti ljudima svih generacija, posebice mladima. Ovogodišnjom manifestacijom u fokus su stavljeni hrvatski autori i hrvatska knjiga pod motom „Ajmo  HRVATI se s knjigom“.

 [više]

Učenici sedmih razreda sudjelovali na 12. satu povijesti iz Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Suzana Jagić, 16. 11. 2021. 18:59

Videokonferencijski sat povijesti iz Vukovara održan je 12. godinu zaredom uz potporu CARNet-a, a priključilo mu se 15 škola iz cijele Hrvatske te više od 300 učenika. Organizirala ga je OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara u prigodi obilježavanja 30. obljetnice bitke za Vukovar i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Ovogodišnja tema sata bila je „Golubice lete u vječnost“ i posvećena je spomen-obilježjima na mjestima pogibije hrvatskih branitelja i civila kako bi se podsjetili na hrabrost i žrtvu ljudi koji su nam omogućili slobodu u kojoj danas živimo.

 [više]

Međunarodni dan tolerancije obilježili smo sadnjom lukovica žutih šafrana

Autor: Suzana Jagić, 16. 11. 2021. 18:45

Ujedinjeni narodi utemeljili su obilježavanje 16. studenoga kao Međunarodnog  dana tolerancije čime se nastoji ukazati na potrebu njegovanja razumijevanja između različitih kultura i pojedinca što je ključno za suzbijanje diskriminacije. Već od najranije dobi toleranciju treba shvaćati kao prepoznavanje univerzalnosti ljudskih prava i temeljnih sloboda svih ljudi, a ne samo pasivno prihvaćanje ljudi koji su drugačiji. Diskriminiranje, nasilje i govor mržnje sprječavaju se dobrom komunikacijom i edukativnim programima i projektima kao što je Projekt Šafran.

 [više]

Dobar kao kruh

Autor: Silvija Čavlek, 16. 11. 2021. 10:33

Na satovima vjeronauka u vrijeme proslave Dana zahvalnosti za kruh i plodove zemlje, vjeroučenici su slušali kako su u prva kršćanska vremena kršćani živjeli zajedno „kao jedno srce i jedna  duša“, međusobno si pomažući. Ljubav ne može i ne smije ostati samo na riječima. Ljubav mora biti konkretna, sadržajna, mora prijeći u djelo.U tom ozračju ponovno smo udružili snage i sa vjeroučiteljicom Silvijom Čavlek potaknuli humanitarnu akciju pod naslovom „Dobar kao kruh“. Svi učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu i područnim školama u Salinovcu, Prigorcu i Kuljevčici, donosili su u razdoblju od 18. do 22. listopada u predvorje škole prehrambene proizvode, higijenske proizvode , deke i slično.

 [više]

Martinje za najmlađe

Autor: Claudia Pintarić, 16. 11. 2021. 10:25

U proteklom su tjednu najmlađi učenici PŠ u Salinovcu i Kuljevčici proslavili Martinje. Izrađujući lampione, slušajući priče i pjevajući prigodne pjesmice učenici su upoznali njemačke običaje vezane za Martinje koje se obilježava na poseban način. Na taj se dan poseban naglasak stavlja na njegovanje temeljnih ljudskih vrijednosti: dobrote, brige i  ljubavi prema bližnjemu.

 [više]

Stolnotenisačima bronca na županijskoj razini natjecanja

Autor: Josip Kraš, 16. 11. 2021. 10:16

             Na županijskoj razini natjecanja, održanoj u ponedjeljak 15.11.2021. u Areni Varaždin, stolnotenisači OŠ Ivanec i PŠ Salinovec u sastavu: Stjepan Habek, Jan Hudoletnjak, Roko Lončar i Ivan Surjak osvojili su brončanu medalju. Ta medalja svojevrsna je nagrada učenicima za predan rad na izvannastavnoj aktivnosti stolnog tenisa koju vode učitelji Vedran Mavrek u MŠ Ivanec i Josip Kraš u PŠ Salinovec. Naslov županijskog prvaka obranila je momčad iz OŠ Šemovec, dok je srebrnu medalju osvojio sastav iz OŠ Novi Marof.

 [više]

Atom liga

Autor: Melita Brodar, 12. 11. 2021. 20:28

U srijedu, 10. studenog  2021. uspješno je provedeno natjecanje državne razine iz matematike, fizike i kemije, poznatije pod nazivom Atom liga. ATOM liga ekipno je natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije. Nastala je sa željom popularizacije prirodoslovlja i matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada. Organizator je natjecanja MAT, obrt za poduku, vlasnice prof. matematike Maje Zelčić.

 [više]

Europski mjesec kibernetičke sigurnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 11. 11. 2021. 21:13

Svake godine u listopadu obilježava se Europski mjesec kibernetičke sigurnosti. Tim povodom CARNET-ov Nacionalni CERT provodi niz aktivnosti s ciljem osvještavanja građana o važnosti kibernetičke sigurnosti, kako bi lakše prepoznali kibernetičke prijetnje te na ispravan način reagirali i zaštitili se. Zbog trenutne epidemiološke situacije proteklih godina svjedočili smo povećanoj upotrebi digitalnih tehnologija u svakodnevnim aktivnostima, što ujedno iziskuje i visoku razinu sigurnosti internetskih usluga i servisa, svijest korisnika o potrebi zaštite i pravilnoj komunikaciji te odgovornom korištenju suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE PETIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 5. 9. 2021. 15:47

Poštovani roditelji i učenici petih razreda

u privitku/linku možete preuzeti upute za prijavu na Office 365. 

 

 [više]

OBAVIJEST O POČETKU I ORGANIZACIJI RADA ŠKOLE U ŠK. GOD. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 31. 8. 2021. 13:53

Organizaciju nastave i rad planiramo u skladu s preporukama za početak nove nastavne godine Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 



JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju