preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica  > Projekti  > eTwinning  > Vijesti
Vijesti 2021./2022.

Videokonferencija Kliofest 2022. - KREMENKO

Autor: Suzana Jagić, 26. 5. 2022. 08:07

U sklopu eTwinning projekta KREMENKO održana je 20. svibnja 2022. s početkom u 19.30 videokonferencija Kliofest 2022. na kojoj je 70-ak sudionika (učenici, projektni partneri, roditelji i svi zainteresirani) poslušalo zanimljiva predavanja dr. sc. Janje Mavrović Mokos i diplomatnice arheologije Ane Jagić o starijem kamenom dobu, pogledalo videa: „U potrazi za Kremenkom“ iz Prigorja Brdovečkog i „Kremenkov špiljotjedan“ iz Ivanca u kojima sudjeluju učenici sudionici projekta.

 [više]

KREMENKO u Vindiji

Autor: Suzana Jagić, 14. 5. 2022. 15:20

eTwinning projekt KREMENKO u svojoj završnici učenje i aktivnosti provodi i izvan učionice u novom i drugačijem okruženju. eTwinneri 5. c razrednu aktivnost projekta naziva „I ja sam neandertalac" realizirali su u petak, 13. 5. 2022. na značajnom arheološkom i paleontološkom nalazištu Hrvatske, špilji Vindiji. Lokalitet ih je jednostavno oduševio i povećanom motivacijom pomogao razumijevanju života naših dalekih predaka čime su ujedno prošireni sadržaji redovne nastave Povijesti na zanimljiv i kreativan način.

 

 [više]

eTwinning jučer, danas, sutra za školu iz snova!

Autor: Renata Papec, 9. 5. 2022. 17:45

I ove školske godine u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec obilježen je Dan Europe i Dan eTwinninga brojnim aktivnostima. Škola ima oznaku eTwinning škole, a uz eTwinning, provodi i Erasmus+ projekte.U predvorju škole izrađen je prigodni pano na kojem je istaknut eTwinning projekt KREMENKO u sklopu kojeg su učenici 5. b i 5. c razreda, sudionici projekta, organizirali KREMENKO PARTY te izradili maštovite i kreativne KREMENKO kolačiće u obliku prapovijesne špilje, kosti mamuta, kolačiće s prikazom likova iz crtanog filma KREMENKO, kolač fosil, lizalice u obliku neandertalaca.

 [više]

Videokonferencija u sklopu eTwinning projekta KREMENKO

Autor: Suzana Jagić, 31. 3. 2022. 13:35

eTwinning projektom KREMENKO proširuju se kurikulum nastave povijesti i nastavni sadržaji prapovijesti, tj. kamenog doba. Učenici  istražuju lokalno, a suradnjom s partnerima projekta upoznaju arheološke lokalitete na nacionalnoj i europskoj razini na zanimljiv i kreativan način. U sklopu projekta 31. ožujka 2022. putem videokonferencije održali smo online sat povijesti. 

 [više]

Korelacija Hrvatskoga jezika i Povijesti u eTwinningovim projektima

Autor: Suzana Jagić, 18. 3. 2022. 08:53

Na mrežnom događanju AMPEU škole koje nose oznaku eTwinning škola te eTwinning projekte koji su implementirani u nastavu Hrvatskoga jezika i Povijesti predstavile su učiteljica Povijesti Suzana Jagić te Gorana Babić, učiteljica Hrvatskog jezika iz OŠ dr. Franje Tuđmana, Brela.

 

 [više]

COMET 2021. – nagrada AMPEU-a za najbolji hrvatski eTwinning projekt

Autor: Suzana Jagić, 4. 11. 2021. 13:39

Na virtualnoj Godišnjoj eTwinning konferenciji održanoj 4. i 5. 11. 2021. u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu Agencije za mobilnost i programe EU, projekt Metalci u prapovijesti/Metalheads in prehistory koji su tijekom šk. god. 2020./2021. provodili eTwinneri učiteljice Suzane Jagić osvojio je u kategoriji učenika viših razreda najvišu nacionalnu nagradu COMET. Osnivač projekta uz ivanečku je školu bila je i OŠ I. B. Mažuranić, Prigorje Brdovečko i učiteljica Sandra Debogović.

 [više]

Godišnja eTwinningova konferencija 2021.

Autor: Suzana Jagić, 4. 11. 2021. 13:35

Melita Brodar i Suzana Jagić sudjelovale su 4. i 5. 11. 2021. na virtualnoj dvodnevnoj eTwinningovoj konferenciji s temom „eTwinning i medijska pismenost: uključiva zajednica i inovativni IKT alati“.  Svrha videokonferencije je pružiti podršku odgojno-obrazovnim djelatnicima u usvajanju inovativnih metoda poučavanja koje oblikuju učenike u odgovorne i savjesne građane. Prvoga dana konferencije dodijeljene su i nagrade COMET i Europska oznaka jezika.

 [više]

eTwinning projekti – nacionalne i europske oznake kvalitete 2021.

Autor: Melita Brodar, 3. 11. 2021. 21:07

eTwinning oznake kvalitete  daju se učiteljima s izvrsnim eTwinning projektima. Oznaka kvalitete potvrđuje da je projekt ispunio određene državne i europske standarde. Kriteriji za oznaku kvalitete: pedagoška inovativnost, uključenost u kurikulum, suradnja s partnerskim školama, uporaba tehnologije te rezultati i dokumentacija. Nacionalni i međunarodni projekti u školskoj godini 2020./2021. u kojima je sudjelovala učiteljica Melita Brodar nagrađeni su nacionalnim oznakama i europskim oznakama kvalitete.

 [više]

Europske oznake kvalitete

Autor: Suzana Jagić, 3. 11. 2021. 13:33

Europska oznaka kvalitete druga je oznaka za eTwinning projekte koji postižu određene europske standarde. Dodjeljuje je Središnja služba za podršku (CSS). eTwinning zajednica prepoznala je kvalitetu projekata u kojima je sudjelovala učiteljica Suzana Jagić te je ukupno 9 njezinih projekata dobilo priznanja – Europsku oznaku kvalitete:

 [više]

Nacionalne oznake kvalitete 2021. za eTwinning projekte

Autor: Suzana Jagić, 27. 10. 2021. 20:47

Rad na nacionalnim i međunarodnim projektima u školskoj godini 2020./2021. učiteljice Suzane Jagić prepoznat je i nagrađen s 11 nacionalnih oznaka kvalitete koje služe za ocjenu kvalitete rada pojedinog učitelja u eTwinning projektu. Nacionalna oznaka kvalitete predstavlja konkretno priznanje učiteljima i školama za njihove eTwinning aktivnosti na visokoj razini.

 [više]

Šk. god. 2021./2022.

Autor: Suzana Jagić, 20. 9. 2021. 20:42

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec nagrađena oznakom eTwinning škole za 2018. – 2019.

Ivanečka osnovna škola s ponosom nosi novu međunarodnu eTwinningovu oznaku kvalitete za 2018. – 2019. godinu. Oznaka kvalitete za eTwinning škole uvedena je 2017. kao priznanje i nagrada za sudjelovanje, predanost i posvećenost eTwinningu tima  učitelja, učenika i cijele uprave škole. Postupak prijave tekao je u dvije etape, od prosinca 2017. do ožujka 2018. godine.

U prvoj etapi izvršeno je provjeravanje tri stavke – je li škola uključena u eTwinning projekte više od dvije godine, sudjeluju li u vrijeme prijave barem dva učitelja aktivno u projektima te je li škola sudjelovala na europskom eTwinning projektu s Nacionalnom oznakom kvalitete u posljednje dvije godine. Nakon toga uslijedila je druga etapa prijave koja se sastojala od zahtjevnog ispunjavanja upitnika samoprocjene koji je sadržavao šest kriterija. Putem upitnika škola je morala predstaviti sve aktivnosti u kojima se vidjela osviještenost učenika i svih djelatnika škole o važnosti odgovornog korištenja Interneta, aktivnu suradnju skupine od tri ili više učitelja u radu na eTwinning aktivnostima, barem dvije skupine učenika uključenih u rad na eTwinning projektima, barem dva učitelja koji aktivno sudjeluju u aktivnostima te koji su sudjelovali u jednom ili više eTwinning obrazovnim aktivnostima i događajima te njihovu suradnju u strateškom razvoju škole. Sve aktivnosti eTwinninga trebale su biti javno prikazane te se trebalo dokazati da se eTwinningova promotivna aktivnost održala unutar škole ili unutar lokalne zajednice u godini dodjele eTwinning nagrade.

Oznaku eTwinning škole dobilo je početkom travnja 2018. ukupno 1211 škola, a od toga 40 dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola dolazi iz Hrvatske. OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec jedina je škola s područja Varaždinske županije nagrađena novom eTwinningovom nagradom. Njezin je rad prepoznat u područjima kao što su digitalna praksa, praksa eSigurnosti, inovativni i kreativni pristupi pedagogiji, promicanja stalnog stručnog usavršavanja djelatnika te promicanja praksi za suradnju u učenju među svim djelatnicima škole te učenicima.

Uz oznaku kvalitete najavljen je i paket iznenađenja za učenike i učitelje!

U prilogu se nalazi popis svih nagrađenih škola te informacije o samoj nagradi, kao i aktivnosti eTwinninga provođene u našoj školi.

https://www.etwinning.net/en/pub/support/2018--2019-etwinning-school-li.htm#c191

https://www.etwinning.net/hr/pub/highlights/2018--2019-etwinning-school-l.htm

http://os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr/etwinning


102 hrvatska projekta s Europskom oznakom kvalitete za 2017. godinu

https://www.skolskiportal.hr/clanak/9290-objavljujemo-102-hrvatska-projekata-s-europskom-oznakom-kvalitete/

h22https://youtu.be/UjiBDoBpkdshttps://youtu.be/UjiBDoBpkdsttps://youtu.be/UjiBDoBpkds


                   

                     


   

Prve Europske oznake kvalitete

Učiteljica Povijesti Suzana Jagić dobitnica je i dvije Europske oznake kvalitete (European Quality Label) za rad na međunarodnim projektima Hearts & Valentines  te Let's share our summer. Tim nagradama projekti su ocijenjeni kao izvrsni, a rad učiteljice i njezinih učenika prepoznat je na najvišoj europskoj razini.


Prve nagrade eTwinning Quality Label i eTwinning Pupils Quality Label

za ivanečku osnovnu školu

Naša je škola prvi put nagrađena s prestižnom nacionalnom eTwinning nagradom eTwinning Quality Label i eTwinning Pupils Quality Label.  Nagrade za kvalitetu projekata Hearts & Valentines  te za projekt Let's share our summer

dobili su ivanečki osnovnoškolci sa svojom učiteljicom Suzanom Jagić. Treću  nagradu za kvalitetu projekta  Pokusi su nova fora osvojila je učiteljica Melita Brodar.

Oznake kvalitete poticaj su za sudjelovanje u novim projektima i aktivnu međunarodnu suradnju s eTwinning zajednicom.


JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju