preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica  > Projekti  > eTwinning  > Vijesti
Vijesti 2020/2021.

Pozivnica za Dan povijesti - Kliofest 2021.

Autor: Suzana Jagić, 13. 5. 2021. 06:38

eTwinning projekt Metalci u prapovijesti/Metalheads in prehistory promovira se na na nacionalnoj razini u sklopu manifestacije Dan povijesti - Kliofest 2021. 

 [više]

9. svibnja, Dan Europe i Dan eTwinninga

Autor: Suzana Jagić, 13. 5. 2021. 06:00

S ciljem obilježavanja 9. svibnja, Dana Europe i eTwinninga u predvorju škole postavljen je naš europski klopotec ispred kojeg je istaknuta zastava eTwinning škole. Klopotec je kao tema odabran za logo Erasmus+ KA229 projekta Green Energy Saves the Earth u kojem projektni partneri istražuju obnovljive izvore energije. Klopotec je tradicijska drvena vjetrenjača koja se nalazi na visokom drvenom stupu, predindustrijski je simbol vinarstva, a smatra se da je i prethodnica mlinova na vjetar te tako povezan s temom našega projekta. Na njegove lopatice koje se okreću postavili smo zastavice svih država projektnih partnera (Rumunjske, Bugarske, Grčke, Italije, Turske i Hrvatske) te zastavicu eTwinninga.

 [više]

Kava s eTwinning ambasadorima

Autor: Suzana Jagić, 8. 4. 2021. 08:28

eTwinning ambasadori Nataša Ljubić Klemše i Tomislav Pavlović na kavi su 18. veljače 2021. ugostili Suzanu Jagić iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca i Maju Maček Treščec iz koprivničke Gimnazije "Fran Galović". Tema o kojoj su razgovarali bila je eTwinning u nastavi Povijesti i Geografije: https://youtu.be/8_72QaBfeB0

 [više]

eTwinning ambasadori 11. ožujka 2021. ugostili su Melitu Brodar

Autor: Melita Brodar, 11. 3. 2021. 20:54

eTwinning ambasadori Nataša Ljubić Klemše i Tomislav Pavlović na kavi su 11. ožujka 2021. ugostili su Melitu Brodar iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca. Tema o kojoj su razgovarali bila je eTwinning i STEM (eTwinning u kemiji).

 [više]

Najava 8.3.

Autor: Suzana Jagić, 6. 3. 2021. 07:06

U sklopu eTwinning projekta "Žene koje su mijenjale svijet" na platformi eTwinning organiziran je događaj koji će se u obliku online druženja sa speleologinjom Valentinom Kraš održati u ponedjeljak, 8. ožujka 2021. u 19.30 sati. Ukoliko se želite pridružiti zajedničkom online druženju, potrebno se javiti organizatoricama kako bi vam  mogle poslati poveznicu za događaj.

 
 [više]

Predstavljamo eTwinning škole

Autor: Melita Brodar, 16. 2. 2021. 07:07

U sklopu webinara „Predstavljamo eTwinning škole“ učiteljice Suzana Jagić i Melita Brodar u petak, 12.2.2021. godine predstavile su našu školu koja je nagrađena oznakom eTwinning škole. eTwinning škole predstavljaju modele izvrsnosti u sustavu odgoja i obrazovanja, aktivno promiču vrijednosti i pedagošku praksu eTwinninga, prepoznaju važnost i vrijednosti eTwinninga te navedeno ugrađuju u pravila, praksu i stručno usavršavanje u svojim školama.

 [više]

Kreiran događaj na eTwinningu – Noć muzeja 2021.

Autor: Suzana Jagić, 1. 2. 2021. 20:58

Na ovogodišnjoj, šesnaestoj Noći muzeja sudjelovali su već tradicionalno i ivanečki osnovnoškolci. Zbog posebnih epidemioloških mjera uzrokovanih pandemijom COVID-19 Noć muzeja održana je kao Digitalna Noć muzeja, a naši su učenici i učitelji virtualno uživali u raznovrsnim programima hrvatskih muzeja. U važnom i nezaobilaznom kulturnom događaju grada Ivanca naše su učenice sudjelovale u pripremi programa u Muzeju planinarstva Ivanec. Aktivnosti u muzeju dio su školskoga projekta „Moj grad u muzeju“, a u njemu su sudjelovale Vanesa Prekrit, Laura Kraš, Iva Ribić i Darija Strugar. Mentorica im je učiteljica Suzana Jagić.

 [više]

Godišnja eTwinning konferencija

Autor: Melita Brodar, 14. 1. 2021. 19:54

Učiteljice Suzana Jagić i Melita Brodar sudjelovale su na godišnjoj eTwinning konferenciji koje se održala online 11. studenog 2020. godine. Tema ovogodišnje konferencije bila je Razvoj digitalnih kompetencija: eTwinning za inovativno i kreativno rješavanje izazova. U uvodnom dijelu predstavljena je eTwinning platforma te njezin doprinos u odgojno-obrazovnim ustanovama. Razgovaralo se  s učenicima ambasadorima i njihovim mentorima na temu uspješnosti nastavnog procesa za vrijeme provođenja nastavne na daljinu, a zatim je uslijedila svečana dodjela nacionalnih nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2019./2020.

 [više]

Nacionalne i Europske eTwinning oznake kvalitete

Autor: Suzana Jagić, 2. 11. 2020. 07:31

Za aktivno sudjelovanje u eTwinning projektima nagrađeni su najprije Nacionalnim, a nakon toga i eTwinning Europskim oznakama kvalitete učenici i učiteljica Suzana Jagić.  Ovo su nova priznanja koja prepoznaju i nagrađuju kontinuirani rad učenika i učitelja na uspostavljanju međunarodne suradnje, razmjenu iskustava i primjere dobre prakse te razvoj inovacija u obrazovanju. Agencija za mobilnost i programe Europske unije u Zagrebu nacionalnim  oznakama kvalitete nagradila je sedam projekata,

 [više]

eTwinning Škola za 2020. – 2021.

Autor: Suzana Jagić, 8. 6. 2020. 07:27

Tijekom ožujka 2020. produžio se mandat OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec kao eTwinning škole narednih dvije godine.

Dodjelu eTwinning school Label 2020-2021 dodjeljuje Centralna služba za podršku eTwinningu i to je veliko postignuće za škole. Službena objava objavljena je na eTwinning.net portalu:

https://www.etwinning.net/hr/pub/newsroom/highlights/2020--2021-etwinning-school-.htm

 [više]

ETwinning na sjednici Učiteljskog vijeća

Autor: Suzana Jagić, 18. 1. 2020. 08:39

U prosincu protekle godine učiteljica Ivana Matić sudjelovala je na eTwinning seminaru u Beču pod nazivom: Digital Competences & IT Didactics for teachers. S obzirom na to da je tema seminara bila prisutna digitalizacija obrazovanja i u skladu s činjenicom da učenici sve više vremena provode na internetu i društvenim mrežama, na samom seminaru govorilo se i o opasnostima odnosno sigurnosti na internetu.

 [više]

Učiteljica Ivana Matić u Beču na eTwinning seminaru „Digital Competences & IT Didactics“

Autor: Ivana Matić, 29. 12. 2019. 19:17

U Beču je od 11. do 13. prosinca održan eTwinning seminar na temu „Digital Competences & IT Didactics“ pod pokroviteljstvom OEAD (National Agency Erasmus+ Education), Federal Ministry Education Science and Research and eTwinning. Na seminaru je sudjelovalo više od 140 učitelja iz 34 zemlje. Na seminaru se diskutiralo o izazovima i mogućim rješenjima digitalizacije u učionici.  Uz strane jezike informatika i IKT jedne su od najzastupljenijih tema u eTwinning projektima, stoga je potrebno o istoj raspravljati i usavršavati se kao obrazovni djelatnik.

 [više]

MEĐUNARODNI ETWINNING SEMINAR

Autor: Lana Čiček, 12. 12. 2019. 19:10

Učiteljica Lana Čiček sudjelovala je na eTwinning seminaru pod nazivom 'Language teaching and learning through eTwinning', održanom od 28.11. – 30.11.2019. godine u Beogradu. Trodnevni je seminar okupio učitelje stranih jezika iz cijele Europe s primarnim ciljem nalaženja partnera u budućim eTwinning projektima. Seminar se sastojao od stručno vođenih teorijskih edukacija i interaktivnih radionica na kojima su polaznici razmjenjivali zanimljive ideje te naučili kako prijaviti i provesti uspješan eTwinning projekt.

 [više]

Europske oznake kvalitete

Autor: Suzana Jagić, 27. 11. 2019. 14:15

Središnja služba za podršku e-Twinningu iz Bruxellesa nagradila je Europskom oznakom kvalitete školu, učiteljicu Povijesti Suzanu Jagić te njezine učenike za rad na četiri međunarodna e-Twinning projekta realizirana u školskoj godini 2018./2019. Europskom oznakom kvalitete nagrađeni su projekti: Prehistoric site, Famous people in Europe, The Mediterranean is served: diet, recipes, traditions, tales i Our Cultural Heritage Where The past meets the future što znači da je rad učiteljice, njezinih učenika i škole prepoznat na najvišoj europskoj razini.

 [više]

Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekte

Autor: Suzana Jagić, 20. 10. 2019. 14:06

Nacionalnom oznakom kvalitete za eTwinning projekte u šk. god. 2018./2019. nagrađeno je 6 međunarodnih projekata koje je vodila učiteljica Povijesti Suzana Jagić te njezin eTwinning tim učenika.

Projekti nagrađeni Nacionalnom oznakom kvalitete:

  1. Our Cultural Heritage - Where the past meets the future

  2. Our countries between the two World Wars

  3. The Mediterranean is served: diet, recipes, traditions, tales

  4. Famous people in Europe

  5. Sh@ring culture through national symbols - exchanging European souvenirs

  6. Prehistoric site

 [više]

„Digitalno i kreativno za školu budućnosti“

Autor: Suzana Jagić, 20. 10. 2019. 11:33

U četvrtak, 15. listopada 2019. g. u Osnovnoj školi Franje Serta u Bednji održano je interaktivno predavanje u sklopu projekta „Digitalno i kreativno za školu budućnosti“. Učitelji Lana Čiček i Bojan Sokol prisustvovali su zanimljivom izlaganju kolega koji su uspješno proveli svoj prvi Erasmus +KA1 projekt te sve nazočne upoznali s detaljima sudjelovanja u projektu. Također su predstavili ideje kojima će unaprijediti kvalitetu nastave te modernizirati školski kurikulum novim izvannastavnim aktivnostima.

 [više]

eTwinning u sklopu priprema za šk. god. 2019./2020.

Autor: Suzana Jagić, 19. 10. 2019. 18:23

U sklopu priprema za novu školsku godinu zainteresirani učitelji obnovili su 27. kolovoza 2019. svoja znanja o platformi eTwinninga kako bi se uključili u što više virtualnih eTwinning projekata u 2019./2020. Dvadesetak zainteresiranih učitelja potvrđuje činjenicu da škola nosi oznaku eTwinning škole te želju da se taj status obnovi. Učiteljima škole podršku su pružile učiteljice Melita Brodar i Suzana Jagić, a za sve sudionike kreirana je i zanimljiva potvrda o sudjelovanju.

 [više]

„Erasmus+ Dan vještina“ u OŠ Pantovčak u Zagrebu

Autor: Suzana Jagić, 17. 7. 2019. 14:31

Konferencija „Erasmus+ Dan vještina“ u sklopu Erasmus+ projekata organizirana je 8. srpnja 2019. u OŠ Pantovčak u Zagrebu. Učiteljice Melita Brodar, Sonja Poljak i Suzana Jagić sudjelovale su na zanimljivim i kreativnim radionicama: Implementacija međupredmetnih tema u sadržaje predmeta nižih razreda osnovne škole, Dramske tehnike u nastavi, Organizacija i vođenje uspješnih K1 projekata, Praktična primjena IKT-a u međupredmetnim temama, Tehnika slikanja plastelinom na papiru, Primjena IKT-a za smanjenje administrativnih poslova učitelja te „Metoda galerije“ u nastavi.

 [više]

eTwinning info dan u palači Varaždinske županije

Autor: Suzana Jagić, 17. 7. 2019. 14:23

U utorak, 18. lipnja 2019. g. u palači Varaždinske županije održan je za ravnatelje, učitelje i odgojitelje eTwinning info dan. eTwinning ambasadorice Ana Marketin-Sedlar i Andreja Sedlar predstavile su okupljenima mogućnosti iskorištavanja potencijala eTwinninga. Na primjerima radionica objasnile su kako eTwinning funkcionira u praksi. Info dan, uz podršku Varaždinske županije,  nastavak je obilježavanja Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec nagrađena oznakom eTwinning škole za 2018. – 2019.

Ivanečka osnovna škola s ponosom nosi novu međunarodnu eTwinningovu oznaku kvalitete za 2018. – 2019. godinu. Oznaka kvalitete za eTwinning škole uvedena je 2017. kao priznanje i nagrada za sudjelovanje, predanost i posvećenost eTwinningu tima  učitelja, učenika i cijele uprave škole. Postupak prijave tekao je u dvije etape, od prosinca 2017. do ožujka 2018. godine.

U prvoj etapi izvršeno je provjeravanje tri stavke – je li škola uključena u eTwinning projekte više od dvije godine, sudjeluju li u vrijeme prijave barem dva učitelja aktivno u projektima te je li škola sudjelovala na europskom eTwinning projektu s Nacionalnom oznakom kvalitete u posljednje dvije godine. Nakon toga uslijedila je druga etapa prijave koja se sastojala od zahtjevnog ispunjavanja upitnika samoprocjene koji je sadržavao šest kriterija. Putem upitnika škola je morala predstaviti sve aktivnosti u kojima se vidjela osviještenost učenika i svih djelatnika škole o važnosti odgovornog korištenja Interneta, aktivnu suradnju skupine od tri ili više učitelja u radu na eTwinning aktivnostima, barem dvije skupine učenika uključenih u rad na eTwinning projektima, barem dva učitelja koji aktivno sudjeluju u aktivnostima te koji su sudjelovali u jednom ili više eTwinning obrazovnim aktivnostima i događajima te njihovu suradnju u strateškom razvoju škole. Sve aktivnosti eTwinninga trebale su biti javno prikazane te se trebalo dokazati da se eTwinningova promotivna aktivnost održala unutar škole ili unutar lokalne zajednice u godini dodjele eTwinning nagrade.

Oznaku eTwinning škole dobilo je početkom travnja 2018. ukupno 1211 škola, a od toga 40 dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola dolazi iz Hrvatske. OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec jedina je škola s područja Varaždinske županije nagrađena novom eTwinningovom nagradom. Njezin je rad prepoznat u područjima kao što su digitalna praksa, praksa eSigurnosti, inovativni i kreativni pristupi pedagogiji, promicanja stalnog stručnog usavršavanja djelatnika te promicanja praksi za suradnju u učenju među svim djelatnicima škole te učenicima.

Uz oznaku kvalitete najavljen je i paket iznenađenja za učenike i učitelje!

U prilogu se nalazi popis svih nagrađenih škola te informacije o samoj nagradi, kao i aktivnosti eTwinninga provođene u našoj školi.

https://www.etwinning.net/en/pub/support/2018--2019-etwinning-school-li.htm#c191

https://www.etwinning.net/hr/pub/highlights/2018--2019-etwinning-school-l.htm

http://os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr/etwinning


102 hrvatska projekta s Europskom oznakom kvalitete za 2017. godinu

https://www.skolskiportal.hr/clanak/9290-objavljujemo-102-hrvatska-projekata-s-europskom-oznakom-kvalitete/

h22https://youtu.be/UjiBDoBpkdshttps://youtu.be/UjiBDoBpkdsttps://youtu.be/UjiBDoBpkds


                   

                     


   

Prve Europske oznake kvalitete

Učiteljica Povijesti Suzana Jagić dobitnica je i dvije Europske oznake kvalitete (European Quality Label) za rad na međunarodnim projektima Hearts & Valentines  te Let's share our summer. Tim nagradama projekti su ocijenjeni kao izvrsni, a rad učiteljice i njezinih učenika prepoznat je na najvišoj europskoj razini.


Prve nagrade eTwinning Quality Label i eTwinning Pupils Quality Label

za ivanečku osnovnu školu

Naša je škola prvi put nagrađena s prestižnom nacionalnom eTwinning nagradom eTwinning Quality Label i eTwinning Pupils Quality Label.  Nagrade za kvalitetu projekata Hearts & Valentines  te za projekt Let's share our summer

dobili su ivanečki osnovnoškolci sa svojom učiteljicom Suzanom Jagić. Treću  nagradu za kvalitetu projekta  Pokusi su nova fora osvojila je učiteljica Melita Brodar.

Oznake kvalitete poticaj su za sudjelovanje u novim projektima i aktivnu međunarodnu suradnju s eTwinning zajednicom.


JELOVNIK
„Užina za sve III“

Priloženi dokumenti:
PROJEKT Uzina za sve III .pdf

STEM ČASOPIS

KUKULJICA

ŠETNJA ŠKOLOM

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju