preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

Aktivnosti 2021/2022.

U 1. POLUGODIŠTU SKUPILI SMO 285 KG PLASTIČNIH ČEPOVA ZA UDRUGU UOLL

Autor: Vesna Vitez, 17. 1. 2022. 14:19

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec nastavlja aktivno sudjelovanje u ekološkom i humanitarnom projektu. Provodi ga Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Uz podršku gradonačelnika i Grada Ivanca projekt se proširio na području grada. U 1. polugodištu svi zajedno skupili smo 285 kg čepova. Nastavljamo i dalje sa skupljanjem uz želju da prikupimo još više čepova u 2. polugodištu.

 [više]

Aktivnosti volontera u eTwinning projektu Živimo zeleno 2/Living greenly 2

Autor: Suzana Jagić, 27. 12. 2021. 15:33

Volonteri 7. d razreda uključili su se u aktivnost Životinjski izazov u sklopu projekta te tako obilježili Međunarodni dan zaštite životinja:

 https://padlet.com/marinaarambasic14/7hlj5qwoc8b3p2

 [više]

U projektu "Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

Autor: Suzana Jagić, 27. 12. 2021. 15:27

Volonteri 7. d razreda

 

  

 


 [više]

"Solidarnost na djelu 2021." 49. humanitarna akcija Hrvatskog Crvenog križa: ''Solidarnost na djelu 2021''

Autor: Suzana Jagić, 21. 12. 2021. 10:55

 
 [više]

Međunarodni dan volontera

Autor: Suzana Jagić, 9. 12. 2021. 10:58

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

Završetak projekta "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" - lipanj 2018.

Volonteri Iksići sudjelovali su u završnim aktivnostima projekta "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Aktivnosti je vodila i koordinirala pedagoginja Vesna Vitez.

 


„Mali građani“ među najboljima na Državnoj smotri projekata Građanskog odgoja i obrazovanja u Muzeju suvremene umjetnosti


„Mali građani“ predstavili knjižicu „Vatru gasi, brata spasi!“


Intervju s „Malim građanima“


Projekt „Vatru gasi, brata spasi!“ predstavljen na Smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja – „Projekt građanin“ u Čakovcu

Mali građani – „Vatru gasi, brata spasi!“

Pisanje dopisa, izrada brošure

Posjet zapovjednika DVD Ivanec prvim i petim razredima

Natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice – odabir radova

Anketa

Noć muzeja 2018. – Muzej hrvatskog vatrogastva Varaždin

Intervju – Ivan Prekrit – vatrogasac 40 godina

Istraživanje povijesti 1888. – 2018.

Prikupljanje članaka o ivanečkim vatrogascima – ljeto 2017.

Povijesni izvori na temu vatrogastva

 

 


Matematičari volonteri - ožujak 2018.

 

Provođenje aktivnosti u suradnji s Udrugom udomitelja "Nada" Ivanec. Učenike volontere vodi učiteljica Matematike Dragica Friščić.

Sudjelovanje volontera na predstavljanju udruge Sklonište dobrote koja se brine o napuštenim mačkama u ivanečkoj osnovnoj školi, 26. II. 2018.


"Zebice - ptičeki se ženiju"

U sklopu manifestacije "Zebice - ptičeki se ženiju" koju organizira Udruga udomitelja "Nada" Ivanec volonteri su sudjelovali u izradi crteža i ukrasnih predmeta na temu Valentinova kojima će biti ukrašen gradski park na dan manifestacije, 10. veljače 2018. te bili aktivni u prikupljanju slatkiša za poklon paketiće koje će djeci ostaviti ptičice.


Volonteri i ove godine u projektu „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Volonteri Iksići sudjelovali su na kraju prvog obrazovnog razdoblja u vaganju i utovaru plastičnih čepova koji su prikupljeni u 1. fazi projekta "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Akciju je koordinirala pedagoginja Vesna Vitez.


Daj šapi glas


Sastanak volontera matematičara

Druženje volontera ovaj je mjesec bilo posebno zanimljivo i veselo jer su se aktivnostima volontera matematičara pridružili novi članovi, učenici šestih razreda. Koordinatorica volontera matematičara, Dragica Friščić, novim je članovima podijelila pristupnice u Volonterski klub „Iksići“ čime su oni, nakon potpisivanja suglasnosti roditelja i staratelja, postali i službeno članovi školskoga volonterskog kluba. Već na prvom sastanku počeli su sa svojim volonterskim aktvinostima pružanja pomoći u svladavanju matematičkih zadataka. Na sastanku je prezentiran i godišnji plan volontera matematičara, kao i Volonterskog kluba „Iksići“.

(S. J.)


Ne dvoji, za drugog izdvoji

U Tjednu solidarnosti 2017. volonteri Klara, Leonardo, Iskra, Luka, Kaja i Dino izbrojali su 13. listopada za sve razrede kemijske olovke donirane od Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.


Matematičari volonteri – rujan, listopad 2017.

Uz redoviti rad matematičara volontera u školi, jednom mjesečno aktivnosti se provode i u prostorijama Udruge udomitelja „Nada“ Ivanec.


Volonterski klub „Iksići“ i Mali građani uključeni u Projekt građanin aktivni su i šk. god. 2017./2018. Putem školskog volontiranja organizirat će volonterske aktivnosti u školi i lokalnoj zajednici s područja Grada Ivanca te razvijati svjesnost o važnosti građanskog djelovanja. Koordinatorice volontera su Melita Brodar, Suzana Jagić i Dragica Friščić.


Iksići su i šk. god. 2017./2018. uključeni u projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

http://www.uoll.hr/


"Klupica čitalica"

"Klupica čitalica" naziv je građanske inicijative koje je pokrenula Udruga udomitelja "Nada" Ivanec. Na otvorenju "klupice čitalice" sudjelovali su volonteri Luka i Vida, a vodila ih je Melita Brodar.


Dani grada Ivanca

Na Danima grada Ivanca 2017. zajedno s članovima Udruge Ivanečko sunce nastupile su volonterke Alisa, Iskra i Vida, a pridružile su im se Sara, Marta i Franka. Zajedno su izveli pantomimu "Budi mi prijatelj" koju je osmislila Nataša Roginek. Pantomimom je prikazano (ne)prihvaćanje osoba s intelektualnim poteškoćama u društvu.


Volonteri u projektu „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, 2. faza

Volonteri Iksići sudjelovali su 7. lipnja 2017. u vaganju i utovaru 146 kg plastičnih čepova koji su prikupljeni tijekom drugog polugodišta u 2. fazi projekta "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Akciju je koordinirala pedagoginja Vesna Vitez.


Dan otvorenih vrata udruga

Naši volonteri Ivana, Iskra, Luka i Robert s učiteljicama Melitom Brodar i Suzanom Jagić posjetili su 26. svibnja 2017. eko vrt Udruge udomitelja "Nada" Ivanec te su se tako pridružili događaju Dana otvorenih vrata udruga.


Donacija naše škole udrugama Spas i Sklonište dobrote

 

Naša je škola, provodeći svoj projekt Daj šapi glas, donirala prikupljene potrepštine za udruge koje brinu o napuštenim i bolesnim psima i mačkama – Spas i Sklonište dobrote.

U dvodnevnoj akciji naši učenici i djelatnici prikupili su zavidnu količinu potrepština za napuštene životinje. Prikupljena je suha i mokra hrana za štence, mačiće, pse i mačke, dezificijensi, tablete aktiviranog ugljena, antimikotički šampon, lateks rukavice, pijesak za mačke, podloge i igračke za životinje, zdjelice za hranu, stari ručnici, dječje dekice, deke, plahte, popluni, jastuci, krpe i sredstva za čišćenje, ogrlice i vodilice za pse. Potom su učenice Alisa Jakopović i Iskra Marić, članice školskog volonterskog kluba „Iksići“ i školska knjižničarka Draženka Stančić otpremile donirane predmete u obje udruge. Učenice koje su pratile donaciju upoznale su se s problemima i načinom rada spomenutih udruga. U nastavku projekta iduće školske godine, njih dvije će ostalim učenicima predstaviti svoje viđenje problema napuštenih životinja i udruga koje brinu o njima.


Volonterke u Caritasovom domu

Volonterke Iksića, Hana i Vida, posjetile su 13. travnja 2017. Caritasov dom "Sv. Ivan Krstitelj" - dom za starije i nemoćne. Zajedno sa sedmašicama korisnicima su uz prigodni poklon zaželjele sretan i veseo Uskrs u ime svih učenika i djelatnika ivanečke osnovne škole.


 

Obilježen Dan narcisa


U suradnji s Udrugom udomitelja "Nada" Ivanec učenici volonteri zajedno s članovima Udruge dijelili su 25. ožujka 2017. građanima Ivanca cvjetove narcisa na prostoru ivanečke Špice.


Obilježavanje Dana ružičastih majica

U suradnji s Udrugom udomitelja i obiteljskih domova „Nada“ Ivanec učenici - volonteri škole i Udruge su 22. veljače 2017. povodom obilježavanja Dana ružičastih majica na glavnom ivanečkom trgu građanima dijelili letke putem kojih se željelo informirati o nasilju među djecom.


„Iksići“ u Udruzi „Ivanečko sunce“

U udruzi Sunce 6. prosinca 2016. volonteri „Iksića“ za štićenike su izveli scensku igru "Uspavani sv. Nikola" te vodili program. Glumili su: Hana Čavlek, Vida Jagić, Simon Kušter i Robert Blum, a program su vodili Tin Posavec i Ana Jakopec, učenici 6. d i 6. b razreda.


 

Volonteri u projektu „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Na Međunarodni dan volontera 5. prosinca završena je prva faza ovogodišnjeg projekta „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Članovi Volonterskog kluba  „Iksići“ pomogli su u otpremanju više od 130 kg plastičnih čepova.

 


Obilježili smo Međunarodni dan volontera 5. prosinca

Međunarodni dan volontera obilježili smo prigodnim druženjem i radionicom članova Volonterskog kluba „Iksići“. Na radionici su izrađivani božićni ukrasi koji će se prodavati na planiranoj humanitarnoj božićnoj prodaji u školi.


Volonter Simon Kušter sudjelovao je u natječaju "Oboji svijet" u 2016. godini u organizaciji Foruma za slobodu odgoja.


Matematičari volonteri - studeni 2016.


 

Predstavljanje projekta Prostor za prijatelja ŽSV za učitelje Povijesti Varaždinske županije
27. X. 2016., VI. OŠ Varaždin


Edukacija učiteljice Melite Brodar na seminaru "Volontiranje u radu s djecom i mladima" u organizaciji Foruma za slobodu odgoja, 30. rujna 2016.


Otvorenje Prostora za prijatelja 5. rujna 2016.


Učiteljsko vijeće 23. kolovoza 2016.


 


JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju