preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica  > KURIKULM
 

Uvod

 

Poštovani,

Pred vama se nalazi Kurikulum OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog. Riječ je o dokumentu kojim postaje razvidno kakva je naša škola u odnosu na ostale osnovne škole u RH. To je stoga što su u njemu navedeni svi oni sadržaji i aktivnosti izvan redovitog službenog nastavnog plana i programa koji se odvijaju unutar naše škole. Takvi se sadržaji nude učenicima zavisno od iskazanih potreba i interesa učenika roditelja i lokalne zajednice,  te stručne kompetencije učitelja za pojedinu aktivnost.

U planiranju aktivnosti vodimo se načelima individualizma, nepristranosti i multidisciplinarnosti. Bitne pretpostavke ostvarivanju ciljeva postavljenih u kurikulumu su: postojanje stručne kompetencije učitelja, kvalitetni međuljudski odnosi  između svih sudionika odgojno obrazovnog procesa učitelja, učenika, roditelja, stručne službe, ravnatelja i ostalih djelatnika i pomoć lokalne zajednice, materijalni uvjeti i opremljenost matične i područnih škola.

Tim planiranim aktivnostima, programima i projektima težimo ostvariti ciljeve usmjerene na učenika i njegov razvoj, stručnu samostalnost i odgovornost učitelja, samostalnost i razvoj škole, te uz potporu uže i šire društvene zajednice doprinijeti izgradnji učinkovitog i kvalitetnog obrazovnog sustava.

Osim toga prepoznatljivost škole nastojimo ostvariti konstantnom brigom za proširenje područja rada INE, humanitarnom djelatnošću škole, opredijeljenošću za filozofiju nenasilja, osiguravanjem provedbe projekata i eksperimentalnih programa.

Školskim kurikulumom utvrđeni su kratkoročni i dugoročni plan rada škole kroz izbornu nastavu, izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, rad s učenicima s posebnim potrebama (daroviti i učenici s poteškoćama) te druge odgojno obrazovne programe i projekte te kriteriji samovrjednovanja rada škole.

 Ravnatelj: Damir Jagić, prof.

 

 Na donjem linku možete preuzeti prijedlog(radnu verziju) kurikuluma za školsku godinu 2021./2022.

 

 

 

Priloženi dokumenti:
KURIKULUM 2021.-22..pdf


JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju