preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

Školska godina 2021. /2022.

25. Županijska smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije

Učenička zadruga „Ivančica“ iz naše škole sudjelovala je 10. lipnja 2022. godine na XXV. Smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije čiji su domaćini bili Osnovna škola Visoko, županijska Podružnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Varaždinska županija. Na županijskoj smotri sudjelovalo je 20 učeničkih zadruga. Naša zadruga predstavila se s dvije sekcije, Lončarsko-keramičarskom i Eko sekcijom, a rad u zadruzi predstavile su učenice Ena Gotal i Eva Levanić. Učenice su vodile učiteljice Marina Kunštek i Melita Brodar.


SAJAM UČENIČKIH ZADRUGA

Gospodarska škola Varaždin i Centar izvrsnosti iz poduzetništva Varaždinske županije, organizirali su virtualni Sajam učeničkih zadruga. Tema sajma bila je Održivi razvoj.

Sajam je bio natjecateljskog karaktera i učenici su se natjecali u dvije kategorije, Predstavljanje učeničke zadruge i praktičan rad te Vizualni identitet učeničke zadruge. Našu zadrugu predstavile su učenice Darija Strugar i Rebeka Marković pod mentorstvom učiteljice Melita Brodar, voditeljice zadruge.

Učenička zadruga „Ivančica“ nakon ocjenjivanja ostvarila je 1. mjesto u kategoriji Vizualni identitet učeničke zadruge i 2. mjesto u kategoriji Predstavljanje učeničke zadruge i praktičan rad.Učenička zadruga Ivančica na 32. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Učenička zadruga Ivančica sudjelovala je od 26.10. - 30.10.2020. godine na 32. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Naša zadruga predstavila se s ukrasno-uporabnim predmetom Svjetionikom.  Zadrugu su predstavile učenice Darija Strugar i Rebeka Marković pod vodstvom učiteljice Melite Brodar.

Za sudjelovanje na smotri snimili smo video, u kojem smo predstavili zadrugu te izradu i izgled gotovog proizvoda.

Na Smotri su sudjelovale 62 učeničke zadruge iz svih županija, a Smotra se održala online. Sve zadruge poslale su svoju video prezentaciju praktičnog rada izrade prijavljenog proizvoda. Na YouTube kanalu Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva možete pogledati sve prezentacije u cijelosti, ali i sve proizvode svih zadruga.


 

Sretnu i uspješnu novu 2018. godinu želi vam Učenička zadruga "Ivančica" Ivanec


Županijska smotra Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 2017., Varaždin, 14. listopada 2017.


http://www.varazdinska-zupanija.hr/novosti/iz-%C5%BEupanije/dani-kruha-na-%C5%BEupanijskoj-smotri-%C4%8Dak-35-%C5%A1kola-iz-vara%C5%BEdinske-%C5%BEupanije-i-rekordni-broj-posjetitelja/


Sudjelovali smo na 29. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Zadar, 4. – 5. listopada 2017.


                                                               

 

Zadrugari koji su izborili plasman na Državnu smotru 2017. u Zadru

Poziv na 29. smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske,

Zadar, 4./5. listopada 2017.


 Županijska smotra učeničkog zadrugarstva, Varaždin, 6. svibnja 2017.


Tiskana brošura Jelovnik ivanečkih rudara, veljača/svibanj 2017.

 


Pobijedili smo u nagradnom projektu Školskog sata HRT-a „Zanemarena baština“. 

Na natječaj je prijavljen projekt „Rudarski trempač“, a provođenje istraživanja započela je Istraživačka sekcija „Tragom ivanečke baštine“  2015./2016. Snimanje emisije Školskog sata o „Rudarskom trempaču“ bilo je 30. ožujka 2017. na HRT-u kada je školi uručena i nagrada. Učenici nositelji projkta počašćeni su razgledom HRT-a uz stručno vodstvo. Emitiranje emisije bilo je 10. travnja 2017. na HRT 2.


Stručni skup za voditelje i suradnike učeničkih zadruga Varaždinske županije

Stručni skup u organizaciji HUZZ-a održan je 26. studenoga 2016. u Varaždinu.

Teme:

  1. Plan rada Podružnice

  2. Županijska smotra UZ

  3. Međunarodna suradnja UZ


    MEĐUŽUPANIJSKI SUSRET UČENIKIH ZADRUGA U RASINJI

20. X. 2016.


ŽUPANIJSKA SMOTRA DANI KRUHA – DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

15. listopada 2016


ŽUPANIJSKA SMOTRA DANI KRUHA – DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

17. listopad 2015.


Stručni skup za voditelje i suradnike učeničkih zadruga

Varaždinske i Međimurske županije

Stručni skup koji je organizirala HUUZ-a održan je 15. listopada 2015. u Gospodarskoj školi u Čakovcu.

Teme Stručnog skupa bile su: 1. Estetsko uređenje izložbenog prostora. Radionicu je vodila Karmela Radošević iz Gospodarske škole u Čakovcu., 2. Izrada moderne cvjetne instalacije. Radionicu je vodila Ljiljana Škrobar, također iz Gospodarske škole Čakovec. Radionicama u Čakovcu nazočila je voditeljica Učeničke zadruge „Ivančica“ Ivanec Melita Brodar.


Melita Brodar u Skupštini HUUZ-a

Na sastanku voditelja i suradnika učeničkih zadruga Podružnice HUUZ-a Varaždinske županije koji je održan 29. rujna 2015. u I. OŠ Varaždin zbog izmjene Statuta HUUZ-a birani su predstavnici u Skupštinu. Nakon tajnog glasanja u Skupštinu HUUZ-a izabrane su Jelka Grđan, Snježana Hranić, Melita Brodar i Sonja Tušek Podobnik.

Na sastanku je Sanja Tot održala Sizzix i scrapbooking prezentaciju. Sudionici sastanka sami su i isprobali kako radi Sizzix mašina.


TERENSKA NASTAVA STUDENATA UČITELJSKOG FAKULTETA

U sklopu kolegija Učeničko zadrugarstvo za studente Učiteljskog fakulteta organiziarana je 3. lipnja 2015. terenska nastava u OŠ Kamenica i OŠ Ivanec. U ivanečkoj osnovnoj školi organizirane su keramičarska radionica, radionica za  izradu tapiserija, radionica izrade čipke na batiće, radionica za izradu nakita i označivača te je postavljena i prigodna izložba proizvoda Učeničke zadruge „Ivančica“ Ivanec. Studentice su se zajedno sa mentorima i zadrugarima uključile u rad svih radionica jer je upravo cilj kolegija da se praktičnom nastavom osposobljavaju za voditelje učeničkih zadruga.

 

 

 


Županijska smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije


Stručni skup za voditelje učeničkih zadruga

U Centru za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec održan je 6. ožujka 2015. stručni skup za voditelje učeničkih zadruga. Skupu je nazočila Melita Brodar.

Dnevni red stručnog skupa:

1. Predstavljanje Učeničke zadruge Pahinsko, COO Pahinsko,

    Ivanec-Rajko Hatlak

2. Dokumentacija učeničke zadruge - Đurđa Guštin

3. Smotra učeničkih zadruga - Snježana Hranić

4. Izrada gipsanih kalupa - predavanje i ogledna radionica,

                                Željka Kleković Brajenović

5. Kreativne radionice:   1. Izrada uskrsne košarice i pisanice - Marjana Vusić
                                  2. Rezidba voćaka - Ivo Bakarić
                                  3. Oslikavanje keramičkih pisanica - Željka K. Brajenović 
  
  

 


               Sudjelovanje na stručnom skupu za voditelje učeničkih zadruga

Voditeljica Učeničke zadruge „Ivančica“ Ivanec Melita Brodar sudjelovala je 17. studenoga 2014. na seminaru za voditelje učeničkih zadruga koji je za voditelje učeničkih zadruga u Svetom Đurđu organizirala Snježana Hranić, voditeljica MŽSV.

Teme stručnog skupa bile su sljedeće:

 1. Izrada nakita - kombinirana tehnika, Nada Tomašić, prof., UZ Breza, OŠ Nikole Hribara, Velika Gorica

2. Košarice od papira, Marjana Vusić, prof., COO Pahinsko, Ivanec

3. Županijska smotra učeničkih zadruga, Snježana Hranić, voditeljica MŽSV


„Jozefina i Jožica“

Performans „Jozefina i Jožica“ Učeniče zadruge „Ivančica“ Ivanec predstavljen je sudionicima na završnici županijske smotre Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje 18. listopada 2014. u zgradi Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu. Performas je pripremila Nataša Roginek.


SRETAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE, MNOGO USPJEHA U UČENJU I KREATIVNOSTI U RADU

ŽELI VAM UČENIČKA ZADRUGA "IVANČICA" IVANEC


 

SRETAN USKRS ŽELI VAM UČENIČKA ZADRUGA "IVANČICA" IVANEC


SUDJELOVANJE NA STRUČNOM SKUPU ZA VODITELJE UČENIČKIH ZADRUGA

U organizaciji AZOO u Varaždinu je 15. travnja 2014. održan stručni skup na temu: Zadruga tradicijskog lončarstva. Nakon uvodnog pozdrava Vesne Marović i predavanja Snježane Hranić – Građanski odgoj kroz učeničko zadrugarstvo, Natalije Bartoš Vukić – Tehnika valjčića, Ane Pichler Schmidt – Pečenje i glaziranje glinenih predmeta i Olge Špikić Šmit – Oblikovanja teksturama i bojom, održane su veoma zanimljive radionice.

Svi su sudionici stručnog skupa dobili mogućnost sudjelovanja na sve tri radionice: Vrćenje na lončarskom kolu, Tehnike izrade keramike i Glinotisak. Ispred Učeničke zadruge „Ivančica“ Ivanec stručnom su skupu nazočile Melita Brodar i Suzana Jagić.

(S. J.)


NAJAVA SUDJELOVANJA NA 17. IZLOŽBI PISANICA

 U GALERIJI GRADA KRAPINE

Učenička zadruga „Ivančica“ Ivanec već  treću godinu Galeriji grada Krapine dostavlja zanimljivo oslikane pisanice učenika – zadrugara koje se predstavljaju svim zaljubljenicima umjetničkog izražavanja djece vrtićke i školske dobi, različitih udruga, staračkih domova i umjetnika. Izložbu organizira Pučko otvoreno učilište Krapina, a otvara se 11. travnja 2014. godine.


SUDJELOVANJE NA STRUČNOM SKUPU

Voditeljica Učeničke zadruge „Ivančica“ Ivanec Melita Brodar sudjelovala je na stručnom skupu Podružnice HUUZ-a Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije koji je 25. ožujka 2014. održan u OŠ Sveti Đurđ. Na stručnom skupu predavanje na temu „Održiva učenička poduzeća“ održala je Snježana Hranić. Veoma zanimljive radionice za sve sudionike vodile su Marija Levanić – Izrada čestitki i ukrasa guilling tehnikom te Božica Pandurić – Izrada ogrlica od tekstila.

    


POKLON UČENIČKE ZADRUGE MINISTRU ŽELJKU JOVANOVIĆU

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović gostovao je 24. ožujka 2014. u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu na predstavljanju srednjih škola Varaždinske županije u sklopu kampanje „Odaberi svoju školu“ za učenike osmih razreda i njihove roditelje. Učenici – zadrugari za poklon ministru odabrali su proizvode Učeničke zadruge „Ivančica“ koji najbolje predstavljaju rad same zadruge, ali i grad Ivanec u kojem škola djeluje.


Valentinovo 2014.

Učenička zadruga „Ivančica“ darovala je tridesetak manjih i većih srčeka Udomiteljskoj udruzi „Nada“ Ivanec za manifestaciju Zebice. Ptičeki se ženiju kojom se na tradicionalan način obilježilo Valentinovo u Ivancu.


Donacija za Moj Ivanec

Za nagradnu igru koju je organizirao Moj Ivanec (nezavisni društveni servis o kulturnim, zabavnim, sportskim te ostalim događanjima u gradu Ivancu) Učenička zadruga „Ivančica“ Ivanec donirala je proizvode malih ivanečkih zadrugara. Vjerujemo kako smo ovim našim poklonima uspjeli razveseliti sudionike nagradne igre.


Humanitarno djelovanje zadrugara

Prodajom božićnih proizvoda na Božićnom sajmu koji se od 16. do 18. prosinca 2013. održavao u našoj školi, zadrugari su ostvarili lijepu materijalnu dobit. Iznosom od 600,00 kn uključili su se u humanitarnu aktivnost planiranu na razini škole u cilju materijalne pomoći potrebitim učenicima. Iskreno zahvaljujemo svima koji su kupili naše proizvode i tako pridonijeli uspješnosti ove humanitarne akcije!

                                                                                                                      (S. J.)


IVANČICE SE VESELE NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI, 2013./2014.!!!!


ZAHVALA

Na kraju šk. god. 2012./2013. zahvaljujemo svim našim učenicima koji su pod vodstvom voditeljica sekcija redovito, marljivo i s puno srca sudjelovali u radu učeničke zadruge doprinoseći tako promociji svoje škole, ali i grada u kojem živimo. Također, zahvaljujemo svima koji su nas na tom putu iskreno podupirali, pratili naš rad na web stranici OŠ Ivanec i Facebook stranici Učeničke zadruge „Ivančica“, Ivanec.


ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA 2013.

Tromjesečna intenzivna priprema za županijsku smotru učeničkih zadruga 2013. rezultirala je izradom velikog broja proizvoda Lončarsko – keramičarske sekcije, Sekcije za izradu tapiserija i sekcije „Kreativni kutak“. Male zadrugarke Anja, Iva, Margareta i Ivana marljivo su pripremale prezentaciju rada naše zadruge u šk. god. 2012./2013., a s velikim je trudom izrađen i novi Katalog proizvoda Učeničke zadruge „Ivančica“ Ivanec. Unatoč prijavi na županijsku smotru 2013. na istoj nismo sudjelovali radi nemogućnosti dopreme izložbenog štanda na mjesto održavanja županijske smotre.

Prijavnica na smotru.

P R I J A V N I C A

za sudjelovanje na  županijskoj/međužupanijskoj  smotri učeničkih zadruga

Varaždinske županije 25. svibnja 2013.

 

Naziv učeničke zadruge: Učenička zadruga „Ivančica“, Ivanec

Ime i prezime voditelja/ice učeničke zadruge: Melita Brodar

 

Naziv odgojno-obrazovne ustanove:  Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec

 

Adresa odgojno-obrazovne ustanove: (poštanski broj, mjesto, ulica i broj):

 

42240 Ivanec, Ladislava Šabana 17

 

Telefon: 042 781 330; telefaks: 042 781 330; E-mail: os-ivanec-001@skole.htnet.hr

 

Navedite sekcije u kojima će  se učenička zadruga natjecati na smotri:

 

Sekcije :

Lončarsko keramičarska sekcija

              

Sekcija za izradu tapiserija

              

Sekcija „Kreativni kutak“

 

Voditelji/ce i suradnici/ce učeničke zadruge koji dolaze na smotru:

 

Ime i prezime

Zanimanje i status u učeničkoj zadruzi

1. Melita Brodar

 

prof. kemije, voditelj učeničke zadruge, voditelj

Eko sekcije

2. Marina Putar

 

uč. engleskog jezika, voditelj Lončarsko

keramičarske  sekcije

3. Marina Novak

 

učiteljica biologije, voditelj Sekcije za izradu

tapiserije

 

Učenici/ce – zadrugari/ke koji će sudjelovati na smotri (obvezno navesti razred koji polaze i spol):

Red. br.

Ime i prezime

Sekcija koju predstavlja

Razred

Spol

1.

Anja Matole

Lončarsko keramičarska sekcija

5. c

ženski

2.

Iva Galić

Lončarsko keramičarska sekcija

5. b

ženski

3.

Margareta Ferić

Sekcija za izradu tapiserije

7. s

ženski

 

4.

Ivana Rudnički

Kreativni kutak

7.a

ženski

Potrebe za izložbenim prostorom i prikaz praktičnog rada:

Izložbeni prostor se sastoji od vertikalne površine 2 m2 i horizontalne površine 2 m2. Navedite eventualnu neophodnu potrebu za većom površinom, ali najviše 50% od predložene: 

a) ne

b) da, navedite koliko? ______ m2

obrazloženje ___________________________________________

c) potreban priključak struje:   da   

d) potreban priključak vode:    ne

e) potreban stol za praktičan rad: da

 f) ……………………………………………………………………………………….

 

Ako je Vaša učenička zadruga prijavila istraživački rad za XXIV. smotru UZ RH, navedite temu istraživačkog rada:

 

 

Napomena:

ISTRAŽIVAČKI RAD SE NE PRIKAZUJE I NE VREDNUJE NA ŽUPANIJSKOJ/MEĐUŽUPANIJSKOJ SMOTRI

 

 

Potpis voditelja/ice zadruge:                                  Potpis ravnatelja/ice:

 

     Melita Brodar                             M.P.                   Dragutin Brezovec


Dragi gost u našoj školi

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak posjetio je 16. svibnja 2013. OŠ Ivanec. U znak sjećanja na boravak u ivanečkoj osnovnoj školi – proizvodi Učeničke zadruge „Ivančica“.


OSOBNA ISKAZNICA UČENIČKE ZADRUGE „IVANČICA“ IVANEC

Pozivamo vas da pogledate osobnu iskaznicu Učeničke zadruge „Ivančica“ Ivanec na stranicama HUUZ-a:

http://www.huuz.hr/12--IVANCICA--OS-Ivana-Kukuljevica-Sakcinskog--Ivanec-S10730


NAJAVLJUJEMO

Sudjelovanje Učeničke zadruge "Ivančica" na Noći knjige 2013. u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Gustav Krklec" u Ivancu.


USKRS 2013.

         I ove je godine cjelokupni rad Učeničke zadruge „Ivančica“ Ivanec u preduskrsno vrijeme imao za krajnji cilj humanitarno djelovanje.

         U uskrsnu prodajnu izložbu dogovorenu na razini matične i područnih škola, vođenu od  pedagoginje Vesna Vitez, uključile su se sve sekcije zadruge. Od prodanog uskrsnog programa zadruga je uplatila iznos od 500,00 kuna s ciljem pomoći potrebitim učenicima naše škole.

                                                                                                       (S. J.)


Članak o Učeničkoj zadruzi „Ivančica“ Ivanec u Varaždinskom tjedniku (ožujak 2013.)


OSVOJILI SMO U NAGRADNOJ IGRI

         

                                         Hvala Hobby Ježu!!!!


EDUKACIJA VODITELJICA SEKCIJA U LONČARSTVU

Pučko otvoreno učilište „Đuro Arnold“ Ivanec u suradnji sa Lončarskim obrtom Mecena, vlasnika Matije Kuća, treću godinu za redom organizira tečaj lončarstva. Program sufinancira Ministarstvo kulture i Grad Ivanec u okviru programa javnih potreba u kulturi te je stoga za polaznike besplatan. Cilj je takvog programa sustavna poduka polaznika o važnosti očuvanja tradicijske baštine i afirmacija tradicijskog lončarskog rukotvorstva. Upravo je lončarstvo najstariji tradicijski obrt tipičan za ivanečki kraj, točnije za naselja Jerovec, Bedenec i Dubravec. Ivanečki se kraj slobodno može označiti središtem tradicijskog lončarstva Hrvatske. Zaključak proizlazi iz istraživanja koja su provođena u sklopu projekta „Nek se kelembar furt vrti“ u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu.

Da bi se postigao zadani cilj očuvanja i obnove tradicijskog lončarstva potrebna je sustavna poduka mladih, posebice osnovnoškolaca. Ona se u našoj školi provodi u sklopu Učeničke zadruge „Ivančica“, a prethodila joj je edukacija voditeljica sekcija. Školske godine 2011./2012. tečaj lončarstva u trajanju od 70 sati veoma su uspješno završile Martina Gregur Županić, Marina Putar, Biljana Migač i Jasenka Solina. Školske godine 2012./2013. tečaj polaze Melita Brodar i Suzana Jagić. Pripremu gline, njezinu obradu, centriranje, oblikovanje i u konačnici retuširanje, pečenje, glaziranje i oslikavanje, nakon što su naučile i svladale voditeljice sekcija, prenose na zadrugare, članove Lončarsko – keramičarske sekcije. Sekcija je brojna i veoma aktivna iz čega je vidljivo da smo uspješno uspjeli zaustaviti izumiranje narodnog lončarskog rukotvorstva.

Za veliko strpljenje oko edukacije, ali i na svakoj drugoj pomoći posebice želimo zahvaliti našem mentoru, Matiji Kuća!

                                                                                                       (S. J.)

 

Tečaj lončarstva 2011./2012.

  

  

 

Tečaj lončarstva 2012./2013.

  

                                      

 

       


POKLON – PAKETIĆ

Nakon sudjelovanja u nagradnoj igri Hobby Ježa ugodno smo bili iznenađeni velikim brojem pozitivnih komentara na rad naše učeničke zadruge, a posebno nas je razveselio poklon – paketić koji je stigao na našu adresu! Gospođa Davorka Novak iz Trnovca, drugoplasirana u nagradnoj igri, poklonila nam je velik broj raznobojnih salveta koje ćemo iskoristiti za rad u decoupage tehnici.

                            Gospođi Davorki od srca zahvaljujemo!

  


Pobijedili smo u nagradnoj igri Hobby Ježa!

Anđeli Učeničke zadruge „Ivančica“ pobijedili su u nagradnoj igri Hobby Ježa! Zahvaljujemo od srca svim našim prijateljima na glasovima i riječima pohvale što nam je ujedno i potvrda da pratite naš rad!

Više o nagradnoj igri: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.298235590294749.71603.163952303723079&type=1

                          

                                                                                                     (S. J.)


UZ „IVANČICA“ – U SUSRET BOŽIĆU

Božićnim ozračjem i duhom zajedništva ovih je tjedana bio prožet rad svih sekcija ivanečke učeničke zadruge. Već je tijekom listopada i studenog organizirano nekoliko kreativnih radionica na kojima su  izrađivani božićni ukrasi različitim tehnikama. S radionicama smo nastavili i u prosincu.

Naša je kreativnost rezultirala izradom jedinstvenih i originalnih božićnih i novogodišnjih ukrasa. Od materijala smo koristili gips, staklo, das masu, drvo, papir, tkaninu, suho cvijeće, no najviše je ipak bila prisutna glina.

Vrijednim i marljivim radom nastale su brojne rukotvorine: anđeli, svijećnjaci različitih motiva, jaslice, podlošci u obliku listova, različiti ukrasi za božićnu jelku, srca, magnetići i straničnici s temom Božića i drugo. Uključili smo se i u izradu božićnih čestitaka za drage prijatelje i suradnike OŠ Ivanec.

Velik broj naših rukotvorina predstavili smo u na Božićnom sajmu u školi, Gradskoj knjižnici i čitaonici „Gustav Krklec“ u Ivancu, na glavnom ivanečkom trgu – „Ivanečkoj špici“, a prodaju smo oglasili i na Facebook stranicama UZ „Ivančica“.

Želimo da božićna radost preko božićnih proizvoda Učeničke zadruge „Ivančica“ uđe i u vaša srca i srca vaših obitelji!

 

Blagoslovljen Božić i sretnu novu 2013. godinu želi vam UZ „Ivančica“


UREĐENJE I OPREMANJE PROSTORA

ZA LONČARSKO – KERAMIČARSKU SEKCIJU

Radovi na uređenju i opremanju posebnog prostora u našoj školi potrebnog za rad Lončarsko – keramičarske sekcije započeti su još tijekom šk. god. 2011./2012., a nastavljeni su početkom šk. god. 2012./2013. Tijekom XI. mjeseca 2012. započelo se i s konačnim preseljenjem u nove prostorije te se uskoro očekuje i njihovo službeno otvorenje.

 Uređenje i opremanje prostora Lončarsko – keramičarske sekcije ostvareno je uz potporu škole i ravnatelja g. Dragutina Brezovca, Učeničke zadruge „Ivančica“, domara g. Slavena Filipeka te velikim trudom i zalaganjem voditeljica Lončarsko – keramičarske sekcije: Biljane Migač, Marine Putar i Martine Gregur Županić.

  

    

               (S. J.)


DAN UČENIČKE ZADRUGE

Uprava i voditelji Zadruge donijeli su odluku o održavanju Dana učeničke zadruge. Radi se o mjesečnom predstavljanju rada naših sekcija u vidu postavljanja izložbeno – prodajnog štanda u našoj školi. S provođenjem te odluke započelo se u studenom 2012., a ideju su poduprli učenici i djelatnici škole.

    


 

XXIV. smotra UZ Republike Hrvatske – UZ „Ivančica“, Ivanec

         Od 15. do 17. listopada 2012. Učenička zadruga „Ivančica“ Ivanec sudjelovala je na XXIV. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Primoštenu. Svoje radove, inovacije i baštinu tom je prigodom prezentiralo 85 učeničkih zadruga koje su izborile svoj plasman na državnu smotru. U kategoriji Istraživačkih radova sudjelovalo je 10 učeničkih zadruga.

         Učeničku zadrugu „Ivančica“ na Smotri su predstavile zadrugarke Ivana Rudnički, Lea Kramarić i Elena Cahun, uz voditeljicu zadruge Melitu Brodar i mentoricu Suzanu Jagić.

        

         Zadrugarke Ivana i Lea na izložbenom su štandu uspješno pred komisijama izvele praktični rad i predstavile rad sekcija naše učeničke zadruge. Rad svih sekcija bio je povezan motivom ivančice. Veoma zapažena bila je prezentacija i obrana istraživačkog rada Ivonjske ruožice – oblici i ukrašavanje zadrugarke Elene, kojoj je osim toga pripala čast službenog zatvaranja Smotre. Istraživački rad osvojio je 4. mjesto u ukupnom plasmanu.

         Državna smotra bila je prigoda da se naša učenička zadruga upozna s radom drugih zadruga te da nazoči pokaznim radionicama. Uz to, ostvarili smo dobru prodaju svojih proizvoda, a poticajne su nam i pohvale za naš rad.

         Sa sudjelovanjem na državnoj smotri na kojoj smo predstavili tradicijsku baštinu ivanečkog kraja naša će učenička zadruga građane Ivanca i okolice upoznati i putem Radio Ivanca.

    

 

 


Istraživački rad Ivonjske ruožice – oblici i ukrašavanje pozvan na XXIV. smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Istraživanje, koje su tijekom 2011./2012. provodili članovi Istraživačke sekcije Tragom ivanečke baštine rezultiralo je radom Ivonjske ruožice – oblici i ukrašavanje. Prema ocjeni državnog povjerenstva rad je pozvan na XXIV. smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će se od 15. do 17. listopada 2012. održati u Primoštenu. Rad će predstaviti Elena Cahun, a mentorica joj je Suzana Jagić.


Lepoglavski dani 2012.

Naša se učenička zadruga 9. i 10. lipnja 2012. predstavila na 10. Sajmu turizma, enogastronomije i proizvoda starih zanata koji se u sklopu Zabavno – turističke manifestacije Lepoglavski dani održava u Lepoglavi. Organizator manifestacije je Turističko - kulturno informativni centar, zajedno sa suorganizatorima, Turističkom zajednicom grada Lepoglave i Ekomuzejom Lepoglava.

                                    

 


UZ „Ivančica“ na Smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije

         Učenička zadruga „Ivančica“ sudjelovala je  26. svibnja 2012. na Smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije. Smotra je održana na Franjevačkom trgu u Varaždinu u organizaciji Varaždinske županije i Učeničkog doma iz Varaždina, a otvorio ju je župan Predrag Štromar.

         U kategoriji učeničkih zadruga osnovnih škola natjecalo se 17 zadruga, a Učenička zadruga „Ivančica“ osvojila je 2. mjesto (49/50), a time i pravo sudjelovanja na XXIV. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske.

         Ove smo godine na Smotri predstavili rad Čipkarske, Istraživačke i sekcije Vezilje – pletilje. Rad sekcija bio je povezan motivom ivančice i ujedno dio velikog projekta Ivonjske ruožice kojeg provodi Istraživačka sekcija Tragom ivanečke baštine. Praktični rad naših sekcija uspješno su predstavile zadrugarke Antonia Peček, Ivana Rudnički, Lea Kramarić i Nikolina Friščić. Zadrugarke su bile u pratnji voditeljica sekcija Magdalene Pleško i Suzane Jagić te voditeljice Učeničke zadruge Melite Brodar. Odličnom uspjehu zadruge pridonijeli su svi naši mladi zadrugari i druge voditeljice sekcija: Josipa Krtanjek, Vesna Jagarinec, Biljana Migač, Martina Gregur i Marija Krneta.

    

 

                                                                                              (S. J.)


Sudjelovanje na Drugom Tjednu botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske

 

U Srednjoj školi "Arboretum Opeka" otvorena je 14. svibnja 2012. manifestacija II. Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske, u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije i Srednje škole "Arboretum Opeka", kojom se želi popularizirati potreba o isticanju i promoviranju vrijednosti malobrojnih botaničkih vrtova i arboretuma u Hrvatskoj. U sklopu manifestacije predstavljeni su i radovi učeničkih zadruga vezani uz prirodu. Učenička zadruga „Ivančica“ Ivanec 18. svibnja 2012. predstavila je svoje proizvode: sirup od maslačka, Ivonjski sopun i prirodni balzam.


 „Volim te, mama!“

Povodom Majčinog dana Učenička zadruga „Ivančica“ u školi je organizirala  prigodnu prodaju svojih proizvoda, a svoj doprinos dala je i u Glazbeno – plesnoj  čestitci „Volim te, mama!“ koja je održana 13. svibnja 2012. u ivanečkoj Kinodvorani, a pripremile su je župa Sv. Marije Magdalene i Društvo naša djeca,  Ivanec.

  


„LET'S DANCE“ – OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA PLESA

Prodajnu izložbu održala je u Kinodvorani Ivanec 5. svibnja 2012. Učenička zadruga „Ivančica“ prilikom održavanja plesnog koncerta povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa. Plesni je koncert organizirao Plesni klub „Ivančica“, Ivanec  uz koji su još nastupili PK „Ritmo“, DND Ivanec, Cheerleading klub Bravo, Varaždin i Plesni studio Lena iz Varaždina.


 

Europski tjedan – „Učenici – mladi poduzetnici“

U petak, 4. svibnja 2012., Učenička zadruga „Ivančica“ na Franjevačkom je trgu u Varaždinu sudjelovala zajedno sa učeničkim zadrugama Varaždinske županije u obilježavanju Europskog tjedna. Predstavljanje i prigodnu prodaju radova učeničkih zadruga ove je godine ispred Županijske palače vodilo geslo - "Učenici - mladi poduzetnici".

               


UČENIČKA ZADRUGA IVANČICA IVANEC  NA SVJETSKOM ŠKOLSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU

Od 14. do 22. travnja 2012. u Hrvatskoj se održavalo Svjetsko školsko rukometno prvenstvo. Dio utakmica igrao se i u Sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec. Na promidžbenom štandu u Srednjoj školi Ivanec svoj proizvod označivača za knjige s temom Ivanca predstavila je i Učenička zadruga Ivančica Ivanec.

  

                     

 


SUDJELOVANJE NA DRŽAVNOM STRUČNOM SKUPU

 

Za voditelje učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske održan je u Zagrebu 2. travnja 2012. jednodnevni Državni stručni skup na kojem je nazočila voditeljica Učeničke zadruge Ivančica Melita Brodar. Tema stručnog skupa bila je Dizajn izložbenih štandova, a voditelji učeničkih zadruga tom su prilikom kroz predavanja i radionice mogli naučiti oblikovati izložbeni štand, naučiti o estetskim i tehničkim načelima oblikovanja izložbenog štanda te o načelima korporativnog dizajna.

 

                                    (S. J.)


 

STRUČNO USAVRŠAVANJE I SUDJELOVANJE NA KREATIVNIM RADIONICAMA

 

U organizaciji AZOO-a održano je u Svetom Đurđu 26. ožujka 2012. Međužupanijsko stručno vijeće za voditelje Učeničkih zadruga Varaždinske, Međimurske, Koprivničko – križevačke i Bjelovarsko – bilogorske županije. Stručnom je vijeću nazočila i voditeljica Učeničke zadruge Ivančica Melita Brodar. Tom su prigodom prezentirane sljedeće teme:

  1. Komunikacijska osposobljenost učenika

  2. Pripreme za županijske i međužupanijske smotre učeničkih zadruga

  3. Kriteriji vrednovanja učeničkih zadruga na smotrama

 

U organizaciji HUUZ-a održane su za učenike, članove učeničkih zadruga i njihove voditelje dvije kreativne radionice:

  1. Izrada nakita od žice – radionicu vodila N. Tomašić, voditeljica Učeničke zadruge Breza u OŠ Nikole Hribara u Velikoj Gorici

  2. Izrada košarice pletenjem šibe - radionicu održala Lj. Škrobar iz Učeničke zadruge Jabuka, Gospodarska škola Čakovec.

 

Naučene će tehnike voditeljica Melita Brodar uskoro prezentirati članovima sekcija Učeničke zadruge Ivančica.

         

 

                     (S. J.)       


  IVANEČKA UČENIČKA ZADRUGA NA IZLOŽBI PISANICA U KRAPINI

U Galeriji grada Krapine tradicionalno je uoči Uskrsa od 21. ožujka do 12. travnja 2012. bila otvorena izložba pisanica. Petnaestu godinu zaredom bile su izložene pisanice oslikane i ukrašene na mnogo različitih načina. Na izložbi je sudjelovao velik broj autora iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Šarene pisanice u Krapini predstavila je i Učenička zadruga Ivančica Ivanec.

(S. J.)                        


UOČI USKRSA  – OŽUJAK, TRAVANJ 2012.

U preduskrsno su vrijeme, tijekom ožujka i travnja 2012. sekcije Učeničke zadruge Ivančica svoje su aktivnosti usmjerile izradi proizvoda i održavanju radionica u školi i u Gradskoj knjižnici na temu Uskrsa. Cjelokupni je rad u to vrijeme za cilj imao humanitarno djelovanje. Prigodnom uskrsnom prodajom dogovorenom na razini škole te sudjelovanjem na velikoj Uskrsnoj izložbi u organizaciji Grada Ivanca i udruga u kulturi, Učenička je zadruga  prikupila iznos od 900,00 kuna koji je donirala za troje bolesnih učenika naše škole. Humanitarni rad i pomoć potrebitima jedan je od temeljnih ciljeva naše Učeničke zadruge.

Izradili smo na našim radionicama u školi:

 (S.J.)


 

PRIJAVA ISTRAŽIVAČKOG RADA ZA 2011./2012.

U siječnju 2012. Istraživačka sekcija Tragom ivanečke baštine prijavila je AZOO istraživački rad Učeničke zadruge Ivančica pod nazivom Ivonjske rožice – oblici i ukrašavanje.

                                                                                                       (S. J.)


VIJESTI  IZ UČENIČKE ZADRUGE

Tema Božića bila je nit vodilja svim aktivnostima Učeničke zadruge Ivančica tijekom prosinca 2011. godine. Božićni su ukrasi izrađivani, prezentirani i uspješno prodavani na sljedećim događanjima:

1.     Nikolinje u Ivancu – Ivanečka špica, 3. prosinca 2011.

2.    Sveti Nikola – Kinodvorana Ivanec, priredba u organizaciji Društva naša djeca, 11. prosinca 2011.

3.    Božićne radionice za voditelje učeničkih zadruga – SŠ Arboretum Opeka Vinica, 10. prosinca 2011.

4.    Advent u Varaždinu 2011. – Gradski muzej Varaždin, 12. prosinca 2011.

5.    Božićne radionice za djelatnike škole – OŠ Ivanec, 14. prosinca 2011.

6.    Draga domača riječ – SŠ Ivanec, 16. prosinca 2011.

7.    Božić u našoj školi – OŠ Ivanec i PŠ Salinovec, 19. – 23. prosinca 2011.

(Vidi Aktivnosti učeničke zadruge!)

 

 

Prodajom božićnih ukrasa učenička zadruga ostvarila je lijepu materijalnu dobit potrebnu za daljnji rad te se zahvaljuje svima koji su kupovinom proizvoda pokazali spremnost podrške za njezine aktivnosti. Učenička zadruga Ivančica darovala je prigodne poklone i u humanitarne svrhe za Udrugu SUNCE Ivanec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Piše: S. J.)


Zahvaljujemo našim sponzorima!

 

Kako se kalendarska godina približava svome kraju, sekcije učeničke zadruge Ivančica upućuju veliku zahvalu svim našim sponzorima koji su nam pomogli pretočiti naše ideje u opipljivu stvarnost te nam tako dali poticaj za daljnji rad. Zahvaljujemo Staklarskom obrtu Boki Ivanec na darovanim stakalcima i „paspartuima“, tvrtki Drvodjelac d. o. o. Ivanec za drvene pločice, kao i donaciji Gradske knjižnice i čitaonice Gustav Krklec u Ivancu. Ujedno zahvaljujemo tvrtki Poljodom d. o. o. Ivanec na darovanim lukovicama žutih šafrana koji će svakako pridonijeti boljem uspjehu međunarodnog Projekta Šafran u koji se prošle školske godine uključila naša osnovna škola. Nova nam godina nosi nove ideje i zamisli, kao i nade u nastavak dobre suradnje s našim sponzorima.

(Piše: S. J.)

 


Istraživački rad UZ Ivančica osvojio 2. mjesto

na XXIII. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Učenička zadruga OŠ I. K. Sakcinskog u Ivancu sudjelovala je na  XXIII. smotri učeničkog zadrugarstva Republike Hrvatske  u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, Hrvatske zajednice  tehničke kulture i Agencije za odgoj i obrazovanje. Smotra je održana u Opatiji od 6. do 8. studenoga 2011. gdje su u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner učeničke zadruge prezentirale svoj rad tijekom šk. god. 2010./2011. Domaćin smotre bila je OŠ Sveti Matej iz Viškova. Učenička zadruga Ivančica na državnu se smotru plasirala temeljem odluke Državnoga povjerenstva za provedbu XXIII. smotre učeničkih zadruga koje je prihvatilo istraživački rad Rudarska tematika na proizvodima učeničke zadruge Ivančica. Istraživački rad veoma je uspješno prezentirala i obranila, uz pohvale Državnog povjerenstva, zadrugarka Antonia Peček. Mentorica istraživačkog rada bila je učiteljica Suzana Jagić. Osvojenim drugim mjestom na smotri državnog karaktera zasigurno je dat doprinos jačanju ugleda OŠ Ivanec, kao i grada Ivanca u kojem ona djeluje.

 

Prezentacija i obrana rada zadrugarke Antonie Peček

 

 

Mentorica Suzana Jagić sa zadrugarkom

Antoniom Peček


 

UZ Ivančica na 15. međužupanijskoj smotri učeničkih zadruga

 Rad svih sekcija UZ Ivančica predstavljen je, kao i rezultati istraživanja sekcije Tragom ivanečke baštine tijekom šk. god. 2010./2011., u Svetom Đurđu 20. svibnja  2011. na 15. međužupanijskoj smotri učeničkih zadruga. Na smotri je sudjelovalo 15 UZ osnovnih škola Varaždinske županije, tri UZ iz Koprivničko – križevačke županije, tri UZ u kategoriji Srednje škole i domovi te jedna UZ Posebne odgojno – obrazovne ustanove.

 

 

 

 

                                                                                              (Piše: S. J.)

 


JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju