preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 

Učenička zadruga Ivančica

 

NAZIV AKTIVNOSTI, PROGRAMA I/ILI PROJEKTA

UČENIČKA ZADRUGA „IVANČICA“

 

NOSITELJI

(aktivnosti, programa, projekta) I NJIHOVA ODGOVORNOST

Voditeljice sekcija i mladi zadrugari, članovi Zadružnog odbora, članovi Vijeća učitelja koji se uključuju u rad učeničke zadruge, vanjski suradnici. Unutar UZ „Ivančica“ djeluju sljedeće sekcije:

  1. Istraživačka sekcija - Tragom ivanečke baštine - voditeljica Suzana Jagić

  2. Eko sekcija - voditeljica Melita Brodar

  3. Kreativna sekcija - voditeljica Vesna Jagarinec

  4. Mladi ekolozi - voditeljica Marija Krneta

  5. Vezilje - pletilje  - voditeljica Josipa Krtanjek

  6. Lončarstvo i keramičarska sekcija - voditeljice Biljana Migač i Marina Putar

  7. Sekcija za izradu tapiserija - voditeljica Marina Novak

  8. Sekcija „Kreativni kutak“ - voditeljica Božica Viderščak

  9. Čipkarska sekcija - voditeljica Karmela Šambar

 

 

CILJEVI

(aktivnosti, programa, projekta)

Okupiti na dragovoljnoj osnovi što veći broj učenika i primjerenim metodičkim postupcima pod vodstvom učitelja i vanjskih suradnika omogućiti im razvoj vještina i sposobnosti te stjecanje, produbljivanje i primjenu znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces od njegovog planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada. U radu zadruge posebno se razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i kreativnost, stječu znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanje kulturne baštine. Upoznati nove tehnike kreativnog izražavanja te stvaranje preduvjeta za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.

Uz općenite ciljeve nastojimo ostvariti konkretne ciljeve. Cilj nam je uključiti učenike i školu u lokalnu zajednicu, suradnjom s Gradskom knjižnicom „Gustav Krklec“ ostvariti neke radionice i osigurati izložbeni prostor tijekom cijele godine. Nastojimo učenike naučiti kako će što bolje prodati svoj proizvod. Također jedan od ciljeva „Mladih vrtlara“ je formirati začetak školskog  vrta. Sve sekcije pripremat će radove za školske i druge izložbe, sudjelovati ćemo na prodajnim izložbama u školi, gradu, županiji. Želimo da učenici budu ponosni na svoj proizvod, njegovu prezentaciju i prodaju. Cilj Istraživačke sekcije je izraditi istraživački rad i prijaviti ga na državnu smotru.

 

NAMJENA

(aktivnosti, programa, projekta)

Probuditi i razvijati svijest o nužnosti i vrijednosti rada za čovjekov život. Razvijati i njegovati radne navike te odgovornost, inovativnost, samostalnost, poduzetnost i potrebu za suradnjom; omogućiti stjecanje, produbljivanje, proširivanje i primjenu znanja te razvoj sposobnosti bitnih za gospodarstvo i organizaciju rada. Pridonositi prijenosu znanja iz nastave u praktične djelatnosti zadruge i obratno, znanje iz rada u zadruzi u nastavu. Razvijati ljubav prema prirodi i vrijednostima koje je čovjek stvorio radom te svijest o nužnosti očuvanja ravnoteže u prirodi, zaštite okoliša i njegovanja baštine; omogućiti najveći razvitak sposobnosti i ostvarenje osobnih interesa, a time i samopotvrđivanje te spoznaju vlastitih sklonosti i sposobnosti.

NAČIN REALIZACIJE

(aktivnosti, programa, projekta)

Radom u radionicama, grupnim radom, ali i individualnim pristupom osigurati realizaciju plana, sudjelovati na izložbama, sajmovima, smotrama, organizirati stručne skupove s kreativnim radionicama.

 

VREMENIK AKTIVNOSTI

(aktivnosti, programa, projekta)

Tijekom godine, ovisno o programu sekcija – vidljivo iz  planova sekcija.

 

TROŠKOVNIK

Za potrebe određene sekcije i prema mogućnostima UZ.

 

NAČIN VREDNOVANJA I NAČIN KORIŠTENJA REZULTATA VREDNOVANJA

Skupno vrednovanje anketiranjem, ispitivanje interesa učenika na početku šk. god., ispunjavanjem evaluacijskih listića na kraju kreativnih radionica, analizom rezultata istraživanja, primjena rezultata u poboljšanju rada i kod izrade novih planova. Nastupi na izložbama, sajmovima i smotrama te kontinuirano praćenje razvoja radnih navika, stjecanje znanja i svijesti o potrebi i načinima očuvanja prirode. Kroz sve aktivnosti prati se poduzetništvo i inovativnost svakog učenika, posebno njihovim neposrednim sudjelovanjem u organizaciji prodajne izložbe. Velika se pozornost poklanja i solidarnosti i svijesti o potrebi za suradnjom među učenicima. Prigodom vrednovanja  prosuđuje se postignuće, zalaganje i ponašanje, a učenicima se mogu dodijeliti pohvale i nagrade.

Rezultate vrednovanja koristiti za unapređenje rada Učeničke zadruge, promidžbu putem medija, sudjelovanje na smotrama, natjecanjima, te za primjenu u svakodnevnom životu.

 

 

 

 

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

MUDRE IZREKE

...ono najbolje i najljepše ne može se vidjeti, pa čak ni dotaknuti. To se mora osjetiti srcem...

 

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Jelovnik- 12.1. - 6.2.2015.pdf

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Siječanj 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ured@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju