preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 

Poslovi školskih knjižničarki

Rad knjižnice odvija se kroz tri aspekta: neposrednu odgojno-obrazovnu djelatnost, stručno-knjižničnu i kulturnu i javnu djelatnost.

Neposredna odgojno-obrazovna djelatnost podrazumijeva rad s učenicima (cijelim razredima, INA-ma, s grupama učenika parovima i individualno), suradnju s nastavnim osobljem, pedagoginjom, defektologinjom, administrativnom službom, ravnateljem pripremanje, planiranje i programiranje odgojno-obrazovnog procesa.

Stručna knjižnična djelatnost provodi se organiziranjem i vođenjem rada u knjižnici i čitaonici, nabavljanjem knjižne i neknjižne građe, izgrađivanjem fonda knjižnice, inventariziranjem, signiranjem, klasificiranjem, katalogiziranjem knjiga. Provodi se tekući otpis i revizija, poslovi zaštite knjižnične građe. Korisnici se informiraju o novopristigloj knjižnoj i neknjižnoj građi i sadržajima stručnih knjiga i časopisa usmeno i kroz popise prema pojedinim nastavnim predmetima dostupnima u knjižnici i školskoj zbornici.

Kulturna i javna djelatnost provodi se organiziranjem kulturnih sadržaja u knjižnici, samostalno ili van knjižnice u suradnji s pojedincima, ustanovama i udrugama iz lokalne zajednice, rad knjižnice i škole promovira se u medijima – novinama, časopisima i na web stranicama.

 Popis aktivnosti školske knjižnice

Za učenike: KIO program s razredima, grupama i individualno, izložbe u knjižnici i u školskom prostoru, literarne, likovne, literarno-likovne, didaktičke i dramske radionice, kreativna druženja, obilježavanje obljetnica, susreti s književnicima, projekti, integrirani dan, performansi, kvizovi, ankete, satovi iz pojedinih predmeta, istraživačka nastava, rad s Grupom mladih knjižničara, pričanje priča, čitamo lektiru, kutić za kritike i reklame knjiga, pripreme za natjecanja iz pojedinih predmeta, pišemo domaću zadaću – ne smetajte, molim, organizacija slobodnog vremena: gledanje filmova, slušanje glazbe, pretraživanje interneta, igranje društvenih igri, organiziranje posjeta muzejima i kazalištima svih učenika škole prema dobi ili pojedinih zainteresiranih grupa, bilteni novopridošlih naslova

 Za nastavnike: radionice, predavanja na Učiteljskim vijećima i Stručnim vijećima škole, bilteni novopridošlih naslova, promoviranje knjižnice i škole, prijedlozi i provedba zajedničkih aktivnosti


JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju