preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

Važne upute i smjernice

VAŽNO!

Autor: Damir Jagić, 2. 12. 2020. 18:32

Dragi učenici, poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se za sve učenike od 5. do 8. razreda naše škole nastava odvijati na daljinu po „Modelu C“ do kraja prvog obrazovnog razdoblja (23. 12. 2020.) zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Varaždinskoj županiji, a prema Zaključku Stožera (u prilogu) i  na preporuku nadležne epidemiološke  službe Varaždinske županije.

Sva nastava na daljinu odvijat će se putem Microsoft Teams aplikacije po važećem dnevnom rasporedu sati. Svoje objave u razrednim kanalima predmetni učitelji će postavljati u vremenskom razdoblju od 8.00 – 16.00 sati.  Svi učenici obavezni su biti aktivni u virtualnim učionicama i svakodnevno pratiti zadatke i upute svojih učitelja/ica. U slučaju nedoumica slobodno im se mogu obratiti.

O učenicima kojima je zbog zdravstvenog stanja otežano praćenje nastave roditelji su obavezni obavijestiti razrednike.

Učenici od 1. - 4. razreda i dalje dolaze u školu prema uobičajenom rasporedu.

Molimo vas da redovito pratite školsku stranicu radi obavijesti te slušajte upute razrednika i učitelja.

Budimo odgovorni prema sebi i svojem zdravlju, pazimo na druge te poštujmo sve propisane epidemiološke mjere kako bismo se mogli sigurno i što prije vratiti u školske klupe.

 

„Učenje je kao veslanje uzvodno: kad prestaneš veslati, odnese te natrag.“                                                                                                                     -  kineska narodna   

 

                                                                                                                      Ravnatelj:

                                                                                                                      Damir Jagić

 [više]

Preporuka za postupanje nakon povratka sa međužupanijskijih i državnih sportskih natjecanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 28. 10. 2020. 10:15

  Kako je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj vezano uz širenje novog korona virusa i pojavnost virusa u školama u sve većem broju i  ukoliko želimo sačuvati zdravlje u cjelokupnom kolektivu i održati što dulje nastavu uživo,  preporučujem da djeca koja odlaze na međužupanijska / državna sportska natjecanja ne pohađaju nastavu u školi nego da im se omogući praćenje nastave kod kuće barem prvih 7 dana od natjecanja, a nakon toga neka pohađaju nastavu uz pravilno nošenje maske na licu na nastavi sljedećih 7 dana.  To nije mjera stroge samoizolacije nego pojačanog nadzora stanja djeteta. Dijete neka bude na distanci od starijih i bolesnih. Ovo se osobito odnosi na sportove kod kojih dolazi do miješanja djece prilikom odvijanja natjecanja. Pojedinačni sportovi kod kojih se poštuju epidemiološke mjere manje su rizični.

Preporuku možete preuzeti u prilogu.

 [više]

Upute Stožera CZVZŽ - obavijest za roditelje i skrbnike

Autor: Renata Papec, 28. 10. 2020. 10:12

Kako je naglo porastao broja zaraženih na području Varaždinske županije u proteklih nekoliko dana i s obzirom da slijedom toga često dolazi do ispadanja grupa i razreda iz redovne nastave,  Epidemiološka djelatnost Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije upućuje odgojno – obrazovne ustanove da one preuzmu obvezu osobnog obavještavaja i informiraja o samoizolaciji i karanteni svakog roditelja djeteta koje se stavlja u tu mjeru. To znači da škola dobije obavijest od epidemiologa, a potom škola/razrednici obavještavaju roditelje djece. Roditelji će, uz spomenutu obavijest, dobiti i Uputu HZJZVŽ o samoizolaciji/ karanteni djece.

S druge strane, ako je Vašem djetetu epidemiolog odredio samoizolaciju/karantenu, nevezanu uz školu, već uz Vaše osobne kontakte, molimo Vas da o tome odmah obavijestite razrednika/školu jer je škola obvezna informacije o broju djece u samoizolaciji i broju zaražene djece svakodnevno slati u MZO.

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/izolacija-tko-sve-treba-biti-u-njoj-i-pravila-koja-trebaju-postovati-ukucani-osobe-koja-je-izolaciji/

 [više]

NAČIN RADA S UČENIKOM U SAMOIZOLACIJI

Autor: Renata Papec, 28. 10. 2020. 10:09

Učenici koji su u samoizolaciji nastavu prate online.

  • Za učenike razredne nastave u samoizolaciji razrednik uspostavlja kontakt preko roditelja uobičajenim kanalima (mail, viber).

  • Za učenike predmetne nastave u samoizolaciji razrednik otvara poseban kanal (pod nazivom SAMOIZOLACIJA) u razrednom timu u kojem su svi predavači i učenik/ca u samoizolaciji.

              Povratkom učenika u školu isti se uklanja iz kanala.

 [više]

ODGOVOR EPIDEMIOLOGA U SLUČAJU KAD JE RODITELJU ILI ČLANU OBITELJI ODREĐENA SAMOIZOLACIJA, A NA COVID TESTU JE NEGATIVAN ILI NEMA VIDLJIVIH SIMPTOMA COVID-A.

Autor: Renata Papec, 28. 10. 2020. 10:07

Postavljeno pitanje epidemiologu glasilo je mogu li djeca i ostali članovi kućanstva u školu, na posao, trgovinu …

Pri tome naglašavam da u samoizolaciju (14 dana) obavezno idu svi direktni kontakti COVID pozitivne osobe.

 

Odgovor epidemiologa:

Poštovani,

Osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana, unatoč nepostojanju vidljivih simptoma COVID-a ili negativnom nalazu testa, mora se izolirati od ostalih članova obitelji kroz cijelo vrijeme inkubacije bolesti koja traje 14 dana.

Nepostojanje simptoma, negativni test ne znači da za koji dan ista osoba neće razviti simptome.

Dijete takve osobe može u školu i na aktivnosti samo ako je stvarno odvojeno od roditelja koji je u samoizolaciji.

 

Dr Čusek Adamić Katica

 [više]

Opće smjernice za organizaciju nastave na daljinu /MZO

Autor: Renata Papec, 28. 10. 2020. 09:46

Izvođenje nastave na daljinu predstavlja izazov za učitelja i učenika, ali i za cjelokupnu obitelj jer se proces učenja i poučavanja odvija kod kuće pa je potrebno osigurati određene preduvjete za učenje, ali i procijeniti koliko zapravo treba učiti. Stoga je ova preporuka napisana na jednostavan način s konkretnim primjerima koji mogu biti od pomoći učenicima, učiteljima i roditeljima/starateljima.Što se uvjeta za učenje tiče, to podrazumijeva opremu za nastavu za daljinu (upute o tome dane su školama) i potrebne udžbenike, ali i da se za učenike kod kuće organizira mirni kutak za učenje.

 [više]

Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 27. 10. 2020. 14:01

U skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici:   https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.) i dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 

Ukoliko Vaše dijete spada u skupinu vulnerabilnih osoba (zdravstveno stanje  zbog kojeg ne mogu ili ne smiju biti u školi ) ili živi u kućanstvu s takvom osobom,  s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju

  • molimo vas da se obratite  liječniku primarne zdravstvene zaštite vezano uz mogućnost  boravka i rada u školskoj ustanovi

  •  o svim preporukama liječnika obavezno obavijestite RAZREDNIKA.

                                                                                                                       Ravnatelj: Damir Jagić, prof.

 [više]

 VIRTUALNE UČIONICE

Dragi učenici, u nastavku su linkovi do virtualnih učionica.

5.a 5. b 5. c 5. d 5. e
5. s 6. a 6. b 6. c 6. d
6. s 7. a 7. b 7. c 7. s
8. a 8. b 8. c 8. d 8. s

 

ŠETNJA ŠKOLOM

JELOVNIK

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju