preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 

Projekt Obilježavanje dječije nedjelje 

 

Svjetski dan pošte

Projekt eTwinninga je realiziran na Satu razrednika VII. d razreda.

Korištenjem mrežnih stranica škola partnera učenici su saznali podatke o gradovima i mjestima u kojima se nalaze škole koje su sudjelovale u projektu.

Učenici su samostalno nabavili razglednice Ivanca koje su usporedili sa starijim razglednicama. Najzanimljivije je bilo sastavljanje teksta razglednica i njihovo slanje poštom.

U projektu su koristili različite web 2.0 alate.

Projektom je obilježen Svjetski dan pošte 2017. u sklopu kojega je održano i veoma zanimljivo predavanje o filateliji te formiranje nove izvannastavne aktivnosti u školi pod nazivom Filatelistička grupa.


Let's share our summer

Projekt "Let's share our summer" kraći je eTwinning projekt s trajanjem tijekom ljetnog odmora učenika. Započeo je krajem svibnja 2017., a završetak je planiran početkom nove šk. god. 2017./2018. Usprkos kraćem trajanju, projekt je povezao velik broj sudionika (292 sudionika: 259 učitelja, 22 učenika).

Velik broj prijavljenih sudionika govori o zanimljivosti teme "Ljeta". U projektu su sudjelovala djeca različite dobi (od vrtićkog uzrasta do učenika dobi 13 god.). Osnovni jezik komunikacije bio je engleski  pri čemu su učenici unapređivali svoje jezične kompetencije koristeći ponajprije pisani izričaj. Na zanimljiv i kreativan način učenici VII. d razreda pod mentorstvom razrednice Suzane Jagić podijelili su svoje  aktivnosti tijekom ljeta. Rezultat zajedničkog rada je eBook i videofilm.

Vidi: https://youtu.be/E7peN7mvcJ8


Hearts  & Valentines

eTwinneri V. i VI. razreda sudjelovali su u međunarodnom projektu Hearts & Valentines koji je završio krajem veljače 2017. godine. Ostvarili su brojne aktivnosti vezane uz temu Valentinova – srca. Projektni zadatci odvijali su se na nekoliko razina koje su bile prilagođene učenicima mlađe i učenicima starije dobi budući je projekt obuhvaćao učenike od 3 do 15 godina. U našoj su školi projekt provodila 2 tima učenika: tim učenika V. i tim učenika VI. razreda. Istražili su tradicionalni način obilježavanja Valentinova u Ivancu i sudjelovali u manifestaciji „Zebice – ftičeki se žene“. U konačnici je tim učenika VI. razreda, koristeći tekst na engleskom jeziku, izradio PowerPoint prezentaciju Birds wedding („Finches – the birds are getting married“). Učenike je u projektu vodila učiteljica Suzana Jagić.

 


Pokusi su nova fora

Učenici 4. razreda s učiteljicom Melitom Brodar, uključili su se u projekt Pokusi su nova fora.

Cilj projekta bio je približiti učenicima znanstvene sadržaje primjerene njegovoj dobi. Omogućiti učenicima da upoznaju i shvate osnovne zakonitosti i procese koji vladaju u prirodi, kao i osposobiti učenika da iz povezane sadržajne cjeline izdvoji pojedinačni problem, prouči ga i tako stečeno znanje upotrijebi za razumijevanje cjeline. 
Također smo unutar projekta htjeli pobuditi kod učenika zanimanje i želju za stvaranjem, otkrivanjem i istraživačkim radom, stvoriti uvjete da učenik otkrije svoje sposobnosti te otkrije značajke i vrijednost suradničkog učenja. Projekt je trajao cijelu 2016./2017. školsku godinu.

 


ŠETNJA ŠKOLOM

JELOVNIK
KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

Priloženi dokumenti:
O UPISIMA U SREDNJU SKOLU.docx

KORISNI LINKOVI
Upute za spajanje na Microsoft WiFi@CARNet mrezu
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ured@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju