preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

Aktivnosti

Lektirna pantomima je baš fora

Autor: Miroslav Dolenec, 22. 12. 2021. 17:32

Učenici 5. a razreda na Satu razrednika igrali su igru Lektirna pantomima. Bili su podijeljeni u 4 grupe s četiri učenika od kojih je svaka grupa pripremila po 4 naziva lektire ili imena/nadimke likova iz neke od lektira. Zapisali su ih na papiriće i predali kao grupa školskoj knjižničarki koja je potom rotirala pojmove i grupe. Učenik koji nije bio ni u jednoj grupi mjerio je vrijeme potrebno za pogađanje svakoj grupi.

 [više]

Radionica Forum teatra kao dio projekta Virtualna umjetnost i kultura

Autor: Draženka Stančić, 21. 12. 2021. 17:38

Projekt Virtualna umjetnost i kultura realizirao se u partnerstvu udruga HERMES i FabLab, uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Iz naše su škole na radionici Forum teatra sudjelovale učenice 7. b i d razreda zainteresirane za književnost, dramsku umjetnost, pokret, ples. Radionicu je vodila Sanja Kocon Vranješ, plesačica koja ima dugogodišnje pedagoško iskustvo vođenja plesnih radionica.

 [više]

Moja najdraža knjiga

Autor: Sonja Poljak, 20. 12. 2021. 17:26

Učenici 8. a razreda predstavili su na satu razrednika svoje najdraže knjige. Za to su iskoristili ilustracije u boji koje su stavili na pano u svom razredu.

 [više]

Najčitatelji školske knjižnice

Autor: Draženka Stančić, 17. 12. 2021. 17:44

Uvidom u posudbu naše knjižnice pronašli smo najbolje čitatelje naše škole. Najviše knjiga među učenicima pročitala je Tena Grđan iz 3. b razreda. Ona je u ovom polugodištu pročitala 8 knjiga. Vito Borovečki iz 2. c pročitao je 6 knjiga, a isto toliko je pročitala i Helena Bregović iz 4. c razreda. Najviše knjiga među učiteljima, njih 5, pročitala je učiteljica razredne nastave Mirjana Putar. Toliko je i pročitala prva učenica među višim razredima, Matea Miklošić iz 6. a razreda.

 [više]

Pustolovina čitanja u 3. razredima

Autor: Draženka Stančić, 17. 12. 2021. 17:07

Osim kreativnog čitanja Božićne bajke, učenici 3. razreda dodatnu su pozornost posvetili knjigama radeći lektiru inovativnom metodom lektire iz vrećice – 3. b i c razred. Osim toga učenici 3. a razreda napravili su listu „10 knjiga koje moraš pročitati do svog desetog rođendana“. Predlagali su knjige koje bi se trebale naći na popisu i onda glasali za njih. Koje su knjige predložili, vidi se na fotografiji ispod.

 [više]

Božićna bajka naša zajednička

Autor: Draženka Stančić, 16. 12. 2021. 16:49

Učenici trećih razreda stvarali su novu zajedničku božićnu bajku potaknuti Božićnom bajkom Nade Iveljić. Nakon što su zajednički s knjižničarkama pročitali spomenuto djelo, podsjetili su se što je bajka kako bi mogli zajednički stvoriti novu bajku. Knjižničarke su prizvale u svijest sličnost tuge ranjene crkvice iz bajke te škole koja ostaje usamljena, bez učenika, s početkom božićnih blagdana i školskih praznika.

 

 [više]

Razredna knjiga

Autor: Mirjana Putar, 15. 12. 2021. 17:20

Učenici 2. b razreda birali su najdražu Razrednu knjigu. Složili su se da je to Ružno pače. Razgovarali su o njoj i razlozima zbog kojih su se odlučili za nju. Više o tim razlozima vidljivo je na Coogle mapi.

https://coggle.it/diagram/Yb-yxVSjilRgzEQv/t/najknjiga-u-2-b-ru%C5%BEno-pa%C4%8De/29fb6492ae68d6d61779e9d0717675a6580cef375a1e233d659461a50be35e9f

 [više]

Rekompozicija književnih tekstova stripom i videom

Autor: Željko Simić, 10. 12. 2021. 17:00

Učitelj Informatike je povodom Godine čitanja pred učenike stavio dva izazova. Osmislio je SF priču i učenicima dao zadatak da ju pročitaju i na temelju priče osmisle strip. Učenici su svoje stripove kreirali u alatu Canva. Sljedeći zadatak bio je pomoću alata Fotografije napraviti video na temu poznate bajke.

 [više]

Sajam knjiga u knjižnici za kolege djelatnike naše škole

Autor: Draženka Stančić, 10. 12. 2021. 16:55

U ožujku ove godine naša je školska knjižnica primila veliku donaciju knjiga. Donacije je lijepo dobiti, no tu se uz knjige koje u dobrodošle u specifičnu knjižnicu kao što je školska, nađe i onih koje su vrijedne, ali ne mogu biti prepoznate kao one koje mogu biti podrška nastavnom procesu i zauzimaju mjesto knjigama koje to jesu. Stoga smo za te vrijedne knjige organizirali sajam namijenjen našim zaposlenicima, ljubiteljima knjiga.

 [više]

Knjigo – kalendar

Autor: Ivana God, 10. 12. 2021. 16:43

Učenici 8. b razreda napravili su na Satu razrednika interaktivni plakat Knjigo – kalendar koji donosi 12 knjiga – dodatnih sadržaja koje se moraju pročitati tijekom godine dana. Osim popisa plakat sadrži 12 kutijica u kojima se nalazi objašnjenje o predloženoj knjizi ili časopisu koje je potrebno pročitati prije nego se prihvati prijedlog za čitanje te je potom potrebno vratiti papirić u kutijicu.

Na plakatu se nalaze i propagandne poruke, tj. lijepe misli o čitanju.

 [više]

Pročitali i preporučamo!

Autor: MARTINA HARJAČ, 9. 12. 2021. 16:30

Učenici 6. d razreda pisali su na Satu razrednika preporuke za knjige koje su pročitali i koje smatraju vrijednim za pročitati. Našlo se na popisu i lektirnih i nelektirnih knjiga što je za svaku pohvalu. Preporučene su Priča o Leu Messiju, Harry Potter, Gregov dnevnik, Kraljević i prosjak, Čudnovate zgode Šegrta Hlapića, Tom Gates – moj savršeni svijet, Družba Pere Kvržice, Kronike iz Narnije, Crvenkapica i Durica. Najviše učenika je preporučilo knjigu Gregov dnevnik pa je to top knjiga u 6. d razredu.

 [više]

Zajedničkim snagama riječi pretočili u slike

Autor: Mirela Kapustić, 8. 12. 2021. 16:03

Učenici 4. b razreda su u skupinama preoblikovali pjesme iz zbirke Grigora Viteza u slike. Najprije su zajedno analizirali jednu njegovu odabranu pjesmu. Svaka skupina je određivala vrstu pjesme, temu, motive i stilska izražajna sredstva. Nakon toga učenici su oslikali motive i pjesničke slike, a na kraju sata jedan učenik iz svake skupine je prezentirao rad svoje skupine.

 [više]

Top lista omiljenih sadržaja za čitanje 7. c razreda

Autor: Kruno Poje, 7. 12. 2021. 16:36

Knjižničarka Danijela Peček je obilježila je Godinu čitanja sa 7. c razredom na satu razrednika. Učenici su predstavili omiljene materijale za čitanje. Svaki učenik je ukratko prezentirao svoju omiljenu knjigu, časopis ili strip. Nakon toga, razred je glasao za 5 najzanimljivijih knjiga – časopisa – stripova pa je tako stvorena lista od Top 7 najzanimljivijih. Popis je izložen u učionici razreda.

"Ako želiš znati - i osjećati - ČITAJ!"

 [više]

I lektira može biti zabavna

Autor: Tea Ribić, 30. 11. 2021. 16:25

Nakon pročitane lektire Družba Pere Kvržice - Mato Lovrak, učenici 4. c su se u skupinama bavili različitim aktivnostima. Prva skupina osmislila je intervju za Peru Kvržicu. Nakon što su osmislili pitanja i odgovore, intervju su odglumili pred razredom. Druga je skupina osmislila naziv svoje družine i ispričala jednu svoju pustolovinu koju su proživjeli kao družina.
 

 [više]

Digitalne dočitnice

Autor: Suzana Jagić, 29. 11. 2021. 17:15

Učenici 7. d razreda razigrali su maštu izradom digitalnih dočitnica. Osnovni uvjet bio je da dočitnica sadrži citate o čitanju ili citate iz omiljenih knjiga.

 [više]

Knjigolista

Autor: Irena Pejnović, 26. 11. 2021. 17:12

Popis knjiga koje su preporučili jedni drugima radili su i učenici 6. c, d i e te 8. c razreda. Provjerite njihove preporuke i ustanovite slažu li se s vašom ili vi preferirate neke druge naslove!

 [više]

Čitateljski dan s gošćom čitateljicom

Autor: Ivančica Krtanjek, 12. 11. 2021. 15:55

Učenicima 1. c povodom Godine čitanja u razred je došla gošća, mama knjižničarka, Iskra Petak. Učenicima je ispričala kako se postaje knjižničarka, što sve ona radi u knjižnici Srednje škole u Ivancu te pročitala slikovnicu Neobična knjižničarka.To je priča o knjižničarki koja je voljela čitati, no imala je neobičan običaj da sve knjige koje pročita s oduševljenjem i u jednom dahu, odloži na najudaljeniju policu najudaljenije sobe najveće gradske knjižnice najvećeg grada na svijetu.

 [više]

Knjigomjer

Autor: Draženka Stančić, 29. 10. 2021. 15:47

Učenici su povodom Godine čitanja u sklopu projekta Mi čitamo izrađivali knjigomjere. Riječ je o didaktičkim posterima sa „smajlićima“: tužnić, neodlučko, smješko uz knjige koje su čitali ove godine. Na slikama su knjigomjeri iz 3. d i 4. a razreda. Prema zadanom predlošku obrazlagali su odabir ocjena za pojedinu knjigu.

 [više]

Školski dan dječjih časopisa

Autor: Draženka Stančić, 19. 10. 2021. 13:48

Kao jedna od aktivnosti poticanja čitanja u Godini čitanja u našoj je školi  održan Školski dan dječjih časopisa. Tijekom te aktivnosti svim učenicima škole podijeljen je po jedan primjerak dječjeg časopisa. Riječ je o časopisima koji su zadnjih dvije-tri godine stizali u školsku knjižnicu. Školska je knjižnica darovanjem dječjih časopisa izašla iz svog prostora i omogućila svakom učeniku da ima svoj časopis i da ga može čitati, zamijeniti s drugima, jasnije vidjeti njegovu strukturu kao izvora znanja i zabave.

 [više]

Dan naših slikovnica

Autor: Draženka Stančić, 15. 10. 2021. 15:40

Kao dio aktivnosti projekta Mi čitamo povodom Godine čitanja u našoj školi je održan Dan naših slikovnica. Učenici su donijeli svoju slikovnicu u razred ili u knjižnicu i onda pričali o čemu je riječ u slikovnici ili su ih čitali. Djeca koja nisu imala svoju slikovnicu prethodno su posudila slikovnicu u knjižnici i kod kuće ih s roditeljima pročitali kako bi ju na Danu naših slikovnica mogli pročitati. Slike prikazuju provedbu aktivnosti u 1. a razredu.

 [više]

Klikčitzemska – program poticanja čitateljskih vještina

Autor: Draženka Stančić, 29. 9. 2021. 15:29

Klikčitzemska je program poticanja čitanja koji je pokrenut ove školske godine u školskoj knjižnici. Cilj programa je jačanje čitateljskih vještina i kompetencija Učiti kako učiti te Uporaba IKT-a. Radi se na izvorima koje knjižnica posjeduje ili osigurava pristup pri čemu se koriste strategije poput letimičnog, brzog čitanja, zamišljanja senzornih slika, evokacije prethodnih znanja, postavljanje pitanja, zaključivanja, prepoznavanja bitnog, provjera razumijevanja, sintetiziranja, ponovno čitanje, prepoznavanje problema ili glavnih ideja, razgovor sa znalcem, uporaba rječnika, sažimanje, promatranje ilustracija, povezivanje različitih dijelova teksta, predviđanje, pretraživanje pojmova u enciklopedijama, na internetu ili u fondu knjižnica, suradnički rad i sl.

 [više]

 JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju