preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 

Tulum slova

Facebook stranica projekta Tulum s(l)ova: https://www.facebook.com/Tulumslova/

Tulum s(l)ova je spoj noćnih čitateljskih susreta u školskim knjižnicama i čitanja na javnim mjestima, ustanovama, udrugama i poduzećima. Namijenjen je učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole te 1. i 2. razredima srednje škole jer je to razdoblje života kada prestaju redovitije čitati. Ciljevi projekta su  da se razvijanjem navike čitanja iz užitka olakša učenicima i razvoj vještine informacijskog čitanja koje je preduvjet za uspješan život i adaptaciju za cjeloživotno učenje. Također se objavljivanjem aktivnosti projekta u medijima promovira i čitanje iz užitka i školsko knjižničarska struka.

Noćni čitateljski susreti odvijaju se u realnom i virtualnom okruženju, a obavezni dio susreta čine ceremonijalno čitanje za sudionike iz vlastite školske knjižnice te druženje s učenicima drugih školskih knjižnica preko servisa skype. Čitanje je najvažnija aktivnost noćnog čitateljskog susreta, ali ne i jedina, ostale aktivnosti ovise o kreativnost timova pojedinih knjižnica, a raspon je širok i čine ga – društvene igre, interaktivne računalne igrice, karaoke, humanitarne akcije, piknik na dekama, likovne, plesne i literarne radionice te radionice i kvizovi iz ostalih predmeta, književni susreti, gledanje filmova, natjecanja u pjevanju, pripovijedanje bajki, glazbeni koncert učenika, uređivanje prostora knjižnice i slično.  Knjižnice koje imaju uvjete za to osiguravaju i noćenje u vrećama za spavanje.

Sljedećih godinu dana učenici koji su sudjelovali na tom susretu čitaju družeći se s planinarima, sudjeluju čitanjem u proslavama Dana Gradova, u drugim projektima poput „Kretanjem do zdravlja”, čitaju posjetiteljima muzeja, štićenicima umirovljeničkih domova, vrtića, u gradskim knjižnicama povodom Noći knjige, supermarketima, djeci u bolnici, djeci s posebnim potrebama u udrugama, učenicima nižih razreda, roditeljima, učiteljima na čitateljskim susretima, drugim školama, na glavnim trgovima, kulturnim i prirodoslovnim izletima po Hrvatskoj, na festivalima, obogaćujući volonterskim čitanjima iz užitka naglas kulturnu ponudu svoje zajednice. Čita se na postojećim događanjima u lokalnoj zajednici ili učenici s provoditeljima projekta sami kreiraju kulturni događaj u lokalnoj zajednici u kojem je jedna od aktivnosti čitanje naglas.

Čitanja se dokumentiraju na servisima facebook i you tube. Da bi učenik sudjelovao u projektu traži se i detaljnije razrađena suglasnost roditelja.

Na kraju godišnjeg ciklusa, na Završnoj svečanosti bira se najuspješnija knjižnica projekta. Glavni kriteriji za odabir su čestotnost čitanja i kreativnost u odabiru mjesta čitanja i osmišljavanju dodatnog programa.

 

Zainteresirani za uključivanje u projekt neka se jave na kontakt podatke knjižnice.

Priloženi dokumenti:
Brosura Tulum s(l)ova.pdf


JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju