preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

Canva Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 3. 12. 2020. 12:38

šCanva je web alat za grafički dizajn, koja se koristi za stvaranje grafike na društvenim mrežama, prezentacija, plakata, dokumenata i drugog vizualnog sadržaja.  Pogodan je za brzu i laku izradu atraktivnog sadržaja koji nastavni proces čini zanimljiviji. Nedostatak je ograničeni prostor za vlastite elemente koje korisnik želi dodati i elementi koji se plaćaju, ali u konačnici su neznatni zbog raznolikih mogućnosti alata i sadržaja. Uputu za korištenje Canve možete preuzeti u prilogu.

 [više]

SUTORI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 23. 11. 2020. 08:06

Sutori je online alat koji omogućava izradu digitalnog sadržaja u vremenskom slijedu. Odlikuje ga jednostavnost uporabe, online izvedba i velika mogućnost korištenja u nastavi. Osim poznavanja samog alata njegova interaktivnost omogućuje učenicima da upoznaju i koriste druge aplikacije integrirane u sam alat. Alatu se pristupa na adresi https://www.sutori.com/. Nakon registracije koja je moguća e-adresom, Google, Clever, Facebook ili Office 365 računom, omogućeno je brzo pristupanje prijavom.Sutori je dostupan u besplatnoj i plaćeno verziji kod čega pretplatnički paketi sadrže bogatije mogućnosti i podržani sadržaji.

 [više]

Word Search Labs Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 3. 3. 2020. 19:44

Word Search Labs  besplatan je i jednostavni  alat koji omogućava stvaranje osmosmjerki. Osmosmjerke se mogu  rješavati online ili ispisati na papir. Za korištenje nije potrebna registracija ili prijava. Alatu možemo pristupiti putem mrežnog preglednika. Alat ima jednostavno sučelje s jasnim uputama za korištenje. Osmosmjerke nam mogu služiti za ponavljanje gradiva ili kao sastavni dio digitalnog Escape rooma. Izrada osmosmjerke moguća je u nekoliko koraka:

 [više]

Izrada mentalnih mapa u programu bubble.us Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 30. 9. 2019. 18:14

Izrada mentalne mape pojedincu omogućava jednostavnije učenje i organiziranje dobivenih zadataka. U mnoštvu odličnih alata za izradu mentalnih mapa potrebno je svakako istaknuti Bubbl.us. Bubbl.us je web 2.0 alat koji omogućava brzo i jednostavno kreiranje, uređivanje i dijeljenje mentalnih mapa. Prednost je jednostavnost, organiziranost i suradnja.

Alatu se pristupa na sljedećoj adresi:

https://bubbl.us/

 [više]

EMAZE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 17. 9. 2018. 15:15

Emaze je web alat namijenjen brzoj i jednostavnoj izradi prezentacija, malenih jednostavnih internetskih stranica, elektronički čestitki, igara i vizualnih priča. Registracija je omogućena na uobičajen način unošenjem e-mail adrese i zaporke ili Facebook korisničkim računom. Postoji besplatna i plaćena verzija. Besplatni korisnički račun omogućava istovremenu izradu do 3 prezentacije, 5 web stranica te neograničeni broj  blogova, e – cardsa i foto albuma.

 [više]

MAKE BELIEFS COMIX Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 7. 11. 2017. 16:11

Digitalni alat za brzu i jednostavnu izradu stripova. Moguća registracija, ali nije potrebna. Ako smo registrirani imamo mogućnost spremanja na profilu. Na početnoj stranici možemo pronaći  opis kako alat funkcionira kao i video koji nam omogućava jednostavnije vizualno razumijevanje alata. Alat nudi mogućnost odabira između tri vrste okvira, odnosno tri različita broja za okvire (dva, tri ili četiri) unutar kojih može definirati pozadinu, likove i objekte za svoj strip. Ne postoji  mogućnosti dodavanja vlastitog sadržaja već se isključivo koristi sadržaj koji se nalazi unutar alata.

 [više]

  

Web 2.0

Web 2.0 je trend u World Wide Web tehnologiji  koja korisnicima omogućava sudjelovanje u kreiranju sadržaja weba. Podrazumijeva interaktivnu dvosmjernu komunikaciju između korisnika i računala te korisnika i drugih korisnika čime korisnik od pasivnog postaje aktivni sudionik.

Osnovne karakteristike Web 2.0 su otvorenost, sloboda i kolektivna inteligencija. Korisnici mogu koristiti aplikacije u potpunosti kroz web preglednik – dakle web se definira kao platforma te imaju kontrolu nad podacima na nekoj stranici. Zatim, sama arhitektura Web-a 2.0 potiče korisnike da tijekom korištenja daju svoj prilog nekom Web sadržaju ili aplikaciji.

   Postoje mnogi alati koji se koriste za e-obrazovanje. Alati za komunikaciju (eng. social networking) su postali sinonim za Web 2.0. Oni označavaju aktivno sudjelovanje u virtualnim zajednicama tj. skupina korisnika zajedničkih interesa okupljena oko nekog internetskog servisa (blogovi, forumi, itd.). Najpopularniji socijalizacijski webovi (društveni softveri) su Facebook i MySpace kao osnovnu namjenu imaju razmjenu znanja i iskustava među korisnicima. Omogućuju socijalno umrežavanje. Uz njih se koriste alati za suradnju i razmjenu ideja, kreativno učenje, razmjenu medija, izradu materijala za učenje, sustava za upravljanje učenjem, edukativne igrice te alati koji objedinjuju više skupina.

Pojedini alati  mogli bi se klasificirati u više skupina, a mogućnosti njihovog uključivanja u obrazovni proces zapravo su neograničene i ovise o kreativnosti učenika i učitelja.

R.P.


JELOVNIK
„Užina za sve III“

Priloženi dokumenti:
PROJEKT Uzina za sve III .pdf

STEM ČASOPIS

KUKULJICA

ŠETNJA ŠKOLOM

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju