preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

Web 2.0 alati - digitalni alati

Nearpod Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 17. 5. 2022. 09:19

Nearpod je jednostavan alat koji omogućuje učiteljima kreiranje interaktivnih nastavnih sadržaja i njihovu primjenu u poučavanju. Nastava upotrebom Nearpod-a je učenicima zanimljiva i motivirajuća i učenike potiče na praćenje nastavnog sadržaja i komunikaciju. Alat nije ograničen za određeno predmetno područje ili razrednu dob.

 [više]

Program Fotografije

Autor: Renata Papec, 7. 3. 2022. 14:30

U mnoštvu programa za obradu fotografija i videozapisa koji se moraju plaćati ili su prostorno ili vremenski ograničeni, program Fotografije u sustavu Windows 10 omogućuje  jednostavno pregledavanje i uređivanje fotografija. Program nudi stvaranje i uređivanje videozapisa koje možete spremiti na računalo ili podijeliti s nekim.

 

 [više]

IGRA ASOCIJACIJE

Autor: Renata Papec, 27. 1. 2022. 09:07

Pored Kahoota igra asocijacije jedna od omiljenih načina za provjeru usvojenosti ishoda. Može se igrati na više načina i s različitim medijima (ploča i kreda, pojmovi na kartonu, korištenjem raznih programa). Može se igrati pojedinačno ili grupno.

 [više]

Stvaranje višemedijskih mrežnih sadržaja pomoću programa Sway

Autor: Renata Papec, 27. 11. 2021. 08:17

Sway je  aplikacija iz sustava Microsoft Office za stvaranje i zajedničko korištenje prezentacija, web stranica, interaktivnih izvješća, osobnih priča i sličnog. Korištenjem Sway-a niste ograničeni na odabir unaprijed dizajniranog predloška koji će učiniti da vaša prezentacija(rad) izgleda kao sve ostale, već vam pruža mogućnost da istaknete svoju kreativnost u potpunosti.

 [više]

Izrada digitalnog Escape room-a

Autor: Renata Papec, 7. 10. 2021. 17:33

Izrada escape room-ova postala je vrlo popularna u ovom razdoblju Covid-a 19. Laka je za izradu, a oni koji je rješavaju se zabavljaju, a ipak nešto i nauče. Escape room može se raditi u nekoliko alata, no najčešći i najkorišteniji jest Google forms. Najčešće ih koriste učitelji, a počeli su ih i izrađivati i učenici na poticaj njihovih učitelja. Mnogi ih preferiraju preko običnih kvizova jer imaju sekcije u kojima su postavljena pitanja, a da prijeđete iz jedne sekcije u drugu potrebna je lozinka koju dobijte rješavanjem baš tih zadataka. Učenici se moraju više fokusirati na rješavanje, a i zanimljivije im je od običnog kviza.

 [više]

Oodlu - učimo uz igru

Autor: Renata Papec, 17. 9. 2021. 12:33

Program (nasljednik Zondle-a) za izradu edukativnih igra ili kvizova. Služi kao izvrsno sredstvo praćenja u formativnom vrednovanju.Učenici doživljavaju vrednovanje kao igru jer tijekom rješavanja zadataka mogu igrati edukativne igre, čime se ujedno izbjegava dodatni pritisak koji postoji kod „običnih“ kratkih provjera znanja.

 [više]

Freeplane

Autor: Renata Papec, 2. 7. 2021. 14:02

Besplatna aplikacija otvorenog koda za kreiranje umnih mapa ili koncepta (dijagrami povezivanja između ideja. Softver je napisan na Javi i podržava bilo koju platformu koja može pokretati trenutne verzije Jave. Instalaciju podržavaju svi aktualni operativni sustavi. Odlikuje ga neograničeno korištenje i veća kontrolu nad načinom spremanja datoteka nego u sličnih programa. Link za preuzimanje https://freeplane.en.softonic.com/.

 
 [više]

Canva

Autor: Renata Papec, 3. 12. 2020. 09:43

Canva je web alat za grafički dizajn, koja se koristi za stvaranje grafike na društvenim mrežama, prezentacija, plakata, dokumenata i drugog vizualnog sadržaja.  Pogodan je za brzu i laku izradu atraktivnog sadržaja koji nastavni proces čini zanimljiviji. Nedostatak je ograničeni prostor za vlastite elemente koje korisnik želi dodati i elementi koji se plaćaju, ali u konačnici su neznatni zbog raznolikih mogućnosti alata i sadržaja.

 [više]

SUTORI

Autor: Renata Papec, 23. 11. 2020. 17:09

Sutori je online alat koji omogućava izradu digitalnog sadržaja u vremenskom slijedu. Odlikuje ga jednostavnost uporabe, online izvedba i velika mogućnost korištenja u nastavi. Osim poznavanja samog alata njegova interaktivnost omogućuje učenicima da upoznaju i koriste druge aplikacije integrirane u sam alat. Alatu se pristupa na adresi https://www.sutori.com/. Nakon registracije koja je moguća e-adresom, Google, Clever, Facebook ili Office 365 računom, omogućeno je brzo pristupanje prijavom.Sutori je dostupan u besplatnoj i plaćeno verziji kod čega pretplatnički paketi sadrže bogatije mogućnosti i podržani sadržaji.

 [više]

Word Search Labs

Autor: Renata Papec, 3. 3. 2020. 11:42

Word Search Labs  besplatan je i jednostavni  alat koji omogućava stvaranje osmosmjerki. Osmosmjerke se mogu  rješavati online ili ispisati na papir. Za korištenje nije potrebna registracija ili prijava. Alatu možemo pristupiti putem mrežnog preglednika. Alat ima jednostavno sučelje s jasnim uputama za korištenje. Osmosmjerke nam mogu služiti za ponavljanje gradiva ili kao sastavni dio digitalnog Escape rooma. Izrada osmosmjerke moguća je u nekoliko koraka:

 [više]

Izrada mentalnih mapa u programu bubbl.us Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 30. 9. 2019. 06:34

Izrada mentalne mape pojedincu omogućava jednostavnije učenje i organiziranje dobivenih zadataka. U mnoštvu odličnih alata za izradu mentalnih mapa potrebno je svakako istaknuti Bubbl.us. Bubbl.us je web 2.0 alat koji omogućava brzo i jednostavno kreiranje, uređivanje i dijeljenje mentalnih mapa. Prednost je jednostavnost, organiziranost i suradnja.

Alatu se pristupa na sljedećoj adresi:

https://bubbl.us/

 [više]

EMAZE

Autor: Renata Papec, 3. 1. 2019. 08:14

Emaze je web alat namijenjen brzoj i jednostavnoj izradi prezentacija, malenih jednostavnih internetskih stranica, elektronički čestitki, igara i vizualnih priča. Registracija je omogućena na uobičajen način unošenjem e-mail adrese i zaporke ili Facebook korisničkim računom. Postoji besplatna i plaćena verzija. Besplatni korisnički račun omogućava istovremenu izradu do 3 prezentacije, 5 web stranica te neograničeni broj  blogova, e – cardsa i foto albuma.

 [više]

Izrada kviza u alatu Kahoot

Autor: Renata Papec, 15. 3. 2018. 07:33

Kahoot je jednostavan  web alat za izradiu i igranje kvizova, koji koristi elemente učenja kroz igru. Prilagođen je svim uzrastima, a kod učenika potiče natjecateljski duh te tako povećava motivaciju. Ono što je posebno važno učenici ne moraju kreirati korisničke račune kako bi pristupili igri. Potrebno je samo u preglednik na uređaju s pristupom internetu (pametnom mobitelu, tabletu ili računalu) otvoriti web stranicu www.kahoot.it.Učitelji koji u nastavi žele koristiti Kahoot prvo se moraju registrirati na web stranici www.getkahoot.com. Kod registraciji treba odabrati opciju „I'm a teacher“ i navesti ustanovu u kojoj radite.

 

 [više]

MAKE BELIEFS COMIX

Autor: Renata Papec, 7. 11. 2017. 07:40

Digitalni alat za brzu i jednostavnu izradu stripova. Moguća registracija, ali nije potrebna. Ako smo registrirani imamo mogućnost spremanja na profilu. Na početnoj stranici možemo pronaći  opis kako alat funkcionira kao i video koji nam omogućava jednostavnije vizualno razumijevanje alata. Alat nudi mogućnost odabira između tri vrste okvira, odnosno tri različita broja za okvire (dva, tri ili četiri) unutar kojih može definirati pozadinu, likove i objekte za svoj strip. Ne postoji  mogućnosti dodavanja vlastitog sadržaja već se isključivo koristi sadržaj koji se nalazi unutar alata.

 [više]

Web 2.0 alati

Autor: Renata Papec, 7. 11. 2017. 06:33

Web 2.0 je trend u World Wide Web tehnologiji  koja korisnicima omogućava sudjelovanje u kreiranju sadržaja weba. Podrazumijeva interaktivnu dvosmjernu komunikaciju između korisnika i računala te korisnika i drugih korisnika čime korisnik od pasivnog postaje aktivni sudionik.

Osnovne karakteristike Web 2.0 su otvorenost, sloboda i kolektivna inteligencija. Korisnici mogu koristiti aplikacije u potpunosti kroz web preglednik – dakle web se definira kao platforma te imaju kontrolu nad podacima na nekoj stranici. Zatim, sama arhitektura Web-a 2.0 potiče korisnike da tijekom korištenja daju svoj prilog nekom Web sadržaju ili aplikaciji.

   Postoje mnogi alati koji se koriste za e-obrazovanje. Alati za komunikaciju (eng. social networking) su postali sinonim za Web 2.0. Oni označavaju aktivno sudjelovanje u virtualnim zajednicama tj. skupina korisnika zajedničkih interesa okupljena oko nekog internetskog servisa (blogovi, forumi, itd.). Najpopularniji socijalizacijski webovi (društveni softveri) su Facebook i MySpace kao osnovnu namjenu imaju razmjenu znanja i iskustava među korisnicima. Omogućuju socijalno umrežavanje. Uz njih se koriste alati za suradnju i razmjenu ideja, kreativno učenje, razmjenu medija, izradu materijala za učenje, sustava za upravljanje učenjem, edukativne igrice te alati koji objedinjuju više skupina.

Pojedini alati  mogli bi se klasificirati u više skupina, a mogućnosti njihovog uključivanja u obrazovni proces zapravo su neograničene i ovise o kreativnosti učenika i učitelja.

 [više]

 JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju