preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Nacionalno natjecanje u čitanju naglas na njemačkom jeziku u našoj osnovnoj školi

Autor: Renata Papec, 4. 6. 2017.

U našoj osnovnoj školi održano je u četvrtak, 1. lipnja, nacionalno natjecanje u čitanju naglas na njemačkom jeziku. Natjecanje u čitanju naglas na njemačkom jeziku, koje u Hrvatskoj pod nazivom Laut oder leise – ab geht die Reise: Vorlesewettbewerb Deutsch für die Grundschule organizira Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA), ove je godine na nacionalnom nivou održano u našoj osnovnoj školi.

Tu je privilegiju škola dobila zahvaljujući nizu provedenih aktivnosti vezanih uz popularizaciju njemačkog jezika u posljednje vrijeme koje nisu ostale nezamijećene od predstavnika ZfA.

Natjecanje se provodilo u kategorijama učenja njemačkog kao prvog i drugog stranog jezika. U kategoriji prvog stranog jezika pobjedu je odnio Petar Malogorski iz OŠ Gornje Jesenje, mentorice Alexandra Krklec, a druga je bila Rene Neuberg Jagetić, mentorice Ivane Matić iz ivanečke osnovne škole. U kategoriji drugog stranog jezika pobjednik je Dominik Brekalo iz OŠ „Ljudevit Gaj“ iz Zaprešića, mentorice Gordane Malenice, a drugo mjesto je osvojila Sara Pepelko iz OŠ Ludbreg, mentorice Jelene Palfi. Pobjednici će Hrvatsku zastupati na međunarodnom nivou natjecanja u Beogradu, a tamo će čitati ulomak iz knjige koju su dobili na poklon.

U organizaciji natjecanja ZfA i našoj školi pomogli su Grad Ivanec ustupivši prostor Planinarskog muzeja za kulturni dio programa natjecanja i proglašenje pobjednika te Turistička zajednica grada Ivanca koja je nazočnošću vitezova ivanovaca uveličala proglašenje te sudionicima darovala promotivne materijale o Ivancu.

U kulturnom dijelu programa natjecatelje, mentore i prosudbeno povjerenstvo o našoj osnovnoj školi informirali su učenici Robert Blum i Noah Taourirt koji su kasnije s učiteljicom Suzanom Jagić proveli sve sudionike poučnom stazom Kukuljevićevih. Osim toga, učenici naše škole iz Prigorca, vođeni učiteljem Ivanom Kušteljegom,  za okupljene su izveli zagorsku narodnu pjesmu Kad procvatu jabuke na njemačkom jeziku. Naši bivši učenici prikazali su svoju prošlogodišnju predstavu Carevo novo ruho. Uvježbala ih je Ivana Matić uz adaptaciju teksta na njemačkom jeziku dramatizacije bajke Nataše Roginek.

Program je vodila učenica Estella Veronica Grubač. Školi je za organizaciju natjecanja i učenicima na uspjehu čestitala dogradonačelnica Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec.
ŠETNJA ŠKOLOM

e-Sigurnost

JELOVNIK
KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

KORISNI LINKOVI
Upute za spajanje na Microsoft WiFi@CARNet mrezu
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ured@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju