preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Predstavljena knjiga Povjestice Augusta Šenoe

Autor: Renata Papec, 5. 5. 2017.

U ivanečkom kinu predstavljena je knjiga Augusta Šenoe Povjestice – lektira lagana za čitanje nastala kroz projekt naše škole poznat pod nazivom Slikuljica. Prigodnim kulturnim programom i okruglim stolom u Kinu Pučkog otvorenog učilišta „Đuro Arnold“ predstavljene su Povjestice Augusta Šenoe u obliku prilagođenom za učenike s teškoćama u čitanju i razumijevanju pred stručnom i lokalnom publikom.

Knjiga je izazvala snažno zanimanje učiteljica hrvatskog jezika, razredne nastave te školskih knjižničara budući da takvih metodičkih izvora koji su namijenjeni radu s učenicima kronično nedostaje.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa Mateja Hudoletnjak i Laura Cahun, u pratnji Jelene Gotal na klaviru i Klare Čanžar na flauti izvele su Otud sem doma i Šenoinu Ribarevu Janu, a pripremila ih je Nada Peček. Dramska grupa ivanečke škole, voditeljica Silvije Čavlek i Nataše Roginek, prikazala je svoju izvedbu Šenoinih Kamenih svatova.

U drugome dijelu događanja o knjizi su govorili priređivačica Marija Videc, dipl. učiteljica, učiteljica mentorica, recenzentica Sanja Biškup, prof. hrvatskog jezika, učiteljica mentorica, urednik Alfinih izdanja i jedan od najpoznatijih hrvatskih metodičara prof. dr. sc. Ante Bežen te školska pedagoginja Vesna Vitez, magistra pedagogije.

O radu na knjizi su govorile i Lara Petak, učenica koja je radila na prilagodbi tekstova te Ivana Rudnički, ilustratorica, čija je jedna od ilustracija i na korici same knjige. Tijekom tog dijela programa učenica Lorena Canaj čitala je originalne ulomke Šenoinih povjestica Postolar i vrag i Šljivari dok je paralelno bio prikazan i sažet oblik teksta. Nju je za čitanje uvježbala Irena Pejnović.

Za izlazak djela zaslužan je mješoviti tim učenika i djelatnika škole. Na stvaranju knjige sudjelovale su stručne suradnice i učiteljice Martina Bunić, prof. logoped, Ivana Dvorski, prof. socijalni pedagog, Jelena Ficko-Kruhoberec, dipl. učitelj, Zdravka Friščić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, Martina Gregur Županić, dipl. učitelj, Danijela Peček, dipl. bibliotekar i dipl. učiteljica, Irena Pejnović, prof. hrvatskog jezika i književnosti, stručna suradnica savjetnica Draženka Stančić, mag. bibliotekarstva i prof. hrvatskog jezika i književnosti, učiteljica mentorica Marija Videc, dipl. učiteljica, Vesna Vitez, mag. pedagogije.

Tekstove povjestica Kameni svatovi, Šljivari, Postolar i vrag i Kugina kuća sažimali su učenici Tia Vrček, Lara Petak, Mihaela Glavica, Filip Kolačko, Magdalena Mudri, Rebeka Škoda, Mateja Gotal, Sara Rogina, Vedran Šipek, Lea Vusić, Ivana Rudnički, Benyjamin Taourirt, Klara Čanžar, Tea Marković, Emma Biškup, Teodora Peček, Tanja Brežni, Lana Brezovec, Paula Šoštarić. Ilustracije za knjigu izradili su Benyjamin Taourirt, Ivana Rudnički, Klara Čanžar, Tea Marković.

Tekst Povjestica je tijekom vremena i preveden na satovima dodatne nastave iz njemačkog i engleskog jezika koju su vodile učiteljice Ivana Matić, prof. njemačkog jezika i fonetike, i Biljana Migač, dipl. učiteljica. Tekstove na njemački jezik prevodili su Ivana Gazdić, Estella Veronica Grubač, Melani Mudri, Klara Čorko, Maja Bregović, Iva Šantalab, Rene Neuberg – Jagetić, a na engleski Luka Šavorić, Maša Krtanjek, Lara Murić, Dea Flegar, Iva Šantalab i Rene Neuberg – Jagetić. Oni se planiraju objaviti na digitalnoj platformi nakladnika te u tiskanom obliku za europsko tržište.

 
ŠETNJA ŠKOLOM

e-Sigurnost

JELOVNIK
KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

KORISNI LINKOVI
Upute za spajanje na Microsoft WiFi@CARNet mrezu
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ured@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju