preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Vjeronaučna sudnica - prava životna škola

Autor: Nataša Roginek, 23. 6. 2022.

Pretposljednji je tjedan u našoj školi bio obilježen realizacijom razrednog projekta sedmih razreda pod nazivom Vjeronaučna sudnica. Tih su dana sedmaši javno izvodili prikaz sudnice kojeg su ostvarili nakon obrade Božjih zapovijedi i timskoga rada u pripremi njezinog izvođenja. Učenici su najprije pisali životne priče u kojima glavni lik krši određene Božje zapovijedi a samim time se sukobljava i sa državnim zakonima i propisima.

Nakon što je odabrana najuspjelija priča razred se podijelio u četiri grupe i počeo pripremati simulaciju sudnice. Grupa tužitelja pripremala je optužnicu i pitanja za ispitivanje optuženoga i svjedoka. Grupa branitelja pripremala je obranu i također pitanja kojima optuženoga nastoje obraniti i pokazati da su i ostali sudionici upleteni u njegov slučaj i dijelom odgovorni. Grupa glumaca osmislila je izvođenje priče te u sudnici sudjelovala kao svjedoci. Za red u sudnici bili su zaduženi zaštitari a porotnici su imali zadatak pozorno pratiti tijek sudnice i ocijeniti branitelje i tužitelje kako su se pripremili, njihova uvjerljivost kod ispitivanja svjedoka te opći dojam.

Na javna izvođenja pozvani su i gosti koji su na kraju dali svoj osvrt. Sudnicama su tako nazočili: defektologinja Iva Kelemen, pedagoginja Vesna Vitez, tajnica Mateja Škvarić, učiteljice i vjeroučiteljice te ravnatelj škole Damir Jagić. Razredni projekt ocijenjen je kao vrlo uspješni primjer inovativnog način poučavanja te je ravnatelj škole odlučio najuspješnije pohvaliti i nagraditi. Za najzanimljiviju priču ˝Prijevara˝ nagrađen je Simon Herceg iz 7.b razreda, dok su glumci 7.d nagrađeni za najbolju izvedbu svoje priče ˝Osveta je slatka˝. Tužitelji 7.b nagrađeni su kao najuspješniji a Erik Đula pohvaljen kao najuvjerljiviji. Braniteljska grupa 7.d bila je najuspješnija u obrani sa Markom Gladovićem kao najuspješnijim braniteljem. Pohvaljeni su i zaštitari Sandi Maloić iz 7.b i Nika Matuza i Teo Dolenec iz 7.a. Nagrađeni su i porotnici 7.c razreda. Najbolji i najuspješniji razred u izvođenju Vjeronaučne sudnice bio je 7.b.

Model Vjeronaučne sudnice osmislila je i uvježbala vjeroučiteljica Nataša Roginek.

 

 

 
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju