preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Na međunarodnoj konferenciji u Vodicama predstavljen školski projekt „Moj grad u muzeju“

Autor: Suzana Jagić, 26. 5. 2022.

Od 15. 5. 2022. do 18. 5. 2022. održana je 1. međunarodna konferencija za učitelje razredne nastave, obrazovne stručnjake i znanstvenike u primarnom obrazovanju u organizaciji Hrvatske zajednice osnovnih škola.Konferencija je održana u Vodicama, a na njoj su aktivno sudjelovale dvije učiteljice naše škole: Ivančica Krtanjek i Suzana Jagić.

Plenarni predavači konferencije bili su dr. Ranko Rajović, izv. prof. dr. sc. Marina Gabelica s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Paivi Nilivaara, obrazovna stručnjakinja na Faculty of Education and Culture - Tampere University iz Finske, Juraj Bilić, zamjenik ravnatelja CARNETA-a, Mina Patel, izvršna direktorica u Video Conferencing for Global Learning iz Velike Britanije i Mladen Kopasić, učitelj razredne nastave iz Ljubljane. Uz niz plenarnih predavanja, radionica i prikaza iz prakse sudionici su, zajedno s predavačima i voditeljima radionica promišljali temu Pogled u učionicu – od tradicije do suvremenosti.

Organizacijski odbor konferencije prihvatio je temu Integracija, horizontalna i vertikalna korelacija na primjeru školskog projekta „Moj grad u muzeju“. Prijavljeni sudionici izlaganja upoznali su se s primjerima dobre suradnje razredne nastave i nastave Povijesti ostvarene kroz višegodišnji školski projekt „Moj grad u muzeju“ koji se u ivanečkoj osnovnoj školi uspješno provodio i tijekom pandemije COVID-19 kroz suradnju s muzejskim institucijama, posebice Muzejom planinarstva Ivanec. Vlastitim primjerom dijeljenja iskustava rada s učenicima i razmjenom znanja izlaganje je ujedno pokazalo kako biti učitelj ima puno šire značenje od poučavanja u razredu. Sudionici su izlaganje evaluirali odličnom ocjenom, a kao vrijednosti izlaganja izdvojili su izvrsnu organizaciju, razrađenost i provedbu projekta, da je projekt odličan primjer iz prakse, da pokazuje izniman trud i pripremljenost, a izlaganje izvanredno s entuzijazmom, pokazuje povezanost i posvećenost učiteljskom radu i pozivu te želju za napredak zajednice.
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju