preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Prva mobilnost učenika PŠ Salinovec u sklopu Erasmus KA +229 „The trail of the architecture of the region we live in“

Autor: Sonja Poljak, 15. 2. 2022.

Prošli tjedan su učenici PŠ Salinovec boravili u gradu Bialystoku u Poljskoj na svojoj prvoj mobilnosti u sklopu Erasmus projekta „The trail of the architecture of the region we live in“. Iako je projekt započeo već 2020. zbog loše epidemiološke situacije mobilnost je bila odgođena. U tom su periodu učenici izvršavali zadane zadatke vezane uz temu projekta te iskustva izmjenjivali na redovitim online sastancima i putem  Virtualne aktivnosti.

Ove smo se godine odlučili na fizičku mobilnost poštujući sve propisane epidemiološke mjere. Na mobilnosti su uz učenike i učitelje PŠ Salinovec sudjelovali  učenici i učitelji partnerskih škola: Cumhuriyet Ortaokulu  iz Turske,  Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Muvészeti Iskola iz Mađarske te škole domaćina Szkola Podstawowa Nr 5 im. Wladyslawa Broniewskiego w Bialymstoku.

Tijekom svog boravka u Bialystoku učenici su sudjelovali u nizu aktivnosti  na temu tradicijskog graditeljstva, multikulturalnosti te na radionicama u muzeju skulptura (Karny Sculpture Museum) gdje su izrađivali ukrase od gipsa i radionici  Fizika  i kemija u  arhitekturi gdje su izrađivali sapune u obliku raznih ornamenata.

Cilj je bio da učenici što bolje upoznaju tradicijsko graditeljstvo i kulturu zemlje domaćina, poboljšaju jezične kompetencije te razvijaju svoju kreativnost. Radom u radionicama učenici su se međusobno upoznavali te stvarali nova prijateljstva.

Osim radnog djela obišli smo grad, središte Podlaskog vojvodstva, te se upoznali s poviješću i kulturom samog grada. Posjetili smo i Suprasl, nekadašnje biskupsko središte. U sklopu samostana posjetili smo Muzej ikona te njihovo turističko središte gdje smo uživali u vožnji zaprežnim kolima.

Ovo je bila prva od mobilnosti u ovom projektu. Ono što slijedi je posjet partnerski škola našoj školi, u travnju te naš posjet školama u Turskoj i Mađarskoj.

 

Izlet u Poljsku mi se svidio,jedina zamjerka je što smo se vozili jako dugo,ali se isplatilo. Grad mi se jako svidio,jako je čist i lijep. Radionice su mi se svidjele i bile su jako zabavne, smješne, interesantne i kroz njih sam upoznala druge učenike,a sa nekima sam ostala i u kontaktu što mi je jako drago.

Razgledavanjem grada mi je bilo lijepo, iako nas nije pratilo lijepo vrijeme, primjetila sam da imaju ajko puno crkava, različitih vjera I prekrsnih povijesnih građevina.Drago mi je što sam imala mogućnost posijetiti Poljsku i upoznati nove ljude. Rado bih ponovno išla na takav izlet.

 

                                                                                                            Ivana Korenić 8.s

 
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju