preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Otvorenje „Male knjižnice“ u PŠ Salinovec

Autor: Valentina Posavec Kovač, 19. 10. 2021.

Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Središte ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom! Potaknuti ovogodišnjim motom i Godinom čitanja Mjesec hrvatske knjige započeli smo otvaranjem Male knjižnice koja je postavljena u vanjskom prostoru škole, odnosno postavljena je tako da se knjige mogu posuditi u bilo koje vrijeme.

Vrlo je važno poticati čitanje od najranije dobi, kao i osvijestiti najmlađe o funkciji knjižnice i odgovornosti prema posuđenoj knjizi. Brojni su razlozi zašto čitati od najranije dobi; obogaćivanje rječnika, razvijanje komunikacije, oblikovanje stavova, povezanost s roditeljima, uvažavanje drugih, stvaranje pravila, prihvaćanje odgovornosti, razlikovanje dobrog i lošeg i drugi razlozi. Djeci je potrebno čitati i s njima zajedno upoznavati knjige, priče, bajke, basne. U taj svijet trebaju otputovati najprije u krilima svojih roditelja, baka, djedova, a kasnije i učitelja. Iz tog razloga učiteljica Valentina Posavec Kovač pripremila je najmlađim učenicima naše škole, kao i ostalim još mlađim stanovnicima našeg mjesta, mali kutak za čitanje, odnosno  vanjsku,  knjižnicu u kojoj mogu posuđivati knjige, s roditeljima ih čitati u vrijeme šetnje ili mogu ostaviti svoju knjigu kako bi ju druga djeca mogla pročitati. Glavni cilj ovih aktivnosti jest poticati čitanje od najranije dobi i razvijanje odgovornosti prema posuđenoj knjizi.

Danas, 18.10. 2021., službeno smo otvorili Malu knjižnicu veselim pjesmama i igrama. U nju smo stavili donirane knjige i pročitali smo nekoliko priča, posebno slikovnice o Marku Maruliću i Juditi koje smo ranije pripremili. U tome su pomogli učenici 6. i 7. razreda.

Ovim putem zahvaljujemo našem dragom domaru Stjepanu Četrteku koji je izradio ovu prekrasnu knjižnicu i bivšem učeniku Leu Lazaru koji ju je ukrasio svojim crtežima, i naravno svima koji su donirali ili će donirati knjige za knjižnicu. A sve vas ostale pozivamo da dođete pred našu školu i pronađete neku knjigu za sebe u našoj Maloj knjižnici.
JELOVNIK
„Užina za sve III“

Priloženi dokumenti:
PROJEKT Uzina za sve III .pdf

STEM ČASOPIS

KUKULJICA

ŠETNJA ŠKOLOM

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju