preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

U znanju raSTEM

Autor: Marina Švelec, 13. 11. 2019.

U OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu protekli je tjedan (4.-8. studeni) bio posvećen znanosti. Projekt pod nazivom U znanju raSTEM osmišljen je s ciljem popularizacije znanosti među učenicima škole i zainteresiranom javnosti te poticanja kreativnosti učenika u području znanosti i tehnologije. U ponedjeljak su održane radionice za učenike 1. – 4. razreda pod zajedničkim nazivom Veliki za male. Učenici 5. – 8. razreda su demonstrirali pokuse s vodom, strujom, balonima, programiranje robota te predstavili velika i mala živa bića iz školske zbirke.

U utorak su učenici sudjelovali u radionicama koje su pripremili brojni gosti. Tako su upoznali kriptografiju i znanost o jajima pod vodstvom predstavnika SciFabLab-a iz Zagreba, rad mozga i karakteristike epilepsije pod vodstvom studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, sudjelovali u radionici puhanja stakla (Stakleni svijet) i programiranju Marty robota u scratch -u s tajnikom Hrvatskog robotičkog saveza.

U srijedu su učitelji fizike, kemije, biologije i informatike pripremili radionice za učenike 5. – 7. –i h razreda. Učenici su se okušali u sastavljanju periskopa, bili u ulozi kriminalista u radionici CSI kemija, odmjerili snage u gradnji tornjeva od špageta, programirali u Pythonu kroz igru CodeCombat te izradili brošure i priznanja za sudionike IKSajma.

Četvrtak je obilježila astronomska večer. U suradnji s Centrom izvrsnosti iz astronomije u školskom dvorištu je organizirano promatranje Mjeseca, Jupitera i Saturna. Promatranje je bilo otvoreno za javnost pa su nam se pridružili brojni roditelji i bivši učenici škole.

U petak su se učenici, roditelji i učitelji okupili u prepunoj školskoj dvorani na IKSajmu na kojem je 56 učenika iz matične škole i PŠ Salinovec predstavilo tridesetak istraživačkih radova. Radovi su zračili kreativnošću, učenici uzbuđenjem, a učitelji i roditelji ponosom.

Znanstveni tjedan završen je posjetom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje su učenici 4.-ih i 5.- ih razreda sudjelovali u radionicama Znanstvene čarolije te razgledom Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu.

Događanja su organizirali i vodili Melita Brodar, Marina Švelec, Damir Švelec, Renata Papec, Željko Simić, Anđelka Barlek i Marina Novak.

Zahvaljujemo na suradnji svim gostima i vanjskim suradnicima, a učenike i roditelje pozivamo da nam se pridruže i iduće godine.
VIRTUALNE UČIONICE

Dragi učenici, u nastavku su linkovi do virtualnih učionica.

5.a 5. b 5. c 5. d 5. e
5. s 6. a 6. b 6. c 6. d
6. s 7. a 7. b 7. c 7. s
8. a 8. b 8. c 8. d 8. s

 

ŠETNJA ŠKOLOM

JELOVNIK
UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

NOVO link na Odluku o upisu u 1. razred srednje škole u šk. god. 2020./2021.

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju