preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

Vijesti

Organizirali smo još jednu Završnu svečanost Tuluma s(l)ova na Interliberu

Autor: Renata Papec, 19. 11. 2018.

Projekt poticanja čitanja naglas iz užitka Tulum s(l)ova redovito završava svečanošću koja je prilika za druženje učenicima koji su sudjelovali u realizaciji projekta i na kojoj se proglašavaju najuspješnije školske knjižnice projekta.Završnu svečanost i ove je godine činilo čitanje naglas, ples i pjevanje. Tulum s(l)ova ugostio je dvoje književnika, Bojanu Meandžiju, koja nam je i pročitala ulomak iz knjige Trči! Ne čekaj me! i Damira Karakaša.

Bojana se za nas prisjetila svog djetinjstva i pročitala nam ulomak iz knjige a Karakaša je u svečanost uveo učenik Tin Posavec koji nam je pročitao ulomak iz Karakaševog kratkog romana Sjećanje šume. Pisac je usporedio vrijeme o kojem roman govori s današnjim te naveo kako je sretan što ga je napisao u pravo vrijeme, dok još objektivan i zreo odmak nije oduzeo tekstu djetinju svježinu.

U programu su još sudjelovali Iva Friščić i Marino Bruža Habek s dvije plesne točke, latinsko-američki ples i standard, Eva Osonjački i Bruna Žukina koje su otpjevale verziju Hajde da ludujemo na njemačkom jeziku te učitelj geografije Josip Kraš, koji je odrecitirao svoju pjesmu Fijukunje. Moderatorica svečanosti, uz Tina, bila je učiteljica Ivana Matić.

Ovogodišnji ciklus podržao je cijeli niz nakladnika, Alfa, Foma, Golden marketing – Tehnička knjiga, Ibis grafika, Jesenski i Turk, Katarina Zrinski, Naklada Ljevak, Sipar, Školska knjiga i Zagrebačka stvarnost koji su donirali nagrade – knjige za tri najuspješnije knjižnice. U 7. je ciklusu ukupno sudjelovalo 37 školskih knjižnica.

Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je da je trećeplasirana knjižnica iz naše osnovne škole, druga je bila knjižnica požeške Gimnazije, a najbolja je bila knjižnica OŠ „Antun Mihanović“ iz Slavonskog Broda. O rezultatima prosudbe izvijestila je članica povjerenstva Bojana Beata Doko.

 
ŠETNJA ŠKOLOM

e-Sigurnost

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

JELOVNIK
KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

Link na knjižicu:" Odaberi svoju školu"

KORISNI LINKOVI
Upute za spajanje na Microsoft WiFi@CARNet mrezu
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju