preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

Vijesti

Rene na olimpijadi

Autor: Renata Papec, 1. 8. 2018.

Rene Neuberg – Jagetić, učenica Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec na najvećem svjetskom natjecanju iz njemačkoga jezika – Međunarodnoj olimpijadi (IDO 2018) u Freiburgu. Učenica Osnovne škole Rene Neuberg Jagetić je sudjelovala od 15. do 28. srpnja 2018. na međunarodnoj olimpijadi iz njemačkog jezika u Freiburgu, Njemačka. Učenicu je odabrao Dr. Gerald Hühner, stručni savjetnik za nastavu Goethe Instituta Hrvatska. Osim Rene, Hrvatsku je predstavljala i Dea Tešanić, učenica trećeg razreda 15. Gimnazije iz Zagreba.

Ovu olimpijadu organiziraju Internationaler Deutschlehrerinnen- und Deutschlehrerverband e. V. (IDV)  (međunarodna udruga profesora i učitelja njemačkoga jezika) te Goethe Institut Deutschland uz pokroviteljstvo njemačkih izdavačkih kuća Cornelsen, Klett i Huber.

Na olimpijadi je sudjelovalo oko 140 učenika iz više od 70 zemalja svijeta u dobi od 14 do 17 godina. Svi oni su bili najbolji u svojoj zemlji te time ostvarili pravo da predstavljaju svoju zemlju. Učenici su nakon dolaska bili podijeljeni prema jezičnim razinama prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (ZEROJ). Naše obje predstavnice su se natjecale u jezičnoj kategoriji B2, što je ujedno bila i najviša, odnosno najteža kategorija u natjecanju.  

Natjecanje se sastojalo od 3 dijela, pisanog izražavanja na zadanu temu pri čemu su učenici osim članka izrađivali i kolaž, zatim od grupnog rada za koji su se učenici pripremali nekoliko dana i smišljali vlastitu prezentaciju na temu sport te još jedan grupni rad u kojem su učenici sami smišljali, crtali i prezentirali priču pred sucima.

U svakoj kategoriji odabirana su prva tri mjesta pa su tako u kategoriji B2 pobjedu odnijele Ukrajina, Kamerun i Kina. Ostala mjesta nisu bila rangirana.

Iako kući nismo donijeli medalju možemo biti ponosni što smo imali predstavnike na najvećem svjetskom natjecanju iz njemačkoga jezika, da su djevojke izvrsno predstavile Hrvatsku na večeri predstavljanja zemalja sudionika te da su zastupale svoju zemlju u najvišoj jezičnoj kategoriji natjecanja.

Kući su donijele mnogo novih znanja, stekle mnogo novih prijateljstva, živjele dva tjedna u njemačkom govornom području, upoznale kulturu i običaje Freiburga i bile olimpijke što će pamtiti do kraja života.

Njihova pratnja, Ivana Matić je u isto vrijeme sudjelovala na seminaru za profesore njemačkoga jezika koji je obuhvaćao 80 nastavnih sati te također upoznala kolege iz cijelog svijeta s kojima je razmjenjivala iskustva, razgovarala o mogućim novim projektima, obrađivala razne teme vezane uz bolje organiziranje nastave i poučavanje njemačkoga jezika i slično.

Ovo prekrasno iskustvo i predstavljanje Hrvatske na olimpijadi iz njemačkoga jezika omogućili su Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, Hrvatski nogometni savez, Goethe Institut Hrvatska, Školska knjiga i Hrvatska turistička zajednica.

 
ŠETNJA ŠKOLOM

e-Sigurnost

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

JELOVNIK
KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

Link na knjižicu:" Odaberi svoju školu"

KORISNI LINKOVI
Upute za spajanje na Microsoft WiFi@CARNet mrezu
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju