preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

U našoj školi volimo kućne ljubimce, zapravo sve životinje

Autor: Draženka Stančić, 6. 10. 2021.

Sjeti me se četvrtak je obljetnica kojom se svakog četvrtog četvrtka u rujnu naglašava važnost udomljavanja kućnih ljubimaca i stavlja naglasak na sve kućne ljubimce - siročiće koji čekaju u skloništima i udrugama. Tog je dana u našoj školi započeo novi ciklus projekta Daj šapi glas! koji za cilj ima senzibilizaciju učenika i lokalne zajednice za brigu prema napuštenim životinjama te izmjenu stavova i ponašanja prema vlastitim kućnim ljubimcima kako bi se broj napuštenih životinja smanjio, a kroz volonterski i humanitarni angažman učenika i njihovih bližnjih olakšao rad udruga koje se bave napuštenim životinjama.

Spomenutu smo obljetnicu povezali humanitarnom akcijom s Međunarodnim danom zaštite životinja koji se obilježava 4. listopada. U akciju prikupljanja hrane, veterinarskih i potrepština za svakodnevni boravak napuštenih životinja Sjeti me se uključio se velik broj učenika tijekom tog razdoblja. Prikupljene donacije dostavit će se lokalnim udrugama i azilima Spas i Životni zov iz Varaždina i Prijatelji životinja i Sklonište dobrote iz Čakovca.

Osim humanitarne akcije u školi se odvijao i cijeli niz drugih aktivnosti. Učenici nižih razreda slikali su svoje ljubimce, posjetili uzgajivačnicu zečeva – kućnih ljubimaca, izrađivali tangram s temom životinja.

Učenici viših razreda izrađivali su logo na temu Međunarodnog dana zaštite životinja kroz aktivnost Životinjski izazov unutar eTwinning projekta Živimo zeleno 2 / Living greenly 2. Tom su prilikom oba projekta povezali svojim izazovom – pozivom ostalim sudionicima eTwinning projekta da se priključe projektu Daj šapi glas!

eTwinning projekt Živimo zeleno 2 / Living greenly 2 provodi se u drugom godišnjem ciklusu. Daj šapi glas! broji već 6 ciklus na nacionalnom nivou.

Padlet Životinjski izazov projekta Živimo zeleno

 
JELOVNIK
„Užina za sve III“

Priloženi dokumenti:
PROJEKT Uzina za sve III .pdf

STEM ČASOPIS

KUKULJICA

ŠETNJA ŠKOLOM

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju