preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt Šafran i 27. siječnja, Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Suzana Jagić, 27. 1. 2022.

Aktivnostima međunarodnog projekta Šafran učenici naše škole obilježavaju 27. siječnja, Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti. Nositelj i koordinator projekta ove je godine 7. d razred. U studenom 2021. u dvorište škole posadili su lukovice žutih šafrana u znak sjećanja na sve žrtve holokausta, posebice na stradalu djecu.

U iščekivanju žutih cvjetova učenici su se potrudili različitim tehnikama što ljepše nacrtati cvjetove žutih šafrana te svojim stradalim vršnjacima napisati poruke koje promiču toleranciju, dobrotu, ljubav, mir i podršku.

Mlađi su učenici istraživanjem saznali o biljci šafran, dok su stariji učenici preko projekta naučili činjenice o holokaustu, koje su opasnosti diskriminacije i predrasuda, zašto se sade žuti šafrani te da oni simboliziraju novi život, rađanje, obnovu i mladost. Učenicima je predloženo da pogledaju igrani film „Lea i Darija“ koji se prikazuje na HTV-u.

O sklopu projekta Linda Šoštarek, Gabrijela Galić i Helena Canjuga izradile su poster koji su s ostalim radovima izložile u predvorju škole na prigodnoj izložbi. Na posteru se nalazi slika Anne Frank koju je pod mentorstvom učiteljice Likovne kulture Martine Gregur-Županić nacrtala Klara Klampfl, učenica 7. a razreda.

Digitalna izložba s videom o projektu kojeg je izradila Helena Težak dostupna je široj javnosti putem Padleta, dok je obilježavanje Dana sjećanja na žrtve holokausta i diseminacija projekta Šafran dobilo i međunarodnu dimenziju otvaranjem događaja na platformi eTwinning u koji se uključilo više europskih škola sa svojim aktivnostima.

Made with Padlet
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju