preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Naš prvi Erasmus+ KA229 projekt

Autor: Draženka Stančić, 14. 9. 2020.

Naša škola sudionik je Erasmus+ KA229 projekta Green Energy Saves the Earth. Green Energy Saves the Earth partnerski je projekt škola iz šest država, a bavi se klimatskim promjena, zagađenjem i drugim pitanjima okoliša, projekt podupire uporabu zelene energije iz prirode, bez zagađenja i otpada, kao i uporabu raspoloživih prirodnih i čistih energetskih izvore poput sunčeve svjetlosti, vjetra, vode, valova, geotermalne energije, pare i bioenergije za proizvodnju energije. U projekt su uključene sljedeće škole: Strukovna škola Holboca, Holboca, Rumunjska, Srednja škola Küçükkuyu Fernur Sözen, Küçükkuyu, Ayvacık/Çanakkale, Turska, Prva srednja škola Kalampaka, Kalampaka, Grčka, Srednja škola "Anastasio De Filis", Terni, Italija, OŠ Jordan Jovkov, Varna, Bugarska i naša škola.

Preliminarno istraživanje u partnerskim školama pokazalo je da 80% učenika slabo poznaje tematiku zelene energije i da ju je stoga potrebno više proučavati.

Ciljevi projekta su poboljšanje učeničkog znanja, znanstvenih i praktičnih vještina povezanih s prirodnom energijom i okolišem, zanimljivije učenje prirodoslovlja, promicanje inkluzije nudeći jednake mogućnosti učenja učenicima iz različitih socijalnih sredina, proširiti znanje mlade generacije o zelenoj energiji, počevši od ciljne skupine od 600 učenika iz 6 zemalja, starih 11-15 godina koje se kasnije može proširiti na druge dobne skupine, povećavajući broj izravnih korisnika iz partnerskih škola te na neizravne korisnike

Svaka je škola dala svoj prijedlog aktivnosti, stoga su one brojne i raznolike, slijedom toga i pretpostavljeni rezultati. Učenici će biti uključeni u radionice, rad u grupama, praktičan rad, istraživačko učenje, rješavanje problema.

Planirani ishodi su poboljšani prirodoslovni interesi i vještine, poboljšano znanje i svijest o ekološkim problemima i rješenjima koja uključuju uporabu zelene energije, povećan entuzijazam za učenje znanosti, poboljšane strane jezične i ICT vještine, bolja integracija učenika u nepovoljnom položaju.

Dugoročna korist projekta bila bi bolje znanstveno znanje za nove generacije, bolji mentalitet, poboljšana odgovornost prema prirodi, čistiji okoliš, bolja kvaliteta života, bolja budućnost planeta, bolji svijet. Sredstva koja su osigurana za provedbu projekta u našoj školi iznose 26.642,00 eura.
JELOVNIK
„Užina za sve III“

Priloženi dokumenti:
PROJEKT Uzina za sve III .pdf

STEM ČASOPIS

KUKULJICA

ŠETNJA ŠKOLOM

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju