preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Dani Erasmusa 2021. obilježeni zanimljivim aktivnostima

Autor: Suzana Jagić, 25. 10. 2021. 07:13

I ove se godine školski projektni tim Erasmus+ projekta „Green Energy Saves the Earth“ uključio u proslavu Dana Erasmusa od 14. do 16. listopada 2021. godine. Pridružili su se na taj način velikoj obitelji od 175 korisnika programa Erasmus+ u Hrvatskoj koji su sudjelovali u događaju, predstavili svoje projekte i njihove rezultate te inspirirali potencijalne korisnike na uključivanje u Erasmus.

 [više]

Nacionalne oznake kvalitete 2021. za eTwinning projekte

Autor: Suzana Jagić, 25. 10. 2021. 07:06

Rad na nacionalnim i međunarodnim projektima u školskoj godini 2020./2021. učiteljice Suzane Jagić prepoznat je i nagrađen s 11 nacionalnih oznaka kvalitete koje služe za ocjenu kvalitete rada pojedinog učitelja u eTwinning projektu. Nacionalna oznaka kvalitete predstavlja konkretno priznanje učiteljima i školama za njihove eTwinning aktivnosti na visokoj razini.

 [više]

„Ivanečke baštinske priče“

Autor: Suzana Jagić, 25. 10. 2021. 06:54

Manifestacija „Dani europske baštine“ nastoji tijekom rujna i listopada predstaviti i promovirati zajedničku kulturnu baštinu svih europskih zemalja, regija, gradova i manjih sredina. Tema ovogodišnjeg izdanja bila je „Baština za sve!“ kojom se nastojalo potaknuti zajedništvo, suradnja, uključivost i jednake mogućnosti za sve društvene skupine da dožive kulturnu baštinu.

 [više]

Otvorenje „Male knjižnice“ u PŠ Salinovec

Autor: Valentina Posavec Kovač, 19. 10. 2021. 06:59

Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Središte ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom! Potaknuti ovogodišnjim motom i Godinom čitanja Mjesec hrvatske knjige započeli smo otvaranjem Male knjižnice koja je postavljena u vanjskom prostoru škole, odnosno postavljena je tako da se knjige mogu posuditi u bilo koje vrijeme.

 [više]

Mirisi i okusi zagorske jeseni

Autor: Martina Gregur Županić, 18. 10. 2021. 07:47

Dana 12.10.2021. u matičnoj je školi obilježen Dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje pod nazivom „Mirisi i okusi zagorske jeseni“. Učiteljice i učenici bili su jako vrijedni, te su za tu prigodu ukrasili svoje učionice u skladu sa temom. Bilo je tu i recitacija koje su marljiva djeca radosno recitirala. Naš župnik, vlč. Kristijan Stojko, blagoslovio je kruh i plodove koji su bili pripremljeni. Zbog epidemiološke situacije, blagoslov su učenici slušali u svojim učionicama preko razglasa. Kako je sve to izgledalo, možete pogledati u digitalnoj izložbi.

 

 

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 18. 10. 2021. 07:33

U petak, 15. listopada, u PŠ Prigorec prigodno su obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Održana je kratka priredba, a unatoč malom broju učenika, njihove su recitacije i pjesmice odzvanjale cijelom školom. Svojim vrijednim ručicama pomogli su mamama i bakama u izradi ukusnih pekarskih slastica koje je blagoslovio vlč. Kristijan Stojko. Uz molitvu i blagovanje izloženih proizvoda, učenici su sa svojim učiteljima i ravnateljem škole zahvalili na plodovima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Veliko hvala svima koji su sudjelovali u obilježavanju naše male svečanosti. 

 [više]

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Kuljevčica

Autor: Tea Hrkač, 18. 10. 2021. 07:27

U područnoj školi Kuljevčica u petak, 15. listopada sve su oči bile uprte u predivne rukotvorine u vidu peciva, kruha i kolača koje su učenici pripremili uz pomoć svojih vrijednih majki i baka. Uz blagoslov svećenika vlč. Rafaela Mikeca učenici su sa svojim učiteljicama i ravnateljem zahvalili za sve ovogodišnje plodove zemlje od kojih su svakako najzanimljiviji bili oni umiješeni od raznovrsnih vrsta žitarica, posebice kruh. Vlč. Rafael pozvao je sve učenike da i oni u svakodnevnom životu budu nečiji "kruh" - dobar, potreban i topao. 

 [više]

Planinari obilježili Svjetski dan pješačenja usponom na Ivanščicu

Autor: Josip Kraš, 18. 10. 2021. 07:11

     U subotu 16.10.2021. 35-ero članova školske planinarske sekcije mladeži u suradnji s PK Ivanec obilježilo je Svjetski dan pješačenja usponom na našu goru Ivanščicu. Uz vodiča Tomislava Gotića, za dva su sata svladali uspon na sam vrh ivanečke gore putem kroz Mrzljak. Obavivši užinu i odmor spustili su se natrag istim putem dok su se jesenje boje razlijevale lišćem po kojemu su hodali. Ovo je ujedno bio i kondicijski test koji će poslužiti svakome da zna u kakvoj je trenutno formi. U pratnji učenika bili su Vesna Vitez, Marija Videc, i Josip Kraš.

 [više]

Obilježili smo Erasmus dane u PŠ Salinovec

Autor: Sonja Poljak, 15. 10. 2021. 20:03

Obilježili smo Erasmus dane predstavljajući prvu fazu našeg Erasmus projekta.

Kratki film možete vidjeti na poveznici:

https://youtu.be/w5yzExI0Wig

 [više]

Erasmus dani u PŠ Salinovec

Autor: Sonja Poljak, 14. 10. 2021. 09:25

 [više]

Erasmus dani u našoj školi

Autor: Suzana Jagić, 14. 10. 2021. 08:04

I ove se godine obilježavaju Erasmus dani u našoj školi. Planirane su četiri radionice za učenike koje će se provoditi 14. i 15. listopada.  Radionice Kako destilirati sunčanom energijom i Kako napraviti mlin za vodu provest će učiteljica Melita Brodar, a radionice Geotermalna elektrana i Auto na solarni pogon vodit će učitelj Damir Švelec.

 

 [više]

Marulićeva godina u PŠ Tina Ujevića Salinovec

Autor: Valentina Posavec Kovač, 12. 10. 2021. 20:38

Povodom obilježavanja 500. godine tiskanja najznačajnijeg djela Marka Marulića, Judite, Hrvatski sabor donio je odluku da se 2021. godina proglasi Godinom Marka Marulića. Obilježavanje Godine Marka Marulića započela je 22. travnja, odnosno s Danom hrvatske knjige koji se obilježava upravo u čast Marku Maruliću jer je tog datuma  1501. godine potpisao završetak  svog epa.  Bilo je to prvo potpisano autorsko djelo zbog čega je Marko Marulić prozvan „ocem hrvatske književnosti“. Tako će se Godina Marka Marulića obilježavati  brojnim znanstvenim i kulturnim događanjima od 22. travnja 2021. do 22. travnja 2022. godine.

 [više]

I naše učiteljice među najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Draženka Stančić, 7. 10. 2021. 06:48

Povodom Svjetskog dana učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je popis istaknutih pojedinaca koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske. Za unaprjeđenje odgojno-obrazovnog sustava ti su pojedinci dobili nagradu na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima. Nagrađenim djelatnicima se putem mreže obratio te im čestitao ministar Radovan Fuchs.

 

 [više]

U našoj školi volimo kućne ljubimce, zapravo sve životinje

Autor: Draženka Stančić, 6. 10. 2021. 06:36

Sjeti me se četvrtak je obljetnica kojom se svakog četvrtog četvrtka u rujnu naglašava važnost udomljavanja kućnih ljubimaca i stavlja naglasak na sve kućne ljubimce - siročiće koji čekaju u skloništima i udrugama. Tog je dana u našoj školi započeo novi ciklus projekta Daj šapi glas! koji za cilj ima senzibilizaciju učenika i lokalne zajednice za brigu prema napuštenim životinjama te izmjenu stavova i ponašanja prema vlastitim kućnim ljubimcima kako bi se broj napuštenih životinja smanjio, a kroz volonterski i humanitarni angažman učenika i njihovih bližnjih olakšao rad udruga koje se bave napuštenim životinjama.

 [više]

SRETAN DAN UČITELJA!

Autor: Renata Papec, 5. 10. 2021. 06:58

 [više]

POSJET PROMETNOG POLICAJCA

Autor: Ivančica Krtanjek, 5. 10. 2021. 06:40

Dana 24. rujna 2021. učenike prvih razreda posjetio je prometni policajac Davor Blaško koji im je održao predavanje o sigurnom kretanju od kuće do škole.Učenicima je objasnio prometna pravila kako bi oni u prometu bili što sigurniji. Podsjetili su se na važnost pravilnog kretanja cestom i pločnikom, na sigurnu vožnju u automobilu, pravilno prelaženje ulice te na značenje semafora i prometnog policajca. Učenici su zainteresirano slušali policajca i uključivali se u razgovor.

 [više]

Najdraži naš kaj

Autor: Valentina Posavec Kovač, 5. 10. 2021. 06:20

„…De se Ivonjščica nebu smieje

A sonce Salinovec grieje

Tom je najlepši kraj,

Tom se čuje najslajši kaj!“

Vito Pofuk, 6. s

 [više]

Izlet planinara u NP Sjeverni Velebit

Autor: Josip Kraš, 4. 10. 2021. 08:44

U subotu 02.10.2021. četrdesetak članova školske planinarske sekcije mladeži u suradnji s PK Ivanec posjetili su NP Sjeverni Velebit. Po dolasku krenuli su Premužićevom stazom, uz pratnju profesionalnih planinarskih vodiča Thomasa Bloma i Darka Kosa, sve do Rosijeve kolibe, a neki od njih popeli su se na vrh Gromovača uz pratnju vodiča. U povratku su posjetili i planinarski dom Zavižan kod kojeg se nalazi i najpoznatija meteorolška postaja u RH.

 [više]

TERMINI TESTIRANJA ZA CENTRE I PROGRAME IZVRSNOSTI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Autor: Renata Papec, 29. 9. 2021. 14:26

Nakon zaprimljenih prijava, voditelji centara i programa izvrsnosti Varaždinske županije e-mailom će kandidate obavijestiti o vremenu i načinu testiranja za ulaz u neki od centara pa molimo učenike i roditelje da provjeravaju e-mail adrese koje su naveli u prijavi. Donosimo pregled termina testiranja PO DATUMIMA:

ROBOTIKA:

  • 27. rujna 2021 u 17 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike  2 razredi OŠ

  • 27. rujna 2021 u 18 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike 3 razredi OŠ

  • 27. rujna 2021 u 20 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike 4 razredi OŠ

  • 28. rujna 2021 u 17 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike 5 razredi OŠ

 [više]

ETWINNING PROJEKT –VIRTUAL MUSEUM NIGHT 2022

Autor: Sonja Poljak, 29. 9. 2021. 08:43

Učenici 8.s razreda Područne škole Tin Ujević iz Salinovca  uključili su se u eTwinning projekt Virtual museum night 2022. Cilj projekta je nizom aktivnosti obilježiti Noć muzeja. Tijekom projekta učenici će izrađivati digitalne priče/legende svoje zemlje i zemalja partnera koje će prezentirati u vidu videozapisa, stripa, glazbe i sl. Izrađivat će razne digitalne igre te sudjelovati u  drugim aktivnostima koje će virtualnim putem predstaviti na završnici projekta.

 [više]

Europski dan jezika u područnim školama

Autor: Danijela Pongrac, 29. 9. 2021. 08:35

Prošli cijeli tjedan je bio u znaku stranih jezika. U područnim školama u Prigorcu, Kuljevčici i Salinovcu raznim je radionicama obilježen Europski dan jezika. Učenici su izrađivali zastave, crtali, pjevali, plesali i vodili dijaloge na njemačkom i engleskom jeziku koje uče u školi. Naime , svake se godine 26. rujna obilježava Europski dan jezika kojim se učenike želi potaknuti na važnost učenja stranih jezika i upoznavanje drugih kultura.

 [više]

Znanstveni piknik

Autor: Melita Brodar, 28. 9. 2021. 08:57

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, međunarodno događanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade ljude i one koji se tako osjećaju da odaberu znanost kao svoj životni poziv. Događanje je osmišljeno kao opušteno druženje sa znanošću pa je stoga i odabran format “piknika” – on najbolje predstavlja upravo ono što se želi poručiti: ZNANOST JE ZABAVNA!

 [više]

Posjet Muzeju „Staro selo“ Kumrovec

Autor: Sonja Poljak, 27. 9. 2021. 08:45

Učenici 8.s. razreda Područne škole Tin Ujević iz Salinovca,  uključeni u Erasmus + projekt The trail of architecture of our region we live in, posjetili su u četvrtak, 23.09.2021. Muzej „Staro selo“ Kumrovec kako bi bolje upoznali tradicijsko graditeljstvo šireg zavičaja. Muzej „Staro selo“ Kumrovec najveći je etnografski muzej na otvorenom u Republici Hrvatskoj. Posebnost Muzeja je u  sačuvanim stambenim i gospodarskim objekti in situ.

 [više]

Europski dan jezika, 29. rujna 2021.

Autor: Ivana Matić, 26. 9. 2021. 18:55

I ove smo školske godine u našoj osnovnoj školi željeli obilježiti europski dan jezika promičući ideju višejezičnosti i važnosti znanja stranih jezika u suvremenom svijetu. S obzirom na epidemiju korona virusa našli smo se pred izazovom kako obilježiti taj dan sukladno epidemiološkim mjerama? Odluka je pala da ćemo ga obilježiti GLAZBOM! Umjesto školskog zvona tijekom odmora učenika zasvirale su pjesme na većini službenih europskih jezika, pa su tako učenici slušali glazbu na njemačkome, engleskome, španjolskome, talijanskome, francuskome i portugalskome, dok im je zadatak bio prepoznati koji je to jezik.

 [više]

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 23. 9. 2021. 08:48

Sve potrebne potvrde o statusu školovanja možete preuzeti samostalno na stranici: potvrde.skole.hr. Upute za preuzimanje nalaze se u prilogu.

 [više]

Posjet muzeju Dvor Trakošćan Vijest ima dokument u privitku

Autor: Suzana Jagić, Simona Vuglač, 20. 9. 2021. 07:16

U četvrtak, 16. rujna 2021. godine učenici 7.D i dvoje učenika 7.B razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, u pratnji učiteljice povijesti Suzane Jagić, posjetili su u sklopu projekta Moj grad u muzeju Dvor Trakošćan. Od učiteljice čuli su povijesne podatke o obitelji Drašković, a u prolazu su vidjeli i ljude koji su bili obučeni u bogatu, grofovsku odjeću. Zanimljivo je bilo čuti tko je sve u dvorcu živio, koliko su tadašnji plemići bili visoki, što su posjedovali, što su jeli i kako su provodili slobodno vrijeme, te što je sve radila posluga.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan u PŠ Kuljevčica

Autor: Karmela Šambar, 14. 9. 2021. 07:05

U našoj školi i ove je godine u petak, 10. rujna, obilježen Hrvatski olimpijski dan.Podsjetimo, Hrvatskim olimpijskim danom promičemo šport i olimpizam, te potičemo uključivanje učenika u športske aktivnosti kojima poboljšavaju svoje zdravstveno stanje i kvalitetu života uopće.Nakon zajedničkog razgibavanja s razrednim učiteljicama učenici su odigrali zajedničku igru Graničar pod geslom „Važno je sudjelovati“, a s ciljem poticanja djece na redovitu tjelesnu aktivnost i vježbanje.

 [više]

Prvašići PŠ Prigorec

Autor: Ivan Kušteljega, 14. 9. 2021. 07:02

U prvi razred PŠ Prigorec sretno i veselo su krenuli Karla Mudri i Adam Sanković Lukačić. Puno uspjeha u učenju i vladanju zaželjeli su im djelatnici škole u Prigorcu. 

 [više]

KLARA KLAMPFL I MARINO BRUŽA HABEK NA SVEČANOM PRIJEMU KOD ŽUPANA

Autor: Anđelka Barlek, 13. 9. 2021. 08:01

Varaždinska županija 7. rujna je u atriju Županijske palače održala svečani prijem za učenike i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima postigli 1. mjesto u školskoj godini 2019./2020. te 2020./2021. Na svečanom prijemu nagrađenim učenicima uručena su priznanja, a mentorima zahvalnice za postignuti uspjeh. Na prijem su pozvani učenici Klara Klampfl i Marino Bruža Habek sa mentoricom Anđelkom Barlek. Klara je dobila priznanje za 1. mjesto iz graditeljstva koje je postigla 2021. godine, a Marino priznanje za 1. mjesto iz robotike koje je postigao 2020. godine. Prva mjesta su postigli na državnom Natjecanju mladih tehničara.

 [više]

POSUDI – IZRADI – OSVOJI

Autor: Željko Simić, 10. 9. 2021. 16:24

Učenice OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Lea Grudenić i Nika Marković te učenik OŠ Izidora Poljaka Višnjica Fran Brusar i su pod mentorstvom učitelja Željka Simića i učiteljice Martine Simić Meznarić sudjelovali na natječaju POSUDI MICRO:BIT I BOSON KOMPLET - IZRADI  OSVOJI I POSUDI MICRO:MAQUEEN ROBOT – IZRADI – OSVOJI. Natječaj je bio otvoren od 1. srpnja do 1. rujna 2021. godine. Tema natječaja je bila ljeto. U kategoriji POSUDI MICRO:MAQUEEN ROBOT – IZRADI – OSVOJI učenici su izradili rad pod nazivom GORSKA MICRO:MAQEEN POMOĆ koji je osvojio 5.mjesto.

U kategoriji POSUDI MICRO:BIT I BOSON KOMPLET - IZRADI  OSVOJI su izradili rad pod nazivom LUNAPARK BOSON koji je osvojio treće mjesto i za koji smo nagrađeni jednim Boson kompletom i jednim micro:bitom. Na sljedećim poveznicama možete pogledati radove: 

 

Iskrene čestitke učenicima na postignutim plasmanima i njihovom angažmanu kroz ljetne praznike!

 [više]

Obavijest o radu Centara izvrsnosti Varaždinske županije u šk. god. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 6. 9. 2021. 14:21

Ovogodišnji upisi učenika u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2021./2022. odvijat će se elektroničkim putem. Kako bi svi učenici i roditelji bili informirani o programima koji se izvode u Centrima izvrsnosti, pripremljena je brošura s informacijama o svakom Centru ili Programu s poveznicama na mrežne stranice www.civz.hr gdje je dostupan detaljan opis programa ili radionica koji se u pojedinom Centru/Programu izvode. Brošura se nalazi u privitku obavijesti i dostupna je na linku.

Online prijave za uključivanje u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2021./2022. moguće su na donjem linku i traju od 6. do 20. rujna 2021. godine.

Link za online prijavu:

 https://docs.google.com/forms/d/1Cjej6kSUG4TR5VYGirI8fBl-PYAWNiZ5JJmkoh9GiWw/edit?usp=sharing

Zaključna testiranja provest će se u razdoblju od 27. rujna do 2. listopada 2021, a nastava u Centrima izvrsnosti počinje 23. listopada 2021. godine.

 [više]

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji!

Autor: Renata Papec, 5. 9. 2021. 16:17

Dragi naši učenici, dobro došli ponovno u školu!

Iako moramo biti oprezniji i poštovati razna zdravstvena pravila, želimo vam da se u školi osjećate ugodno i sigurno.

Zajedno možemo sve, pa i savladati ovu izazovnu godinu.

Prvašićima želimo da se što bolje snađu u novoj sredini i  da učenje promatraju kao novu vrstu igre.

Djelatnici OŠ Ivanec

 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE PETIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 5. 9. 2021. 15:47

Poštovani roditelji i učenici petih razreda

u privitku/linku možete preuzeti upute za prijavu na Office 365. 

 

 [više]

OBAVIJEST O POČETKU I ORGANIZACIJI RADA ŠKOLE U ŠK. GOD. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 31. 8. 2021. 13:53

Organizaciju nastave i rad planiramo u skladu s preporukama za početak nove nastavne godine Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 JELOVNIK
„Užina za sve III“

Priloženi dokumenti:
PROJEKT Uzina za sve III .pdf

STEM ČASOPIS

KUKULJICA

ŠETNJA ŠKOLOM

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju