preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

SANDI MALOIĆ NAGRAĐEN LJETNOM ŠKOLOM TEHNIČKIH AKTIVNOSTI U ZADRU

Autor: Anđelka Barlek, 30. 6. 2022.

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture je u utorak 28.6.2022. u OŠ Retkovec u Zagrebu održao 4. izložbu radova - Mladi tehničari i njihovi mentori u sklopu programa susret Klubova mladih tehničara - mladi tehničari i njihovi mentori. Naša škola je prvi puta sudjelovala prošle godine na 3. izložbi radova sa Brojačem kupaca koji je izradio Marino Bruža Habek u RoboPro  programu te postigao 1. mjesto iz robotike na 62. državnom on line natjecanju mladih tehničara 2020. godine. Ove godine je na 4. izložbi Sandi Maloić 7.r predstavio svoj Izbacivač konfeta napravljen od cijevi i čepova za kanalizaciju.

Njegov rad je među nagrađenim radovima od ukupno 55 radova koji su  sudjelovali na izložbi. Sandi Maloić je od petog razreda član grupe  Mladi tehničari. Najviše voli izrađivati originalne radove prema svojim idejama i eksperimentirati. Unatrag par godina kada su bile maškare u Ivancu vidio je izbacivač konfeta na plin iz plinske boce pa ga je i sam poželio napraviti. Tako je došao na ideju da za svoj izbacivač  koristi kanalizacijske cijevi jer se mogu čvrsto spojiti i podnijeti pritisak koji nastaje zapaljenjem gorivog plina. Sandijev izbacivač koristi plin iz dezodoransa za tijelo, a pomoću okidača od upaljača dobiva iskru potrebnu za zapaljenje plina.

Sandi je nagrađen Ljetnom školom tehničkih aktivnosti koja će se održati u Ferijalnom savezu u Zadru od 15. do 24. srpnja 2022.. To je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima iz tehničke kulture. Projektni zadaci izrade tehničkih tvorevina obuhvatiti će pet područja: modelarstvo, elektrotehniku, tehnologiju 3D ispisa, robotičke konstrukcije i automatiku. U slobodno vrijeme učenici će imati rekreativne i zabavne aktivnosti. Sandi će ove godine u ljetnoj školi biti sa Klari Klampfl također 7.r, našom državnom prvakinjom iz strojarskih konstrukcija na 64. natjecanju mladih tehničara. Mentorica Anđelka Barlek nagrađena je XXII. ljetnom školom pedagoga tehničke kulture od 17. - 22. 08. 2022. u Puli koju organizira Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture. Ljetna škola održati će se kroz radionice iz robotike, elektrotehnika, automatike, modelarstva, a na većini će se izrađivati tehnička tvorevina.

Učenici koji su  u ovoj godini izrađivali radove ili projekte na izložbi Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture dobivaju mogućnost da predstave svoj rad, ideje, inovacije i kreativnost. Izložba je predstavljanje zajedničkog rada učenika i mentora ili samostalni rad učenika uz mentorstvo učitelja. Na izložbi mogu sudjelovati radovi ili tehničke tvorevine iz svih grana tehničke kulture. Inovativne tehničke tvorevine Savez kao i prošlih godina prijavljuje na međunarodnu izložbu inovacija ARCA u Zagrebu.

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture nagrađuje učenike istaknutih radova (ukupno tri učenika) - ljetnom školom za učenike, mentore istaknutih radova (ukupno tri mentora) - ljetnom škola HSPTK, za sudjelovanje i predstavljanje rada mentori dobivaju potvrde, učenici priznanja, mentori su također dobili četiri univerzalna mjerna instrumenta te lemilicu za kabinet tehničke kulture.

 
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju