preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježen "Dan sigurnijeg interneta 2020."

Autor: Renata Papec, 27. 2. 2020.

Kao i prošlih godina i ove godine Dan sigurnijeg  interneta obilježili smo raznim edukativnim sadržajima. Kako je informatička pismenost, a s njome i upotreba interneta, iznimno važna za napredak djece, smatramo da edukacijom djece možemo smanjiti moguće štetne posljedice susretanja s opasnostima na internetu. U sklopu toga učenici su zajedno sa učiteljicom informatike Renatom P. proveli niz aktivnosti na satovima informatike. Naglasak je ove godine bio  na mogućnosti da svi zajedno stvaramo „bolji“ internet. Učenici osim predavanja primjerenih njihovom uzrastu, imali su različite zadatke da pokažu svoj doprinos stvaranju sigurnijeg interneta.

Ove godine nakon edukacijskih predavanja učenici prvih razreda crtali su crtež na temu Digitalni tragovi na Internetu, u petim razredima radili su umne mape u programu Freeplane. Šestaš su u Forms-ima(Office 365) izrađivali ankete o sigurnosti na Internetu, dok su učenici osmog razreda  imali zadatak pronaći novi web 2.0 alat, napraviti neki digitalni sadržaj vezan uz sigurnost na internetu i predstaviti taj alat i svoj rad ostatku razreda. Središnji događaj je svakako bila parlaonica učenika sedmih razreda  na temu: Ako pravilno koristimo Internet on je siguran. Učenici su pripremili svoje natuknice i bilješke o imenovanoj tezi, podijelili se u dvije skupine – afirmacijsku (7. a i c)  i negacijsku 7. (b i d), izabrali svoje suce te spremno krenuli u raspravu.

Početak parlaonice bio je motiviran kratkim igrokazom i animiranim filmom kojima su negacijska i afirmacijska skupina željele dokazati svoje teze.

Raspravljanje, uvjerljivost i dokazi bili su elementi koje su suci i promatrači ocjenjivali. Ocjenjivački sud u sastavu ravnatelja, D. Jagića, defektologinje I. Kelemen, pedagoginje V. Vitez,  te predstavnika učenika. Obje skupine pokazale su zavidnu i podjednaku razinu znanja, a afirmacijska skupina je prema sudu žirija bila uvjerljivija i tako potvrdila svoju tezu.

 U rad su se uključile naše defektologinje Iva K. i Lucija Š. koje su osim panoa izradile i anketu o korištenju interneta koji su učenici ispunjavali na satovima informatike, a čiji će rezultatu uskoro biti predstavljeni na webu škole.

Nadamo se da će ove aktivnosti doprinijeti  da se učenici sigurno i kvalitetno koriste internetom.

Neke od radova koji su učenici napravili na satovima informatike možete pogledati dolje.

 

preview91pieceSIGURNOST NA INTERNETU


Priloženi dokumenti:
ONLINE_LEGPUZZELS.ppsx (2.57 MB)
Word_Search_Labs.ppsx (2.07 MB)


VIRTUALNE UČIONICE

Dragi učenici, u nastavku su linkovi do virtualnih učionica.

5.a 5. b 5. c 5. d 5. e
5. s 6. a 6. b 6. c 6. d
6. s 7. a 7. b 7. c 7. s
8. a 8. b 8. c 8. d 8. s

 

ŠETNJA ŠKOLOM

JELOVNIK
UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

NOVO link na Odluku o upisu u 1. razred srednje škole u šk. god. 2020./2021.

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju