preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Podešavanje APN postavki na školskim tablet uređajima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željko Simić, 23. 10. 2020. 17:31

Dragi učenici petih i sedmih razreda, 

u prilogu se nalaze upute za aktivaciju SIM kartica na školskim tablet uređajima. Prije umetanja SIM kartice isključite uređaj zatim otvorite utor za umetanje SIM kartice i u okvir postavite karticu. Vratite okvir zajedno s karticom u uređaj te ponovno uključite uređaj. Nakon toga provedite postupak iz datoteke u prilogu.

 [više]

Erasmus dani

Autor: Lana Čiček, 22. 10. 2020. 09:28

Od 15. – 17. listopada ove godine brojne škole diljem Europe obilježile su dane Erasmusa (Erasmus Days).  Učenici i učitelji osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog i područne škole Tina Ujevića su u petak, 16.listopada, uz više od stotinu škola iz Hrvatske sudjelovali u aktivnostima vezanima za Erasmus projekte. Budući da naša škola sudjeluje u Erasmus projektu pod nazivom Green Energy Saves the Earth, ovo je bila idealna prilika za upoznavanje s projektom. Učitelj geografije Josip Kraš izradio je zabavni kviz (https://wordwall.net/resource/4911705/geografija/green-energy-saves-world-host-nations-quiz) uz koji su učenici provjerili svoje znanje o obnovljivim izvorima energije i pokazali sve što znaju o zemljama partnerima.

 [više]

DANI KRUHA U SALINOVCU

Autor: Ivana Husnjak, 22. 10. 2020. 08:59

     U četvrtak, 15. listopada 2020. u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu obilježena je proslava Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici razredne nastave tijekom cijelog su tjedna na satovima vjeronauka kroz molitvu i pjesmu izražavali svoju zahvalnost Bogu za kruh, prirodu i sve plodove koje ljudi koriste za hranu. Sa svojim su učiteljicama i na ostalim predmetima obrađivali sadržaje iste ili slične tematike: crtali slike sa motivima kruha i jesenskih plodova, interpretirali i pjevali pjesme, pisali sastavke te svojim radovima ukrašavali razrede i panoe na hodnicima škole.

 [više]

Osvojena 1. nagrada Kanažijade Limačijade

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 20. 10. 2020. 08:03

U organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara, nakladničke kuće Alka script i društva za čuvanje i promicanje  podravskog identiteta Podravski zvon već šestu godinu za redom  organiziraju se različiti literarni natječaji. Jedan od njih je i literarni natječaj Kanižajada Limačijada na koji je stiglo  237 radova iz 58 osnovnih škola. Nakon pregleda članovi povjerenstva u sastavu; Božidar Prosenjak,književnik, Vanja Jurilj, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara i Goranka Braim Vlahović, članica Upravnog odbora Hrvatske udruge knjižničara, donijeli su odluku o nagradama za 2020. godinu.

 [više]

Preporuka za postupanje nakon povratka sa međužupanijskijih i državnih sportskih natjecanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 18. 10. 2020. 20:23

      Kako je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj vezano uz širenje novog korona virusa i pojavnost virusa u školama u sve većem broju i  ukoliko želimo sačuvati zdravlje u cjelokupnom kolektivu i održati što dulje nastavu uživo,  preporučujem da djeca koja odlaze na međužupanijska / državna sportska natjecanja ne pohađaju nastavu u školi nego da im se omogući praćenje nastave kod kuće barem prvih 7 dana od natjecanja, a nakon toga neka pohađaju nastavu uz pravilno nošenje maske na licu na nastavi sljedećih 7 dana.  To nije mjera stroge samoizolacije nego pojačanog nadzora stanja djeteta. Dijete neka bude na distanci od starijih i bolesnih. Ovo se osobito odnosi na sportove kod kojih dolazi do miješanja djece prilikom odvijanja natjecanja. Pojedinačni sportovi kod kojih se poštuju epidemiološke mjere manje su rizični.

Preporuku možete preuzeti u prilogu.

 [više]

POZIVNICA

Autor: Renata Papec, 16. 10. 2020. 07:24

 [više]

VAŽNO! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 12. 10. 2020. 16:58

Upute Stožera CZVZŽ - obavijest za roditelje i skrbnike

Kako je naglo porastao broja zaraženih na području Varaždinske županije u proteklih nekoliko dana i s obzirom da slijedom toga često dolazi do ispadanja grupa i razreda iz redovne nastave,  Epidemiološka djelatnost Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije upućuje odgojno – obrazovne ustanove da one preuzmu obvezu osobnog obavještavaja i informiraja o samoizolaciji i karanteni svakog roditelja djeteta koje se stavlja u tu mjeru. To znači da škola dobije obavijest od epidemiologa, a potom škola/razrednici obavještavaju roditelje djece. Roditelji će, uz spomenutu obavijest, dobiti i Uputu HZJZVŽ o samoizolaciji/ karanteni djece.

S druge strane, ako je Vašem djetetu epidemiolog odredio samoizolaciju/karantenu, nevezanu uz školu, već uz Vaše osobne kontakte, molimo Vas da o tome odmah obavijestite razrednika/školu jer je škola obvezna informacije o broju djece u samoizolaciji i broju zaražene djece svakodnevno slati u MZO.

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/izolacija-tko-sve-treba-biti-u-njoj-i-pravila-koja-trebaju-postovati-ukucani-osobe-koja-je-izolaciji/

 [više]

PŠ Tina Ujevića Salinovec sudionik Erasmus + KA229 projekta

Autor: Sonja Poljak, 12. 10. 2020. 10:15

PŠ Tina Ujevića Salinovec sudionik je Erasmus + KA229 projekta pod nazivom The trail of the architecture of the region we live in. U projektu sudjeluju četiri partnerske škole: Szkola Podstawowa Nr 5 im. Wladyslawa Broniewskiego w Bialymstoku iz Poljske, Cumhuriyet Ortaokulu, škola iz Turske, Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Muvészeti I, škola iz Mađarske te PŠ Tina Ujevića Salinovec. Cilj projekta je motivirati učenike za istraživanje kulture i tradicije šireg zavičaja s naglaskom na arhitektonske spomenike.  Projekt je osmišljen na način da učenici osnovnih škola bolje upoznaju tradicijsku arhitekturu svojeg zavičaja te razviju svijest o kulturnoj pripadnosti.

 [više]

OBILJEŽILI SMO DJEČJI TJEDAN 5. 10. 2020. – 11. 10. 2020.

Autor: Vesna Vitez, 12. 10. 2020. 09:28

Organizirali smo radionice za učenike od 1. - 8. razreda u matičnoj i područnim školama. Učenici prvih razreda izradili su razredne plakate na temu Naše vrijednosti, a učenici 2. - 4. razreda promišljali su o svojim pravima koja su  prikazali likovnim tehnikama. Viši razredi birali su riječi Dječjeg tjedna koje su prikazali različitim tehnikama. Radove učenika izložili smo u predvorju škole. Dvorište škole su prigodnim crtežima ukrasili učenici 1. - 4. razreda. Za sve učenike u razrednoj nastavi tijekom listopada planiran je posjet ivanečkom kinu na projekcije dječjih filmova.

 [više]

SVJETSKI DAN RAZGLEDNICE

Autor: Ivančica Krtanjek, 9. 10. 2020. 08:05

Učenici 4.c sudjelovali su  1.10.2020. u obilježavanju Svjetskog dana razglednice koje provodi Hrvatska pošta, a u okviru projekta World Postcard Day u organizaciji Postcrossinga. Prvog listopada 2019. obilježena je 150. obljetnica slanja prve razglednice koja je diljem svijeta proslavljena mnogim događajima poput susreta entuzijasta koji vole slati i primati razglednice, različitim radionicama, izložbama i dr. S obzirom na velik broj zainteresiranih i na pozitivne reakcije sudionika organizacija Postcrossing odlučila je 1. listopada proglasiti Svjetskim danom razglednice.

 [više]

Obilježen Svjetski dan čistih planina

Autor: Ivana God, 7. 10. 2020. 07:07

Povodom Svjetskog dana čistih planina, u subotu 03.10.2020., održana je mala eko akcija za učenike 7. b razreda MŠ u Ivancu u organizaciji pedagoginje Vesne Vitez i u pratnji ravnatelja Damira Jagića, učitelja Josipa Kraša i učiteljice Ivane God. Program eko akcije je obuhvaćao šetnju relacijom: Bistrica – Vitešinec – Prigorec – Žgano vino. Učenici su tijekom šetnje sakupljali smeće (papire, limenke, plastičnu i staklenu ambalažu) u vrećice koje su po povratku u Ivanec odložili u odgovarajuće kante za smeće.

 [više]

Prometni policajac u prvim razredima

Autor: Karmela Šambar, 6. 10. 2020. 07:40

Tradicionalno, početkom nove školske godine, prometni policajci obilaze osnovne škole i razgovaraju s prvašićima o sigurnosti u prometu. Tako je i u našu matičnu i područne škole, u posjet prvašićima došao prometni policajac. U zanimljivom razgovoru policajac je učenicima posebno naglasio važnost opreznog ponašanja u prometu. Učenici su pokazali da mnoga pravila sigurnog kretanja već znaju te ih se svakodnevno pridržavaju.

 [više]

Dan zaštite životinja u našoj školi

Autor: Draženka Stančić, 6. 10. 2020. 07:38

Učenici 1. razreda obilježili su Dan zaštite životinja virtualnom izložbom svojih fotografija s ljubimcima. Na izložbi fotografija svaki je učenik predstavio svojeg ljubimca. Tim je događajem počeo i 5. ciklus projekta Daj šapi glas! u našoj školi kojem je cilj senzibilizacija učenika i njihove bliže i šire okoline za brigu prema napuštenim životinjama, kao i izmjena stavova i odnosa prema vlastitim kućnim ljubimcima promoviranjem odgovornog vlasništva.

 [više]

Svjetski dan učitelja

Autor: Renata Papec, 4. 10. 2020. 16:23

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

 [više]

Oslobađanje od plaćanja školske kuhinje u školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 1. 10. 2020. 14:03

U šk. god. 2020./2021. planira se nastavak projekta sufinanciranja besplatne prehrane za djecu u riziku od siromaštva  - oslobađanje od plaćanja školske kuhinje.

U privitku je dopis Varaždinske županije.

Zainteresirani roditelji koji udovoljavaju navedenom kriteriju trebaju podnijeti ZAHTJEV za oslobađanje od plaćanja školske kuhinje u OŠ Ivanec do petka, 16. listopada 2020. do 12 sati (poslati po djetetu u školu i predati razrednici/ku.

Zahtjev se podnosi za svako dijete posebno.

Nije potrebno donositi Rješenja o dječjem doplatku.

Obrazac ZAHTJEVA dobivaju svi učenici u školi, a dostupan je i na web stranici škole u privitku.

 [više]

Naš kaj ponovno odjeknuo

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 30. 9. 2020. 08:22

Iako je ova godina sasvim neobična, drugačija, uvjetovana epidemiološkom situacijom i nastavom na daljinu, učenici, mladi pjesnici, PŠ Salinovec tradicionalno su sudjelovali na mnogim literarnim natječajima i s ponosom predstavili svoju školu, zavičaj i govor.Na natječaj za 51. Zbor malih pjesnika u Zlataru prispjelo je 257 radova iz 45 škola kajkavskog govornog područja. Prosudbena komisija u sastavu: prof. Željka Horvat-Vukelja, dr.sc. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrala je 52 pjesme, koje su  tiskane u zbirci pjesama i predstavljene na Zboru u Zlataru 19. rujna 2020. U Zborniku su predstavljene i pjesme učenice Hane Ribić Zavozljane rieči  i Ivane Korenić De je zginula?

 [više]

Rezultati natjecanja iz Kemije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 29. 9. 2020. 09:26

Rezultati će biti konačni nakon uvida Državnog povjerenstva.

 [više]

Obilježen Europski dan jezika u PŠ u Salinovcu i Prigorcu

Autor: Claudia Pintarić, 29. 9. 2020. 08:38

Povodom Europskog dana jezika, koji se svake godine obilježava 26. rujna, učenici PŠ u Salinovcu i Prigorcu su marljivo istraživali, igrali kvizove, crtali, bojali pjevali i izrađivali zastave mnogobrojnih država na satima Engleskog i Njemačkog jezika. Cilj ovih aktivnosti je bio upoznavanje učenika s bogatstvom jezika i podizanje svijesti o vrijednosti učenja stranih jezika.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 28. 9. 2020. 08:12

U srijedu 23.9.2020. godine održano je županijsko natjecanje iz kemije u matičnim školama učenika - natjecatelja. Privremeni rezultati nalaze se u privitku. Županijsko povjerenstvo svim učenicima i njihovim mentorima čestita na uspjehu!

Ljestvicu konačnog poretka objavit ćemo naknadno.

 [više]

Slikom i pjesmom o gradu „poleg jedne vel'ke gore“

Autor: Suzana Jagić, 24. 9. 2020. 20:25

Materijalna i nematerijalna kulturna baština zajedničko je bogatstvo čovječanstva u svojoj raznolikosti i posebnosti te ju je radi definiranja identiteta potrebno čuvati i zaštititi. Uz Međunarodni dan kulturne baštine i Dan europske baštine, 23. rujna, prigodnim panoom u predvorju škole predstavljen je projekt Slikom i pjesmom o gradu „poleg jedne vel'ke gore“. Riječ je o novoj inicijativi ivanečke osnovne škole na projektu povezivanja kulturne i prirodne baštine te kulture koja je četvrtu godinu za redom prepoznata i na nacionalnoj smotri turističke kulture. Projekt je i ove, 2020. g. pozvan na predstavljanje u gradu Hvaru, a predstavit će ga, ukoliko će to okolnosti dopuštati, Mihaela Cahun i Nika Šincek.

 [više]

Naš prvi Erasmus+ KA229 projekt

Autor: Draženka Stančić, 14. 9. 2020. 08:10

Naša škola sudionik je Erasmus+ KA229 projekta Green Energy Saves the Earth. Green Energy Saves the Earth partnerski je projekt škola iz šest država, a bavi se klimatskim promjena, zagađenjem i drugim pitanjima okoliša, projekt podupire uporabu zelene energije iz prirode, bez zagađenja i otpada, kao i uporabu raspoloživih prirodnih i čistih energetskih izvore poput sunčeve svjetlosti, vjetra, vode, valova, geotermalne energije, pare i bioenergije za proizvodnju energije. U projekt su uključene sljedeće škole: Strukovna škola Holboca, Holboca, Rumunjska, Srednja škola Küçükkuyu Fernur Sözen, Küçükkuyu, Ayvacık/Çanakkale, Turska, Prva srednja škola Kalampaka, Kalampaka, Grčka, Srednja škola "Anastasio De Filis", Terni, Italija, OŠ Jordan Jovkov, Varna, Bugarska i naša škola.

 [više]

Prvašići u PŠ Kuljevčica

Autor: Karmela Šambar, 11. 9. 2020. 07:56

Danas su u PŠ Kuljevčica u svoje školske klupe po prvi puta sjeli prvašići. Iako nije bilo prigodne priredbe i uobičajenog dočeka, na njihovim licima bilo je vidljivo uzbuđenje i iščekivanje. Ulaskom u razred pronašli su svoja imena i sjeli na unaprijed određena mjesta. Nakon pozdravnog govora učiteljice otvorili su prigodne poklončiće koji su ih dočekali na njihovim mjestima. Iako je doček bio u skromnijim okolnostima, osmijeh je bio na njihovim licima. Prvašićima je ovo bio poseban dan, dan kad kreću u novu životnu avanturu. Sretno, prvašići!

 [više]

Prvašići u PŠ Salinovec

Autor: Štefica Čiček, 11. 9. 2020. 07:53

U 10,00 sati stigli su u PŠ Tina Ujevića Salinovec prvašići u pratnji roditelja. Pomalo zbunjeni tišinom, praznim hodnicima i bez uobičajene priredbe kojom ih dočekuju stariji učenici, krenuli su do svoje učionice. Nakon kraćeg upoznavanja s učiteljicom i uputa roditeljima, prvi školski dan bio je završen. Ovaj put preuzete udžbenike nosili su roditelji, a već idući dan djeca postaju pravi đaci i dolaze u školu s torbom na leđima. 

 [više]

Prvašići u MŠ Ivanec

Autor: Andrea Klobučar, 11. 9. 2020. 07:47

Prvom danu nastave u novoj školskoj godini 2020./ 2021. posebno su se obradovali učenici prvih razreda. Ove godine dočeka uz priredbu nije bilo, no to nije pokvarilo raspoloženje veselih prvašića. Ispred ulaza u školu učenike su dočekale njihove učiteljice te su se zajedno s roditeljima uputile prema učionicama. Ondje su se dogovorili o daljnjem radu.

 [više]

Prvašići u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 11. 9. 2020. 07:43

U prvi razred PŠ Prigorec ove je nastavne godine krenulo šestero prvašića. Za razliku od prijašnjih, ova je generacija zbog epidemioloških uvjeta ostala uskraćena za priredbu dobrodošlice, ali zato su im sretan prvi dan škole zaželjele vesele pčelice. Učenike su razveselili i udžbenici, prigodni pokloni te reflektirajući prsluci za siguran put do škole. Riječi podrške uputila im je njihova učiteljica te im zaželjela puno uspjeha i lijepih trenutaka u prvom razredu.

 

 [više]

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji!

Autor: Renata Papec, 6. 9. 2020. 20:51

Dragi naši učenici, dobro došli ponovno u školu!

Iako moramo biti oprezniji i poštovati razna zdravstvena pravila, želimo vam da se u školi osjećate ugodno i sigurno.

Zajedno možemo sve, pa i savladati ovu izazovnu godinu.

Prvašićima želimo da se što bolje snađu u novoj sredini i  da učenje promatraju kao novu vrstu igre.

Djelatnici OŠ Ivanec

 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE PETIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 4. 9. 2020. 15:47

Poštovani roditelji i učenici petih razreda

u privitku/linku možete preuzeti upute za prijavu na Office 365. 

 

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA

Autor: Renata Papec, 3. 9. 2020. 11:50

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA

djece/ učenika koja spadaju u izrazito vulnelabilnu skupinu ili žive u kućanstvu s takvom osobom

U skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.) i dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 ukoliko Vaše dijete spada u skupinu vulnerabilnih osoba (zdravstveno stanje  zbog kojeg ne mogu ili ne smiju biti u školi )  ili živi u kućanstvu s takvom osobom,  s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, molimo vas da se obratite  liječniku primarne zdravstvene zaštite vezano uz mogućnost  boravka i rada u školskoj ustanovi te nas o svim preporukama liječnika obavezno obavijestite.

                                                                                                                       Ravnatelj

                                                                                                                      Damir Jagić

 [više]

OBAVIJEST O POČETKU I ORGANIZACIJI RADA ŠKOLE U ŠK. GOD. 2020./2021.

Autor: Renata Papec, 1. 9. 2020. 14:23

Za ovu školsku godinu planiramo rad u skladu s preporukama za početak nove nastavne godine Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

ORGANIZACIJA NASTAVE

 • u matičnoj školi u Ivancu organizira se nastava za učenike razredne nastave u jutarnjoj smjeni (sati u trajanju 40 minuta), a za učenike predmetne nastave u popodnevnoj smjeni (sati u trajanju 45 minuta)

 • u matičnoj školi učenici 5. – 8. razreda polazit će nastavu prema Modelu B: razredni odjeli dijele se na 2 skupine koje se izmjenjuju po režimu 3+2 i 2+3 (dan u školi, dan kod kuće)

 • u područnim školama nastava se organizira za sve učenike u jutarnjoj smjeni (sati u trajanju 45 minuta, osim u PŠ Kuljevčici u trajanju 40 minuta)

 • planira se provođenje svih oblika rada koji ne uključuju miješanje učenika različitih razreda

 • svi učenici od razrednika dobivaju detaljnije obavijesti  i udžbenike 7. 9. 2020.

 • učenici dobivaju 2 perive maske koje je osigurala Varaždinska županija   

 

U svim situacijama potrebno je držati fizički razmak, provoditi pojačanu higijenu.

 

DOLAZAK UČENIKA I BORAVAK U ŠKOLI

 • učenici koji imaju simptome zaraznih bolesti ili su u samoizolaciji ne dolaze u školu

 • učenici kod kuće mjere temperaturu i bilježe vrijednosti

 • svi učenici predmetne nastave u školu dolaze s maskama koje skidaju nakon ulaska u učionicu

 • svi učenici putnici u autobusu nose maske i preporuča se da uvijek sjede na istom mjestu

 • ulazak u školu organizira se na različitim ulazima prema uputama učitelja

 • učenici svaki dan po ulasku u učionicu peru ruke sapunom i sjedaju na svoje mjesto

 • učenici 5. – 8. razreda nose maske u svim školskim prostorima, osim u učionici

 • svaki razred boravi u  prostoru jedne učionice (učitelji dolaze u učionicu)

 • u slučaju potrebe izdvajanja učenika zbog pojave simptoma bolesti koristit će se posebno pripremljen prostor do dolaska roditelja

 • prehrana učenika organizira se u prostoru učionice

 • sanitarni čvorovi bit će podijeljeni prema razredima

 

DOLAZAK RODITELJA U ŠKOLU

 • roditelji koji imaju simptome zaraznih bolesti ili su u samoizolaciji ne dolaze u pratnji djeteta

 • roditelji ne ulaze u prostor škole (iznimka je prvi dan za roditelje učenika 1. razreda)

 • individualni razgovori i kontakti s razrednicima i ostalim zaposlenicima mogući su telefonom ili drugim dogovorenim načinima komuniciranja

 • iznimno, ulazak u školu odvija se uz evidenciju ulaska/izlaska i poštivanje mjera

 

Link na raspored smjena i zvonjenja od 8. 9. 2020. za matičnu i područne škole.

 [više]

MATIČNA ŠKOLA IVANEC - RASPORED DOLAZAKA RAZREDA PRVI DAN NASTAVE, 7. 9. 2020.

Autor: Renata Papec, 1. 9. 2020. 14:16

 

 • razrednici dočekuju učenike u dvorištu škole i vode ih u učionice

 • iznimno, 1. dan u školu ulazi samo jedan roditelj u pratnji učenika 1. razreda – obavijest će dobiti telefonskim putem

 • učenici / roditelji 5. razreda obavijest o rasporedu po razredima dobit će također telefonskim putem

 • učenici 5. – 8. razreda nose maske

 

MOLIMO UČENIKE I RODITELJE (STARATELJE) DA SE PRIDRŽAVAJU RASPOREDA DOLASKA I MJESTA ULAZA U ŠKOLU TE ODRŽAVAJU FIZIČKU DISTANCU!

 

VRIJEME

RAZREDI

MJESTO ULAZA

8.00

2. RAZREDI

GLAVNI ULAZ    

8.15             

3. RAZREDI

DVORANA

8.30

4. RAZREDI

GLAVNI ULAZ    

 

 

 

9.30

1. a

GLAVNI ULAZ    

9.45

1. b

GLAVNI ULAZ    

10.00

1. c

GLAVNI ULAZ    

10.15

1. d

GLAVNI ULAZ    

pauza za dezinfekciju

 

 

11.30

5. a

GLAVNI ULAZ    

11.45

5. b

GLAVNI ULAZ    

12.00

5. c

GLAVNI ULAZ    

12.15

5. d

GLAVNI ULAZ    

12.30

5. e

GLAVNI ULAZ

 

 

 

12.45

6. a, b, c, d

DVORANA

 

 

 

13.00

7. a, b, c

GLAVNI ULAZ

13.15

8. a, b, c, d

DVORANA

 

 [više]

PODRUČNE ŠKOLE - RASPORED DOLAZAKA RAZREDA PRVI DAN NASTAVE, 7. 9. 2020.

Autor: Renata Papec, 1. 9. 2020. 14:13

 • razrednici dočekuju učenike u dvorištu škole i vode ih u učionice

 • iznimno, 1. dan u školu ulazi samo jedan roditelj u pratnji učenika 1. razreda

 • učenici 5. – 8.  razreda (PŠ Salinovec) nose maske

 

MOLIMO UČENIKE I RODITELJE (STARATELJE) DA SE PRIDRŽAVAJU RASPOREDA DOLASKA TE ODRŽAVAJU FIZIČKU DISTANCU!

 

PODRUČNA  ŠKOLA U SALINOVCU :

 • u 9 sati učenici 2. – 4. razreda ulaze na stražnji ulaz

 • u 9 sati učenici 5. – 8. razreda na prednji ulaz

 • u 10 sati učenici 1. razreda

 

PODRUČNE  ŠKOLE U PRIGORCU I KULJEVČICI

 • u 9 sati učenici 2. – 4. razreda

 • u 10 sati učenici 1. razreda

 

 [više]

VAŽNO - OTKAZUJE SE MATURALNO PUTOVANJE I ŠKOLA U PRIRODI

Autor: Renata Papec, 28. 8. 2020. 14:21

Poštovani roditelji,

Zbog epidemiološke situacije i najnovijih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, vezanim uz izvođenje izvanučioničke nastave, otkazuje se planirano maturalno putovanje i škola u prirodi.

 

                                                                                                                               Ravnatelj

Damir Jagić

 [više]

Upute i preporuke za početak nove nastavne godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 27. 8. 2020. 08:37

U prilogu/linku se nalaze Upute za vrtiće i škole za početak nove nastavne godine Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 [više]

Projektu „Moj grad u muzeju“ odobren iznos od 7500,00 kuna

Autor: Suzana Jagić, 21. 7. 2020. 09:39

Početkom ožujka 2020. naša je škola iskazala interes te se odazvala Pozivu za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola u šk. god. 2019./2020. koji je uputilo Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prijavljen je višegodišnji projekt "Moj grad u muzeju" koji se provodi u suradnji s Muzejom planinarstva Ivanec. Projekt "Moj grad u muzeju" zadovoljio je uvjete financiranja te je za izvannastavne aktivnosti odobren iznos od 7500,00 kuna. Zahvaljujemo svima koji sudjeluju u aktivnostima i u ovim neobičnim vremenima pridonose kvaliteti te dodatnoj vrijednosti školovanja učenika ivanečke osnovne škole.

 [više]

NASTAVLJAMO SUDJELOVANJE U PROJEKTU „PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA“

Autor: Vesna Vitez, 21. 7. 2020. 09:28

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec petu godinu zaredom aktivno sudjeluje u ovoj ekološkoj i humanitarnoj akciji. Projekt provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu (UOLL). Ona je neprofitna i osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Uz koordinaciju i podršku gradonačelnika i Grada Ivanca projekt se proširio na području grada. Ove godine pridružili su nam se Dječji vrtić Ivančice, Gradska knjižnica, Srednja škola Ivanec, Tvornica Ivančica i dr .

 [više]

ODLUKA - DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 14. 7. 2020. 08:58

Poštovani roditelji, staratelji,

na linku/privitku možete preuzeti Odluku o drugim obrazovnim materijalima.

ODLUKA - Drugi obrazovni materijali.

 [više]

UDŽBENICI 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 7. 7. 2020. 13:52

Poštovani roditelji,                                                                                     

prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu za školsku godinu 2020./2021. svim učenicima bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete dok će se nabava ostalih drugih obrazovnih materijala (DOM): radne bilježnice, zbirke zadataka, atlasi, likovne mape i sl. financirati iz drugih izvora (roditelji). Suglasnost za pokrivanje troškova drugih obrazovnih materijala dali ste nam u prethodnom razdoblju te iste naručujete sami.

Svoje komplete udžbenika učenici će preuzimati u školi prvog dana nastave u novoj školskoj godini. U razredima u kojima kreće primjena novih kurikuluma koristit će se novi udžbenici. Ostali udžbenici su dijelom novi, dijelom rabljeni.

Roditelj/skrbnik će prilikom primitka udžbenika potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika, a temeljem Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna.

Izjavom se roditelj/skrbnik obvezuje da će po završetku nastavne godine vratiti školi udžbenike u uporabnom stanju, odnosno da će u slučaju njihovog gubitka ili oštećivanja biti dužni nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika. Roditelj/skrbnik učenika koji ne prihvati obvezu vraćanja udžbenika ne može ostvariti pravo na korištenje istih u narednoj školskoj godini.

Troškove nabave drugih obrazovnih materijala (DOM) za učenike 2. – 8. razreda i ove godine sufinancirat će Grad Ivanec.

Potrebno je preuzeti i ispuniti Obrazac (Pomoć za isplatu nadoknade troškova radnih bilježnica i mapa) koji se nalazi u prilogu i predati ga Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Grada Ivanca ( u gradskoj vijećnici).

U slučaju da je u obitelji više djece koji pohađaju osnovnu školu, zahtjev se podnosi posebno za svako dijete.

Visina naknade za radne bilježnice i mape, iznositi će sukladno odredbama Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu ( NN br. 116/18):

 

            a) za radne bilježnice

 • za učenike 2. -  4. razreda – 111,06 kuna

 • za učenike 5. -  6. razreda  - 233,23 kuna

 • za učenike 7. – 8. razreda  - 344,29 kuna

          

b) za mape za likovni odgoj

 • za učenike 2. – 4. razreda 57,00 kuna

 • za učenike 5. – 8. razreda 59,00 kuna

Obrazac: Pomoć za isplatu nadoknade troškova radnih bilježnica

Za učenike prvih razreda Grad Ivanec isplatit će pomoć za kupnju opreme prvašića.

Potrebno je ispuniti obrazac Zahtjeva koji su roditelji dobili prilikom postupka procjene i upisa (dostupan i na stranicama Grada) i predati Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Grada Ivanca (u gradskoj vijećnici).

Na linkovima/prilogu se nalaze popisi drugih obrazovnih materijala(DOM) od 1. - 8. razreda koje kupuju roditelji.

 

DOM 1. - 4.     DOM 5. - 8.

Osim tih popisa, na linkovima/prilogu su dostupni i popisi svih udžbenika i pripadajućih drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u školskoj godini 2020./21., od 1.- 8. razreda.

 

                               

Udžbenici + DOM 1. - 4.                          Udžbenici + DOM 5. - 8.

 

Naputak o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika (MZOS)

Zakon o udzbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovu i srednju skolu NN 116/2018.

 

 

 [više]

Odluka o odabiru udžbenika za školsku godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 1. 7. 2020. 14:20

Poštovani roditelji/staratelji!

U  školskoj godini 2020./2021. Škola će koristiti udžbenike koji su odabrani 2014. godine u 4. i većim dijelom u 8. razredu, u 1. i 5. razredu te iz Fizike, Kemije i Biologije u 7. razredu udžbenike odabrane 2019. godine, a u ostalim razredima nove udžbenike odabrane 2020. godine. Udžbenici će biti osigurani za sve učenike, dijelom korišteni, a dijelom novi, nabavljeni sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U prilogu možete preuzeti Odluku o odabiru udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

 [više]

Upisi učenika u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2020./2021 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 26. 6. 2020. 13:42

Ovogodišnji upisi učenika u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2020./2021. odvijat će se elektroničkim putem. Prijave učenika za Centre izvrsnosti traju od 16.6. do 6.7.2020. godine putem poveznice: www.civz.hr/upisi-2020 Testiranje učenika provodit će se od 31.8. do 4.9.2020. godine. U prilogu možete pročitati brošuru o Centrima izvrsnosti Varaždinske županije. Kako bi svi učenici i roditelji bili informirani o programima koji se izvode u Centrima izvrsnosti, pripremljena je brošura s informacijama o svakom Centru ili Programu s poveznicama na mrežne stranice Europskog centra za darovite www.civz.hr gdje je dostupan detaljan opis programa ili radionica koji se u pojedinom Centru/Programu izvode.

 [više]

SASTANAK RODITELJA SVIH PREDŠKOLACA ZA UPIS U PŠ SALINOVEC I KULJEVČICU

Autor: Renata Papec, 26. 6. 2020. 13:36

SASTANAK RODITELJA SVIH PREDŠKOLACA ZA UPIS U PŠ  SALINOVEC I KULJEVČICU

u  2. 7. 2020. u 17,30 sati

 u prostoru PŠ TINA UJEVIĆA U SALINOVCU

Dnevni red:

1. Informacije o provedenim upisima

2. Kako pripremiti dijete za čitanje - šk. logopetkinja M. Bunić

3. Polazak u prvi razred – učiteljica 

3. Potpis Mišljenja za upis u 1. razred

4. Upute za početak školske godine i nabavu udžbenika

                                                                                                                                       Ravnatelj škole:                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Damir Jagić, prof.   

 [više]

SASTANAK RODITELJA IZ GRUPE KOCKICE , LEPTIRIĆI I D. VRTIĆA BAMBI ZA UPIS U MŠ IVANEC I PŠ PRIGOREC

Autor: Renata Papec, 26. 6. 2020. 13:30

SASTANAK RODITELJA IZ  GRUPE KOCKICE , LEPTIRIĆI I D. VRTIĆA BAMBI ZA UPIS U MŠ IVANEC I PŠ PRIGOREC

u  2. 7. 2020. u 16,00 sati

 u prostoru predvorja  OŠ I. K. Sakcinskog, Ivanec

Dnevni red:

1. Informacije o provedenim upisima

2. Kako pripremiti dijete za čitanje - šk. logopetkinja M. Bunić

3. Polazak u prvi razred – učiteljica 

3. Potpis Mišljenja za upis u 1. razred

4. Upute za početak školske godine i nabavu udžbenika

                                                                                                                                                   Ravnatelj škole:                                                                                                                                                                                                                                                                                   Damir Jagić, prof.                                                                                             

 [više]

SASTANAK RODITELJA IZ GRUPE CVJETIĆI, MINIMALNI PROGRAM ZA UPIS U MŠ IVANEC I PŠ PRIGOREC

Autor: Renata Papec, 26. 6. 2020. 13:25

SASTANAK RODITELJA IZ  GRUPE CVJETIĆI, MINIMALNI PROGRAM ZA UPIS U MŠ IVANEC I PŠ PRIGOREC

u  1. 7. 2020. u 16,30 sati

 u prostoru predvorja  OŠ I. K. Sakcinskog, Ivanec

Dnevni red:

1. Informacije o provedenim upisima

2. Kako pripremiti dijete za čitanje - šk. logopetkinja M. Bunić

3. Polazak u prvi razred – učiteljica 

3. Potpis Mišljenja za upis u 1. razred

4. Upute za početak školske godine i nabavu udžbenika

                                                                                                                                       Ravnatelj škole:                                                                                                                                                                                                                                                Damir Jagić, prof.     

 [više]

Poštovani roditelji

Autor: Renata Papec, 19. 6. 2020. 20:17

Varaždinska županija provodi završno istraživanje iskustva školom na daljinu ključnih dionika (učenika, nastavnika, roditelja i ravnatelja škola) nastave na daljinu u Varaždinskoj županiji.

Svjesni da ste već  sudjelovali u prethodnim istraživanjima, ljubazno vas molimo za dodatni napor te da sudjelujete u ovom istraživanju koje je svojevrsna rekapitulacija iskustva ključnih dionika škole na daljinu.

Sudjelovanje u istraživanju je u potpunosti dobrovoljno i anonimno.

Dobiveni će se rezultati analizirati na razini obrazovnog sustava (osnovne i srednje škole) odnosno škola na individualnoj razini unutar obrazovnog sustava bez mogućnosti da se izravno ili neizravno identificira osoba koja je ispunila upitnik.

Sudjelovanjem u istraživanju imate priliku ukazati na postojeće prednosti i slabosti s kojima se suočavate tijekom nastave na daljinu i doprinijeti promjenama usmjerenih na podizanje kvalitete nastave na daljinu.

Upitnik je potrebno popuniti do 26.6.2020.

POVEZNICA ZA RODITELJE:
https://forms.gle/voAtEGxpeQ4RjH9V8

 [više]

Državna olimpijada iz njemačkog jezika, Hrvatska 2020-Online Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 12. 6. 2020. 13:28

Dok je pandemija Corona virusa zaustavila sva školska natjecanja, a nastava krenula na daljinu, učenica 8. b razreda naše škole Maja Videc, zahvaljujući svom plasmanu na državnu razinu Natjecanja iz njemačkoga jezika, pozvana je da sudjeluje na Državnoj olimpijadi iz njemačkog jezika, Hrvatska 2020-Online. Natjecanje je proveo Goethe–Institut iz Zagreba. Nakon prvog dana kada se testiralo čitanje s razumijevanjem, slušanje s razumijevanjem, vokabular i gramatika, te poznavanje Njemačke preko kviza, Maja je pokazala izuzetno znanje te kao drugoplasirana ušla u finale.

 [više]

Dragi učenici, učitelji, zaposlenici, poštovani roditelji!

Autor: Damir Jagić, 29. 5. 2020. 08:40

Ivan Kukuljević Sakcinski, hrvatski povjesničar, književnik, bibliograf i političar (Varaždin, 29. V. 1816. – Puhakovec, Hrvatsko zagorje, 1. VIII. 1889).

Uobičajeno slavimo Dan škole, vezan uz godišnjicu rođenja Ivana Kukuljevića Sakcinskog, družeći se u prostorima naše škole. No, u uvjetima ove „nove stvarnosti“ mnoge su se stvari promijenile, nešto što nam je nekad bilo normalno, sada je ograničeno, naučili smo živjeti drugačije i cijeniti male stvari u životu. Male stvari kao što je slobodno kretanje, zagrljaj drage osobe ili dječji smijeh na školskim hodnicima. Toliko nam je dugo nedostajao taj zvuk, još uvijek nije dovoljno glasan, ali svi se nadamo da će uskoro doći dan kada će se svi naši učenici vratiti u školske klupe.

U međuvremenu, učitelji, učenici i roditelji dali su sve od sebe da nastava i školske aktivnosti teku što je više moguće normalnim tijekom. Naučili smo mnoge nove stvari, svi mi zajedno, naviknuli se na nove načine komuniciranja, iako i dalje nedostajemo jedni drugima u neposrednom kontaktu.

Tako je i ovogodišnja proslava Dana škole organizirana u drugačijem okružju, virtualno. Umjesto dječjih recitacija, pjesme i glume, pripremili smo malo drugačiju proslavu prilagođenu ovoj izmijenjenoj stvarnosti. Marljivost, trud i kreativnost svih vas, učenika i učitelja, do punog su izražaja došli i tijekom prethodna dva mjeseca nastave na daljinu. Dio radova nastalih kod kuće, kao dar našoj školi za rođendan, predstavljamo vam na stranicama e-knjige do koje možete doći preko poveznice na dnu ovog obraćanja.

Uživajte u pregledavanju naše školske e-knjige i sretan nam rođendan naše škole!

Vaš ravnatelj

Ivanec, 29. svibnja 2020.

 

 [više]

Virtualno obilježen Međunarodni dan muzeja

Autor: Suzana Jagić, 26. 5. 2020. 15:08

Školski projekt „Moj grad u muzeju“ i ove je godine, iznimno na virtualni način, završnu aktivnost proveo 18. svibnja čime je ujedno obilježen i Međunarodni dan muzeja. U suradnji s Muzejom planinarstva Ivanec učenici ivanečke škole na taj su datum predstavili muzejske aktivnosti tijekom 2019./2020. izrađujući digitalne plakate, prezentacije i videozapise pod mentorstvom učiteljice Povijesti Suzane Jagić. Zanimljiv digitalni kviz o zavičajnoj povijesti i kulturnoj baštini za sve je učenike pripremila kustosica Muzeja Ana Škriljevečki.

 [više]

POČETAK NASTAVE 25. SVIBNJA 2020. ZA UČENIKE 1. – 4. RAZREDA – UPUTE ZA RODITELJE

Autor: Damir Jagić, 22. 5. 2020. 14:18

Od ponedjeljka 25. svibnja 2020. započinje nastava u školi za sve učenike 1. - 4. razreda. Roditelji ne potpisuju izjave i šalju djecu u školu bez obzira na svoj radni status.

„Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje uputa HZJZ I MZO smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.“

Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave.

Razlozi za nedolazak u školu mogu biti objektivni kao što su bolest i dr. Također, mogu biti i subjektivne okolnosti poput teško bolesne osobe u kućanstvu i roditelj se boji poslati dijete u školu iako u redovitoj situaciji to ne bi bila opravdana isprika.

Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme sudjelovati u nastavi uz pomoć Škole na trećem te se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel. U tom slučaju roditelji svakako trebaju kontaktirati razrednicu/ka o nadoknadi gradiva.

Roditelji/skrbnici dužni su pažljivo pročitati nove Upute HZJZ–a.

ORGANIZACIJA NASTAVE

 • u matičnoj školi: nastava u jutarnjoj smjeni počinje u 8:00 sati, a završava u 11:25 (prvi tjedan 2. i 4. razredi);  u popodnevnoj smjeni počinje u 13:15 h, a završava u 16:40 (prvi tjedan 1.  i 3. razredi)

 • učenici PŠ Prigorec koji dolaze u matičnu školu nastavu će polaziti samo u jutarnjoj smjeni

 • u PŠ Salinovec za učenike iz PŠ Kuljevčica i PŠ Salinovec nastava se odvija u jutarnjoj smjeni (8:00 – 11:25)

PRIJEVOZ UČENIKA

 • odvija se prema ustaljenom voznom redu za matičnu školu i PŠ Salinovec

 • za učenike PŠ Prigorec autobus kreće s autobusnog stajališta u 7:40 (učitelji su u pratnji). Povratak je u 11:30

 • za učenike PŠ Kuljevčica autobus kreće iz Jerovca u 7:30; staje kod škole Kuljevčica i u Bedencu (učiteljice su u pratnji). Povratak je u 11:30

              PREHRANA UČENIKA

 • od ponedjeljka, 25. svibnja organizirana je prehrana za učenike koji se hrane u školskoj kuhinji

 • prehrana učenika odvijat će se u učionici

 • preporučamo da svaki učenik nosi svoj ubrus

PRIJE DOLASKA U ŠKOLU

 • prije dolaska u školu obvezno mjerite djetetu temperaturu, djeca s povišenom temperaturom  NE SMIJU ići u školu, djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu

 • dijete koje ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19  - NE DOLAZI u školu

 • u školu učenici dolaze i odlaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, ovisno o odluci roditelja, kao što bi dolazili i odlazili da nema epidemije

 • roditelji / skrbnici  koji dovode djecu ne ulaze u školsku zgradu

 • roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19

 • djeca ne nose zaštitne maske

U ŠKOLI

 • prvi dan učenike dočekuju i u učionicu uvode razrednice/k

 • učenici se preobuvaju u predvorju škole, ostavljaju jaknu i cipele u garderobi

 • po ulasku u učionicu učenici peru ruke i učiteljica ih raspoređuje u klupe

 • učionice smo prilagodili preporuci te se organizira rad u većim učionicama

 • svaki razred do kraja nastavne godine koristi učionicu koju ne dijeli s drugim razredima

 • izbjegava se (bliski) kontakt djece iz jednog razreda s djecom iz drugih razreda, roditeljima/starateljima druge djece i drugim djelatnicima ustanove

 • izbjegava se ulazak drugih osoba u prostoriju sve dok djeca borave u njoj, kao i ulazak osoba koje nisu zaposlenici škole ili učenici u samu školsku zgradu

 • na početku nastave svaki razrednik će održati kratku edukaciju za učenike na jednostavan i prikladan način o pravilima ponašanja u prostoru učionice i škole

 • prostori toaleta bit će označeni prema razrednim odjelima

 • učionice će se redovito provjetravati, a prostor i radne površine čistiti i dezinficirati između dvije smjene

 • učenici u školi provode 4 školska sata (raspored sati daju razrednici)

 • izvodi se i nastava predmeta koje predaju učitelji predmetne nastave (strani jezici, Vjeronauk, Glazbena kultura za učenike 4. razreda)

 • zbog smanjenog opsega nastave Tjelesne i zdravstvene kulture nije potrebno donositi opremu

 • roditelji ne ulaze u prostor škole pa se informacije mogu obaviti telefonskim putem

 

 [više]

PREPORUKE RODITELJIMA

Autor: Damir Jagić, 22. 5. 2020. 14:17

 [više]

Početak redovne nastave za učenike 1. – 4. razreda

Autor: Renata Papec, 21. 5. 2020. 14:25

Obavještavamo učenike i roditelje da će prema novim uputama HZJZ i MZO u ponedjeljak, 25. 5., početi redovna nastava u školi za učenike 1. – 4. razreda.

Nastava će se u matičnoj školi u Ivancu odvijati u dvije smjene, 2. i 4. razredi ujutro, 1. i 3. popodne. U Područnoj školi u Salinovcu nastava će se odvijati u jutarnjoj smijeni.

Učenici Područne škole Kuljevčica pohađat će nastavu u Salinovcu, a učenici Područne škole Prigorec u Ivancu. Obavijesti o smjeni i prijevozu učenika PŠ Prigorec slijede naknadno.

Prijevoz u škole i prehrana učenika bit će organizirani.

Upućujemo roditelje da pročitaju nove upute HZJZ https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf i MZO https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/.

Više informacija o početku nastave od 1. – 4. razreda objavit ćemo sutra.

 [više]

NASTAVLJAMO POSTUPAK UPISA U 1. RAZRED za školsku godinu 2020./2021.

Autor: Renata Papec, 20. 5. 2020. 13:14

NOVO

Poštovani roditelji predškolaca,
sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja i Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije nastavljamo s aktivnostima vezanima uz upis u 1. razred.

 

 

 1. Postupak procjene u osnovnoj školi:

 • roditelji će obavijest o terminu postupka procjene dobiti telefonskim ili pisanim putem od strane stručne službe škole

 1. Liječnički pregled u ambulanti školske medicine Doma zdravlja Ivanec:

 • roditelji će termin pregleda dobiti prilikom dolaska na postupak procjene u osnovnu školu

 

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju molimo Vas da samo jedan od roditelja dovede dijete na postupak procjene te prije dolaska roditelj i dijete izmjere tjelesnu temperaturu.

U slučaju povišene temperature, postojanja respiratornih teškoća poput kašlja i kratkog daha, rizika da su dijete ili roditelj mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 roditelj i dijete će postupak obaviti naknadno.

            Postupak procjene za matičnu školu i područne škole Prigorec i Kuljevčica će se obaviti u prostoru velike sportske dvorane Osnovne škole Ivanec. Ulazi se kroz glavni ulaz u dvoranu.

             Postupak procjene za područnu školu Tina Ujevića u Salinovcu će se obaviti u prostoru sportske dvorane PŠ Tina Ujevića. Ulazi se kroz glavni ulaz u dvoranu.

            Prilikom postupka procjene rukovodit ćemo se preporukama HZJZ (provjetravanje i dezinfekcija prostora, osigurana posebna olovka za svako dijete i roditelja te držanje potrebnog razmaka).

            Nošenje zaštitnih maski i rukavica nije obavezno za roditelja i dijete (moguće nošenje prema procjeni roditelja). Obavezna je dezinfekcija ruku dezinfekcijskim sredstvom koje će biti dostupno na ulazu u školu.

            Na postupak procjene u dvoranu dijete ulazi samostalno dok za to vrijeme roditelj ispunjava potrebnu dokumentaciju u predprostoru.

 

Ravnatelj:

Damir Jagić, prof.

 [više]

Festival povijesti - Virtualni Kliofest 2020.

Autor: Suzana Jagić, 18. 5. 2020. 14:07

Kliofest 2020., manifestacija koja popularizira povijesne znanosti i srodne struke, ove se godine zbog epidemiološke situacije iznimno odvijala u virtualnom obliku od 12. do 15. svibnja 2020. g. Projektom „Male ruke o velkoj gori“ koji su osmislile učiteljica Povijesti Suzana Jagić i kustosica Ana Škriljevečki Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec i Muzej planinarstva Ivanec sudjelovali su u sedmom izdanju Kliofesta. U popratnim događajima prezentirani su radovi učenika trećih, petih, sedmih i osmih razreda ivanečke osnovne škole na temu zavičaja podno gore Ivanščice,  prirodne i kulturne baštine ivanečkog kraja i Varaždinske županije, koje su učenici marljivo pripremali u svojim kućnim umjetničkim radionicama za vrijeme nastave na daljinu.

 [više]

Upute za sistematski pregled djeteta prije upisa u prvi razred osnovne škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 15. 5. 2020. 09:20

NAČIN NARUČIVANJA TERMINA ZA PREGLED :

Prilikom testiranja u školi dobiti ćete termin za pregled u školskoj ambulanti.

Pregled će se obaviti u ambulanti školske medicine u Domu zdravlja u Ivancu.

 

 DOKUMENTACIJA

Tri dana prije termina pregleda u školskoj ambulanti potrebno je putem e-pošte ( na e-adresu: ivanec.sestra@zzjzzv.hr) dostaviti:

-  upitnik s anamnestičkim podacima koji ispunjava roditelj (Upitnik za roditelje objavljen je na web stranici škole i svaki roditelj će ga dobiti i ispisanog tijekom postupka procjene u školi )

-  presliku cjepne knjižice

-  presliku dodatne dokumentacije ukoliko postoji (povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, nalazi logopeda i/ili psihologa, Rješenje o tjelesnom oštećenju)

Ukoliko nemate mogućnosti dostaviti nam navedenu dokumentaciju e-poštom, ponesite je sa sobom na pregled.

 

PRIDRŽAVANJE MJERA ZAŠTITE

Kada ćete u terminu pregleda biti pred ulazom u zgradu Doma zdravlja potrebno je nazvati ambulantu (na broj telefona: 042/784-060)  te pričekati dok dođemo po Vas. Prije ulaska u ambulantu mjeri se temperatura te se ispunjava izjava da niste, prema svom saznanju, bili u riziku od zaraze COVID-19 infekcijom.

U pratnji djeteta smije biti samo jedan roditelj. Potrebno je pridržavati se točnog termina pregleda i ne zadržavati se nakon završenog pregleda u čekaonici.

Na pregled ponesite zaštitnu masku za sebe i dijete.

Dijete ili roditelj s izmjerenom povišenom temperaturom i/ili s respiratornim tegobama neće biti primljeni.

PREGLED

Sestrinski dio pregleda uključuje mjerenje tjelesne mase i tjelesne visine, arterijskog tlaka, pulsa te pregled vida na daljinu.

Liječnički dio pregleda uključuje fizikalni pregled te procjenu zrelosti za upis u školu prema važećem obrascu. Po završetku pregleda obaviti će se cijepljenje stoga ponesite cjepnu knjižicu djeteta sa sobom.

Pregled stomatologa i laboratorijska obrada obaviti će se naknadno kada će epidemiološka situaciju to dozvoljavati i o tome ćete biti obaviješteni putem škole.

 

U Ivancu, 13.05.2020.

                                                              Teodora Belić, dr.med.spec.školske medicine

 [više]

OBAVIJEST O NASTAVKU IZVOĐENJA NASTAVE NA DALJINU ZA SVE UČENIKE RAZREDNE NASTAVE

Autor: Damir Jagić, 8. 5. 2020. 08:37

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda

Budući da je istekao rok za predaju izjava roditelja o pohađanju nastave u školi od 11. 5. za učenike od 1. do 4. razreda, obavještavamo vas da nismo zaprimiti niti jednu izjavu.

S obzirom na to nastava će se za sve učenike od 1. do 4. razreda i dalje odvijati na način kao i do sada, odnosno na daljinu putem komunikacijskih kanala koje su uspostavili učitelji razredne nastave.

Zahvaljujemo vam se još jednom na brizi i vremenu koje ulažete da bi nastava na daljinu funkcionirala i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji dok traje ovakav način nastave, odnosno do povratka u školu svih učenika. 

Čuvajte se te budite zdravi i optimistični!

 [više]

Poštovani roditelji Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 4. 5. 2020. 16:31

Poštovani roditelji,

zahvaljujem vam na svemu onome što ste učinili za kvalitetno funkcioniranje škole na daljinu te time omogućili da ova školska godina ne bude izgubljena. Unatoč svim naporima učitelja, bez vaše brige, nadzora i kontinuirane pomoći djeci, bilo bi im teško osigurati potrebne razine znanja za nadogradnju u narednim školskim godinama, ali i za život.

Za učenike viših razreda ovaj način nastave se nastavlja do kraja nastavne godine uz naša nastojanja njenog unapređivanja te još bolje suradnje s učenicima, roditeljima i skrbnicima. Kao što znate, zbog gospodarskih razloga došlo je do određenoga popuštanja preventivnih mjera te se od roditelja učenika od prvoga do četvrtoga razreda traži odluka o slanju ili ne slanju učenika u Školu.

Škola će učiniti sve potrebno sukladno Preporukama za organizaciju rada u razrednoj nastavi u mješovitom modelu nastave MZO-a i Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za osnovnoškolske ustanove učenika koji pohađaju razrednu nastavu HZJZ-a, kojima se učenicima od 1. - 4. razreda planira omogućiti pohađanje nastave po mješovitom modelu u prostorijama škole najranije od 11. 5. 2020.

Iz preporuka i uputa izdvajamo:

 • potiče se nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće

 • djeci s kroničnim bolestima ili onima koji su u doticaju s kroničnim bolesnicima preporučuje se ostanak kod kuće

 • na nastavu dolaze učenici čija oba roditelja rade izvan kuće i nemaju nikakve druge mogućnosti zbrinjavanja djece

 • organiziranog prijevoza učenika neće biti

 • roditelji/skrbnici svojim potpisom potvrđuju da su zaposleni i da nisu u mogućnosti dijete ostaviti kod kuće pod nadzorom odrasle osobe

 • dijete roditelj/skrbnik dovodi i odvodi iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba, kada god je moguće u pratnji djeteta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe koje morate navesti u Izjavi, a ne pripadaju rizičnoj skupini

 • ulazak u školsku ustanovu prije početka nastave organizirat će se na nekoliko ulaza

 • vrijeme početka nastave bit će organiziran u različitim terminima (razredi će dolaziti u razmaku od 10 minuta)

 • broj učenika u razredu može biti maksimalno 9 + učitelj/ica

 • školska užina posluživat će se u učionicama

 • tijekom boravka u školi kretanje učenika bit će ograničeno (dopušten je samo odlazak u sanitarni čvor)

 • nastava iz stranih jezika, Vjeronauka i Glazbene kulture (4. razredi) i dalje će se odvijati na daljinu

 • nakon početka nastave 11. 5. 2020.  iduća dva tjedna u školu neće biti moguće poslati djecu koja nisu započela nastavu po mješovitom modelu

Tražimo povratnu informaciju zbog učinkovitije organizacije rada u našoj školi.

Prije povratnog javljanja molimo roditelje/skrbnike da pažljivo pročitaju cjelovite  

Upute HZJZ  i  preporuke MZO .

Molimo vas da se samo u slučaju odluke o  pohađanju mješovitog modela nastave vašeg djeteta povratno javite razrednici. Vaše odgovore očekujemo do utorka u 16 sati.

U tom slučaju bit će potrebno  popuniti i Izjavu o uključivanju u mješoviti model nastave  (u prilogu) te ju donijeti do četvrtka, 7. 5. 2020. do 12 sati u školu. Izjavu je moguće preuzeti i ispuniti i u školi.

Samo potpisane Izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu u školi od 11. svibnja 2020.

Na kraju, bez obzira kakvu odluku donesete, naša suradnja se nastavlja za dobrobit naših učenika na putu stjecanja životnih znanja i vještina. Na vama i nama je da im osiguramo potrebne uvjete, damo upute i povratne informacije o kvaliteti rada, ohrabrenje i pohvale kada god je to moguće.

Za dodatna pitanja javite se ravnatelju Damiru Jagiću na mobitel 098 9556122 ili mail damir.jagic1@skole.hr

 

 [više]

Natjecanje u čitanju naglas I read – Ich lese

Autor: Draženka Stančić, 1. 5. 2020. 08:06

Naša je škola u nastavu na daljinu preselila i kulturnu djelatnost. Stoga smo na poticaj knjižničarke i uz angažman učiteljica stranih jezika, prvi puta u aplikaciji Teams proveli i online natjecanje u čitanju naglas iz engleskog i njemačkog jezika I read – Ich lese. Na taj način njegujemo ljubav prema čitanju naglas. Zbog izolacije u kojoj se nalazimo učenici su čitali online knjige. U natjecanje su se uključili učenici 5. i 6. razreda, a uvježbale su ih učiteljice Jasenka Solina, Ivana Matić i Lana Čiček.

 [više]

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 30. 4. 2020. 15:00

U prilogu možete pročitati  izvješća na temelju analize rezultata provedenih upitnika među učiteljima razredne nastave, učenicima predmetne nastave, roditeljima i izvješćima razrednika. Upitnike su osmislile, provele obradu, analizu i tumačenje podataka te na temelju toga sastavile izvješće Iva Kelemen, Draženka Stančić, Lucija Šambar i Vesna Vitez.

 [više]

Međunarodni dan knjige i autorskih prava i Dan hrvatske knjige

Autor: Draženka Stančić, 24. 4. 2020. 09:39

U našoj školi obilježavamo Međunarodni dan knjige i autorskih prava i Dan hrvatske knjige na nekoliko načina. Učenici su sudjelovali u literarnom natječaju Posadi priču kojeg je organizirala Noć knjige i Hrvatska udruga školskih knjižničara.Potom su novim radovima odgovorili na izazov školske knjižnice koja ih je poslala u neobičnu avanturu zvanu Pažnja, tražimo vesele pisce!

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Suzana Jagić, 24. 4. 2020. 07:14

Radovi učenika naše škole nastali u prva 2 tjedna nastave na daljinu.

 

 [više]

Upitnik OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec - Što roditelji misle o nastavi na daljinu?

Autor: Iva Kelemen, 16. 4. 2020. 12:40

 

Poštovani roditelji i skrbnici,

naša škola provodi niz istraživanja o kvaliteti nastave na daljinu kako bismo točnije definirali način na koji se ista provodi. Do sada su upitnike popunjavali naši djelatnici i učenici - vaša djeca. Također nas zanimaju i vaši stavovi. Pripremili smo i za vas jedan upitnik, on se nalazi na linku ispod i molimo vas da odvojite 5 - 10 minuta vremena za povratnu informaciju. 

Linka na anketu: 

 

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkQf7uRIZuHJOiyh5kVHgvSRUMFFNNUxJSTRPUUZEOFpGQ1NaOFpLN1JQVC4u

 

Zahvaljujemo na svakom odazivu na popunjavanje!

 

Djelatnici škole

 [više]

SRETAN USKRS!

Autor: Damir Jagić, 9. 4. 2020. 16:32

Dragi učenici, roditelji, zaposlenici škole!

U ovoj novoj i drugačijoj situaciji za sve nas, gdje unazad gotovo mjesec dana provodimo novi oblik nastave, u situaciji punoj pitanja na koje uvijek ne možemo dati odgovore, želim svima zahvaliti na vašem uloženom trudu i vremenu, na vašoj solidarnosti i strpljivosti. Svi mi smo puno puta dokazali da smo najbolji kada je najteže.

Dragi učenici, od Velikog petka, 10. travnja do 14. travnja ste na proljetnim praznicima, odmorite se od učenja i pisanja zadaća, a isto tako i učitelji koji su sve ove dane  vrijedno i strpljivo radili s vama u vašim virtualnim učionicama.

 

U Velikom tjednu koji moramo provesti u izolaciji

 neka nam radost uskrsnuća vrati vjeru u život.

Neka nam ljubav bude oslonac, a sreća vječni pratilac.

 

Svim učenicima, njihovim obiteljima i svim zaposlenicima naše škole                   

želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

                                                                         

Ravnatelj: Damir Jagić

 

 [više]

VREDNOVANJE - INFORMACIJE ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 9. 4. 2020. 16:24

U skladu s Uputama za vrednovanje i ocjenivanje tijekom nastave na daljinu (Ministarstvo znanosti i obrazovanja) u privitku možete pročitati naglaske za roditelje/staratelje.

 

 [više]

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji!

Autor: Damir Jagić, 3. 4. 2020. 14:23

Obavještavamo vas da  će se sljedeći tjedan nastava na daljinu održavati na način da će se za sve predmete održavati sati ponavljanja, tj. neće se obrađivati novi sadržaji.  

To je prilika da se učenici prisjete svega što su naučili i da dodatno uvježbaju ono što je još potrebno kvalitetnije usvojiti.

 [više]

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji!

Autor: Damir Jagić, 25. 3. 2020. 10:35

Iza nas je prvi  tjedan nastave na daljinu. Zahvaljujem svima na strpljenju i trudu kojeg ste uložili kako biste pratili nastavu i sudjelovali u njoj. Bio je to tjedan privikavanja i prilagodbe za sve nas.

Učenici od 1. do  4. nastavljaju pratiti nastavne sadržaje na HRT 3 te su preko svojih roditelja u kontaktu sa svojim razrednicima i predmetnim učiteljima.

Nastava za učenike od 5. do 8. razreda i dalje će se održavati prema školskom rasporedu.  Organizirat će je naši učitelji koji će za održavanje nastave pripremati vlastite materijale.

Važno je napomenuti da je nastava obavezna što znači da učenik (od 5. do 8. razreda) mora biti prisutan u virtualnoj učionici svakog predmeta koji je taj dan na rasporedu i provjeriti što je učitelj objavio kao zadatak.

Ne  inzistira se da učenici rade u realnom vremenu (odmah), nego da tijekom dana odrade svoje obaveze.

Učenik mora na neki način (porukom, klikom na „sviđa mi se“, …) učitelju potvrditi svoju prisutnost na satu inače će se smatrati da učenik nije prisustvovao satu i zabilježit će se u e-Dnevnik kao izostanak s tog sata. Razrednik će o izostanku obavijestiti roditelje.   

Važno je učenje na daljinu shvatiti ozbiljno, ostvariti zadane ishode te riješiti postavljene zadatke prema uputama i u roku koji učitelji zadaju.

Svima želim puno zdravlja, uspjeha u radu i brz povratak u školske klupe.

Damir Jagić, ravnatelj

 

 [više]

ODLUKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Damir Jagić, 24. 3. 2020. 13:02

Odluka o organizaciji rada, rasporedu rada i radnog vremena za vrijeme trajanja epidemije

 [više]

OBAVIJEST O POTPUNOM PRELASKU NAŠE ŠKOLE NA MREŽNU NASTAVU

Autor: Damir Jagić, 17. 3. 2020. 16:09

Dragi učenici i roditelji/staratelji,

obavještavamo vas da su virtualne učionice naše škole za učenike viših razreda (5. - 8. razredi) spremne za početak rada od srijede, 18. ožujka 2020.

Svi učenici uključeni su u svoje virtualne učionice u kojima će ih čekati materijali vezani uz dnevni raspored koji se prenosi iz redovnog u mrežno okružje.

Materijali prema dnevnom rasporedu bit će dostupni učenicima za određeni dan prema sljedećem vremenskom rasporedu: 

za 5. razrede od 8.00 sati

za 6. razrede od 9.00 sati

za 7. razrede od 10.00 sati

za 8. razrede od 11.00 sati 

Osim materijala dostupnih za dnevni rad učenika prema redovnom rasporedu, učenici mogu pratiti i sadržaje na Sportskoj televiziji, u izborniku Nastava na daljinu https://skolazazivot.hr/ te You tube kanalu Škole za život na https://www.youtube.com/channel/UCUq1OACvA1XKyXxvstWAJ9w

Sve ostale važne informacije učenici će ubuduće dobivati od svojih razrednika u virtualnim učionicama.

Učenici nižih razreda (1. - 4.) prate nastavne sadržaje na HRT 3 te su preko svojih roditelja u kontaktu sa svojim razrednicima i predmetnim učiteljima glede ostalih redovnih sadržaja te drugih važnih informacija.

 

 [više]

Nastava na daljinu, raspored

Autor: Renata Papec, 16. 3. 2020. 18:01

R  A  S P  O R  E  D      S A  T  I

utorak, 17. ožujka 2020.

                                                                                                                                                                Sportska televizija

 

Razred

Termin

Predmeti

5. razred OŠ

08.00 sati

MAT, LK, INF, POV

6. razred OŠ

08.55 sati

MAT, HRV, GK, GEO

7. razred OŠ

09.55 sati

MAT, FIZ, GK, ENG, NJEM

8. razred OŠ

11.45 sati

FIZ, MAT, GK, POV

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Damir Jagić, 16. 3. 2020. 14:42

OŠ IVANA KUKULJEVIĆA SAKCINSKOG, IVANEC

 

OBAVIJEST O ODGODI POSTUPKA ZA PROCJENU UPISA U 1. RAZRED

ZA MATIČNU I PODRUČNE ŠKOLE

 

Poštovani roditelji predškolaca,

 

u skladu sa smjernicama MZO odgađamo postupke procjene predškolaca za upis u 1. razred.

Dosadašnje pozive zanemarite.

O novim terminima procjene u školi bit ćete obaviješteni putem novog poziva.

 

Ravnatelj:
Damir Jagić, prof.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Renata Papec, 15. 3. 2020. 08:51

Dragi učenici,

kao što ste upoznati, u narednom periodu komunikaciju ćete ostvarivati s razrednicima i predmetnim učiteljima putem razrednog tima u Office365 Teams alatu. Na linku možete preuzeti upute za rad.

TEAMS - UPUTE ZA UČENIKE

Trenutno postoje teškoće koje Carnet otklanja. Zato vas upućujemo još jednom da pratite svoju webmail adresu iz domene @skole.hr kojoj pristupate putem svojeg AAI@Edu.hr identiteta (pomoću kojeg idete i u eDnevnik).

Zahvaljujemo svima na razumijevanju, strpljenju i želim nam svima sretno snalaženje u nastaloj situaciji.

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Damir Jagić, 14. 3. 2020. 11:15

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, zbog rizika od zaraze korona virusom zatvaraju se sve škole u Republici Hrvatskoj.

Naša Škola organizirat će nastavu na daljinu.

Za učenike razredne nastave Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu  nastavu prema kurikulumu i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima pod nazivom Škola na trećem:

Razred

Termin

1.

8 - 10 h

2.

10 - 12.30 h

3.

13 - 16 h

4.

16 - 19 h

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 bit će ponedjeljak, 16. 3. 2020. g.

Za učenike predmetne nastave svaki dan bit će definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu koje određuje MZO. Oni će biti objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva.

Dodatno, Sportska televizija emitirat će nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju 8 – 14 sati.

RAZRED

TERMIN

PREDMETI

5.razred

8 – 9.30

MAT, HRV,PRI, ENG, NJEM

6.razred

9.30 – 10.45

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

7.razred

10.45 – 11.50

MAT, HRV,BIO, GEO

8.razred

11.50 – 12.45

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

Razrednici u predmetnoj nastavi organizirat će „virtualni razred“ u kojem su svi učenici i predmetni učitelji tog razreda.

Škola će na svojim mrežnim stranicama objaviti popis poveznica na pojedine virtualne razrede.

Za one  roditelje/skrbnike koji nisu u mogućnosti ostaviti svoje dijete pod nadzorom kod kuće, Škola će organizirati prihvat.

Učenicima 5. i 7. razreda podijeljena je oprema (tableti) koja je za njih stigla. Uz svaki tablet nalazi se SIM kartica s 2.5 GB besplatnog podatkovnog prometa (mjesečno ograničenje). Budite savjesni što se tiče potrošnje podataka, nemojte ga trošiti na nepotrebne sadržaje.

Ako imate bilo kakvih potreba (računalo, tablet i slično), molimo vas da se javite u Školu, nastojat ćemo riješiti svaki problem.

Za sva dodatna pitanja i upute učenici i roditelji svakog se radnog dana mogu obratiti razrednicima, stručnoj službi ili ravnatelju škole. 

Ova situacija predstavlja potpuno novi izazov za sve nas.

Molimo vas da i dalje redovito pratite web stranice Škole gdje će biti objavljivane sve važne informacije  o organizaciji nastave.

 [više]

62. ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNČARA

Autor: Anđelka Barlek, 12. 3. 2020. 07:02

Na 62. županijskom Natjecanju mladih tehničara koje je  06.03.  održano u III. OŠ Varaždin natjecalo se trinaest najboljih učenika naše škole od petog do osmog razreda u osam područja natjecanja. Sudionici natjecanja bili su učenici osnovnih škola, članovi klubova mladih tehničara u osnovnim školama, udrugama tehničke kulture ili srodnim ustanovama. Natjecanje se sastoji od pisane provjere znanja, obrane rada i izrade tehničke tvorevine prema radioničkom i montažnom crtežu te operacijskoj listi.

 [više]

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Autor: Melita Brodar, 11. 3. 2020. 11:12

U subotu, 7.3.2020. godine u Klenovniku održano je 18. gradsko natjecanje ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa. Cilj ovog Natjecanja je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima. Natjecanje se sastoji od od teorijskog i praktičnog djela, a učenici su imali priliku pokazati sve što su naučili sudjelujući u izvannastavnoj aktivnosti „Prve pomoći“ u svojim školama.

 [više]

Obilježili smo Međunarodni dan žena

Autor: Suzana Jagić, 10. 3. 2020. 06:52

Nizom aktivnosti provođenim u okviru eTwinning projekta „Celebrete women's international day“ u kojem su sudjelovali učenici sedmih i osmih razreda dodatne nastave Povijesti posebice je istraživano djelovanje znamenitih žena u povijesti te pokreti koji su težili ostvarivanju ženskih prava. Naši su učenici projektnim partnerima iz Italije, Francuske, Turske, Španjolske, Slovenije i drugih zemalja predstavili djelovanje poznatih hrvatskih žena, među kojima je bila i Ivančanka Pavica Hrazdira na koju smo uvijek ponosni. Njezino je djelovanje uvršteno u zajedničku suradničku e-knjigu projekta.

 [više]

Državno natjecanje iz košarke

Autor: Kruno Poje, 9. 3. 2020. 07:29

Na Državnom natjecanju nastupalo je 24 ekipa, raspoređenih u 8 grupa po 3 ekipe. Nakon razigravanja u skupinama prvoplasirane ekipe nastavile se natjecanje.

1. utakmica - IKS Ivanec : MLADOST Virovitica 25:33 (8:11, 9:5, 5:12, 3:5) 

            - Luka Gašparić 14, Gabriel Bregovic 4, Tin Petrinjak 4, David Brezovec 3

               MVP:  Luka Gašparić

2. utakmica - KAIROS Trogir : IKS Ivanec 12:27 (3:5, 2:6, 3:10, 4:16 ) 

- Luka Gašparić 10, Posavec Mihael 8, Ivan Mardjetko 4,David Brezovec 3, Gabriel  Bregovic 2

   MVP: Mihael Posavec 

 [više]

Terenska nastava u Vukovaru

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 7. 3. 2020. 08:15

I ove godine organiziran je posjet osmih razreda Vukovaru u suradnji Memorijalnog centra „Vukovar“ i Ministarstva hrvatskih branitelja s ciljem upoznavanja učenika s vrijednostima Domovinskog rata i značajem Bitke za Vukovar u obrani Republike Hrvatske. Tijekom terenske nastave u Vukovaru, koja je za naše učenike bila organizirana 3. i 4. ožujka,   učenici su učili o stvaranju svoje domovine, o njezinoj obrani u ratu, posjetili su  sva memorijalna mjesta na području grada te  upoznali  povijest i kulturu grada prije i poslije rata. 

 [više]

PUTUJEMO KROZ VRIJEME

Autor: Ivančica Krtanjek, 3. 3. 2020. 17:34

U sklopu nastave Prirode i društva učenici trećih razreda proveli su više aktivnosti  vezanih uz prošlost zavičaja. 20. 02. 2020. tri su treća razreda, 3.b, c i d, posjetili Muzej planinarstava i razgledali izložbu Od stare škole do suvremenog muzeja. Uz vodstvo kustosice Ane Škriljevečki upoznali su se s razvojem školstva u našem zavičaju. U organizaciji izložbe pomogla je i naša škola u kojoj se provodi projekt Moj grad u muzeju u sklopu kojeg su učenici i posjetili muzej. Učenike 3.c razreda posjetila je u razredu Maurova baka, bivša učiteljica naše škole Terezija Šincek. Ona je učenicima ispričala mnogo zanimljivih događaja iz svojeg djetinjstva koje se po mnogo čemu razlikovalo od današnjeg.

 [više]

ŠKOLA PLIVANJA

Autor: Ivančica Krtanjek, 3. 3. 2020. 16:57

 Za učenike 3. razreda matične i područnih škola i ove je godine organizirana Škola plivanja na Gradskim bazenima. Prva grupa plivala je od 12. 2.  do 18. 2. 2020., a druga od 24. 2. do 28. 2. 2020. Učenike su obučavali stručni učitelji plivanja. Prvi dan su podijeljeni u skupine s obzirom na predznanje. Veliki broj učenika uspio je preplivati 50 m i dobiti diplomu plivača.

 [više]

„Nezaboravljene arhitektonske vizure Ivanca“

Autor: Suzana Jagić, 2. 3. 2020. 07:59

Obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča jubilarni se 10. put održalo u Ivancu 29. 2. 2020. pod vodstvom licenciranog turističkog vodiča Mirjane Bračko i uz sudjelovanje voditelja Turističke zajednice Borisa Jagetić Daraboša. Tom su prigodom i članovi Povijesne skupine s učiteljicom Suzanom Jagić posjetili lokacije desetak ivanečkih građevina koje danas više ne postoje, no zahvaljujući slikovnim povijesnim izvorima znamo kako su one izgledale.

 [više]

Na radiopostaji Sjeverni.FM predstavili smo školski projekt „Moj grad u muzeju“

Autor: Suzana Jagić, 1. 3. 2020. 18:05

Učenici predstavnici skupine Mali građani, Povijesne i Dramske grupe na radiju Sjeverni.FM predstavili su aktivnosti projekta koje se provode već drugu školsku godinu pod nazivom „Moj grad u muzeju“. Za emisiju „Leksikon“ u ime Malih građana i Malih povjesničara govorili su Helena Canjuga i Marko Gladović, dok je aktivnosti Dramske skupine u okviru školskog projekta predstavio Dominik Šoštar. U pratnji učenika bila je učiteljica Suzana Jagić.

Radijska emisija „Leksikon“ bit će emitirana 2. ožujka 2020. u poslijepodnevnim satima.

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Marina Novak, 29. 2. 2020. 20:55

U srijedu, 26. veljače, u matičnoj školi te područnim školama Kuljevčica i Prigorec obilježili smo Dan ružičastih majica – Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. U predvorju matične škole uz prigodni pano postavili smo okvir za slikanje uz službenu poruku Dana – Nasilje prestaje ovdje, a naši učenici i učitelji tim povodom su obukli ružičaste majice. Učenici 1. a, 1.c i 3. c razreda izveli su jednostavnu plesnu koreografiju kako bi pružili podršku djeci, žrtvama vršnjačkog nasilja.

 [više]

Obilježen "Dan sigurnijeg interneta 2020." Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 27. 2. 2020. 18:43

Kao i prošlih godina i ove godine Dan sigurnijeg  interneta obilježili smo raznim edukativnim sadržajima. Kako je informatička pismenost, a s njome i upotreba interneta, iznimno važna za napredak djece, smatramo da edukacijom djece možemo smanjiti moguće štetne posljedice susretanja s opasnostima na internetu. U sklopu toga učenici su zajedno sa učiteljicom informatike Renatom P. proveli niz aktivnosti na satovima informatike. Naglasak je ove godine bio  na mogućnosti da svi zajedno stvaramo „bolji“ internet. Učenici osim predavanja primjerenih njihovom uzrastu, imali su različite zadatke da pokažu svoj doprinos stvaranju sigurnijeg interneta.

 [više]

„Kaj je naša duša i naša popevka“

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 27. 2. 2020. 18:32

U organizaciji Europskog centra za darovite Hrvatska i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u srijedu, 26.veljače, u Varaždinskim Toplicama  održan je 1. Festival „Ivan Kukuljević Sakcinski „ zajedno sa Smotrom dječjeg kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popevka.  Program Festivala upotpunili su i dr.sc. Kristian Noivak koji je održao predavanje o Ivanu Kukuljeviću Sakcinskom te dr.sc. V. Piškorec i dr.sc. I. Kurtović Budja koji su svim prisutnim sudionicima prezentirali Zvučni atlas hrvatskih govora.

 [više]

Maškare u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 27. 2. 2020. 18:25

Ovaj je utorak u PŠ Prigorec zasigurno bio jedan od najveselijih u školskoj godini. Naši su učenici nakratko mogli zaboraviti školske obaveze i barem na jedan dan postati što god požele. Bilo je tu vila, princeza, vještica, gusara, duhova i superjunaka. Veselim plesom i pjesmom predstavili su svoje kreacije, a nakon toga su međusobno jednoglasno izabrali najljepše koje su zasluženo nagrađene slatkim paketićima. Na kraju smo zaključili da je šteta što ovakvih dana u godini nema više. 

 [više]

Maskenbal 1. i 3.r.

Autor: Andrijana Šincek, 27. 2. 2020. 17:44

Učenike prvih te učenike 3.b i 3.c razreda razveselio je maskenbal koji je održan u utorak 25. veljače 2020. godine u našoj sportskoj dvorani pod vodstvom njihovih učiteljica. Učenici su plesali uz njima poznate fašničke i ostale dječje pjesmice. Predstavljanje maski te biranje najoriginalnije maske u pojedinom razredu obilježilo je završetak još jednog veselog, raspjevanog, rasplesanog, šarenog i glasnog dječjeg maskenbala.

 [više]

VESELE MAŠKARE U PŠ KULJEVČICA

Autor: Renata Papec, 27. 2. 2020. 07:20

Vesele maškare zavladale su Područnom školom Kuljevčica kako bi obilježili zadnji dan karnevalskog razdoblja pjesmom i smijehom. Maleni superheroji, vile, princeze, ratnici, vampiri, bubamare, policajci zavladali su predvorjem škole. Uz mnogo pjesme i plesa nakratko su zaboravili na školske brige. Nastava se odvijala pod maskama, a organizirani su ples i izbor za najbolju najkreativniju, najoriginalniju, najsimpatičniju i najsmješniju masku.

 [više]

Ples pod maskama

Autor: Josip Kraš, 26. 2. 2020. 07:12

          U utorak, 25.02.2020. u holu škole održan je ples pod maskama za učenike petih i šestih razreda. Uz stranu i domaću glazbu učenici su imali prilike vidjeti kako plešu i njihovi vršnjaci koji pohađaju plesnu školu te su kasnije i svi zajedno zaplesali. U izboru za najkreativniju masku izabrana je trolica Lala!

 [više]

22. veljače 2020., Treći sastanak sudionika projekta „Stärkung der DaF-Vetikale im kroatischen Bildungssystem“

Autor: Ivana Matić, 26. 2. 2020. 07:02

U subotu, 22. veljače u Srednjoj školi Ivanec, održan je treći susret sudionika projekta u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV) uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke. Učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Srednje škole Ivanec te Osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice ulaze u posljednju fazu projekta, kojem je cilj poduprijeti vertikalu učenja njemačkoga kao stranoga jezika od osnovne do srednje škole, a onaj konačni je izrada slikovnog kalendara za 2021. godinu, koji će sadržavati znamenitosti naše regije, ali na njemačkome jeziku.

 

 [više]

STOLNI TENIS

Autor: Josip Kraš, 26. 2. 2020. 06:56

Učenici PŠ Salinovec su 20.02.2020, nastupili na županijskom natjecanju iz stolnog tenisa koje je održano u varaždinskoj areni. Dječaci su osvojili četvrto mjesto, dok su se djevojčice trećim mjestom okitile broncom te tako naplatile višegodišnji trud i zalaganje na izvannastavnoj aktivnosti.

 [više]

Liječnica na satu Prirode i društva u PŠ Kuljevčica

Autor: Marija Vidović, 24. 2. 2020. 18:22

U ponedjeljak, 24. veljače 2020. godine, učenici 2. k razreda imali su neobičan sat iz Prirode i društva. Posjetila ih je dr. med. Katarina Bošković i približila im nastavnu temu o kojoj trenutno uče, Zdravstvene ustanove i djelatnici. Na vrlo zanimljiv i pristupačan način učenicima je pokazala kako steći zanimanje liječnika, gdje sve liječnici mogu raditi, čime se bave, tko im pomaže u radu te koju opremu moraju imati. Učenici su imali priliku prolistati knjigu koju studenti medicine moraju naučiti za jedan ispit.

 [više]

Ftičeki su se ženili i v Salinovcu

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 24. 2. 2020. 18:13

U sklopu projekta „Skrajski kaj-kaj za Kraj“  u četvrtak, 20.2.2020. učenike PŠ Salinovec posjetila je grofica Luisa i članice  Dramske družine Ozana kako bi nam dočarali svijet legendi i običaja naših krajeva. Bogatim programom, pjesmom i glumom, upoznali su nas sa zanimljivim  legendama i običajima naših krajeva. Scenski su nam prezentirali legende  o  kršćanskim svecima, vilama, starim zvonicima,o poznatim  Luisinim kruščićima te su uprizorili stare običaje povodom Valentinova, odnosno običaj traženja zebica nakon ptičje svadbe.

 [više]

Posjet Gradskom kazalištu Žar ptica

Autor: Marija Videc, 22. 2. 2020. 08:18

Učenici petih razreda matične škole  Ivanec i PŠ Salinovec, u pratnji razrednika i učiteljica, u srijedu su 19. veljače 2020. posjetili Gradsko kazalište Žar ptica u Zagrebu i pogledali predstavu Zvižduk s Bukovca koju je prema istoimenom romanu Zvonimira Milčeca, uprizorio redatelj Mario Kovač. Odlična glumačka ekipa dočarala je priču o odrastanju i pustolovinama grupe dječaka s Bukovca. Gledajući predstavu i slušajući zagrebačku kajkavštinu, gledatelji su se dobro nasmijali, zabavili te nagradili glumce snažnim pljeskom.

 [više]

Valentinovo u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 19. 2. 2020. 09:11

Učenici PŠ Prigorec prigodnim su aktivnostima obilježili Valentinovo. Svoje viđenje ljubavi prikazali su likovnim radovima kojima smo ukrasili razredne panoe. Polaznici Dramsko - recitatorske skupine okušali su se u pisanju činkvina o ljubavi te su ostvarili vrlo lijepe radove. Ljubav se ne ograničava samo na zaljubljene pa su je naši učenici odlučili iskazati svojim roditeljima zanimljivim čestitkama i porukama koje su, vjerujemo, izmamile osmijeh na njihova lica. Na kraju smo se uz zvukove zaljubljenog bubamarca svi zajedno zasladili šarenim leptirićima.

 

 [više]

Dan zaljubljenih

Autor: Jelena Ficko Kruhoberec, 19. 2. 2020. 07:50

Povodom Dana zaljubljenih 14. 2. 2020. u holu OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog održan je ples namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda. Osim plesa, druženja i zabave pod vodstvom učitelja održan je glazbeni kviz kojim su izabrani predstavnici razreda provjerili svoje opće znanje o glazbi, imali su priliku i osvojiti nagrade. Najbolje su bile predstavnice 7. b razreda, dok su predstavnice 8. d zauzele drugu poziciju, a treću 7. d. 

 [više]

Valentinovo u PŠ Kuljevčica

Autor: Marija Vidović, 19. 2. 2020. 07:32

Učenici PŠ Kuljevčica obilježili su Valentinovo. Likovnim radovima ukrasili su svoje razredne panoe i predvorje škole. Napisali su i ljubavne poruke, a oni najhrabriji podijelili su ih svojim simpatijama na sam dan Valentinova. Učenici prvog i drugog razreda igrali su igru „Tajni prijatelj“ te su prijatelja ili prijateljicu iz razreda čije su ime izvukli iznenadili i darovali sitnim poklonom.

 [više]

Raspjevano i rasplesano Valentinovo u PŠ Salinovec

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 17. 2. 2020. 16:59

Ove godine Valentnovo smo obilježili veselim karaokama koje su organizirali učenici 5. do 8. razreda zajedno sa svojim učiteljicama, Lucijom Geček i Valentinom Posavec Kovač. Učenici su odabrali  pjesme, pripremili koreografiju i  izveli svoj program. Publika je bila oduševljena. Povjerenstvo u sastavu; D.Pongrac, C.Pintarić, I.Husnjak, J.Kraš, M.Brodar imalo je težak zadatak; među najboljima odabrati najbolje. Ocjenjivali su izvedbu, pjevanje, koreografiju te je zbrojem bodova  prvo mjesto osvojio  5. razred. Čestitke pobjednicima kao i svim ostalim sudionicima.

 [više]

Projekt Šafran – predavanje i radionica

Autor: Suzana Jagić, 17. 2. 2020. 16:51

Ovogodišnje provođenje Projekta Šafran u matičnoj školi u Ivancu zaokružili smo 13. 2. 2020. predavanjem i radionicom o temi Holokausta te projekcijom dokumentarnog filma o obitelji Kumrić iz Cerja Nebojse koja je proglašena Pravednikom među narodima. Predavanje i radionicu za učenike osmih razreda održao je Milivoj Dretar, učitelj Povijesti i Geografije iz OŠ „Petar Zrinski“ Jalžabet. Koordinatorica događanja bila je učiteljica Povijesti Suzana Jagić. Procvjetali žuti šafrani u dvorištu naše škole na opipljiv nas način upoznaju s temom Holokausta te podižu svijest učenika o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti.

 [više]

EKIPA OŠ IVANEC ŽUPANIJSKE PRVAKINJE U ODBOJCI (u konkurenciji 5. i 6.razreda)

Autor: Kruno Poje, 16. 2. 2020. 21:19

EKIPA OŠ IVANEC ŽUPANIJSKE PRVAKINJE U ODBOJCI (u konkurenciji 5. i 6.razreda) I PLASIRALE SE NA POLUZAVRŠNICU (REGIONALNO) DRŽAVNOG PRVENSTVA OSNOVNIH ŠKOLA (5.,6.razredi)

Rezultati županijskog natjecanja igranog u Ivancu 13.02.2020.:

OŠ Ivanec - III.OŠ Vž 2:0

OŠ Ludbreg - OŠ Sračinec 2:0

OŠ Ivanec - OŠ Ludbreg 2:0

III.OŠ Vž - OŠ Sračinec 0:2

OŠ Ivanec - OŠ Sračinec 2:0

OŠ Ludbreg - III.OŠ Vž 2:0

 [više]

EKIPA OŠ IVANEC ŽUPANIJSKE PRVAKINJE U ODBOJCI (u konkurenciji 7. i 8.razreda)

Autor: Kruno Poje, 16. 2. 2020. 21:16

EKIPA OŠ IVANEC ŽUPANIJSKE PRVAKINJE U ODBOJCI (u konkurenciji 7. i 8.razreda) I PLASIRALE SE NA DRŽAVNO NATJECANJE OSNOVNIH ŠKOLA koje se igra krajem travnja u Poreču.

Rezultati županijskog natjecanja igranog u Lepoglavi (11.02.2020.)

Skupina A:

OŠ Ivanec - OŠ Cestica 2:0

OŠ Kneginec - OŠ Ivanec 0:2

OŠ Cestica - OŠ Kneginec 2:

 [više]

Državno prvenstvo u šahu

Autor: Renata Papec, 12. 2. 2020. 07:12

Učenici naše škole Filip Črepinko, Marko Gladović, Laura Friščić, Gabrijel Hojsak i Matej Friščić zajedno sa svojim voditeljem  Ivanom Novakom sudjelovali su na Državnom prvenstvu u šahu koje se  5. i 6. veljače održavalo u Trogiru. Na državnom prvenstvu natjecale su se 24 školske ekipe u konkurenciji dječaka i djevojčica. Naša školska ekipa natjecala se u konkurenciji dječaka i zauzela je 10. mjesto. Iznimno nas veseli uspjeh naših šahista te se nadamo da će ovaj rezultati potaknuti i druge učenika da zaigraju šah.

 [više]

LEKTIRA U KINU

Autor: Ivančica Krtanjek, 11. 2. 2020. 07:48

Učenici trećih razreda matične škole i PŠ Kuljevčica 5. 2. 2020. išli su u kino pogledati film Vlak u snijegu. To im je bila završna aktivnost vezana uz dječji roman Mate Lovraka kojeg su obrađivali na satovima lektire. Prvi zadatak im je bio pročitati knjigu, a zatim su u grupama rješavali zadatke vezane uz djelo. Idući sat donijeli su lektiru u vrećici. U vrećice su stavili četiri predmeta koji ih podsjećaju na događaje iz knjige, a na njenoj poleđini su napisali zašto su ih odabrali.

 [više]

Učenici naše škole sudjelovali ma Međuopćinskoj smotri Lidrana 2020.

Autor: Draženka Stančić, 10. 2. 2020. 18:50

Međuopćinski Lidrano 2020. održan je u OŠ Izidora Poljaka u Višnjici. Našu su školu predstavljali jedan scenski pojedinačni, jedan scenski skupni i 6 literarnih radova.  Za Županijsku razinu iz naše škole predložen je skupni scenski izraz Dramske grupe učiteljice Silvije Čavlek i lirska pjesma učenice iz Područne škole Salinovec Sare Mastin kojoj je mentorica Valentina Posavec-Kovač. Želimo im uspjeh na Županijskom Lidranu.

 [više]

Radionice Klikni za sigurniji Internet u našoj školi

Autor: Draženka Stančić, 10. 2. 2020. 18:40

Već godinama naša škola vodi računa da učenike educira za sigurnije korištenje interneta. Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta škola je ove godine počela s radionicama za odabrane učenike 5. – 8. razreda. Njihov je zadatak da znanja stečena na radionicama prenesu svojim vršnjacima na Satovima razrednika. Spomenute je radionice za naše učenike održala Katarina Blažina Mukavec iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu u sklopu njihovog projekta Klikni za sigurniji Internet.

 [više]

U Muzeju planinarstva Ivanec obilježili smo Noć muzeja

Autor: Suzana Jagić, 10. 2. 2020. 06:58

Hrvatsko muzejsko društvo organiziralo je 31. siječnja 2020. 15. noć muzeja, ove godine s temom Velike obljetnice hrvatskih muzeja. Prezentaciji sadržaja Muzeja planinarstva Ivanec na ovogodišnjoj manifestaciji aktivno su se uključili učenici i djelatnici ivanečke osnovne škole. Organizirali su program pod nazivom Muzej u Staroj škuoli – Škola u Muzeju. Članovi Povijesne skupine Lara, Helena, Marko, Gabrijela, Helena i Ares koje je pripremila učiteljica Povijesti Suzana Jagić zanimljivom prezentacijom predstavili su veliku 180. obljetnicu osnovne škole u Ivancu u poveznici s današnjom zgradom Muzeja,

 [više]

Odbojkaška natjecanja

Autor: Kruno Poje, 7. 2. 2020. 07:06

Odbojkaške selekcije Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec u prošlom su tjednu imale dva međuopćinska natjecanja! Najprije su svoje natjecanje 28.01.2020.godine odradile mlađe učenice, u konkurenciji 5.,6.razreda (mogu igrati i učenice nižih razreda) a domaćin tog natjecanja bila je OŠ Lepoglava.

 [više]

Medvednica

Autor: Damir Jagić, 5. 2. 2020. 06:53

U subotu, 1. veljače 2020. Planinarski klub Ivanec organizirao je za svoje mlade planinare izlet na Medvednicu. Učenici naše škole  zajedno s kolegama iz Klenovnika, Kamenice, Maruševca i Višnjice proveli su lijepi dan planinareći Medvednicom. Koliko su učenici željni planinarenja najbolje pokazuje podatak da su voditelji mladih planinara uspjeli  animirati i okupiti  stotinjak učenika. Autobusima smo se dovezli do Šestina od kuda je započeo naš hod po Medvednici.

 [više]

POŠTOVANI RODITELJI

Autor: Renata Papec, 3. 2. 2020. 14:56

Molimo vas da ispunite anketu kojom se ispituje utjecaj digitalne komunikacije na stavove roditelja prema školi. Rezultati ankete koristit će se u svrhu poboljšanja i unaprjeđenja digitalne komunikacije s roditeljima. Anketi možete pristupiti na sljedećoj poveznici:

https://forms.gle/t4oG1TxTb4svsqJY7

Rok za ispunjavanje ankete je ponedjeljak, 10. veljače 2020.

 [više]

Šestaši na kazališnoj predstavi u Zagrebu

Autor: Irena Pejnović, 29. 1. 2020. 19:45

 

Učenici šestih razreda matične škole u Ivancu i PŠ Salinovec, u pratnji učiteljica S. Poljak, G. Ferenčak, I. Pejnović, Z. Friščić i L. Geček, u srijedu su 22. siječnja 2020. g. posjetili  Gradsko kazalište Žar ptica i pogledali predstavu Ako kažeš, gotov si. Tekst je napisala Dina Vukelić, a režirao Krešimir Dolenčić.  Odlično su glumili: Amanda Prenkaj, Nataša Kopeč, Lucia Stefania Glavich Mandarić, Petar Atanasoski, Marko Hergešić i Bogdan Ilić. Predstava je bila vrlo dojmljiva, dinamična i poučna, a progovara o vršnjačkom nasilju u školi, nasilju u obitelji, a ponajviše o onom koje se odvija uz pomoć interneta i društvenih mreža.

 [više]

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Suzana Jagić, 27. 1. 2020. 21:51

Desetu godinu zaredom učenici OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec sudjeluju u međunarodnom Projektu Šafran (The Crocus Project) obilježavajući tako 27. siječnja, Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Ove se godine toga datuma ujedno obilježava 75. godišnjica oslobađanja nacističkog logora Auschwitz-Birkenau. Obljetnicom se nastoji probuditi savjest te preuzeti odgovornost ukorijenjenu u sjećanju. Učenici VII. d razreda, članovi Povijesne skupine i Sekcije mladeži Planinarskog kluba Ivanec ove su godine nositelji projekta.

 [više]

Košarkaši županijski prvaci!

Autor: Renata Papec, 23. 1. 2020. 19:33

Sastav: Luka Gašparić, Tin Petrinjak, Gabrijel Bregović, Ivan Marđetko, David Galić, David Brezovec, Mihael Posavec, David Peša i Karlo Sever.

Voditelj: Predrag Putar

 

 [više]

NOGOMET ( FUTSAL ) – ŽUPANIJSKO NATJECANJE – SKUPINA 1

Autor: Kruno Poje, 23. 1. 2020. 07:55

Dana 15.1.2020.g. održan je prvi dio županijskog natjecanja za dječake 7. / 8. razreda ( i mlađih) u Varaždinskoj Areni.  Skupina 1 bila je sastavljena od 4 ekipa koje su razigravale po sistemu „Svaki sa svakim “, a da bi se prošlo u županijsko finale, trebalo je osvojiti prvo ili drugo mjesto.  Ivanečka ekipa izgubila je u sve tri utakmice, ali pružila je kvalitetan otpor i kvalitetnu igru. Protivnici naše ekipe bile su ekipe iz Brezničkog Huma, Sračinca i Kneginca.

 [više]

eSafety Label – Oznaka eSigurnosti

Autor: Renata Papec, 16. 1. 2020. 08:03

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog uspješno je provela proces obnavljanja Oznake eSigurnosti (eSafety Label) te joj je dodijeljena brončana Oznaka eSigurnosti koja vrijedi idućih 18 mjeseci. Na procesu obnavljanja Oznake radile su učiteljica povijesti Suzana Jagić i učiteljica informatike Renata Papec.

 [više]

„Moj grad u muzeju“ – sudjelovanje u edukativnom programu uz izložbu Život „Pod Belom“

Autor: Suzana Jagić, 15. 1. 2020. 20:29

Druga tematska aktivnost školskog projekta „Moj grad u muzeju“ ostvarena je u Muzeju planinarstva Ivanec 14. siječnja 2020. s učenicima V. d razreda i članovima Povijesne skupine sedmih razreda. S učiteljicom Povijesti Suzanom Jagić najprije su razgledali izložbu Život „Pod Belom“ – Utjecaj obitelji Ožegović na svakodnevicu stanovništva belsko-radovanskog kraja, a potom su sudjelovali u edukativnoj radionici koju je za njih pripremila autorica izložbe Ana Škriljevečki.

 [više]

KOŠARKAŠI PRVI NA MEĐUOPĆINSKOM NATJECANJU

Autor: Kruno Poje, 13. 1. 2020. 12:03

Naša osnovna škola bila je domaćin međuopćinskog natjecanja u košarci za dječake (skupina 1). Natjecanje se održalo u četvrtak, 9. 1. 2020. godine. Sudjelovale su tri ekipe, a igralo se po sistemu „Svaki sa svakim“. Prvo mjesto osvojila je  ekipa iz Ivanca, drugo ekipa iz Lepoglave dok su treći bili učenici iz Donje Voće. Postignutim rezultatom Ivančani su  izborili nastup na županijskom natjecanju.

 [više]

Celebrate women's international day

Autor: Suzana Jagić, 13. 1. 2020. 07:36

Projektom se kroz različite aktivnosti projektnih partnera želi obilježiti Međunarodni dan žena. Učenici će uoči toga datuma kroz različite zagonetke i kvizove pokazati što su naučili o poznatim ženama iz lokalne, nacionalne, europske i svjetske povijesti. Rezultat projekta trebao bi biti digitalni časopis izrađen u web 2.0 alatu MadMagz te suradnička pjesma u akrostihu.Surađujući na projektu učenici upoznaju poznate žene i njihovo djelovanje u različitim zemljama. Pri tome razvijaju vještine čitanja, pisanja, kreativnost i jezične vještine, kao i vještine suradnje.

 [više]

Christmas in Europe

Autor: Suzana Jagić, 13. 1. 2020. 07:28

 Kratki e-Twinning projekt „Christmas in Europe“ provodili su učenici V. d razreda s razrednicom Suzanom Jagić. Božić se slavi u čitavoj Europi te je dobra prilika da se e-Twinning projektom upoznaju različite europske zemlje i njihova božićna tradicija. Projekt je ujedno dao priliku da učenici sa svojim prijateljima iz Poljske, Njemačke, Austrije, Češke, Italije i Francuske razmijene tradicionalne božićne ukrase čemu su se posebno radovali. Pristiglim božićnim ukrasima e-Twinneri uljepšali su razredni te pano u predvorju škole.

 [više]

Božićni koncert

Autor: Marija Videc, 11. 1. 2020. 09:04

U nedjeljnu večer 5. siječnja 2020. godine u ivanečkoj crkvi sv. Marije Magdalene, uoči blagdana Sveta tri kralja održan je božićni koncert. Nastupili su Mješoviti zbor KUD-a Rudolf Rajter, Zbor djelatnika Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski, Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba, solistice Mihaela Cahun i Sara Poje te Petar Poljak (klavirska pratnja) pod dirigentskim vodstvom Jelene Gotal, Nade Peček i Damira Šumečkog. Na programu su bile pučke narodne i popularne božićne pjesme.

 [više]

Međunarodni eTwinning projekt „Our Tree of Wishes“

Autor: Suzana Jagić, 29. 12. 2019. 18:25

Međunarodni eTwinning projekt „Our Tree of Wishes“ u svoje je aktivnosti uključio čak 209 projektna partnera s velikim brojem aktivnosti u koje su se u rujnu 2019. uključili učenici sedmih i osmih razreda s učiteljicom Suzanom Jagić. Projekt traje do siječnja 2020., a cilj mu je stvaranje suradničkog „Stabla želja“ uoči božićnih i novogodišnjih blagdana. Projektni partneri nastojat će kreirati pravo ili nacrtano „Stablo želja“ koje će ukrasiti čestitkama koje su napisali  učenici. Želje su napisali na engleskom jeziku te učitali na stranice projekta u pdf formatu. Svaka škola pripremila je čestitke za ostale sudionike projekta.
U konačnici projekta učenici će izabrati najbolje „Stablo želja“.

 

 [više]

Izmjene kalendara rada škole – nadoknade

Autor: Damir Jagić, 23. 12. 2019. 17:00

Zbog dana provedenih u štrajku sve škole u RH izgubile su određen broj nastavnih dana.

Na razini svih škola iz Varaždinske županije dobivena je suglasnost MZO-a za produljenje nastavne godine i odstupanju od rokova učeničkog odmora radi nadoknade nastave, a nadoknade bi bile:

23. 12. 2019. (ponedjeljak) – 1 dan

24. – 28.2. 2020. (ponedjeljak – petak) – 5 dana

9. 4. 2020. (četvrtak) – 1 dan

18. 4. 2020. (subota) – 1 dan

18. – 26. 6. 2020. – 6 dana

Sveukupno: 14 dana

Zimski praznici počinju 24. prosinca 2019. i traju do 3. siječnja 2020.,                                       a nastava počinje 7. siječnja 2020.

Drugi dio zimskih praznika se ukida.

Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. i traje do 13. travnja 2020., a nastava počinje 14. travnja 2020.

Nastavna godina završava 26. lipnja 2020. godine.

 [više]

Božićna priredba

Autor: Zdravka Friščić, 23. 12. 2019. 16:36

U srijedu 19. prosinca 2019. godine u Osnovnoj školi Ivanec tradicionalno je održana božićna priredba, ove godine pod nazivom Božić u srcu. Glazbeno-poetsko poslijepodne proteklo je u blagdanskom ozračju koje su pjesmom, recitacijama i plesnim koracima dočarali učenici nižih razreda te Pjevački zbor djelatnika škole. Na kraju programa ravnatelj škole Damir Jagić svima prisutnima je uputio čestitku povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Priredbu su osmislile učiteljice Hrvatskog jezika Zdravka Friščić i Irena Pejnović.

 [više]

Božićna priredba u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 23. 12. 2019. 08:45

Božićni ugođaj ni ove godine nije zaobišao PŠ Prigorec. U iščekivanju najljepšeg blagdana u godini, u našoj je školi 19. prosinca održana tradicionalna božićna priredba. Učenici su se svojim roditeljima, bakama, djedovima i ostalim gostima predstavili prigodnim pjesmama, recitacijama i igrokazima, dočaravši tako pravu božićnu bajku. Nakon priredbe, prisutnim gostima čestitke je uputio ravnatelj Damir Jagić, a potom se u veselom tonu nastavilo zajedničko druženje svih okupljenih. Dragim gostima zahvaljujemo na dolasku, a svima skupa od srca želimo čestit Božić te sretnu i uspješnu 2020. godinu!

 [više]

„Božična čarolija v Salinovcu“

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 23. 12. 2019. 08:07

Ove godine su učenici i djelatnici PŠ Tina Ujevića Salinovec odlučili dočekati i proslaviti blagdan Božića kako su to nekad radili naši bake i djedovi. Unoseći tako  već pomalo zaboravljen dah prošlosti, mjesec prosinac u našoj školi ispunio se posebnom čarolijom . Već treću godinu zaredom učiteljice Valentina Posavec Kovač i Sonja Poljak provode projekt „Skrajski kaj - kaj za Kraj“ s ciljem očuvanja i njegovanja kulturne baštine, folklora, običaja, povijesnih događanja i tradicije naših krajeva. Ove školske godine tema projekta su stari narodni običaji. S tim ciljem oživjeli smo nekadašnje božićne običaje u našoj školi.

 [više]

Obilježen Međunarodni dan volontera

Autor: Suzana Jagić, 23. 12. 2019. 06:58

U suradnji s Udrugom udomitelja „Nada“ Ivanec volonterke naše škole prigodnom su radionicom obilježile Međunarodni dan volontera čija je ovogodišnja tema „Volontiranje za inkluzivnu budućnost“. Naglašava se promocija volontiranja, poticanje vlada da podržavaju i prepoznaju volonterske napore u postizanju globalnih ciljeva održivog razvoja. Da bi se postigla inkluzivnost, svaki čovjek u sebi treba razvijati toleranciju, prihvaćanje različitosti i ljubav prema čovjeku. Razvojem navedenih vrijednosti postiže se inkluzivna budućnost i promjena društva nabolje.Veoma uspješnu radionicu izrade slika od oblutaka vodila je Barbara Klapčić.

 [više]

Učiteljica Ivana Matić u Beču na eTwinning seminaru „Digital Competences & IT Didactics“

Autor: Ivana Matić, 21. 12. 2019. 07:14

U Beču je od 11. do 13. prosinca održan eTwinning seminar na temu „Digital Competences & IT Didactics“ pod pokroviteljstvom OEAD (National Agency Erasmus+ Education), Federal Ministry Education Science and Research and eTwinning. Na seminaru je sudjelovalo više od 140 učitelja iz 34 zemlje. Na seminaru se diskutiralo o izazovima i mogućim rješenjima digitalizacije u učionici.  Uz strane jezike informatika i IKT jedne su od najzastupljenijih tema u eTwinning projektima, stoga je potrebno o istoj raspravljati i usavršavati se kao obrazovni djelatnik.

 [više]

Svečana priredba povodom 140. obljetnice PŠ Kuljevčica

Autor: Draženka Stančić, 20. 12. 2019. 06:55

U Područnoj školi Kuljevčica u prepunom predvorju održana je svečana proslava 140. obljetnice škole. Samo obilježavanje obljetnice započelo je još 5.prosinca kad su u goste stigli bivši učenici; gospođa Anka Stančić,  Draženka Stančić knjižničarka osnovne škole te g. Zdenko Đula. Oni su pričali o  svojim školskim danima, predmetima, učenju, ali i nestašlucima. Kroz vrlo zanimljive priče i razgovor saznalo se puno, no najviše se dojmila poruka gostiju, a to je da ne trebaju svi biti odlični učenici nego je puno važnije da iz škole izađu kao dobri ljudi.

 [više]

Humanitarna akcija

Autor: Vesna Vitez, 19. 12. 2019. 07:04

Na inicijativu CARITASA ŽUPE SV. MARIJE MAGDALENE i ove godine smo se u predblagdansko vrijeme odazvali prikupljanju namirnica i higijenskih potrepština kako bi pomogli potrebitima.

Naša se matična i područne škole vrlo rado odazovu humanitarnim aktivnostima i nikad nam nije teško dijeliti s drugima.

Dobrota u riječima stvara povjerenje.

Dobrota u mislima stvara dubinu.

Dobrota u davanju stvara ljubav.

Lao Tse

 [više]

Posjet ministrice znanosti i obrazovanja našoj školi

Autor: Draženka Stančić, 14. 12. 2019. 15:16

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak nakratko je posjetila našu školu. Razgledajući školu zanimalo ju je kako teče nastava te kako su opremljeni kabineti za prirodoslovne predmete obzirom na sredstva koja je osiguralo Ministarstvo. Svidio joj se božićni ugođaj uređenja naše škole.U školskoj je knjižnici razgovarala s učiteljima i stručnim suradnicama. Zanimalo ju je kakvi su stavovi naših djelatnika vezano uz provedbu reforme Škola za život i kako su učitelji zadovoljni edukacijama uživo i na Loomen platformi. Učitelji su u ugodnoj atmosferi s njom podijelili svoja razmišljanja, a ona ih je zabilježila. Najavila je i sljedeću fazu dogradnje škole.

 [više]

Održana radionica povodom 140. obljetnice PŠ Kuljevčica

Autor: Draženka Stančić, 14. 12. 2019. 15:15

U Područnoj školi Kuljevčica obljetnica se slavila i održavanjem radionice za sve učenike. Učiteljica Povijesti Suzana Jagić priredila je u PŠ Kuljevčica edukativno-zabavnu radionicu na kojoj su učenici slagali dvije vrste puzzli s motivima vezanim uz područnu školu koje su se, osim slikama, razlikovale i po složenosti. Tako su jednostavnije puzzle sadržavale sliku generacije učenika 1953./54. ispred stare školske zgrade, a složenije je činila slika sadašnje škole. Osim fizičkih puzzli učenici su slagali i digitalne, napravljene u aplikaciji Jigsaw Puzzles, koje su se temeljile na slici unutrašnjosti stare škole s učiteljem i učenicima u klupama.

 [više]

PROJEKT ŠAFRAN 2019./2020.

Autor: Suzana Jagić, 14. 12. 2019. 15:05

Projekt Šafran 2019./2020. from Suzana Jagić on Vimeo.

 [više]

Naši mladi šahisti prvi u županiji

Autor: Vedran Mavrek, 14. 12. 2019. 15:00

U petak, 13.12.2019., u prostorijama osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama održano je školsko ekipno prvenstvo Varaždinske županije u šahu. Učenici osnovnih škola natjecali su se u kategorijama djevojčica i dječaka, a našu školu predstavljala je muška ekipa. U konkurenciji trinaest osnovnih škola, naši učenici (Filip Črepinko, Laura Friščić, Matej Friščić i Gabrijel Hojsak) ostvarili su svih sedam pobjeda te osvojili prvo mjesto. Time su izborili i plasman na Državno prvenstvo RH koje će biti od 04. do 06. 02. 2020. u Vinkovcima. Čestitke našim sjajnim mladim šahistima i njihovim trenerima!

 

 [više]

„Dobro je činiti dobro“

Autor: Nataša Roginek, 14. 12. 2019. 14:56

Predblagdanski adventski dani zovu nas učiniti koje dobro djelo te ih tako uljepšati osmjehom, lijepom riječi, simboličkim darom i trenucima zajedničkog druženja. Upravo je to bila  misao vodilja naše starije Dramske družine koju spretno i uspješno vodi vjeroučiteljica Silvija Čavlek. S velikim entuzijazmom oni su uvježbali scensku igru „Dobro je činiti dobro“ te je znakovito izveli u našem gradu na dvije značajne i hvale vrijedne priredbe.

 [više]

NOGOMETAŠI PRVI NA MEĐUOPĆINSKOM NATJECANJU

Autor: Kruno Poje, 13. 12. 2019. 19:14

Učenici ivanečke osnovne škole nastupali su na međuopćinskom natjecanju u nogometu u Maruševcu. U srijedu (11.prosinca) učenici 7.i 8.razreda izgubili su od Maruševca (1:2), pobjedili Varaždinske Toplice (4:2) i Donju Voću (6:1), te u finalu, ponovno sa Maruševcem, izborili pobjedu 1:0. U petak (13.prosinca) učenici 5.i 6.razreda pobjedili su Maruševec 11:1 i na taj način osvojili 1.mjesto. Sastavi : Ivan Grabrovec, David Vizjak, Antonio Osmanović, Jurica Maček, Gabriel Pavlina, Nikola Friščić i David Varga. Erik Miletić, Siniša Hrgar, Roko Lončar, Stjepan Habek, Nikola Ravlić, Dominik Pavlina, Leo Habek i Adam Gašparić

 [više]

Klikni s nama za sigurniji internet

Autor: Claudia Pintarić, 13. 12. 2019. 19:00

U PŠ Tina Ujevića u Salinovcu članovi Društva za komunikaciju i medijsku kulturu su 11.12.2019. održali edukativne radionice za učenike 5. – 8. razreda kojima je cilj bio educirati učenike o sigurnosti na internetu i upoznati ih s potencijalnim opasnostima koje im prijete u virtualnom svijetu. Medijska pismenost jedna je od ključnih vještina za život 21. st. potrebna jednako djeci i odraslima da bi znali medije koristiti za svoje i opće dobro.

 [više]

TJEDAN MATEMATIKE

Autor: Ivančica Krtanjek, 13. 12. 2019. 18:30

      I ove se godine naša škola uključila u projekt Večer matematike pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva čiji je cilj popularizirati matematiku među odraslima i djecom. Večer matematike pretvorila se zapravo u tjedan matematike. Tjedan matematike započeli smo 5. prosinca odlaskom u Dječji vrtić Ivančice  gdje se po prvi puta održala Večer matematike u skupini Zvjezdice. Tete su same odabrale i pripremile radionice prilagođene petogodišnjacima, a učenice 5. razreda Paula, Simona i Marta te učenice 6. razreda Laura i Vida vodile su radne centre sa zabavnim zadacima gdje su mališani kroz igru i zabavu usvajali osnovne i početne matematičke pojmove.

 [više]

Medni dan u PŠ Salinovec

Autor: Renata Papec, 12. 12. 2019. 08:20

U školi  Salinovec 9.12. obilježen je Medni dan. Svrha Programa školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu. Tako su i učenici 1.s razreda na poklon dobili teglice meda i prikladne slikovnice. Budući da su svi izjavili da vole med, želimo im slatke i zdrave dane.

 [više]

Obilježen Školski medni dan

Autor: Marina Novak, 12. 12. 2019. 08:11

I ove godine naša škola  sudjelovala je u provedbi Programa Školskog mednog dana i promociji meda hrvatskih pčelinjaka u osnovnim školama. U ponedjeljak, 9. prosinca svi učenici prvih razreda obilježili su Školski medni dan. Cilj  programa je potaknuti  i educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu. Svaki učenik prvog razreda dobio je poklon paket sa staklenkom domaćeg meda i prigodnom slikovnicom. 

 [više]

MEĐUNARODNI ETWINNING SEMINAR

Autor: Lana Čiček, 12. 12. 2019. 07:37

Učiteljica Lana Čiček sudjelovala je na eTwinning seminaru pod nazivom 'Language teaching and learning through eTwinning', održanom od 28.11. – 30.11.2019. godine u Beogradu. Trodnevni je seminar okupio učitelje stranih jezika iz cijele Europe s primarnim ciljem nalaženja partnera u budućim eTwinning projektima. Seminar se sastojao od stručno vođenih teorijskih edukacija i interaktivnih radionica na kojima su polaznici razmjenjivali zanimljive ideje te naučili kako prijaviti i provesti uspješan eTwinning projekt.

 [više]

Sveti Nikola u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 10. 12. 2019. 16:21

Učenike PŠ Prigorec u petak je posjetio uvijek rado viđen gost - sveti Nikola. Učenici su ga veselo dočekali pjesmom, a zatim im je sv. Nikola podijelio prigodne poklone nagradivši ih tako za marljivost i dobar uspjeh u školi. Maleni su uživali u slatkim paketićima iznenađenja, a učitelji u njihovim osmijesima i veselju. Hvala svetom Nikoli! 

 [više]

Sveti Nikola u PŠ Kuljevčica

Autor: Dijana Leskovar, 9. 12. 2019. 18:14

Učenici Područne škole Kuljevčica su i ove godine bili jako dobri pa ih je zato u noći s 5. na 6.12. posjetio sveti Nikola. S obzirom da je sveti Nikola imao još puno kuća za obići, nije se mogao malo dulje zadržati, ali je zato svakom učeniku u papuči ostavio slatko iznenađenje. Učenici su bili iznenađeni i sretni kad je iz papuča provirio mali darak. Znali su da im se dobrota isplatila. Iako su ponekad bili i malo nestašni, oni znaju da ih Nikola i takve voli. No svima su obećali da će pokušati biti još malo bolji.

 [više]

Sveti Nikola u PŠ u Salinovcu

Autor: Claudia Pintarić, 9. 12. 2019. 07:37

Sveti Nikola je razveselio velike i male učenike u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu koji su s uzbuđenjem čekali njegov posjet. Došao je bez pratnje Krampusa i podijelio im slatkiše. U znak zahvalnosti učenici su svom dragom gostu pjevali, recitirali i pokazali svoje likovne radove. Na kraju posjeta su mu obećali da će biti dobri i marljivo učiti kako bi i iduće godine mogli uživati u njegovom posjetu.

 [više]

Početak proslave 140. obljetnice PŠ Kuljevčica

Autor: Draženka Stančić, 6. 12. 2019. 20:37

U našoj Područnoj školi Kuljevčica susretom bivših i sadašnjih učenika počeo je tjedan proslave njezine 140. obljetnice. Za vrijeme trećeg sata Područna škola ugostila je bivše đake svoje škole, predstavnike triju generacija, Zdenka Đulu, Draženku Stančić i Anku Stančić. Oni su učenicima govorili kako je to bilo biti đak u Kuljevčici u njihovo vrijeme. Anka Stančić nastavu je počela pohađati školske godine 1953./54. u bivšoj zgradi, nekih dvjestotinjak metara zapadnije od sadašnjeg prostora škole.

 [više]

PROJEKT ŠAFRAN U PŠ SALINOVEC

Autor: Sonja Poljak, 5. 12. 2019. 08:05

Područna škola Tin Ujević iz Salinovca niz godina aktivno sudjeluje u međunarodnom projektu pod nazivom Projekt Šafran. Projekt je pokrenula Irska zaklada za obrazovanje o Holokaustu. Realizacija Projekta počinje sadnjom lukovica žutih šafrana koje su pristigle iz Javne ustanove Spomen područja Jasenovac. Žuti cvjetovi podsjećaju na žute Davidove zvijezde koje su Židovi bili prisiljeni nositi pod nacističkom vlašću. Ujedno su i znak sjećanja na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece stradale u vrijeme Holokausta.

 [više]

Petaši u Krapini

Autor: Suzana Jagić, 4. 12. 2019. 07:55

Učenici petih razreda bili su u studenom 2019. g. na terenskoj nastavi u Krapini. Sa svojim razrednicima posjetili su Muzej krapinskih neandertalaca i obišli arheološki lokalitet Hušnjakovo. Terenskom nastavom ostvareni su brojni odgojno – obrazovni ciljevi s naglaskom na upoznavanje razdoblja prapovijesti. Svoje oduševljenje muzejskim postavom i mnoštvom multimedijskih i drugih sadržaja izrazili su pisanim i likovnim izričajem.

 [više]

Terenska nastava Jasenovac-Kutina

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 4. 12. 2019. 07:43

Za učenike osmih razreda Područne škole Salinovec organizirana je  terenska nastava u Memorijalni centar Spomen područje Jasenovac kao dio Projekta Šafran i radionica o holokaustu koje provode učiteljice povijesti i hrvatskog jezika, Sonja Poljak i Valentina Posavec Kovač. U Jasenovcu su učenici  kroz virtualnu stvarnost imali priliku doživjeti izgled i veličinu cijelog logora te se putem predavanja vodiča upoznati s političkim prilikama u Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata.

 [više]

29. studeni 2019., Drugi sastanak sudionika projekta „Stärkung der DaF-Vetikale im kroatischen Bildungssystem“

Autor: Ivana Matić, 2. 12. 2019. 07:12

U petak, 29. studenog u Srednjoj školi Ivanec, održan je drugi susret sudionika projekta u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV) uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke. Učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Srednje škole Ivanec te Osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice nastavili su s daljnjim planovima i programom projekta, kojem je cilj poduprijeti vertikalu učenja njemačkoga kao stranoga jezika te potaknuti na dodatno usavršavanje u njemačkome jeziku.

 [više]

Održano Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar 2019

Autor: Renata Papec, 28. 11. 2019. 09:52

Učenici naše škole sudjelovali  su u razdoblju od 11. do 15.11.2018.  na natjecanju Dabar (natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja). Natjecanju je pristupilo ukupno 24 769 učenika. Uz podršku učiteljice informatike Renate Papec sudjelovalo je 27 učenika od kojih   su učenici Ivan Vinko Sever 3. b,  Žukina Ivano 3. c, Erik Đula, 5 b. , Marko Gladović  5. d, Laura Friščić  6. a, Luka Gladović 6. b i Lovro Maček 8. a ušli u 10% najboljih u svojoj grupi. Posebno se istakla Laura Friščić koja je zauzela izvrsno 8. mjesto.

 [više]

16. studenog 2019. Prvi koordinacijski sastanak svih sudionika projekta „Stärkung der DaF-Vetikale im kroatischen Bildungssystem“ u Poreču

Autor: Ivana Matić, 22. 11. 2019. 09:14

Proteklog vikenda, 15. - 17.studenog 2019. u Poreču je održan međunarodni skup Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV) na kojem je sudjelovalo više od 250 učitelja i profesora njemačkoga kao stranoga jezika. Program je obuhvaćao razne korisne i zanimljive radionice, plenarna predavanja gostujućih predavača, kulturni program, sajam ideja i mogućnosti u nastavi stranoga jezika te sportski program.

 [više]

Planinarski klub Ivanec

Autor: Vesna Vitez, 22. 11. 2019. 09:07

Organizira planinarski izlet na Ivanščicu u subotu, 23. studenog 2019.

za Sekcije mladeži iz osnovnih škola Ivanec, Klenovnik, Kamenica, Maruševec i Višnjica

 

PROGRAM OBILASKA (od 9:00  do 14:00 sati)

08:45-09:00 okupljanje sudionika na parkiralištu Žgano vino kod Prigorca

09:00 zajedničko fotografiranje i upute vodiča

09:15 početak izleta, polazak prema Mrzljaku

10:00 Mrzljak

10:30 Črne mlake, kratki odmor

11:15 planinarski dom na Ivanščici

12:15 povratak prema Žganom vinu

14:00 Žgano vino, kraj izleta

Duljina puta: 7,6 km

Ukupna visinska razlika: 571 m

 [više]

U matičnoj školi u Ivancu 20. 11. 2019. s početkom u 17, 30 sati održano je predavanje za učenike i roditelje 8. razreda pod nazivom „Petarde nisu igračke!“

Autor: Vesna Vitez, 22. 11. 2019. 09:03

„Petarde nisu igračke!“ je predavanje koje više godina provodi, kao preventivnu aktivnost PU Varaždinska, a u sklopu nacionalnog projekta Mir i dobro.Cilj ovog edukativnog predavanja je prevencija i zaštita od tjelesnog ozljeđivanja i smrtnog stradavanja uslijed nepažnje, znatiželje i igre s oružjem, minsko eksplozivnih naprava i pirotehničkim sredstvima.Bliži se obilježavanje novogodišnjih blagdana što predstavlja određen sigurnosni rizik posebno za djecu i mlade.

 [više]

"I u mom gradu Vukovar svijetli"

Autor: Dijana Leskovar, 18. 11. 2019. 15:00

Počast vukovarskim žrtvama odali su 18.studenoga učenici i učiteljice PŠ Kuljevčica paljenjem lampiona u predvorju škole.

Učenici su pročitali pjesme posvećene Vukovaru – gradu heroju.

Uredili su panoe i izradili likovne radove u znak sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

 

 [više]

Vukovar u srcu - PŠ Salinovec

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 18. 11. 2019. 14:57

Molitvom, pjesmom i paljenjem svijeća ispred prigodnog panoa odali smo počast svim žrtvama Vukovara i tako se u mislima ujedinili sa svima koji danas hodaju ulicama Grada heroja. Neka se nikad ne zaboravi!

 

 

 [više]

Održan 10. sat povijesti iz Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Suzana Jagić, 18. 11. 2019. 14:38

U okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. uključili smo se u videokonferencijski projekt Sat povijesti iz Vukovara koji organizira OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara. Koristeći CARNet-ovu tehničku potporu putem videokonferencije u Sat povijesti uključilo se 18 gradova i škola od Dubrovnika do Vukovara. Ovogodišnja tema Sata povijesti bila je „Novinari u Domovinskom ratu – riječ i slika jači od tenkova“ u cilju otkrivanja i svjedočenja istine ratnih izvjestitelja.

 [više]

VUKOVAR 18.11.1991. - 18.11.2019.

Autor: Renata Papec, 16. 11. 2019. 20:51

Da se ne zaboravi….

             18. studenoga 1991. godine

Ova svijeća gori za sve žrtve Vukovara

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježavamo od 15. 11. 2019. – 15. 12. 2019.

Autor: Iva Kelemen, 16. 11. 2019. 20:33

U petak, 15. studenog, u kinodvorani Ivanec je za sve učenike osmih razreda matične i područne škole Salinovec te za dio učenika sedmih razreda održana edukativno – informativna predstava Droga – reci drogi NE! Predstavu je izveo Thearto projekt iz Zagreba. Tekst i režiju predstave potpisuje Zijah Sokolović, a u glavnim ulogama igraju Ivana Krizmanić i Jerko Marčić. U predstavi se kroz, živu i duhovitu komunikaciju prikazuje kako prepoznati situacije u pubertetu i adolescenciji kada mladi dolaze u dodir s drogom,

 [više]

Posjet Gradskoj knjižnici

Autor: Bojana Murić, 16. 11. 2019. 18:29

U petak, 15. studenog učenici 1.d u svrhu ostvarivanja školskog kurikuluma posjetili su Gradsku knjižnicu Ivanec i jako se dobro zabavili. Upoznali su knjižničarke, prostor knjižnice, čitaonice i igraonice za djecu te spremno odgovarali na brojna pitanja knjižničarke. Radoznali učenici imali su i pregršt pitanja i komentara koje su podijelili s knjižničarkama.

Zahvaljujemo gospodi Marini Grudenić na prijemu i srdačnoj dobrodošlici.

 [više]

Veselo Martinje u Salinovcu

Autor: Claudia Pintarić, 16. 11. 2019. 17:22

Veselom pjesmom i šarenim lampionima obilježeno je Martinje u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu. Pripremajući se za povorku u čast sjećanja na svetog Martina učenici su na satovima Njemačkog jezika i Vjeronauka izrađivali lampione, slikovnice, rješavali zagonetke i križaljke kako bi barem na jedan dan dočarali život svetog Martina koji je bio ispunjen dobrotom, ljubavlju prema bližnjem i skromnošću.

 [više]

Draga domača rieč

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 15. 11. 2019. 18:51

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice „Gustav Krklec“ u Ivancu 8.11. održana je završna svečanost literarnog natječaja „Draga domača rieč“. Na ovogodišnji 39. natječaj pristiglo je 204 radova 110 autora, a prosudbena komisija u sastavu prof. R.Žunar, dr.sc. M.Posavec i  V.Matišić, odabrala je 79 najboljih radova za objavu u Zborniku. U Zborniku se tako našlo  šest pjesmica učenica PŠ Salinovec, što dokazuje dosadašnju  kvalitetu rada kao i  iznimne sposobnosti dječjeg srtvaralaštva na materinskom jeziku.

 [više]

U znanju raSTEM

Autor: Marina Švelec, 13. 11. 2019. 18:04

U OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu protekli je tjedan (4.-8. studeni) bio posvećen znanosti. Projekt pod nazivom U znanju raSTEM osmišljen je s ciljem popularizacije znanosti među učenicima škole i zainteresiranom javnosti te poticanja kreativnosti učenika u području znanosti i tehnologije. U ponedjeljak su održane radionice za učenike 1. – 4. razreda pod zajedničkim nazivom Veliki za male. Učenici 5. – 8. razreda su demonstrirali pokuse s vodom, strujom, balonima, programiranje robota te predstavili velika i mala živa bića iz školske zbirke.

 [više]

SANKT MARTIN - dan svetog Martina u OŠ Ivanec na drugačiji način

Autor: Ivana Matić, 12. 11. 2019. 14:37

Učenici njemačkoga jezika Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec već tradicionalno četvrtu godinu za redom obilježavaju dan svetog Martina. Na taj način uče o kulturi i običajima zemalja njemačkoga govornog područja, a sve u svrhu motivacije za učenje njemačkoga jezika te učenja o kulturi zemalja u kojima je njemački materinski jezik. U navedenim zemljama „Martinstag“ obilježava se na drugačiji način nego što je to običaj u Hrvatskoj. Djeca izrađuju lampione, uče o legendi sv. Martina te idu u povorke predvođene svetim Martinom, koji je utjelovljen vitezom na konju.

 [više]

ODRŽANO JOŠ JEDNO POLAGANJE VOZAČKOG ISPITA ZA BICIKLE

Autor: Anđelka Barlek, 12. 11. 2019. 11:40

U četvrtak 07.11. četrdeset i sedam učenika većinom petih razreda, četvorica iz šestog razreda te jedna učenica iz sedmog razreda pristupili su polaganju vozačkog ispita za bicikle. Ispit je uspješno položilo osamnaest učenika. Na ispitu su bili nazočni ispitivač iz HAK-a Nikola Hlebar, policajac iz PP Ivanec Davor Blaško te učiteljica iz tehničke kulture Anđelka Barlek.

 [više]

"Zasadi drvo, ne budi panj" PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 12. 11. 2019. 11:20

I učenici PŠ Prigorec priključili su se građanskoj inicijativi "Zasadi drvo, ne budi panj" koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine. Učenici su pod vodstvom učitelja Ivana Kušteljege zasadili dvije tuje te tako uljepšali prostor školskog dvorišta, a ujedno istaknuli važnost i dobrobit drveća i zelenila u borbi protiv klimatskih promjena.

 [više]

Donacija Gradske knjižnice i čitaonice "Gustav Krklec" Područnoj školi Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 11. 11. 2019. 07:22

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige realiziran je projekt Gradske knjižnice i čitaonice "Gustav Krklec" Ivanec pod nazivom "Svaka knjiga treba policu". Naime, nakon što su se u ivanečkoj knjižnici u srpnju ove godine na malom sajmu knjiga sakupljale donacije za kupnju polica za knjige, ovih je dana Knjižnica povodom 90. obljetnice rada škole poklonila Područnoj školi Prigorec policu za svaki razred s ukupno 110 lektirnih naslova i knjiga za slobodno čitanje.

 [više]

NASTAVLJAMO PROJEKT „PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA“

Autor: Vesna Vitez, 7. 11. 2019. 20:53

Provodi ga Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL)

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) djeluje od 1998. godine. Neprofitna je, osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga djeluje na području Republike Hrvatske te vodi brigu o oboljelima od hematoloških i onkoloških bolesti. Udruga surađuje s KLUBOM  HEO ZAGREB/Prva Hrvatska udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti/ i Udrugom za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Zagreb "Krijesnica".

Više podataka  na  http://www.uoll.hr/o-nama

 

 [više]

UČENICI NIŽIH RAZREDA MATIČNE I PODRUČNIH ŠKOLA BILI SU NA KAZALIŠNOJ PREDSTAVI JEŽEVA KUĆICA 5. 11. 2019. u kinodvorani Pučkog učilišta Ivanec

Autor: Vesna Vitez, 7. 11. 2019. 20:41

kao svojevrsni nastavak obilježavanja Dječjeg tjedna u izvedbi Teatra lutaka. U predstavi "Ježeva kućica" Branka Ćopića uživali su i naši učenici jer je to zasigurno jedna od najljepših priča za male, ali i velike. Za odličnu i dinamičnu izvedbu zaslužni su glavni likovi Petra Radin i Mario Kovač koji su ujedno i režiseri i dramaturzi.

 [više]

U znanju raSTEM

Autor: Renata Papec, 5. 11. 2019. 17:41

 U srijedu 6. 11. povodom održavanja STEM tjedna održat će se radionice za učenike 5.-8. razreda pod vodstvom učitelja (A. Barlek, M. Brodar, R. Papec, Ž. Simić, D. Švelec, M. Švelec) u vremenu od 12. do 14. sati

CSI kemija ( učionica kemije)

Izrada pozivnica, diploma, brošura (učionica informatike)

Arhitektura: čovjek vs. priroda (učionica iz biologije)

Robotica Marica (učionica tehničke kulture)

Ogledalo, ogledalce (učionica fizike)

CodeCombat - igram se i učim Python (učionica informatike)

 [više]

Listopad - Europski mjesec kibernetičke sigurnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 3. 11. 2019. 18:35

Listopad je Europski mjesec kibernetičke sigurnosti, pa se u skladu s time provode kampanje o sigurnosti na Internetu i izdaju upozorenja vezana uz najčešće napade.    I naša škola se priključila kampanji, te su učenici, pod vodstvom učiteljice informatike Renate Papec, protekla dva mjeseca istraživali aktualne vrste i načine kibernetičkih napada. Njihov rad, rezultirao je panom koji je izložen u holu škole, a na kojem se na jednostavan i brz način može uvidjeti na koji način kriminalci pokušavaju od nas izvući razne podatke ili novac.

 [više]

„Zrno, zrno maleno“- integrirani Dani kruha u OŠ Ivanec

Autor: Nataša Roginek, 3. 11. 2019. 17:49

Mjesec listopad bio je vrijeme istraživanja zapisa, pjesama, izreka, izgleda, rasta i razvoja maloga zrna. Na završnoj svečanosti 25. listopada 2019. , posvećenoj upravo malome zrnu, učenici, učitelji i djelatnici škole zajedničkom su izložbom, prigodnim programom i natjecanjem prikazali rezultate projekta „Zrno, zrno maleno“. Predvorje škole tom je prigodom poprimilo pravi jesenski ugođaj: zrno se smiješilo iz svih kutaka- kao naslikano, nacrtano, opjevano, predstavljeno, prikazano.

 [više]

Udruga Krijesnica održala je radionicu „Malo svjetlo nade“

Autor: Iva Kelemen, 30. 10. 2019. 18:47

U ponedjeljak, 28. listopada 2019. u jutarnjoj smjeni u našoj školi Udruga Krijesnica održala je radionicu „Malo svjetlo nade“ .

Nakon održavanja radionice i podjele edukativnih materijala predstavnici škole detaljnije su upoznati  s radom udruge Krijesnica. 

 [više]

Dječji tjedan

Autor: Iva Kelemen, 30. 10. 2019. 18:43

Od 7. do 13. listopada u matičnoj školi u Ivancu obilježen je Dječji tjedan. Zbog neodržavanja dijela nastave i lošeg vremena ostvaren je dio planiranih aktivnosti.  Dio učenika nižih razreda je planirano crtanje kredama po pločniku zamijenilo zajedničkim crtanjem na velikom papiru. Učenici  5. do 8. razreda su, zajedno sa svojim razrednicima, pisali razredne poruke na predložak lista.  Listovi su izloženi na drvetu u predvorju škole pod motom „Pod istom krošnjom“. Uz razgovor o Dječjem tjednu na satovima razrednika, u predvorju škole izložen je prigodni pano sa dječjim pravima i ciljevima Dječjeg tjedna.

 [više]

„Posadi drvo, ne budi panj“ u PŠ Kuljevčici

Autor: Dijana Leskovar, 30. 10. 2019. 08:42

Učenici PŠ Kuljevčica također su se priključili hvalevrijednoj akciji sadnje stabala pod geslom „Posadi drvo, ne budi panj“. Na taj način su željeli pokazati da svatko može posaditi stablo kako bi učinio svoj okoliš ljepšim, ali i dati doprinos klimatskim promjenama. Svako stablo je bitno pa će tako i ove dvije tuje koje su učenici posadili sigurno dati mali, ali vrijedan doprinos u proizvodnji kisika. Također učenici pozivaju i odrasle da razmisle o važnosti zelenila i njegovoj ulozi u budućnosti.

 [više]

,,ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ“ U PŠ SALINOVEC

Autor: Renata Papec, 29. 10. 2019. 07:22

Učenici PŠ Salinovec također su, kao matična OŠ Ivanec, podržali inicijativu „Zasadi drvo, ne budi panj“ sadnjom triju sadnica tuja na prostoru školskog dvorišta. Na taj je način i iz područne škole poslana poruka o važnosti očuvanja drveća u svrhu održivog razvoja.

 [više]

UČENICI OŠ IVANEC PRIDRUŽILI SE INICIJATIVI „ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ!“

Autor: Josip Kraš, 27. 10. 2019. 19:03

     U petak 25.10.2019. učenici OŠ Ivanec pridružili su se građanskoj inicijativi ,, Zasadi drvo, ne budi panj“, a koja ima svoj cilj u sadnji čim većeg broja sadnica na teritoriju RH, da bi naša zemlja što više ozelenjela. Učenici su simbolično posadili tri sadnice tuje i na taj način podržali inicijativu. Inicijativa sadnje održala se kroz vikend po cijeloj Hrvatskoj, a mi smo također bili mali dio toga. Koordinator sadnje na području naše škole bio je učitelj geografije, prof. Josip Kraš.

 [više]

Dječji tjedan u PŠ Kuljevčica

Autor: Renata Papec, 27. 10. 2019. 18:26

Povodom Dječjeg tjedna učenici od 1. do 4. razreda PŠ Kuljevčica izrazili su svoje želje odraslima crtežima i porukama na školskom igralištu. Dječji tjedan obilježili su i na Satovima razrednika kroz radionice i čitanjem dječjih prava 

 [više]

„Damače vračarije“ na 12. smotri Turističke kulture 2019. u Hvaru

Autor: Suzana Jagić, 27. 10. 2019. 18:14

Treću godinu zaredom ivanečka je osnovna škola prema odluci Povjerenstva za ocjenu radova izborila svojim projektom „Damače vračarije“ sudjelovanje na 12. smotri Turističke kulture 2019. u Hvaru. Smotra je održana od 18. do 20. listopada 2019. Ovogodišnja Smotra bila je posvećena temi „Kako su liječili naši stari“ što predstavlja oblik hrvatske nematerijalne baštine kojemu su na sebi svojstvene načine pristupali naši preci u različitim dijelovima Lijepe Naše.

 [više]

Novi ciklus školskog projekta „Moj grad u muzeju“

Autor: Suzana Jagić, 27. 10. 2019. 17:36

Školski projekt „Moj grad u muzeju“ nastavlja se i ove školske godine. Nositelji aktivnosti su učenici članovi Povijesne skupine koju vodi učiteljica Povijesti Suzana Jagić. Projektom se nastoji popularizirati uloga Muzeja planinarstva Ivanec u lokalnoj zajednici, posebice među osnovnoškolskom populacijom te doprinijeti njegovoj većoj uključenosti u obrazovne kurikulume, a samim time dugoročno doprinijeti integraciji kulturnog obrazovanja u društvo.

 [više]

Obilježen Dan kravata

Autor: Mirela Kapustić, 27. 10. 2019. 17:31

Već tradicionalno, naša matična i područne škole i ove godine obilježavaju 18.listopada Dan kravate. To je dan kad učenici i učitelji u školu dolaze s kravatama i prisjećaju se važnosti kravate. Dan kravate obilježili smo i panoom  likovnih radova kravata u različitim likovnim tehnikama koje su izradili učenici 2.a, 2.b i  2.c razreda.

 [više]

Dan kravata

Autor: Danijela Pongrac, 27. 10. 2019. 17:22

Dašak elegancije i odvažnosti bio je prisutan u petak, 18.listopada 2019.g u  PŠ Salinovec. Učenici i učitelji  odjenuli su kravate te se na taj način  podsjetili na važnost lijepog odijevanja. Učenici 8.r dodatne nastave engleskog jezika istražili su o povijesti kravate  A kako je sama riječ te odjevni dodatak potekao baš iz hrvatskog jezika i kulture, spominjući se tako već u 17.st. i na dvorima francuskoga kralja Luja XIV. , u čast kravati  izradili  su i  veliku, šarenu kravatu te njome ukrasili prostore škole.

 [više]

Jumicar – Program prometne kulture za najmlađe

Autor: Renata Papec, 27. 10. 2019. 16:39

U ponedjeljak , 5. 11. 2019. Jumicar edukaciju prošli su učenici drugih razreda Osnovne škole  Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec . Edukacija je počela teoretskim dijelom predavanja.  Nakon odslušanog teorijskog dijela učiteljice su učenike drugih razreda izvele van na školsko dvorište, gdje ih je dočekalo mnoštvo profesionalnih službi. Jumicar-ovci su se pobrinuli da se svaki polaznik nakon teorijsko dijela koji je trajao punih 45 minuta iskuša i  u ulozi vozača, a udruga “Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu” da su sve aktivnosti i službe usklađene.

 [više]

19. listopada 2019., Prvi sastanak sudionika projekta za poticanje učenja njemačkoga jezika „Eine Tour durch meine Region“

Autor: Ivana Matić, 22. 10. 2019. 09:39

Protekle subote, 19. listopada u Srednjoj školi Ivanec održan je prvi susret svih sudionika projekta u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV) uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke. Cilj projekta je osnaživanje vertikale u hrvatskom obrazovnom sustavu s naglaskom na učenje njemačkoga jezika. Spomenuti projekt se provodi na razini cijele Hrvatske, a među istaknutim gradovima poput Zagreba, Zadra, Osijeka, Rijeke, Splita i Koprivnice našao se i Ivanec.

 [više]

Županijska smotra Dani kruha – zahvalnost za plodove zemlje

Autor: Melita Brodar, 22. 10. 2019. 09:27

Tradicionalnu manifestaciju Dani kruha – zahvalnost za plodove zemlje organizirala je Varaždinska županija u suradnji s Varaždinskom biskupijom 12. listopada 2019. godine. Pokrovitelj smotre bila je Općina Vinica, a domaćin Osnovna škola Vinica. Na Smotri je sudjelovala 21 škola, a tradicionalno je započela svetom misom zahvalnicom u Varaždinskoj katedrali, do koje su sudionici s Franjevačkog trga išli u povorci noseći darove na blagoslov. Otvorena je prigodnim programom koji su izveli učenici OŠ Vinica.

 [više]

Kestenijada u Salinovcu

Autor: Claudia Pintarić, 20. 10. 2019. 09:59

Uz druženje i boravak na svježem zraku održana je tradicionalna Kestenijada u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu.

U četvrtak 17.10. 2019. u dvorištu škole okruženi bojama jeseni učenici škole su uživali u igri, zabavi i slasnoj deliciji našega kraja – pečenim kestenima.

 [više]

U Salinovcu obilježen Dječji tjedan

Autor: Claudia Pintarić, 20. 10. 2019. 09:50

Raznolikim stvaralačkim aktivnostima u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu je obilježen Dječji tjedan.

Crtežima, pjesmom i plesom naših najmlađih učenika i porukama učenika viših razreda u Dječjem se tjednu sva pozornost usmjeravala na promicanje dječjih prava te položaja djece u društvu i lokalnoj zajednici.

 [više]

Recital duhovne poezije „Svetlost na bregu“

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 20. 10. 2019. 09:32

U nedjelju, 13.listopada, učenice Područne škole Salinovec, članice grupe Kreativno stvaranje i izražavanje sudjelovale su na Recitalu duhovne poezije u Mađarevu. Učenice 6. razreda, Vida Grahek, Ivana Korenić i Gabriela Miklošić predstavile su svoju školu autorskim pjesmama duhovne tematike. Dane organizira Župa sv. Vida i sv. Jurja - Madžarevo, Gradska knjižnica i čitaonica „Novi Marof“ i Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ pod pokroviteljstvom Grada Novoga Marofa. Na Recitalu svoju duhovno-religioznu poeziju predstavili su učenici OŠ Novi Marof, OŠ Ljubešćica, OŠ Visoko i PŠ Salinovec. Nakon učenika svoje pjesme čitali su i brojni književnici iz cijele Hrvatske

 [više]

Baštinski kreativni kutak

Autor: Suzana Jagić, 20. 10. 2019. 09:26

Manifestacija Dana europske baštine u Hrvatskoj održava se od 15. rujna do 20. listopada 2019. sa zajedničkom temom Umjetnost i zabava. I u našoj školi željeli smo predstaviti baštinu na što zanimljiviji i pristupačniji način te naglasiti kreativni potencijal baštine ivanečkog kraja. U predvorju škole Darija, Lana i Hana, članice Učeničke zadruge „Ivančica“, uredile su Baštinski kreativni kutak koji je odmah izazvao zanimanje učenika i djelatnika škole. Kutak se sastoji od dvije klupe i stola od drvenih paleta koje su izradile vrijedne ruke školskog domara, dvije drvene škrinje od tesanih dasaka, tradicionalnih dječjih igračaka te lončarskih proizvoda.

 [više]

Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Kuljevčica

Autor: Karmela Šambar, 20. 10. 2019. 08:59

Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje, manifestacija  je posvećena kruhu, krušnim proizvodima ali i plodovima zemlje, točnije jeseni koja ih obilato daruje, a u našoj školi održana je u četvrtak, 10. listopada. Učenici naše škole su uz vodstvo svojih učiteljica i vjeroučiteljice pripremili prigodan program u kome se govorilo i recitiralo dakako o pšenici, kruhu i njegovim proizvodima, kao i plodovima jeseni.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 20. 10. 2019. 08:42

Kao i svake godine, i ovog smo listopada u našoj školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Vrijedne ruke naših mama, baka i učenika pripremile su mnoštvo slastica koje je, nakon kratke prigodne priredbe učenika, blagoslovio ivanečki župnik, vlč. Kristijan Stojko. Nakon blagoslova uslijedilo je druženje i zajedničko blagovanje izloženih pekarskih proizvoda. 

 

 [više]

Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekte

Autor: Suzana Jagić, 20. 10. 2019. 08:32

Nacionalnom oznakom kvalitete za eTwinning projekte u šk. god. 2018./2019. nagrađeno je 6 međunarodnih projekata koje je vodila učiteljica Povijesti Suzana Jagić te njezin eTwinning tim učenika.

Projekti nagrađeni Nacionalnom oznakom kvalitete:

 1. Our Cultural Heritage - Where the past meets the future

 2. Our countries between the two World Wars

 3. The Mediterranean is served: diet, recipes, traditions, tales

 4. Famous people in Europe

 5. Sh@ring culture through national symbols - exchanging European souvenirs

 6. Prehistoric site

 [više]

DJEČJI TJEDAN U LEPOGLAVI

Autor: Renata Papec, 13. 10. 2019. 19:53

 Učenici Scenske grupe 3.c razreda s učiteljicom Ivančicom Krtanjek predstavili su našu školu na obilježavanju Dječjeg tjedna u Lepoglavi u petak 11. 10. 2019. Predstavili su se igrokazom Šubi dubi dubi i razveselili prisutne mališane. Ujedno su i prisustvovali prezentaciji puhačkih instrumenata Glazbene škole iz Varaždina. S oduševljenjem su isprobali tubu, trombon, rog i trubu.

 [više]

Dani kruha u PŠ Salinovec „Kruh naš svagdašnji – od berbe kukuruza do slatkog kruha“

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 13. 10. 2019. 19:34

Dani kruha i zahvalnosti za plodove jeseni tradicionalno se obilježavaju tijekom listopada u našoj školi. Svake godine na poseban način učenici i učitelji prikazuju važnost kruha i svih jesenskih plodova za naš život. Ove godine u sklopu tradicionalne priredbe proveden je i dio projekta „Skrajski kaj-kaj za Kraj“. Ovogodišnja tema projekta su tradicionalni običaji našeg kraja te su tako učenici tog dana oživjeli sjećanja i upriličili već polako zaboravljene običaje tijekom berbe kukuruza .

 [više]

Sretan Vam 5. listopada – Svjetski dan učitelja!

Autor: Renata Papec, 5. 10. 2019. 07:41

Svim učiteljima a posebno učiteljima naše škole, čestitamo Dan učitelja!

Želimo da i dalje svojim predanim radom i prisustvom u životima djece ostavljaju neizbrisiv trag...

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA 4.-IH RAZREDA U ZAGREB

Autor: Karmela Šambar, 1. 10. 2019. 06:01

Učenici 4.-ih razreda Osnovne škole Ivanec te  PŠ Salinovec, Prigorec i Kuljevčica su u utorak, 24. rujna sudjelovali  na terenskoj nastavi u Zagrebu.  Nastava se provodila pod stručnim vodstvom vodiča i razrednih učiteljica: Sanje Borovečki, Mirjane Habek, Mirjane Putar, Štefice Čićek, Andreje Klobučar, Ane Zaplatić i Karmele Šambar.

 [više]

„Skrajski kaj – kaj za Kraj“

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 1. 10. 2019. 05:39

S ciljem očuvanja i njegovanja kulturne baštine, tradicije, običaja, kajkavskog izričaja, povijesti i folklora i  ove školske godine nastavljamo s provođenjem projekta „Skrajski kaj-kaj za Kraj“ . Ovogodišnja tema projekta su tradicionalni običaji naših krajeva. Učenici će tijekom cijele školske godine u svojim krajevima i obiteljima istraživati i bilježiti kako se obilježavaju pojedini običaji, a  u tome će nam pomoći  i salinovečke udruge; Udruga vinogradara i voćara Skrajski pajdaši, KUD Salinovec i DŠR Salinovec. 

 [više]

Proslavili smo Europski dan jezika!

Autor: Marina Putar, 30. 9. 2019. 07:27

          Vijeće Europe i Europska Unija uspjeli su 26.rujna uključiti milijune ljudi diljem 45 zemalja sudionica u obilježavanje Europskog dana jezika. Organizatorice proslave Europskog dana jezika u našoj školi bile su učiteljica njemačkog jezika Jasenka Solina i učiteljica engleskog jezika Marina Putar, a rado su im se pridružile te pomogle i ostale predavačice stranih jezika. Proslava je zamišljena kao kušaonica različitih njemačkih i austrijskih specijaliteta kao što su Käsekuchen, Mramorkuhen, Sachertorte, Kalter Hund, Rote Grütze, Wurstsalat te pića Spezi i Apfelschorle.

 [više]

Prometni policajac

Autor: Bojana Murić, 30. 9. 2019. 07:00

U utorak, 24.9. učenike prvih razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog  Ivancec posjetio je prometni policajac g. Davor Blaško. Nakon uvodnog izlaganja o ponašanju u prometu i sudionicima u prometu učenici su aktivno sudjelovali u razgovoru i pokazali što su do sada o prometu naučili u skoli. Na kraju su imali i pitanja za prometnog policajca, a on ih je nagradio kišnim kabanicama.

BM

 [više]

Izniman uspjeh mladih pjesnikinja u Krapini i Zlataru

Autor: Valentina Posavec-Kovač, 26. 9. 2019. 17:36

I ove školske godine učenici Područne škole Salinovec, članovi grupe Mladi pjesnici, postigli su iznimne rezultate na literarnim natječajima u Krapini i Zlataru te su s ponosom predstavili svoju školu, zavičaj  i bogatstvo kajkavskog izričaja naših krajeva. U sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini 10.9. održan je  33. dječji festival „Kaj u riječi, slici, pjesmi i plesu“ . Na natječaj je pristiglo 75 literarnih radova iz 9 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu : Stjepan Varjačić, Jasna Leljak i Magdica Šalković odabralo je 22 pjesme koje su objavljene u zborniku i izvedene na recitalu.

 [više]

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Autor: Kruno Poje, 22. 9. 2019. 18:05

Dana 19.9.2019., u Područnoj školi Tina Ujevića u Salinovcu, obilježen je Hrvatski olimpijski dan. Svi učitelji i učenici nosili su bijele majice, a sportske sadržaje provodili su oni najmlađi. Učenici od 1. do 4. razreda  sudjelovali su u zajedničkom razgibavanju, a kasnije ih je čekalo natjecanje u odbojci i atletici. Učenici su upoznati sa načelima olimpizma i važnosti vježbanja za ljudsko zdravlje.

 [više]

Đaci prvaci Salinovec

Autor: Biserka Geček, 16. 9. 2019. 20:32

I ove nastavne godine u školu Salinovec pristigli su đaci prvaci. Dočekali su ih prijatelji iz drugog, trećeg i četvrtog razreda pjesmom, plesom i recitacijama, te im zaželjeli sretan i uspješan početak školovanja. U prvom razredu je tako dvanaest učenika: 7djevojčica i 5 dječaka. Sretno!

Učiteljica 1.s Biserka Geček

 

 [više]

PŠ Prigorec - prvi dan nastave

Autor: Renata Papec, 16. 9. 2019. 20:19

Područna škola Prigorec ove je školske godine bogatija za četvero prvašića. Kako bi im uljepšali prvi dan nastave, učenici škole poželjeli su im veselu dobrodošlicu prigodnim pjesmicama i recitacijama. Na klupama su ih dočekali udžbenici, slatki paketići i reflektirajući prsluci za siguran put do škole. Riječi ohrabrenja uputio im je njihov učitelj i zaželio puno uspjeha u radu. Sretno! 

 [više]

Doček prvašića u PŠ Kuljevčica

Autor: Dijana Leskovar, 16. 9. 2019. 20:14

U ponedjeljak, 9.rujna 2019. g. započela je nova nastavna godina. Tom je prigodom za učenike prvih razreda u PŠ Kuljevčica, njih devet,  bilo posebno zanimljivo jer su njihovi stariji prijatelji iz škole pripremili prigodan program,  kako bi im prvi dan škole bio što zanimljiviji i veseliji. Zbunjena i pomalo uplašena lica zamijenili su osmjehom kad su vidjeli udžbenike koji su ih dočekali na školskim klupama, ali i prigodni poklončići.

 [više]

PRVI DAN ZA PRVAKE

Autor: Renata Papec, 16. 9. 2019. 20:02

Nastavna  godina u našoj školi počela je u vedrom i veselom raspoloženju. Za prvoškolce su učenici četvrtih razreda sa svojim učiteljicama pripremili  kratki program. Dočekali su ih pjesmom, plesom i igrokazom te im zaželjeli dobrodošlicu u školu. Zatim su im se prigodnim riječima obratili  gradonačelnik Milorad Batinić i ravnatelj škole Damir Jagić. Tada su učiteljice prvih razreda,  zajedno sa svojim učenicima i njihovim roditeljima, krenule do razreda gdje su se upoznali i dogovorili o daljnjem radu.

 [više]

Otvoren javni poziv za besplatnu prehranu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 31. 7. 2019. 10:13

Dana 30. srpnja 2019. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava “ Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)

Varaždinska županija prijavit će se na Javni poziv Ministarstva. Detaljnije o pozivu pročitajte u dopisu.

pdfDopis o raspisivanju Poziva za besplatnu prehranu

 [više]

UDŽBENICI 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 12. 7. 2019. 14:01

Poštovani roditelji,

prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu za školsku godinu 2019./2020. svim učenicima bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete dok će se nabava ostalih drugih obrazovnih materijala (DOM) i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, atlasi, likovne mape i sl.) financirati iz drugih izvora (roditelji).

Svoje komplete udžbenika učenici će preuzimati u školi prvog dana nastave u novoj školskoj godini. U I. i V. razredu te za predmete Kemija, Fizika i Biologija u VII. razredu, u kojima kreće primjena novih kurikuluma, koristit će se novi udžbenici. Ostali udžbenici su dijelom novi, dijelom rabljeni.

Roditelj/skrbnik će prilikom primitka udžbenika potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika, a temeljem Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna.

Izjavom se roditelj/skrbnik obvezuje da će po završetku nastavne godine vratiti školi udžbenike u uporabnom stanju, odnosno da će u slučaju njihovog gubitka ili oštećivanja biti dužni nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika. Roditelj/skrbnik učenika koji ne prihvati obvezu vraćanja udžbenika ne može ostvariti pravo na korištenje istih u narednoj školskoj godini.

Na linkovima/prilogu se nalaze popisi drugih obrazovnih materijala(DOM) od 1. - 8. razreda koje kupuju roditelji.

 

Osim tih popisa, na linkovima/prilogu su dostupni i popisi svih udžbenika i pripadajućih drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u školskoj godini 2019./20., od 1.- 8. razreda.

DOM 1. - 4.     DOM 5. - 8.

 

                               

Udžbenici + DOM 1. - 4.                          Udžbenici + DOM 5. - 8. 

 

Naputak o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika (MZOS)

Zakon o udzbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovu i srednju skolu NN 116/2018.

 [više]

Učenički odmori u nastavnoj godini 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 19. 6. 2019. 09:33

Nastavna godina počinje 9. rujna 2019. godine, a završava 17. lipnja 2020. godine. Nastava se ustrojava u dva polugodišta. Odmor za učenike tijekom nastavne godine, Odlukom osnivača – Varaždinske županije, realizira se na sljedeći način:

 [više]

Oslobađanje od plaćanja školske kuhinje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 28. 5. 2019. 10:34

U šk. god. 2019./2020. planiran je nastavak  projekta "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva"  - oslobađanje od plaćanja školske kuhinje.

Na oslobađanje od plaćanja, prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, imat će pravo djeca roditelja koji imaju Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu.

Zainteresirani roditelji koji udovoljavaju navedenom kriteriju trebaju podnijeti ZAHTJEV  za oslobađanje od plaćanja školske kuhinje u OŠ Ivanec.

HZMO, Područna služba Varaždin, i ove će godine preuzeti izdavanje dokumentacije potrebne  za prijavu u projekt "Užina za sve" temeljem podataka koje škole dostave.

Na roditeljima je samo da popune tiskani zahtjev na kojem se jasno vidi njegov/njezin  OIB i ime djeteta ( i OIB) za koje traži financiranje školske prehrane.

Obrazac  ZAHTJEVA  dostupan je na web stranici škole, u tajništvu škole te kod ravnatelja.

Zahtjevi se predaju do PETKA, 31. 5. 2019. do 12 sati u OŠ Ivanec.

* iznimno, za buduće učenike 1. razreda, zahtjevi će se popunjavati na roditeljskom sastanku u lipnju 2019.

 [više]

VAŽNO! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 28. 3. 2019. 16:55

Izmjene i dopune Kućnog reda škole

Poštovani roditelji i učenici, u privitku možete preuzeti izmjene i dopune Kućnog reda škole.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 VIRTUALNE UČIONICE

Dragi učenici, u nastavku su linkovi do virtualnih učionica.

5.a 5. b 5. c 5. d 5. e
5. s 6. a 6. b 6. c 6. d
6. s 7. a 7. b 7. c 7. s
8. a 8. b 8. c 8. d 8. s

 

ŠETNJA ŠKOLOM

JELOVNIK
UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

NOVO link na Odluku o upisu u 1. razred srednje škole u šk. god. 2020./2021.

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju