2020-05-29 08:40:42

Dragi učenici, učitelji, zaposlenici, poštovani roditelji!

Ivan Kukuljević Sakcinski, hrvatski povjesničar, književnik, bibliograf i političar (Varaždin, 29. V. 1816. – Puhakovec, Hrvatsko zagorje, 1. VIII. 1889).

Uobičajeno slavimo Dan škole, vezan uz godišnjicu rođenja Ivana Kukuljevića Sakcinskog, družeći se u prostorima naše škole. No, u uvjetima ove „nove stvarnosti“ mnoge su se stvari promijenile, nešto što nam je nekad bilo normalno, sada je ograničeno, naučili smo živjeti drugačije i cijeniti male stvari u životu. Male stvari kao što je slobodno kretanje, zagrljaj drage osobe ili dječji smijeh na školskim hodnicima. Toliko nam je dugo nedostajao taj zvuk, još uvijek nije dovoljno glasan, ali svi se nadamo da će uskoro doći dan kada će se svi naši učenici vratiti u školske klupe.

U međuvremenu, učitelji, učenici i roditelji dali su sve od sebe da nastava i školske aktivnosti teku što je više moguće normalnim tijekom. Naučili smo mnoge nove stvari, svi mi zajedno, naviknuli se na nove načine komuniciranja, iako i dalje nedostajemo jedni drugima u neposrednom kontaktu.

Tako je i ovogodišnja proslava Dana škole organizirana u drugačijem okružju, virtualno. Umjesto dječjih recitacija, pjesme i glume, pripremili smo malo drugačiju proslavu prilagođenu ovoj izmijenjenoj stvarnosti. Marljivost, trud i kreativnost svih vas, učenika i učitelja, do punog su izražaja došli i tijekom prethodna dva mjeseca nastave na daljinu. Dio radova nastalih kod kuće, kao dar našoj školi za rođendan, predstavljamo vam na stranicama e-knjige do koje možete doći preko poveznice na dnu ovog obraćanja.

Uživajte u pregledavanju naše školske e-knjige i sretan nam rođendan naše škole!

Vaš ravnatelj

Ivanec, 29. svibnja 2020.

 


Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec