preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 

 

Projekt  Inf0.2manija

Projekt Inf0.2manija temelji se na uporabi IKT-a u procesu učenja i poučavanja, a pokrenule su informatičarka Renata Papec i knjižničarka Draženka Stančić te ga provode u suradnji s učiteljima predmetne i razredne nastave te stručnim suradnicama naše škole. Inf0.2manija integrira nastavne sadržaje iz informatike, programa rada školske knjižničarke, više ostalih predmeta, projekata i izvannastavnih aktivnosti koji se provode u našoj školi.

Najvažniji ciljevi projekta su razvijanje informatičke, digitalne i informacijske pismenosti učenika, primjena web 2.0 alata u nastavi pri izradi i objavljivanju sadržaja na internetu, izrada kurikulumskih i programskih materijala za provođenje međupredmetne teme Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije. Ciljna skupina su učenici 1. - 8. razreda.

Aktivnosti

Definiranje informacijskog problema vezan uz određenu temu nekog predmeta, identificiranje potrebnih informacija, određivanje svih mogućih izvora, označavanje najboljih izvora, lociranje izvora (intelektualnih, fizičkih), pronalaženje informacija u izvorima, uključivanje (čitanje, slušanje, gledanje, diranje…), izvlačenje relevantnih informacija, organiziranje građe iz različitih izvora, upoznavanje s web 2. 0 servisima za kreativan rad ili suradnju u online okružju, odabir odgovarajućeg web 2.0 servisa, preoblikovanje građe za predstavljanje na odgovarajućim web 2.0 medijima/servisima, predstavljanje oblikovane građe kao teme ili kao didaktičkog materijala, procjenjivanje rada, proizvoda, procjenjivanje procesa (uspješnosti).

Ishodi

Razvijene tehnike učenja, rješavanje problema i donošenje odluka, metakognicija, kritičko mišljenje, kreativnost i inovativnost, komunikacija, suradnja, informacijska pismenost, digitalna pismenost i uporaba tehnologije. Upravljanje sobom, osobnim i profesionalnim razvojem, povezivanje s drugima i aktivno građanstvo.

Razvijena svijest o kritičkoj upotrebi izvora posebice web 2.0 servisa. Prepoznatljivost škole kao zagovarateljice svrsishodne uporabe informatičke tehnologije i web 2.0 servisa. Doprinos razvoju kurikuluma ostalih međupredmetnih područja: Osobni i socijalni razvoj, Zdravlje, Održivi razvoj, Učiti kako učiti, Poduzetništvo, Građanski odgoj i obrazovanje.

Društvena potreba za ovim projektom

U vrijeme zasipanja s mnoštvom najrazličitijim informacijama suvremeni se čovjek uz nedovoljno razvijenu razinu informacijske pismenosti, koja je iznimno povezana s informatičkom pismenošću, osjeća obeshrabreno. Novi mediji još su prepušteni uporabi u stihijskom obliku i u krive svrhe zbog nepoznavanja istih. Uvidom u mogućnost svrhovite uporabe, količina neadekvatnog manipuliranja novim medijima smanjuje se. Projekt doprinosi i osposobljavanju za cjeloživotno učenje. Omogućena je i izrada dijela materijala koje se može koristiti za edukacije na ŽSV knjižničara, informatičara i pojedinih predmeta.

Vrjednovanje i uporaba rezultata vrjednovanja

Prezentacija projekta u široj zajednici kroz javne medije. Anketa o stupnju zadovoljstva učenika i učitelja/nastavnika radom na projektu i rezultatima. Popraćenost u školskom listu, webu škole, i ostalim medijima.


VIRTUALNE UČIONICE

Dragi učenici, u nastavku su linkovi do virtualnih učionica.

5.a 5. b 5. c 5. d 5. e
5. s 6. a 6. b 6. c 6. d
6. s 7. a 7. b 7. c 7. s
8. a 8. b 8. c 8. d 8. s

 

ŠETNJA ŠKOLOM

JELOVNIK

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pretraživanje portala


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju