preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Polufinalo talent natjecanje na njemačkome jeziku „Max sucht den Superstar“, 11. travnja

Autor: Renata Papec, 13. 4. 2017.

Ovog utorka, 11. travnja 2017. godina, po prvi puta u povijesti naše škole održalo se polufinalno talent natjecanje na njemačkome jeziku „Max sucht den Superstar“. Na natjecanju se birala najbolja glazbena izvedba na njemačkome jeziku, koja će našu školu predstavljati na finalnom međunarodnom natjecanju „Max sucht den Superstar“.

Finalno natjecanje organizira udruga EKULT, čiji je cilj popularizacija njemačkoga jezika u osnovnim školama te motiviranje učenika za učenjem njemačkoga jezika približavajući im isti. 

Učenicima naše matične škole pridružili su se prijatelji iz područnih škola Salinovec, Prigorec i Kuljevčica. Na ovom natjecanju sudjelovalo je više od 30 učenika, koji su nastupili u osam izvrsnih točaka. Jedini uvjet za sudjelovanje u natjecanju bio je da izvedba bude na njemačkome jeziku. Učenici natjecatelji su izvodili pjesme poput Hajde da ludujemo ove noći, Kad procvatu u proljeće jabuke ili Lutka, ali na njemačkome jeziku. Također su izvodili i izvorne njemačke pjesme poput Ein geiles Leben, Chöre ili dječje kao npr. Teddybär i Schnappi, das kleine Krokodil. Osim hrvatskih i njemačkih pjesama kandidati su izveli i jednu pjesmu koja je izvorno pisana na španjolskome iz popularne dječje serije Violetta.

Od navedenih točaka birana su tri prva mjesta od kojih će prvo mjesto predstavljati našu školu u finalu. Najbolje izvođače birao je stručni ocjenjivački sud u kojem su bili Krešimir Golub, Mateo Mudri, Sandra Šincek, Nataša Roginek, Jagoda Smiljan, a predsjednik žirija bio je ravnatelj, gospodin Damir Jagić. Odlučeno je da će našu školu na finalnom natjecanju u Cestici predstavljati učenici Dominik, Laura, Mateja, Lorena i Laura s izvedbom Lutka. Drugo mjesto pripalo je učenici prvog razreda Jani koja je izvela dječju pjesmu Schnappi, das kleine Krokodil, a treće mjesto zauzele su učenice trećeg razreda Anja, Bruna, Eva i Marta s izvedbom Hajde da ludujemo ove noći.  Osim natjecatelja na talent showu su nastupili i bivši učenici OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji su prethodne dvije godine predstavljali školu na finalnom natjecanju u Cestici osvojivši treće, odnosno drugo mjesto od dvadeset i nešto škola iz cijele Hrvatske te Slovenije.

Svi pobjednici, ali i svi učenici dobili su prigodne poklone i nagrade za sudjelovanje. Njih su osigurali sponzori ovog polufinalnog natjecanja Profil Klett i Školska knjiga, koja je osigurala i glavne nagrade za prva tri mjesta. Natjecanje je podržalo i Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkoga jezika, a prigodne riječi natjecateljima je uputila tajnica Društva, Lucia Miškulin Saletović. Osim sponzora i Društva ovo natjecanje podržali su brojni volonteri i učitelji njemačkoga koji su dali velik doprinos, a najviše knjižničarka OŠ Ivanec, Draženka Stančić, koja je s učiteljicom Ivanom Matić preuzela inicijativu za održavanje i organizaciju samog natjecanja.
ŠETNJA ŠKOLOM

e-Sigurnost

JELOVNIK
KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

KORISNI LINKOVI
Upute za spajanje na Microsoft WiFi@CARNet mrezu
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ured@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju