preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježen "Dan sigurnijeg interneta 2018."

Autor: Renata Papec, 22. 2. 2018.

U našoj školi, već dulje vrijeme sudjelujemo u programu sigurnosti na internetu. Tako smo i ove godine dane sigurnosti na internetu obilježili u raznim edukativnim sadržajima u matičnoj i područnim školama. Tijekom veljače obilježavanje dana sigurnog interneta usmjereno je naše ponašanje na internetu (posebice društvenim mrežama) pod motom ; Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama.

U sklopu  toga proveden je  niz aktivnosti na satovima informatike kojima se djeca  educiraju o sigurnom korištenju interneta.

U holu škole učenici osmih razreda pod vodstvom učiteljice informatike R. Papec  kroz parlaonicu raspravljali su o početnoj tezi – Internet je dobar sluga a loš gospodar. Učenici su pripremili svoje natuknice i bilješke o imenovanoj tezi, podijelili se u dvije skupine – afirmacijsku (8. b i d)  i negacijsku 8. (a i c), izabrali svoje suce te spremno krenuli u raspravu.

Početak parlaonice bio je motiviran kratkim igrokazima kojima su negacijska i afirmacijska skupina željele dokazati svoje teze.

Raspravljanje, uvjerljivost i dokazi bili su elementi koje su suci i promatrači ocjenjivali. Ocjenjivački sud u sastavu ravnatelja, D. Jagića, defektologinje I. Kelemen, pedagoginje V. Vitez,  učiteljice hrvatskog  jezika Z. Friščić, vjeroučiteljice N. Roginek  , učitelja informatike  Ž.  Simića te predstavnika učenika. Afirmacijska skupina bila je rječitija, glasnija, uvjerljivija i tako potvrdila početnu tezu.

Ostali učenicima ( osim predavanja primjerenih njihovom uzrastu), izražavali su svoje stavove o ponašanju na Internetu crtežima, izradom plakata, Kahoot kvizova, te Toondoo stripova.

Nadamo se da će ove aktivnosti doprinjeti  da se učenici sigurno i kvalitetno koriste internetom.

 

 
JELOVNIK
„Užina za sve III“

Priloženi dokumenti:
PROJEKT Uzina za sve III .pdf

STEM ČASOPIS

KUKULJICA

ŠETNJA ŠKOLOM

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju