preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Predstavljanje knjige Povjestice Augusta Šenoe u Trogiru

Autor: Renata Papec, 12. 4. 2017.

Na skupu školskih knjižničara predstavljena knjiga Povjestice Augusta Šenoe nastala kroz projekt Slikuljica kojeg je proveo naš školski tim stručnih suradnica i učiteljica. Povjestice Augusta Šenoe, knjigu prilagođenu za učenike s teškoćama u čitanju i razumijevanju,  predstavile su na Proljetnoj školi školskih knjižničara u Trogiru Draženka Stančić,

školska knjižničarka, i Ivana Tolj, izvršna urednica nakladnika knjige Alfa d. d. Knjiga je izazvala snažno zanimanje školskih knjižničara stoga što je riječ o metodičkom izvoru koji je deficitaran na hrvatskom i uopće svjetskom nivou.

Riječ je o preradi obaveznog lektirnog naslova koju su za učenike s teškoćama u čitanju i razumijevanju teksta napravili učenici ivanečke osnovne škole s izraženijim jezičnim kompetencijama vođeni timom stručnih suradnica i učiteljica. U preradu je u prvotnom radu na projektu bilo uključeno 23 učenika i 10 učiteljica i stručnih suradnica. On se sastojao od sažimanja tekstova i njihovog ilustriranja. Potom su se u projekt uključili i 13 učenika i 2 učiteljice koji su radili na prijevodu tekstova na njemački i engleski jezik.

Povjestice su objavljene u tiskanoj verziji, a u planu je i objava na digitalnoj Alfinoj platformi na kojoj će biti objavljeni i prijevodi i niz drugih sadržaja vezanih uz ovaj projekt. Knjiga će biti predstavljena 3. svibnja u 19 sati u ivanečkoj kino dvorani za učitelje hrvatskog jezika, školske knjižničare naše županije i svu zainteresiranu javnost.

Stručni tim koji je sudjelovao u prilagođavanju povjestica čine Martina Bunić, prof. logoped, Ivana Dvorski, prof. socijalni pedagog, Jelena Ficko-Kruhoberec, dipl. učitelj, Zdravka Friščić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, Martina Gregur Županić, dipl. učitelj, Danijela Peček, dipl. bibliotekar i dipl. učitelj, Irena Pejnović, prof. hrvatskog jezika i književnosti, stručna suradnica savjetnica Draženka Stančić, mag. bibliotekarstva i prof. hrvatskog jezika i književnosti, učiteljica mentorica Marija Videc, dipl. učitelj, Vesna Vitez, mag. pedagogije.

Učenici prilagođivači su bili  Tia Vrček, Lara Petak, Mihaela Glavica, Filip Kolačko, Magdalena Mudri, Rebeka Škoda, Mateja Gotal, Sara Rogina, Vedran Šipek, Lea Vusić, Ivana Rudnički, Benyjamin Taourirt, Klara Čanžar, Tea Marković, Emma Biškup, Teodora Peček, Tanja Brežni, Lana Brezovec, i Paula Šoštarić. Učenike koji su prevodili tekstove na njemački i engleski Ivanu Gazdić, Estellu Veronicu Grubač, Melani Mudri, Klaru Čorko, Maju Bregović, Ivu Šantalab, Rene Neuberg – Jagetić, Luku Šavorića, Mašu Krtanjek, Laru Murić i Deu Flegar vodile su učiteljice Ivana Matić i Biljana Migač.

 
ŠETNJA ŠKOLOM

e-Sigurnost

JELOVNIK

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

KORISNI LINKOVI
Upute za spajanje na Microsoft WiFi@CARNet mrezu
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ured@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju