preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Naša mala knjižnica

Autor: Valentina Posavec Kovač, 20. 6. 2022.

Projekt Naša mala knjižnica je međunarodni projekt namijenjen popularizaciji čitanja među mladima te promicanju europskih autora i ilustratora. Projekt je namijenjen osnovnim školama i vrtićima s ciljem povećanja dječje publike i razvoja čitalačke kulture. Svrha projekta je ponuditi djeci knjigu koja zaokuplja pažnju svojim sadržajem, potiče na čitanje uz promišljanje i traži aktivno sudjelovanje u analizi djela.

Projekt je prije desetak godina započeo KUD Sodobnost International iz Slovenije. Uključile su se Poljska, Litva, Estonija, Latvija i Hrvatska u sklopu Ibis grafike.

“Naša mala knjižnica: upoznajmo autore i ilustratore” realizira se unutar programa EU Kreativna Europa – potprogram Kultura.

Ove godine odabrano je šest knjiga koje su prevedene na hrvatski jezik. Uz knjige učenici su dobili tematske kreativne knjižice koje zanimljivim zadatcima potiču učenike na stvaranje i izražavanje. Za učitelje koordinatore organizirani su poučni seminari o poticanju čitanja i upoznavanju autora i ilustratora.

 U ovaj projekt uključili su se učenici 3. razreda PŠ Salinovec s učiteljicom Valentinom Posavec Kovač. Uz čitanje knjiga učenici su sudjelovali u stvaranju školskog čitateljskog kutića, čitateljskog vlakića te u likovnim i literarnim natječajima. Dobili su i pismo iznenađenja autora iz Litve, a razmijenili su i knjižnog junaka s OŠ Kantrida iz Rijeke. Svojim radovima sudjelovali su i u natjecateljskom djelu te su nagrađeni za svoje literarne radove.

Učenici su s oduševljenjem sudjelovali u svim aktivnostima, a kako nam je bilo kroz godinu pokazuju fotografije u nastavku. Na kraju školske godine primili su zahvalnice za sudjelovanje u projektu, a o njihovim aktivnostima možete čitati i na poveznici https://nasamalaknjiznica.hr/ gdje su objavljeni njihovi radovi.
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju