preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Pokusi i „Zelena čistka“ u OŠ Ivanec

Autor: Marina Cvrtnjak, 6. 5. 2022.

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja. I ove godine u obilježavanju Dana planeta Zemlje sudjelovala je i naša škola. Učenici trećih razreda sudjelovali su u aktivnostima  usmjerene očuvanju i zaštiti okoliša. Učenici 3. c razreda demonstrirali su zanimljive pokuse i na taj način naglasili značaj prirodnih zakonitosti. Predstavili su načine kako izraditi izraditi lava lampu, prikazati erupciju vulkana, kako nastaju oblaci, što je to površinska napetost vode, kako napuhnuti balon s limunom.

Dokazali su da je crveni kupus univerzalni prirodni indikator te objasnili zašto voda bježi. Nakon izuzetno interesantnih pokusa, učenici su se okupili ispred ulaza u školu gdje im je učitelj geografije, Josip Kraš, dao detaljna uputstva na koji način i koje područje školskog dvorišta će koji razred očistiti te je akcija „Zelena čistka“ mogla započeti. Laganim korakom učenici su se potrudili oko svojih zaduženja i uskoro je školsko dvorište bilo očišćeno. Znak je to da se svake godine sve manje smeća nalazi ostavljeno u prirodi što je zasluga i ovakvih akcija koje pridonose podizanju svijesti o čišćem okruženju u kojem boravimo. Kao završetak čistke, učenici su u čast planete Zemlje posadili i jedno stablo iz porodice pinaceae, nakon kraćih uputstva i demonstracije od stane učitelja geografije. To stablo imat će ulogu svakoga od njih prisjećati na današnju akciju kojom smo svojim malim zalaganjem za okoliš poklonili najljepšoj od sviju planeta – Zemlji!

Za organizaciju zaduženi: Josip Kraš i Marina Cvrtnjak

 
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju