preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

64. ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNČARA

Autor: Anđelka Barlek, 31. 3. 2022.

Na 64. županijskom Natjecanju mladih tehničara koje je  04.03.  održano u III. OŠ Varaždin natjecalo se dvanaest najboljih učenika naše škole od petog do osmog razreda u osam područja natjecanja. Sudionici natjecanja bili su učenici osnovnih škola, članovi klubova mladih tehničara u osnovnim školama, udrugama tehničke kulture ili srodnim ustanovama.

Natjecanje se sastoji od pisane provjere znanja, obrane rada i izrade tehničke tvorevine prema radioničkom i montažnom crtežu te operacijskoj listi.

Učenica petog razreda Magdalena Petak natjecala se na županijskoj razini u grani maketarstvo i modelarstvo. Izradila je prešu sa vijkom iz hamer papira i postigla sedamnaesto mjesto.

Od šestih razreda u grani graditeljstvo Mirna Črepinko iz balze i hamer papira napravila je maketu moderne kuće. Postigla je 3. mjesto.

Sedmi razredi su se natjecali u dvije grane. Klara Klampfl postigla je 1. mjesto u strojarskim konstrukcijama. Napravila je model ručne pumpe za vodu iz bunara koji se u svakodnevnom životu koristi za zalijevanje vrtova i služi kao ukras u vrtu. Klara je pomoću aluminijskih profila i laminata nadogradila pumpu koju je izradila na školskom natjecanju pomoću medicinskih šprica i plastičnih cijevi. Helena Canjuga  je postigla šesto mjesto iz obrade materijala. Izrezivala je i savijala aluminijski  te napravila građevinska kolica. Osmi razredi su se natjecali u dvije grane. Jelena Ferenčak postigla je 2. mjesto u elektrotehnici. Izradila je strujni krug s tipkalom. Strujni krug ima dva trošila, svjetleću diodu koja je uključena kad se ne djeluje silom na tipkalo i zujalicu koja se uključuje kad se silom djeluje na tipkalo. Strujni krug prikazuje načelo rada tipkala kućnog „zvonca“. Zujalica simulira „zvonce“, a svjetleća dioda služi kao signalna dioda i signalizira stanje kad nije uključen strujni krug zujalice. Iz elektronike je Iva Jakopec postigla sedmo mjesto, a Marko Kocijan osmo. Napravili su elektroničke sklopove za provjeru stanja napunjenosti baterija.

U fotografiji su se natjecale tri učenice naše škole. 1. mjesto postigla je Dora Vuđan 6.r, četvrta je bila Marta Slivar 8.r, a Ivana Roginek  8.r bila je sedma.  Tema na koju su napravile fotografije bila je Proljeće.

Luka Gladović  8.r  postigao je sedmo mjesto iz robotike, a Karlo Mavrek 7.r deveto. Zadatak je bio uskladiti rad semafora za pješake i vozače te osvijetliti pješački prijelaz na kojem se uključuje zeleno svjetlo za pješake kada ultrazvučni senzor detektira pješaka na pješačkom prijelazu. Učenici su programirali u ROBOPro programu .

Na 64. državno natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske koje će se od 02. do 05. svibnja 2022. održati u Primoštenu pozvana je Klara Klampfl 7.r koja je postigla prvo mjesto iz strojarskih konstrukcija i Dora Vuđan 6.r, prva iz fotografije. Cure tako nastavljaju sedamnaest godina dugu tradiciju natjecanja učenika naše škole na državnim Natjecanjima mladih tehničara.

Mentorica učenicima je Anđelka Barlek.

Svima čestitke na uspjehu!
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju