preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt “Sa STEM-om raSTEMo”

Autor: Marina Cvrtnjak, 13. 3. 2022.

U srijedu 9. ožujka 2022.  godine u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog održane su znanstvene radionice projekta “Sa STEM-om raSTEMo”. Projekt “Sa STEM-om raSTEMo” osmišljen je s ciljem popularizacije STEM područja kod djece, mladih i opće populacije. Nadalje, projektom se potiče korištenje novih tehnologija i oblika poučavanja u nastavi.

Autorica programa je profesorica Nikolina Ribarić, a provoditelji radionica su stručne i osposobljene osobe, volonteri Društva naša djeca Jastrebarsko. U radionicama sudjelovali su učenici 3. b, 3. c i 3. d razreda s razrednicama Vesnom Pavlović, Bojanom Murić i Marinom Novak.

Učenici su aktivno sudjelovali na radionici u kojoj su se upoznali s osnovnim znakovima i (simbolima) iz kemije, povezanosti plina kisika i gorenja te zanimljivostima o metalima. Prisjetili su se tko stvara kisik i važnosti kisika za život ljudi. Izveli zanimljivi pokus kako kisik podržava gorenje i kako ga primjenjujemo u svakodnevnom životu. Poslije su nabrajali koje metale poznaju i izvodili pokus u kojem su vidjeli gorenje magnezija uz zanimljive boje. Pokuse su popratili kratkim zapisima i crtežima.

Posebno ih je razveselila radionica programiranja mikrobitova. Naime, autići koji samostalno voze po zadanoj stazi, a programirani su putem mikrobitova, impresionirali su buduće robotičare. Tijekom radionice samostalno su programirali pozdrav te su upisali svoje ime čija su slova vidjeli na svom tabletu. Za kraj su naučili i programirati razne zvukove i cjelokupni uradak prezentirali su jedni drugima.

Učenici su zainteresirano mikroskopirali novim LCD mikroskopima. Upoznali su  mikrosvijet pomoću jedne od metoda bioloških istraživanja – mikroskopiranje. Nakon razgovora o tome što je biologija i što ona istražuje, učenici su mikroskopom proučavali trajni biljni preparat, pokožicu luka i stanice pamuka te proučavali nogu kućne muhe. Promatrani preparat vješto su i kreativno prikazali svojim crtežima.

Radionice su bile izuzetno zanimljive i poučne, primjerena uzrastu, tako da su svi učenici i učiteljice izrazili želju za novo sudjelovanje u sličnim projektima.

 

   

 
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju