preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Koračajmo sigurno prostranstvima interneta

Autor: Renata Papec, 22. 2. 2022.

Kao i prošlih godina i ove godine Dan sigurnijeg  interneta obilježili smo raznim edukativnim sadržajima. U sklopu toga učenici su zajedno sa učiteljicom informatike Renatom Papec  i socijalnom pedagoginjom Ivom Kelemen u predmetnoj nastavi te učiteljicom Ivanom Plahtarić u razrednoj nastavi proveli niz aktivnosti.  Učenici osim predavanja primjerenih njihovom uzrastu, imali su i različite zadatke da pokažu svoj doprinos stvaranju sigurnijeg interneta.

Tako su  učenici petih i šestih razreda proučavajući  digitalne tragove i njihove pozitivne i negativne strane izrezali stopala od papira na kojima su napisali svoje poruke o pravilnom ponašanju na internetu.

Šestaši su izradili  i ankete u Formsima kojima su prikupili stavove svojih vršnjaka. Učenici sedmih i osmih razreda imali su zadatak istražiti Internet te pronaći novi web 2.0 alat u kojem su izradili rad na temu sigurnosti na internetu  koji su predstavili svojim kolegama u razredu, a samim tim pokazali i dobre strane interneta

Ostali učenicima ( osim predavanja primjerenih njihovom uzrastu izražavali su svoje stavove o ponašanju na internetu  izradom plakata,  Escape Room-ova, kvizova, prezentacija, umnih mapa te stripova. Posebno je izazovno bilo rješavanje online kviza u kojem su osim novih znanja osvojili i nagrade.

Dan sigurnijeg interneta obilježili su i učenici nižih razreda u Ivancu, Kuljevčici i Prigorcu. U prvom razredu učenici su razgovarali o emotikonima i koja je njihova uloga u komunikaciji internetom. Crtali su svoje „smajliće“ te ih nazvali originalnim imenima. Učenici drugih razreda su izrađivali plakate za razredni pano i tako naučili kako sigurnije provesti vrijeme na internetu, a učenici u trećim i četvrtim razredima su svoje dojmove i savjete nacrtali uz pomoć programa Bojanje. Također su svi rješavali razne kvizove, slagali Puzzle na računalima te odigrali zanimljive igrice o sigurnosti na internetu.

U prilogu možete pogledati knjižicu koja sadrži samo djelić radova koji su učenici marljivo izrađivali.

Nadamo se da će ove aktivnosti doprinijeti da se učenici sigurno i kvalitetno koriste internetom.

 
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju