preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici razredne nastave obilježili Dan sigurnijeg interneta 8.2.2022.

Autor: Vedrana Dubovečak, 15. 2. 2022.

Dan sigurnijeg interneta, jedan je od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti. Obilježava se svake godine, drugog dana u drugom tjednu veljače. Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je glasio: „Budite promjena: ujedinite se za bolji internet.“ Cilj obilježavanja je ukazali na mnogobrojne opasnosti koje prijete korisnicima interneta.

Dan sigurnijeg interneta obilježen je u matičnoj školi, PŠ Kuljevčica te PŠ Salinovec od 7. – 11. veljače zabavnim i edukativnim radionicama na satovima Informatike pod vodstvom učiteljice Vedrane Dubovečak.

Učenici prvih razreda čitali su priču „Kako je Piko spasio Internet“, crtali, pisali pravila kojih se treba pridržavati kako bi bili sigurni na Internetu, rješavali nastavni listić. Učenici drugih razreda izrađivali su plakat te se okušali u glumi prikazujući scenarije kako se treba ponijeti u situaciji sa strancima na internetu.

Učenici trećih razreda gledali su video uratke o nasilju na internetu te se upoznali s pojmovima poput Cyberbullinga, lažno predstavljanje, uznemiravanje i ogovaranje. Nakon toga uslijedila je izrada stripova s tematikom sigurnosti na internetu. Stripove su učenici izradili u digitalnom alatu Beliefs Comix.

Učenici četvrtih razreda su izradili strip u PowerPointu na temu Cyberbullinga. Kroz kviz i društvenu igru podsjetili su se o opasnostima koje vrebaju na internetu i naučili kako da zaštite svoju privatnost i osobne podatke na korisničkim profilima.

Svi učenici su na zabavan način naučili kako sigurno koristiti internet i čega se treba čuvati u online digitalnom okružju.

 
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju