preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

U Godini čitanja Ivana Matić govorila o čitanju na njemačkome jeziku na dva velika međunarodna skupa

Autor: Ivana Matić, 22. 11. 2021.

Prošlog su se tjedna održana su dva velika skupa na kojima je sudjelovala i naša učiteljica njemačkoga jezika dr. sc. Ivana Matić. Na obje je govorila o čitanju, njegovoj važnosti te osjećajima učenika za vrijeme čitanja na njemačkome kao stranome jeziku, koji i sama predaje.Prvi međunarodni znanstveni skup održan je 11. studenoga u online obliku u organizaciji Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Skup je obuhvatio vodeće domaće i svjetske stručnjake u području čitanja poput Renee Hobbs, Karol Visinko, Anita Peti-Stanti te Andrzej S. Wodka. Ivana je na konferenciji govorila o osjećajima učenika za vrijeme čitanja na stranome i materinskome jeziku te zašto je potrebno o tome razmišljati ako želimo da učenici uspješno čitaju s razumijevanjem.

Drugi međunarodni skup je održan 12. i 13. studenoga, također u online obliku, a riječ je o godišnjem skupu Društva učitelja i profesora njemačkoga jezika, koji okuplja motivirane i aktivne predavače njemačkoga jezika od vrtića pa sve do fakulteta. Na spomenutoj je konferenciji Ivana imala pozvano plenarno predavanje među stručnjacima za njemački jezik poput Angele Wisnecky i Michala Dvorecky, (Odsjek za germanistiku iz Beča) te Nikoline Borčič (Vern). U svom je predavanju govorila o karakteristikama čitanja na stranome jeziku, zašto čitanje kao receptivna vještina izaziva neugodne osjećaje pa čak i anksioznost učenika, što se događa u mozgu kada dijete čita s razumijevanjem te što učiniti kako bi se spriječile negativne reakcije i stvorilo pozitivno okruženje za učenje i čitanje.
JELOVNIK

Naši radovi

PROJEKT„Užina za sve “
STEM ČASOPIS

ŠETNJA ŠKOLOM

KUKULJICA

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju