preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Znanstveni piknik

Autor: Melita Brodar, 28. 9. 2021.

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti i umjetnosti, međunarodno događanje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade ljude i one koji se tako osjećaju da odaberu znanost kao svoj životni poziv. Događanje je osmišljeno kao opušteno druženje sa znanošću pa je stoga i odabran format “piknika” – on najbolje predstavlja upravo ono što se želi poručiti: ZNANOST JE ZABAVNA!

Program Znanstvenog piknika sastoji se od niza predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih edukacijskih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata koje provode brojne udruge, studentske sekcije, institucije i pojedinci, zaljubljeni u znanost i umjetnost iz Hrvatske i inozemstva.

Na ovogodišnjem 10. međunarodnom Znanstvenom pikniku u Gornjoj Stubici, u parku dvorca Oršić sudjelovala je i naša škola. Učenice Anja Gašparić, Marta Slivar i Vida Mesec u pratnji učiteljice Melite Brodar predstavile su putem prezentacije i radionica STEM aktivnosti u našoj školi. Predstavljanjem smo htjeli pokazati zainteresiranoj javnosti na koji način smo osmislili STEM tjedan u našoj školi, pokazati kako je izgledao u „normalnim“ okolnostima, ali isto tako i u uvjetima nastave na daljinu. Učenice su izvele nekoliko jednostavnih pokusa (Čarobno mlijeko, Gumeno jaje, Sok crvenog kupusa, Plastika iz mlijeka)  s tvarima koje uglavnom svakodnevno koristimo te na taj način privukle sudionike na aktivno sudjelovanje.

Dojmovi učenica:

Znanstveni piknik mi se jako svidio. To je za mene bilo lijepo novo iskustvo, a nadam se ne i posljednje. Vidjela sam mnoge zanimljive radove, pokuse i saznala nešto novo.

                                                                                                                 Vida Mesec

Znanstveni piknik jako mi se svidio. Vidjela sam mnogo novih pokusa, radova, a također sam naučila i nešto novo. Za mene to je bila jedna lijepa avantura i novo iskustvo. Nadam se da ćemo ponovno ići nekamo, da saznam još puno novih stvari.

                                                                                                                Anja Gašparić

 

Znanstveni piknik mi je bio jako zanimljiv i interesantan. Mogla sam vidjeti nove i zanimljive pokuse i radove, te kroz njih naučiti nešto novo. Jako mi se svidjelo , te se nadam da ćemo ponoviti.

 

                                                                                                               Marta Slivar

    

 

 

 
JELOVNIK
„Užina za sve III“

Priloženi dokumenti:
PROJEKT Uzina za sve III .pdf

STEM ČASOPIS

KUKULJICA

ŠETNJA ŠKOLOM

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

 

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

 

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju