preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Svečana priredba povodom 140. obljetnice PŠ Kuljevčica

Autor: Draženka Stančić, 20. 12. 2019.

U Područnoj školi Kuljevčica u prepunom predvorju održana je svečana proslava 140. obljetnice škole. Samo obilježavanje obljetnice započelo je još 5.prosinca kad su u goste stigli bivši učenici; gospođa Anka Stančić,  Draženka Stančić knjižničarka osnovne škole te g. Zdenko Đula. Oni su pričali o  svojim školskim danima, predmetima, učenju, ali i nestašlucima. Kroz vrlo zanimljive priče i razgovor saznalo se puno, no najviše se dojmila poruka gostiju, a to je da ne trebaju svi biti odlični učenici nego je puno važnije da iz škole izađu kao dobri ljudi.

U obilježavanje ove velike obljetnice uključilo se puno suradnika. Između ostalih tu je bila i učiteljica povijesti, Suzana Jagić koja je za učenike pripremila igricu Tko želi biti milijunaš. Odgovaralo se na pitanja vezana uz  školu, učenici su pokazali  zavidno znanje, a ono što nisu znali, brzo su naučili. Još su se i odlično zabavili slagajući puzzle fotografija iz prošlosti i sadašnjosti škole. Kao svaki rođendan, tako ni ovaj nije prošao bez rođendanske torte, na radost i veselje svih učenika.

Kako je školovanje u Kuljevčici izgledalo kroz povijest, pokazala je i izložba starih fotografija koja se i sada može vidjeti na panoima u hodniku škole. Osim fotografija, na izložbi su i preslike starih svjedodžbi iz kojih je vidljivo da su učenici u Kuljevčici od nekad bili vrijedni i marljivi.

Svečanosti je doprinos dao školski zbor, otpjevali su pjesme Pleši pleši i Sretna nova godina. Gotovi svi učenici su bili uključeni  u tematski igrokaz Snježna školska priča, a u programu je još bilo i prigodnih recitacija na kajkavskom i književnom jeziku. Prigodno su svi učenici, bivši učenici, djelatnici i bivši djelatnici darivani bedževima s natpisom Đak PŠ Kuljevčica i lončarskim suvenirom, vrčekima s posvetom.

Želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali u realizaciji ove obljetnice. Pri tome nikako ne smijemo zaboraviti naše drage sumještane i suradnike, keramičarski obrt Mecena, koji je posebno za ovu prigodu osmislio i suvenir povodom ovog važnog jubileja, spomenuti lončić izrađen od crvene gline koja je simbol ovog  kraja. Također želimo zahvaliti i  obitelji Tot na doniranoj jelki koja će ovih božićnih dana krasiti  školu.

 

Učenici i djelatnici PŠ Kuljevčica

 
VIRTUALNE UČIONICE

Dragi učenici, u nastavku su linkovi do virtualnih učionica.

5.a 5. b 5. c 5. d 5. e
5. s 6. a 6. b 6. c 6. d
6. s 7. a 7. b 7. c 7. s
8. a 8. b 8. c 8. d 8. s

 

ŠETNJA ŠKOLOM

JELOVNIK
UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

NOVO link na Odluku o upisu u 1. razred srednje škole u šk. god. 2020./2021.

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju