preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

„Zrno, zrno maleno“- integrirani Dani kruha u OŠ Ivanec

Autor: Nataša Roginek, 3. 11. 2019.

Mjesec listopad bio je vrijeme istraživanja zapisa, pjesama, izreka, izgleda, rasta i razvoja maloga zrna. Na završnoj svečanosti 25. listopada 2019. , posvećenoj upravo malome zrnu, učenici, učitelji i djelatnici škole zajedničkom su izložbom, prigodnim programom i natjecanjem prikazali rezultate projekta „Zrno, zrno maleno“. Predvorje škole tom je prigodom poprimilo pravi jesenski ugođaj: zrno se smiješilo iz svih kutaka- kao naslikano, nacrtano, opjevano, predstavljeno, prikazano.

Krasilo je maleno zrno prikazane odjevne komade, zveckalo je u izrađenim šarenim zvečkama, smiješilo se iz raznih glinenih posudica, ponosno je sjajilo s mnogih slika, a najsvečanije se držalo u velikom reljefnom prikazu podneblja našega kraja koji je bio djelo mnogih malenih ruku koje su ga marljivo izrađivale tijekom listopada. U projekt su bili uključeni svi učenici i učitelji koji su satkali integrirani Dan kruha upravo prema narodnoj izreci „Zrno do zrna- pogača“. Naša je „pogača“ toga dana bio prigodni program u kojem su učenici prvih i drugih razreda krasnoslovili, pjevali i svirali (zveckali zvečkama od zrnja), trećaši nas nasmijali pričom o repi, dok su sedmašice pjevale o kruhu u kojem je mnogo zrnja.

 Najzanimljiviji dio naše „pogače“ bilo je natjecanje tematski povezano sa zrnjem. Treći i četvrti razredi po uzoru na Pepeljugu zavezanih su očiju tražili  prosuto zrnje u zdjeli punoj brašna te su ga trebali sortirati u posudice. Najuspješniji su bili učenici 3.c i 4.a razreda. Potom su petaši i šestaši pokazali umijeće „trijebljenja koruze“ tako da su u određenom vremenu trebali očistiti što više klipova od komušine. Najbrži su bili učenici 5.c i 6.c razreda. Vrhunac navijanja bilo je natjecanje sedmaša i osmaša u „ružđenju koruze“. Najperspektivnijim seoskim domaćinima pokazali su se učenici 7.b i 8.a razreda. Da bi sve bilo po pravilima u jutarnjoj smjeni natjecanja su nadgledali učitelj Kruno Poje, kuharica Biserka Hranić te ravnatelj Damir Jagić, dok su se u poslijepodnevnoj smjeni ravnatelju pridružili učitelj Josip Kraš i učiteljica Melita Brodar. Svakom je pobjedničkom dvojcu ravnatelj uručio zanimljivu zrnastu nagradu- veliku porciju kokica. Na kraju nam je donesenu hranu blagoslovio župnik vlč. Kristijan Stojko te smo veselo prionuli blagovanju. Projektu su na poseban način doprinijele učiteljice Martina Gregur Županić, Melita Brodar, Ivančica Krtanjek i Ivana Matić. Organizaciju projekta potpisuje vjeroučiteljica Nataša Roginek.
VIRTUALNE UČIONICE

Dragi učenici, u nastavku su linkovi do virtualnih učionica.

5.a 5. b 5. c 5. d 5. e
5. s 6. a 6. b 6. c 6. d
6. s 7. a 7. b 7. c 7. s
8. a 8. b 8. c 8. d 8. s

 

ŠETNJA ŠKOLOM

JELOVNIK
UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

NOVO link na Odluku o upisu u 1. razred srednje škole u šk. god. 2020./2021.

Link na brošuru odaberi svoju školu, klikom na sliku brošure. Brošuru je moguće i preuzeti u priloženim dokumentima.

KALKULATOR PRIVATNOSTI

KALKULATOR PRIVATNOSTI

NA INTERNETU

Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju