preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: SUZANA JAGIĆ, 27. 1. 2020. 21:51

Desetu godinu zaredom učenici OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec sudjeluju u međunarodnom Projektu Šafran (The Crocus Project) obilježavajući tako 27. siječnja, Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Ove se godine toga datuma ujedno obilježava 75. godišnjica oslobađanja nacističkog logora Auschwitz-Birkenau. Obljetnicom se nastoji probuditi savjest te preuzeti odgovornost ukorijenjenu u sjećanju. Učenici VII. d razreda, članovi Povijesne skupine i Sekcije mladeži Planinarskog kluba Ivanec ove su godine nositelji projekta.

 [više]

Košarkaši županijski prvaci!

Autor: Renata Papec, 23. 1. 2020. 19:33

Sastav: Luka Gašparić, Tin Petrinjak, Gabrijel Bregović, Ivan Marđetko, David Galić, David Brezovec, Mihael Posavec, David Peša i Karlo Sever.

Voditelj: Predrag Putar

 

 [više]

NOGOMET ( FUTSAL ) – ŽUPANIJSKO NATJECANJE – SKUPINA 1

Autor: KRUNO POJE, 23. 1. 2020. 07:55

Dana 15.1.2020.g. održan je prvi dio županijskog natjecanja za dječake 7. / 8. razreda ( i mlađih) u Varaždinskoj Areni.  Skupina 1 bila je sastavljena od 4 ekipa koje su razigravale po sistemu „Svaki sa svakim “, a da bi se prošlo u županijsko finale, trebalo je osvojiti prvo ili drugo mjesto.  Ivanečka ekipa izgubila je u sve tri utakmice, ali pružila je kvalitetan otpor i kvalitetnu igru. Protivnici naše ekipe bile su ekipe iz Brezničkog Huma, Sračinca i Kneginca.

 [više]

eSafety Label – Oznaka eSigurnosti

Autor: Renata Papec, 16. 1. 2020. 08:03

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog uspješno je provela proces obnavljanja Oznake eSigurnosti (eSafety Label) te joj je dodijeljena brončana Oznaka eSigurnosti koja vrijedi idućih 18 mjeseci. Na procesu obnavljanja Oznake radile su učiteljica povijesti Suzana Jagić i učiteljica informatike Renata Papec.

 [više]

„Moj grad u muzeju“ – sudjelovanje u edukativnom programu uz izložbu Život „Pod Belom“

Autor: SUZANA JAGIĆ, 15. 1. 2020. 20:29

Druga tematska aktivnost školskog projekta „Moj grad u muzeju“ ostvarena je u Muzeju planinarstva Ivanec 14. siječnja 2020. s učenicima V. d razreda i članovima Povijesne skupine sedmih razreda. S učiteljicom Povijesti Suzanom Jagić najprije su razgledali izložbu Život „Pod Belom“ – Utjecaj obitelji Ožegović na svakodnevicu stanovništva belsko-radovanskog kraja, a potom su sudjelovali u edukativnoj radionici koju je za njih pripremila autorica izložbe Ana Škriljevečki.

 [više]

KOŠARKAŠI PRVI NA MEĐUOPĆINSKOM NATJECANJU

Autor: KRUNO POJE, 13. 1. 2020. 12:03

Naša osnovna škola bila je domaćin međuopćinskog natjecanja u košarci za dječake (skupina 1). Natjecanje se održalo u četvrtak, 9. 1. 2020. godine. Sudjelovale su tri ekipe, a igralo se po sistemu „Svaki sa svakim“. Prvo mjesto osvojila je  ekipa iz Ivanca, drugo ekipa iz Lepoglave dok su treći bili učenici iz Donje Voće. Postignutim rezultatom Ivančani su  izborili nastup na županijskom natjecanju.

 [više]

Celebrate women's international day

Autor: SUZANA JAGIĆ, 13. 1. 2020. 07:36

Projektom se kroz različite aktivnosti projektnih partnera želi obilježiti Međunarodni dan žena. Učenici će uoči toga datuma kroz različite zagonetke i kvizove pokazati što su naučili o poznatim ženama iz lokalne, nacionalne, europske i svjetske povijesti. Rezultat projekta trebao bi biti digitalni časopis izrađen u web 2.0 alatu MadMagz te suradnička pjesma u akrostihu.Surađujući na projektu učenici upoznaju poznate žene i njihovo djelovanje u različitim zemljama. Pri tome razvijaju vještine čitanja, pisanja, kreativnost i jezične vještine, kao i vještine suradnje.

 [više]

Christmas in Europe

Autor: SUZANA JAGIĆ, 13. 1. 2020. 07:28

 Kratki e-Twinning projekt „Christmas in Europe“ provodili su učenici V. d razreda s razrednicom Suzanom Jagić. Božić se slavi u čitavoj Europi te je dobra prilika da se e-Twinning projektom upoznaju različite europske zemlje i njihova božićna tradicija. Projekt je ujedno dao priliku da učenici sa svojim prijateljima iz Poljske, Njemačke, Austrije, Češke, Italije i Francuske razmijene tradicionalne božićne ukrase čemu su se posebno radovali. Pristiglim božićnim ukrasima e-Twinneri uljepšali su razredni te pano u predvorju škole.

 [više]

Božićni koncert

Autor: Marija Videc, 11. 1. 2020. 09:04

U nedjeljnu večer 5. siječnja 2020. godine u ivanečkoj crkvi sv. Marije Magdalene, uoči blagdana Sveta tri kralja održan je božićni koncert. Nastupili su Mješoviti zbor KUD-a Rudolf Rajter, Zbor djelatnika Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski, Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba, solistice Mihaela Cahun i Sara Poje te Petar Poljak (klavirska pratnja) pod dirigentskim vodstvom Jelene Gotal, Nade Peček i Damira Šumečkog. Na programu su bile pučke narodne i popularne božićne pjesme.

 [više]

Međunarodni eTwinning projekt „Our Tree of Wishes“

Autor: SUZANA JAGIĆ, 29. 12. 2019. 18:25

Međunarodni eTwinning projekt „Our Tree of Wishes“ u svoje je aktivnosti uključio čak 209 projektna partnera s velikim brojem aktivnosti u koje su se u rujnu 2019. uključili učenici sedmih i osmih razreda s učiteljicom Suzanom Jagić. Projekt traje do siječnja 2020., a cilj mu je stvaranje suradničkog „Stabla želja“ uoči božićnih i novogodišnjih blagdana. Projektni partneri nastojat će kreirati pravo ili nacrtano „Stablo želja“ koje će ukrasiti čestitkama koje su napisali  učenici. Želje su napisali na engleskom jeziku te učitali na stranice projekta u pdf formatu. Svaka škola pripremila je čestitke za ostale sudionike projekta.
U konačnici projekta učenici će izabrati najbolje „Stablo želja“.

 

 [više]

Izmjene kalendara rada škole – nadoknade

Autor: DAMIR JAGIĆ, 23. 12. 2019. 17:00

Zbog dana provedenih u štrajku sve škole u RH izgubile su određen broj nastavnih dana.

Na razini svih škola iz Varaždinske županije dobivena je suglasnost MZO-a za produljenje nastavne godine i odstupanju od rokova učeničkog odmora radi nadoknade nastave, a nadoknade bi bile:

23. 12. 2019. (ponedjeljak) – 1 dan

24. – 28.2. 2020. (ponedjeljak – petak) – 5 dana

9. 4. 2020. (četvrtak) – 1 dan

18. 4. 2020. (subota) – 1 dan

18. – 26. 6. 2020. – 6 dana

Sveukupno: 14 dana

Zimski praznici počinju 24. prosinca 2019. i traju do 3. siječnja 2020.,                                       a nastava počinje 7. siječnja 2020.

Drugi dio zimskih praznika se ukida.

Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. i traje do 13. travnja 2020., a nastava počinje 14. travnja 2020.

Nastavna godina završava 26. lipnja 2020. godine.

 [više]

Božićna priredba

Autor: Zdravka Friščić, 23. 12. 2019. 16:36

U srijedu 19. prosinca 2019. godine u Osnovnoj školi Ivanec tradicionalno je održana božićna priredba, ove godine pod nazivom Božić u srcu. Glazbeno-poetsko poslijepodne proteklo je u blagdanskom ozračju koje su pjesmom, recitacijama i plesnim koracima dočarali učenici nižih razreda te Pjevački zbor djelatnika škole. Na kraju programa ravnatelj škole Damir Jagić svima prisutnima je uputio čestitku povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Priredbu su osmislile učiteljice Hrvatskog jezika Zdravka Friščić i Irena Pejnović.

 [više]

Božićna priredba u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 23. 12. 2019. 08:45

Božićni ugođaj ni ove godine nije zaobišao PŠ Prigorec. U iščekivanju najljepšeg blagdana u godini, u našoj je školi 19. prosinca održana tradicionalna božićna priredba. Učenici su se svojim roditeljima, bakama, djedovima i ostalim gostima predstavili prigodnim pjesmama, recitacijama i igrokazima, dočaravši tako pravu božićnu bajku. Nakon priredbe, prisutnim gostima čestitke je uputio ravnatelj Damir Jagić, a potom se u veselom tonu nastavilo zajedničko druženje svih okupljenih. Dragim gostima zahvaljujemo na dolasku, a svima skupa od srca želimo čestit Božić te sretnu i uspješnu 2020. godinu!

 [više]

„Božična čarolija v Salinovcu“

Autor: Valentina Posavec Kovač, 23. 12. 2019. 08:07

Ove godine su učenici i djelatnici PŠ Tina Ujevića Salinovec odlučili dočekati i proslaviti blagdan Božića kako su to nekad radili naši bake i djedovi. Unoseći tako  već pomalo zaboravljen dah prošlosti, mjesec prosinac u našoj školi ispunio se posebnom čarolijom . Već treću godinu zaredom učiteljice Valentina Posavec Kovač i Sonja Poljak provode projekt „Skrajski kaj - kaj za Kraj“ s ciljem očuvanja i njegovanja kulturne baštine, folklora, običaja, povijesnih događanja i tradicije naših krajeva. Ove školske godine tema projekta su stari narodni običaji. S tim ciljem oživjeli smo nekadašnje božićne običaje u našoj školi.

 [više]

Obilježen Međunarodni dan volontera

Autor: SUZANA JAGIĆ, 23. 12. 2019. 06:58

U suradnji s Udrugom udomitelja „Nada“ Ivanec volonterke naše škole prigodnom su radionicom obilježile Međunarodni dan volontera čija je ovogodišnja tema „Volontiranje za inkluzivnu budućnost“. Naglašava se promocija volontiranja, poticanje vlada da podržavaju i prepoznaju volonterske napore u postizanju globalnih ciljeva održivog razvoja. Da bi se postigla inkluzivnost, svaki čovjek u sebi treba razvijati toleranciju, prihvaćanje različitosti i ljubav prema čovjeku. Razvojem navedenih vrijednosti postiže se inkluzivna budućnost i promjena društva nabolje.Veoma uspješnu radionicu izrade slika od oblutaka vodila je Barbara Klapčić.

 [više]

Učiteljica Ivana Matić u Beču na eTwinning seminaru „Digital Competences & IT Didactics“

Autor: Ivana Matić, 21. 12. 2019. 07:14

U Beču je od 11. do 13. prosinca održan eTwinning seminar na temu „Digital Competences & IT Didactics“ pod pokroviteljstvom OEAD (National Agency Erasmus+ Education), Federal Ministry Education Science and Research and eTwinning. Na seminaru je sudjelovalo više od 140 učitelja iz 34 zemlje. Na seminaru se diskutiralo o izazovima i mogućim rješenjima digitalizacije u učionici.  Uz strane jezike informatika i IKT jedne su od najzastupljenijih tema u eTwinning projektima, stoga je potrebno o istoj raspravljati i usavršavati se kao obrazovni djelatnik.

 [više]

Svečana priredba povodom 140. obljetnice PŠ Kuljevčica

Autor: Draženka Stančić, 20. 12. 2019. 06:55

U Područnoj školi Kuljevčica u prepunom predvorju održana je svečana proslava 140. obljetnice škole. Samo obilježavanje obljetnice započelo je još 5.prosinca kad su u goste stigli bivši učenici; gospođa Anka Stančić,  Draženka Stančić knjižničarka osnovne škole te g. Zdenko Đula. Oni su pričali o  svojim školskim danima, predmetima, učenju, ali i nestašlucima. Kroz vrlo zanimljive priče i razgovor saznalo se puno, no najviše se dojmila poruka gostiju, a to je da ne trebaju svi biti odlični učenici nego je puno važnije da iz škole izađu kao dobri ljudi.

 [više]

Humanitarna akcija

Autor: Vesna Vitez, 19. 12. 2019. 07:04

Na inicijativu CARITASA ŽUPE SV. MARIJE MAGDALENE i ove godine smo se u predblagdansko vrijeme odazvali prikupljanju namirnica i higijenskih potrepština kako bi pomogli potrebitima.

Naša se matična i područne škole vrlo rado odazovu humanitarnim aktivnostima i nikad nam nije teško dijeliti s drugima.

Dobrota u riječima stvara povjerenje.

Dobrota u mislima stvara dubinu.

Dobrota u davanju stvara ljubav.

Lao Tse

 [više]

Posjet ministrice znanosti i obrazovanja našoj školi

Autor: Draženka Stančić, 14. 12. 2019. 15:16

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak nakratko je posjetila našu školu. Razgledajući školu zanimalo ju je kako teče nastava te kako su opremljeni kabineti za prirodoslovne predmete obzirom na sredstva koja je osiguralo Ministarstvo. Svidio joj se božićni ugođaj uređenja naše škole.U školskoj je knjižnici razgovarala s učiteljima i stručnim suradnicama. Zanimalo ju je kakvi su stavovi naših djelatnika vezano uz provedbu reforme Škola za život i kako su učitelji zadovoljni edukacijama uživo i na Loomen platformi. Učitelji su u ugodnoj atmosferi s njom podijelili svoja razmišljanja, a ona ih je zabilježila. Najavila je i sljedeću fazu dogradnje škole.

 [više]

Održana radionica povodom 140. obljetnice PŠ Kuljevčica

Autor: Draženka Stančić, 14. 12. 2019. 15:15

U Područnoj školi Kuljevčica obljetnica se slavila i održavanjem radionice za sve učenike. Učiteljica Povijesti Suzana Jagić priredila je u PŠ Kuljevčica edukativno-zabavnu radionicu na kojoj su učenici slagali dvije vrste puzzli s motivima vezanim uz područnu školu koje su se, osim slikama, razlikovale i po složenosti. Tako su jednostavnije puzzle sadržavale sliku generacije učenika 1953./54. ispred stare školske zgrade, a složenije je činila slika sadašnje škole. Osim fizičkih puzzli učenici su slagali i digitalne, napravljene u aplikaciji Jigsaw Puzzles, koje su se temeljile na slici unutrašnjosti stare škole s učiteljem i učenicima u klupama.

 [više]

PROJEKT ŠAFRAN 2019./2020.

Autor: SUZANA JAGIĆ, 14. 12. 2019. 15:05

Projekt Šafran 2019./2020. from Suzana Jagić on Vimeo.

 [više]

Naši mladi šahisti prvi u županiji

Autor: Vedran Mavrek, 14. 12. 2019. 15:00

U petak, 13.12.2019., u prostorijama osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama održano je školsko ekipno prvenstvo Varaždinske županije u šahu. Učenici osnovnih škola natjecali su se u kategorijama djevojčica i dječaka, a našu školu predstavljala je muška ekipa. U konkurenciji trinaest osnovnih škola, naši učenici (Filip Črepinko, Laura Friščić, Matej Friščić i Gabrijel Hojsak) ostvarili su svih sedam pobjeda te osvojili prvo mjesto. Time su izborili i plasman na Državno prvenstvo RH koje će biti od 04. do 06. 02. 2020. u Vinkovcima. Čestitke našim sjajnim mladim šahistima i njihovim trenerima!

 

 [više]

„Dobro je činiti dobro“

Autor: NATAŠA ROGINEK, 14. 12. 2019. 14:56

Predblagdanski adventski dani zovu nas učiniti koje dobro djelo te ih tako uljepšati osmjehom, lijepom riječi, simboličkim darom i trenucima zajedničkog druženja. Upravo je to bila  misao vodilja naše starije Dramske družine koju spretno i uspješno vodi vjeroučiteljica Silvija Čavlek. S velikim entuzijazmom oni su uvježbali scensku igru „Dobro je činiti dobro“ te je znakovito izveli u našem gradu na dvije značajne i hvale vrijedne priredbe.

 [više]

NOGOMETAŠI PRVI NA MEĐUOPĆINSKOM NATJECANJU

Autor: KRUNO POJE, 13. 12. 2019. 19:14

Učenici ivanečke osnovne škole nastupali su na međuopćinskom natjecanju u nogometu u Maruševcu. U srijedu (11.prosinca) učenici 7.i 8.razreda izgubili su od Maruševca (1:2), pobjedili Varaždinske Toplice (4:2) i Donju Voću (6:1), te u finalu, ponovno sa Maruševcem, izborili pobjedu 1:0. U petak (13.prosinca) učenici 5.i 6.razreda pobjedili su Maruševec 11:1 i na taj način osvojili 1.mjesto. Sastavi : Ivan Grabrovec, David Vizjak, Antonio Osmanović, Jurica Maček, Gabriel Pavlina, Nikola Friščić i David Varga. Erik Miletić, Siniša Hrgar, Roko Lončar, Stjepan Habek, Nikola Ravlić, Dominik Pavlina, Leo Habek i Adam Gašparić

 [više]

Klikni s nama za sigurniji internet

Autor: CLAUDIA PINTARIĆ, 13. 12. 2019. 19:00

U PŠ Tina Ujevića u Salinovcu članovi Društva za komunikaciju i medijsku kulturu su 11.12.2019. održali edukativne radionice za učenike 5. – 8. razreda kojima je cilj bio educirati učenike o sigurnosti na internetu i upoznati ih s potencijalnim opasnostima koje im prijete u virtualnom svijetu. Medijska pismenost jedna je od ključnih vještina za život 21. st. potrebna jednako djeci i odraslima da bi znali medije koristiti za svoje i opće dobro.

 [više]

TJEDAN MATEMATIKE

Autor: IVANČICA KRTANJEK, 13. 12. 2019. 18:30

      I ove se godine naša škola uključila u projekt Večer matematike pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva čiji je cilj popularizirati matematiku među odraslima i djecom. Večer matematike pretvorila se zapravo u tjedan matematike. Tjedan matematike započeli smo 5. prosinca odlaskom u Dječji vrtić Ivančice  gdje se po prvi puta održala Večer matematike u skupini Zvjezdice. Tete su same odabrale i pripremile radionice prilagođene petogodišnjacima, a učenice 5. razreda Paula, Simona i Marta te učenice 6. razreda Laura i Vida vodile su radne centre sa zabavnim zadacima gdje su mališani kroz igru i zabavu usvajali osnovne i početne matematičke pojmove.

 [više]

Medni dan u PŠ Salinovec

Autor: Renata Papec, 12. 12. 2019. 08:20

U školi  Salinovec 9.12. obilježen je Medni dan. Svrha Programa školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu. Tako su i učenici 1.s razreda na poklon dobili teglice meda i prikladne slikovnice. Budući da su svi izjavili da vole med, želimo im slatke i zdrave dane.

 [više]

Obilježen Školski medni dan

Autor: MARINA NOVAK, 12. 12. 2019. 08:11

I ove godine naša škola  sudjelovala je u provedbi Programa Školskog mednog dana i promociji meda hrvatskih pčelinjaka u osnovnim školama. U ponedjeljak, 9. prosinca svi učenici prvih razreda obilježili su Školski medni dan. Cilj  programa je potaknuti  i educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu. Svaki učenik prvog razreda dobio je poklon paket sa staklenkom domaćeg meda i prigodnom slikovnicom. 

 [više]

MEĐUNARODNI ETWINNING SEMINAR

Autor: Lana Čiček, 12. 12. 2019. 07:37

Učiteljica Lana Čiček sudjelovala je na eTwinning seminaru pod nazivom 'Language teaching and learning through eTwinning', održanom od 28.11. – 30.11.2019. godine u Beogradu. Trodnevni je seminar okupio učitelje stranih jezika iz cijele Europe s primarnim ciljem nalaženja partnera u budućim eTwinning projektima. Seminar se sastojao od stručno vođenih teorijskih edukacija i interaktivnih radionica na kojima su polaznici razmjenjivali zanimljive ideje te naučili kako prijaviti i provesti uspješan eTwinning projekt.

 [više]

Sveti Nikola u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 10. 12. 2019. 16:21

Učenike PŠ Prigorec u petak je posjetio uvijek rado viđen gost - sveti Nikola. Učenici su ga veselo dočekali pjesmom, a zatim im je sv. Nikola podijelio prigodne poklone nagradivši ih tako za marljivost i dobar uspjeh u školi. Maleni su uživali u slatkim paketićima iznenađenja, a učitelji u njihovim osmijesima i veselju. Hvala svetom Nikoli! 

 [više]

Sveti Nikola u PŠ Kuljevčica

Autor: Dijana Leskovar, 9. 12. 2019. 18:14

Učenici Područne škole Kuljevčica su i ove godine bili jako dobri pa ih je zato u noći s 5. na 6.12. posjetio sveti Nikola. S obzirom da je sveti Nikola imao još puno kuća za obići, nije se mogao malo dulje zadržati, ali je zato svakom učeniku u papuči ostavio slatko iznenađenje. Učenici su bili iznenađeni i sretni kad je iz papuča provirio mali darak. Znali su da im se dobrota isplatila. Iako su ponekad bili i malo nestašni, oni znaju da ih Nikola i takve voli. No svima su obećali da će pokušati biti još malo bolji.

 [više]

Sveti Nikola u PŠ u Salinovcu

Autor: CLAUDIA PINTARIĆ, 9. 12. 2019. 07:37

Sveti Nikola je razveselio velike i male učenike u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu koji su s uzbuđenjem čekali njegov posjet. Došao je bez pratnje Krampusa i podijelio im slatkiše. U znak zahvalnosti učenici su svom dragom gostu pjevali, recitirali i pokazali svoje likovne radove. Na kraju posjeta su mu obećali da će biti dobri i marljivo učiti kako bi i iduće godine mogli uživati u njegovom posjetu.

 [više]

Početak proslave 140. obljetnice PŠ Kuljevčica

Autor: Draženka Stančić, 6. 12. 2019. 20:37

U našoj Područnoj školi Kuljevčica susretom bivših i sadašnjih učenika počeo je tjedan proslave njezine 140. obljetnice. Za vrijeme trećeg sata Područna škola ugostila je bivše đake svoje škole, predstavnike triju generacija, Zdenka Đulu, Draženku Stančić i Anku Stančić. Oni su učenicima govorili kako je to bilo biti đak u Kuljevčici u njihovo vrijeme. Anka Stančić nastavu je počela pohađati školske godine 1953./54. u bivšoj zgradi, nekih dvjestotinjak metara zapadnije od sadašnjeg prostora škole.

 [više]

PROJEKT ŠAFRAN U PŠ SALINOVEC

Autor: SONJA POLJAK, 5. 12. 2019. 08:05

Područna škola Tin Ujević iz Salinovca niz godina aktivno sudjeluje u međunarodnom projektu pod nazivom Projekt Šafran. Projekt je pokrenula Irska zaklada za obrazovanje o Holokaustu. Realizacija Projekta počinje sadnjom lukovica žutih šafrana koje su pristigle iz Javne ustanove Spomen područja Jasenovac. Žuti cvjetovi podsjećaju na žute Davidove zvijezde koje su Židovi bili prisiljeni nositi pod nacističkom vlašću. Ujedno su i znak sjećanja na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece stradale u vrijeme Holokausta.

 [više]

Petaši u Krapini

Autor: SUZANA JAGIĆ, 4. 12. 2019. 07:55

Učenici petih razreda bili su u studenom 2019. g. na terenskoj nastavi u Krapini. Sa svojim razrednicima posjetili su Muzej krapinskih neandertalaca i obišli arheološki lokalitet Hušnjakovo. Terenskom nastavom ostvareni su brojni odgojno – obrazovni ciljevi s naglaskom na upoznavanje razdoblja prapovijesti. Svoje oduševljenje muzejskim postavom i mnoštvom multimedijskih i drugih sadržaja izrazili su pisanim i likovnim izričajem.

 [više]

Terenska nastava Jasenovac-Kutina

Autor: Valentina Posavec Kovač, 4. 12. 2019. 07:43

Za učenike osmih razreda Područne škole Salinovec organizirana je  terenska nastava u Memorijalni centar Spomen područje Jasenovac kao dio Projekta Šafran i radionica o holokaustu koje provode učiteljice povijesti i hrvatskog jezika, Sonja Poljak i Valentina Posavec Kovač. U Jasenovcu su učenici  kroz virtualnu stvarnost imali priliku doživjeti izgled i veličinu cijelog logora te se putem predavanja vodiča upoznati s političkim prilikama u Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata.

 [više]

29. studeni 2019., Drugi sastanak sudionika projekta „Stärkung der DaF-Vetikale im kroatischen Bildungssystem“

Autor: Ivana Matić, 2. 12. 2019. 07:12

U petak, 29. studenog u Srednjoj školi Ivanec, održan je drugi susret sudionika projekta u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV) uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke. Učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Srednje škole Ivanec te Osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice nastavili su s daljnjim planovima i programom projekta, kojem je cilj poduprijeti vertikalu učenja njemačkoga kao stranoga jezika te potaknuti na dodatno usavršavanje u njemačkome jeziku.

 [više]

Održano Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar 2019

Autor: Renata Papec, 28. 11. 2019. 09:52

Učenici naše škole sudjelovali  su u razdoblju od 11. do 15.11.2018.  na natjecanju Dabar (natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja). Natjecanju je pristupilo ukupno 24 769 učenika. Uz podršku učiteljice informatike Renate Papec sudjelovalo je 27 učenika od kojih   su učenici Ivan Vinko Sever 3. b,  Žukina Ivano 3. c, Erik Đula, 5 b. , Marko Gladović  5. d, Laura Friščić  6. a, Luka Gladović 6. b i Lovro Maček 8. a ušli u 10% najboljih u svojoj grupi. Posebno se istakla Laura Friščić koja je zauzela izvrsno 8. mjesto.

 [više]

16. studenog 2019. Prvi koordinacijski sastanak svih sudionika projekta „Stärkung der DaF-Vetikale im kroatischen Bildungssystem“ u Poreču

Autor: Ivana Matić, 22. 11. 2019. 09:14

Proteklog vikenda, 15. - 17.studenog 2019. u Poreču je održan međunarodni skup Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV) na kojem je sudjelovalo više od 250 učitelja i profesora njemačkoga kao stranoga jezika. Program je obuhvaćao razne korisne i zanimljive radionice, plenarna predavanja gostujućih predavača, kulturni program, sajam ideja i mogućnosti u nastavi stranoga jezika te sportski program.

 [više]

Planinarski klub Ivanec

Autor: Vesna Vitez, 22. 11. 2019. 09:07

Organizira planinarski izlet na Ivanščicu u subotu, 23. studenog 2019.

za Sekcije mladeži iz osnovnih škola Ivanec, Klenovnik, Kamenica, Maruševec i Višnjica

 

PROGRAM OBILASKA (od 9:00  do 14:00 sati)

08:45-09:00 okupljanje sudionika na parkiralištu Žgano vino kod Prigorca

09:00 zajedničko fotografiranje i upute vodiča

09:15 početak izleta, polazak prema Mrzljaku

10:00 Mrzljak

10:30 Črne mlake, kratki odmor

11:15 planinarski dom na Ivanščici

12:15 povratak prema Žganom vinu

14:00 Žgano vino, kraj izleta

Duljina puta: 7,6 km

Ukupna visinska razlika: 571 m

 [više]

U matičnoj školi u Ivancu 20. 11. 2019. s početkom u 17, 30 sati održano je predavanje za učenike i roditelje 8. razreda pod nazivom „Petarde nisu igračke!“

Autor: Vesna Vitez, 22. 11. 2019. 09:03

„Petarde nisu igračke!“ je predavanje koje više godina provodi, kao preventivnu aktivnost PU Varaždinska, a u sklopu nacionalnog projekta Mir i dobro.Cilj ovog edukativnog predavanja je prevencija i zaštita od tjelesnog ozljeđivanja i smrtnog stradavanja uslijed nepažnje, znatiželje i igre s oružjem, minsko eksplozivnih naprava i pirotehničkim sredstvima.Bliži se obilježavanje novogodišnjih blagdana što predstavlja određen sigurnosni rizik posebno za djecu i mlade.

 [više]

"I u mom gradu Vukovar svijetli"

Autor: Dijana Leskovar, 18. 11. 2019. 15:00

Počast vukovarskim žrtvama odali su 18.studenoga učenici i učiteljice PŠ Kuljevčica paljenjem lampiona u predvorju škole.

Učenici su pročitali pjesme posvećene Vukovaru – gradu heroju.

Uredili su panoe i izradili likovne radove u znak sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

 

 [više]

Vukovar u srcu - PŠ Salinovec

Autor: Valentina Posavec Kovač, 18. 11. 2019. 14:57

Molitvom, pjesmom i paljenjem svijeća ispred prigodnog panoa odali smo počast svim žrtvama Vukovara i tako se u mislima ujedinili sa svima koji danas hodaju ulicama Grada heroja. Neka se nikad ne zaboravi!

 

 

 [više]

Održan 10. sat povijesti iz Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Autor: SUZANA JAGIĆ, 18. 11. 2019. 14:38

U okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. uključili smo se u videokonferencijski projekt Sat povijesti iz Vukovara koji organizira OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara. Koristeći CARNet-ovu tehničku potporu putem videokonferencije u Sat povijesti uključilo se 18 gradova i škola od Dubrovnika do Vukovara. Ovogodišnja tema Sata povijesti bila je „Novinari u Domovinskom ratu – riječ i slika jači od tenkova“ u cilju otkrivanja i svjedočenja istine ratnih izvjestitelja.

 [više]

VUKOVAR 18.11.1991. - 18.11.2019.

Autor: Renata Papec, 16. 11. 2019. 20:51

Da se ne zaboravi….

             18. studenoga 1991. godine

Ova svijeća gori za sve žrtve Vukovara

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježavamo od 15. 11. 2019. – 15. 12. 2019.

Autor: IVA KELEMEN, 16. 11. 2019. 20:33

U petak, 15. studenog, u kinodvorani Ivanec je za sve učenike osmih razreda matične i područne škole Salinovec te za dio učenika sedmih razreda održana edukativno – informativna predstava Droga – reci drogi NE! Predstavu je izveo Thearto projekt iz Zagreba. Tekst i režiju predstave potpisuje Zijah Sokolović, a u glavnim ulogama igraju Ivana Krizmanić i Jerko Marčić. U predstavi se kroz, živu i duhovitu komunikaciju prikazuje kako prepoznati situacije u pubertetu i adolescenciji kada mladi dolaze u dodir s drogom,

 [više]

Posjet Gradskoj knjižnici

Autor: Bojana Murić, 16. 11. 2019. 18:29

U petak, 15. studenog učenici 1.d u svrhu ostvarivanja školskog kurikuluma posjetili su Gradsku knjižnicu Ivanec i jako se dobro zabavili. Upoznali su knjižničarke, prostor knjižnice, čitaonice i igraonice za djecu te spremno odgovarali na brojna pitanja knjižničarke. Radoznali učenici imali su i pregršt pitanja i komentara koje su podijelili s knjižničarkama.

Zahvaljujemo gospodi Marini Grudenić na prijemu i srdačnoj dobrodošlici.

 [više]

Veselo Martinje u Salinovcu

Autor: CLAUDIA PINTARIĆ, 16. 11. 2019. 17:22

Veselom pjesmom i šarenim lampionima obilježeno je Martinje u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu. Pripremajući se za povorku u čast sjećanja na svetog Martina učenici su na satovima Njemačkog jezika i Vjeronauka izrađivali lampione, slikovnice, rješavali zagonetke i križaljke kako bi barem na jedan dan dočarali život svetog Martina koji je bio ispunjen dobrotom, ljubavlju prema bližnjem i skromnošću.

 [više]

Draga domača rieč

Autor: Valentina Posavec Kovač, 15. 11. 2019. 18:51

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice „Gustav Krklec“ u Ivancu 8.11. održana je završna svečanost literarnog natječaja „Draga domača rieč“. Na ovogodišnji 39. natječaj pristiglo je 204 radova 110 autora, a prosudbena komisija u sastavu prof. R.Žunar, dr.sc. M.Posavec i  V.Matišić, odabrala je 79 najboljih radova za objavu u Zborniku. U Zborniku se tako našlo  šest pjesmica učenica PŠ Salinovec, što dokazuje dosadašnju  kvalitetu rada kao i  iznimne sposobnosti dječjeg srtvaralaštva na materinskom jeziku.

 [više]

U znanju raSTEM

Autor: Marina Švelec, 13. 11. 2019. 18:04

U OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu protekli je tjedan (4.-8. studeni) bio posvećen znanosti. Projekt pod nazivom U znanju raSTEM osmišljen je s ciljem popularizacije znanosti među učenicima škole i zainteresiranom javnosti te poticanja kreativnosti učenika u području znanosti i tehnologije. U ponedjeljak su održane radionice za učenike 1. – 4. razreda pod zajedničkim nazivom Veliki za male. Učenici 5. – 8. razreda su demonstrirali pokuse s vodom, strujom, balonima, programiranje robota te predstavili velika i mala živa bića iz školske zbirke.

 [više]

SANKT MARTIN - dan svetog Martina u OŠ Ivanec na drugačiji način

Autor: Ivana Matić, 12. 11. 2019. 14:37

Učenici njemačkoga jezika Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec već tradicionalno četvrtu godinu za redom obilježavaju dan svetog Martina. Na taj način uče o kulturi i običajima zemalja njemačkoga govornog područja, a sve u svrhu motivacije za učenje njemačkoga jezika te učenja o kulturi zemalja u kojima je njemački materinski jezik. U navedenim zemljama „Martinstag“ obilježava se na drugačiji način nego što je to običaj u Hrvatskoj. Djeca izrađuju lampione, uče o legendi sv. Martina te idu u povorke predvođene svetim Martinom, koji je utjelovljen vitezom na konju.

 [više]

ODRŽANO JOŠ JEDNO POLAGANJE VOZAČKOG ISPITA ZA BICIKLE

Autor: ANĐELKA BARLEK, 12. 11. 2019. 11:40

U četvrtak 07.11. četrdeset i sedam učenika većinom petih razreda, četvorica iz šestog razreda te jedna učenica iz sedmog razreda pristupili su polaganju vozačkog ispita za bicikle. Ispit je uspješno položilo osamnaest učenika. Na ispitu su bili nazočni ispitivač iz HAK-a Nikola Hlebar, policajac iz PP Ivanec Davor Blaško te učiteljica iz tehničke kulture Anđelka Barlek.

 [više]

"Zasadi drvo, ne budi panj" PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 12. 11. 2019. 11:20

I učenici PŠ Prigorec priključili su se građanskoj inicijativi "Zasadi drvo, ne budi panj" koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine. Učenici su pod vodstvom učitelja Ivana Kušteljege zasadili dvije tuje te tako uljepšali prostor školskog dvorišta, a ujedno istaknuli važnost i dobrobit drveća i zelenila u borbi protiv klimatskih promjena.

 [više]

Donacija Gradske knjižnice i čitaonice "Gustav Krklec" Područnoj školi Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 11. 11. 2019. 07:22

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige realiziran je projekt Gradske knjižnice i čitaonice "Gustav Krklec" Ivanec pod nazivom "Svaka knjiga treba policu". Naime, nakon što su se u ivanečkoj knjižnici u srpnju ove godine na malom sajmu knjiga sakupljale donacije za kupnju polica za knjige, ovih je dana Knjižnica povodom 90. obljetnice rada škole poklonila Područnoj školi Prigorec policu za svaki razred s ukupno 110 lektirnih naslova i knjiga za slobodno čitanje.

 [više]

POZIVNICA

Autor: Renata Papec, 8. 11. 2019. 06:04

 [više]

NASTAVLJAMO PROJEKT „PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA“

Autor: Vesna Vitez, 7. 11. 2019. 20:53

Provodi ga Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL)

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) djeluje od 1998. godine. Neprofitna je, osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga djeluje na području Republike Hrvatske te vodi brigu o oboljelima od hematoloških i onkoloških bolesti. Udruga surađuje s KLUBOM  HEO ZAGREB/Prva Hrvatska udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti/ i Udrugom za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Zagreb "Krijesnica".

Više podataka  na  http://www.uoll.hr/o-nama

 

 [više]

UČENICI NIŽIH RAZREDA MATIČNE I PODRUČNIH ŠKOLA BILI SU NA KAZALIŠNOJ PREDSTAVI JEŽEVA KUĆICA 5. 11. 2019. u kinodvorani Pučkog učilišta Ivanec

Autor: Vesna Vitez, 7. 11. 2019. 20:41

kao svojevrsni nastavak obilježavanja Dječjeg tjedna u izvedbi Teatra lutaka. U predstavi "Ježeva kućica" Branka Ćopića uživali su i naši učenici jer je to zasigurno jedna od najljepših priča za male, ali i velike. Za odličnu i dinamičnu izvedbu zaslužni su glavni likovi Petra Radin i Mario Kovač koji su ujedno i režiseri i dramaturzi.

 [više]

U znanju raSTEM

Autor: Renata Papec, 5. 11. 2019. 17:41

 U srijedu 6. 11. povodom održavanja STEM tjedna održat će se radionice za učenike 5.-8. razreda pod vodstvom učitelja (A. Barlek, M. Brodar, R. Papec, Ž. Simić, D. Švelec, M. Švelec) u vremenu od 12. do 14. sati

CSI kemija ( učionica kemije)

Izrada pozivnica, diploma, brošura (učionica informatike)

Arhitektura: čovjek vs. priroda (učionica iz biologije)

Robotica Marica (učionica tehničke kulture)

Ogledalo, ogledalce (učionica fizike)

CodeCombat - igram se i učim Python (učionica informatike)

 [više]

Listopad - Europski mjesec kibernetičke sigurnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 3. 11. 2019. 18:35

Listopad je Europski mjesec kibernetičke sigurnosti, pa se u skladu s time provode kampanje o sigurnosti na Internetu i izdaju upozorenja vezana uz najčešće napade.    I naša škola se priključila kampanji, te su učenici, pod vodstvom učiteljice informatike Renate Papec, protekla dva mjeseca istraživali aktualne vrste i načine kibernetičkih napada. Njihov rad, rezultirao je panom koji je izložen u holu škole, a na kojem se na jednostavan i brz način može uvidjeti na koji način kriminalci pokušavaju od nas izvući razne podatke ili novac.

 [više]

„Zrno, zrno maleno“- integrirani Dani kruha u OŠ Ivanec

Autor: NATAŠA ROGINEK, 3. 11. 2019. 17:49

Mjesec listopad bio je vrijeme istraživanja zapisa, pjesama, izreka, izgleda, rasta i razvoja maloga zrna. Na završnoj svečanosti 25. listopada 2019. , posvećenoj upravo malome zrnu, učenici, učitelji i djelatnici škole zajedničkom su izložbom, prigodnim programom i natjecanjem prikazali rezultate projekta „Zrno, zrno maleno“. Predvorje škole tom je prigodom poprimilo pravi jesenski ugođaj: zrno se smiješilo iz svih kutaka- kao naslikano, nacrtano, opjevano, predstavljeno, prikazano.

 [više]

Udruga Krijesnica održala je radionicu „Malo svjetlo nade“

Autor: IVA KELEMEN, 30. 10. 2019. 18:47

U ponedjeljak, 28. listopada 2019. u jutarnjoj smjeni u našoj školi Udruga Krijesnica održala je radionicu „Malo svjetlo nade“ .

Nakon održavanja radionice i podjele edukativnih materijala predstavnici škole detaljnije su upoznati  s radom udruge Krijesnica. 

 [više]

Dječji tjedan

Autor: IVA KELEMEN, 30. 10. 2019. 18:43

Od 7. do 13. listopada u matičnoj školi u Ivancu obilježen je Dječji tjedan. Zbog neodržavanja dijela nastave i lošeg vremena ostvaren je dio planiranih aktivnosti.  Dio učenika nižih razreda je planirano crtanje kredama po pločniku zamijenilo zajedničkim crtanjem na velikom papiru. Učenici  5. do 8. razreda su, zajedno sa svojim razrednicima, pisali razredne poruke na predložak lista.  Listovi su izloženi na drvetu u predvorju škole pod motom „Pod istom krošnjom“. Uz razgovor o Dječjem tjednu na satovima razrednika, u predvorju škole izložen je prigodni pano sa dječjim pravima i ciljevima Dječjeg tjedna.

 [više]

„Posadi drvo, ne budi panj“ u PŠ Kuljevčici

Autor: Dijana Leskovar, 30. 10. 2019. 08:42

Učenici PŠ Kuljevčica također su se priključili hvalevrijednoj akciji sadnje stabala pod geslom „Posadi drvo, ne budi panj“. Na taj način su željeli pokazati da svatko može posaditi stablo kako bi učinio svoj okoliš ljepšim, ali i dati doprinos klimatskim promjenama. Svako stablo je bitno pa će tako i ove dvije tuje koje su učenici posadili sigurno dati mali, ali vrijedan doprinos u proizvodnji kisika. Također učenici pozivaju i odrasle da razmisle o važnosti zelenila i njegovoj ulozi u budućnosti.

 [više]

,,ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ“ U PŠ SALINOVEC

Autor: Renata Papec, 29. 10. 2019. 07:22

Učenici PŠ Salinovec također su, kao matična OŠ Ivanec, podržali inicijativu „Zasadi drvo, ne budi panj“ sadnjom triju sadnica tuja na prostoru školskog dvorišta. Na taj je način i iz područne škole poslana poruka o važnosti očuvanja drveća u svrhu održivog razvoja.

 [više]

UČENICI OŠ IVANEC PRIDRUŽILI SE INICIJATIVI „ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ!“

Autor: Josip Kraš, 27. 10. 2019. 19:03

     U petak 25.10.2019. učenici OŠ Ivanec pridružili su se građanskoj inicijativi ,, Zasadi drvo, ne budi panj“, a koja ima svoj cilj u sadnji čim većeg broja sadnica na teritoriju RH, da bi naša zemlja što više ozelenjela. Učenici su simbolično posadili tri sadnice tuje i na taj način podržali inicijativu. Inicijativa sadnje održala se kroz vikend po cijeloj Hrvatskoj, a mi smo također bili mali dio toga. Koordinator sadnje na području naše škole bio je učitelj geografije, prof. Josip Kraš.

 [više]

Dječji tjedan u PŠ Kuljevčica

Autor: Renata Papec, 27. 10. 2019. 18:26

Povodom Dječjeg tjedna učenici od 1. do 4. razreda PŠ Kuljevčica izrazili su svoje želje odraslima crtežima i porukama na školskom igralištu. Dječji tjedan obilježili su i na Satovima razrednika kroz radionice i čitanjem dječjih prava 

 [više]

„Damače vračarije“ na 12. smotri Turističke kulture 2019. u Hvaru

Autor: SUZANA JAGIĆ, 27. 10. 2019. 18:14

Treću godinu zaredom ivanečka je osnovna škola prema odluci Povjerenstva za ocjenu radova izborila svojim projektom „Damače vračarije“ sudjelovanje na 12. smotri Turističke kulture 2019. u Hvaru. Smotra je održana od 18. do 20. listopada 2019. Ovogodišnja Smotra bila je posvećena temi „Kako su liječili naši stari“ što predstavlja oblik hrvatske nematerijalne baštine kojemu su na sebi svojstvene načine pristupali naši preci u različitim dijelovima Lijepe Naše.

 [više]

Novi ciklus školskog projekta „Moj grad u muzeju“

Autor: SUZANA JAGIĆ, 27. 10. 2019. 17:36

Školski projekt „Moj grad u muzeju“ nastavlja se i ove školske godine. Nositelji aktivnosti su učenici članovi Povijesne skupine koju vodi učiteljica Povijesti Suzana Jagić. Projektom se nastoji popularizirati uloga Muzeja planinarstva Ivanec u lokalnoj zajednici, posebice među osnovnoškolskom populacijom te doprinijeti njegovoj većoj uključenosti u obrazovne kurikulume, a samim time dugoročno doprinijeti integraciji kulturnog obrazovanja u društvo.

 [više]

Obilježen Dan kravata

Autor: Mirela Kapustić, 27. 10. 2019. 17:31

Već tradicionalno, naša matična i područne škole i ove godine obilježavaju 18.listopada Dan kravate. To je dan kad učenici i učitelji u školu dolaze s kravatama i prisjećaju se važnosti kravate. Dan kravate obilježili smo i panoom  likovnih radova kravata u različitim likovnim tehnikama koje su izradili učenici 2.a, 2.b i  2.c razreda.

 [više]

Dan kravata

Autor: DANIJELA PONGRAC, 27. 10. 2019. 17:22

Dašak elegancije i odvažnosti bio je prisutan u petak, 18.listopada 2019.g u  PŠ Salinovec. Učenici i učitelji  odjenuli su kravate te se na taj način  podsjetili na važnost lijepog odijevanja. Učenici 8.r dodatne nastave engleskog jezika istražili su o povijesti kravate  A kako je sama riječ te odjevni dodatak potekao baš iz hrvatskog jezika i kulture, spominjući se tako već u 17.st. i na dvorima francuskoga kralja Luja XIV. , u čast kravati  izradili  su i  veliku, šarenu kravatu te njome ukrasili prostore škole.

 [više]

Jumicar – Program prometne kulture za najmlađe

Autor: Renata Papec, 27. 10. 2019. 16:39

U ponedjeljak , 5. 11. 2019. Jumicar edukaciju prošli su učenici drugih razreda Osnovne škole  Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec . Edukacija je počela teoretskim dijelom predavanja.  Nakon odslušanog teorijskog dijela učiteljice su učenike drugih razreda izvele van na školsko dvorište, gdje ih je dočekalo mnoštvo profesionalnih službi. Jumicar-ovci su se pobrinuli da se svaki polaznik nakon teorijsko dijela koji je trajao punih 45 minuta iskuša i  u ulozi vozača, a udruga “Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu” da su sve aktivnosti i službe usklađene.

 [više]

19. listopada 2019., Prvi sastanak sudionika projekta za poticanje učenja njemačkoga jezika „Eine Tour durch meine Region“

Autor: Ivana Matić, 22. 10. 2019. 09:39

Protekle subote, 19. listopada u Srednjoj školi Ivanec održan je prvi susret svih sudionika projekta u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV) uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke. Cilj projekta je osnaživanje vertikale u hrvatskom obrazovnom sustavu s naglaskom na učenje njemačkoga jezika. Spomenuti projekt se provodi na razini cijele Hrvatske, a među istaknutim gradovima poput Zagreba, Zadra, Osijeka, Rijeke, Splita i Koprivnice našao se i Ivanec.

 [više]

Županijska smotra Dani kruha – zahvalnost za plodove zemlje

Autor: MELITA BRODAR, 22. 10. 2019. 09:27

Tradicionalnu manifestaciju Dani kruha – zahvalnost za plodove zemlje organizirala je Varaždinska županija u suradnji s Varaždinskom biskupijom 12. listopada 2019. godine. Pokrovitelj smotre bila je Općina Vinica, a domaćin Osnovna škola Vinica. Na Smotri je sudjelovala 21 škola, a tradicionalno je započela svetom misom zahvalnicom u Varaždinskoj katedrali, do koje su sudionici s Franjevačkog trga išli u povorci noseći darove na blagoslov. Otvorena je prigodnim programom koji su izveli učenici OŠ Vinica.

 [više]

Kestenijada u Salinovcu

Autor: CLAUDIA PINTARIĆ, 20. 10. 2019. 09:59

Uz druženje i boravak na svježem zraku održana je tradicionalna Kestenijada u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu.

U četvrtak 17.10. 2019. u dvorištu škole okruženi bojama jeseni učenici škole su uživali u igri, zabavi i slasnoj deliciji našega kraja – pečenim kestenima.

 [više]

U Salinovcu obilježen Dječji tjedan

Autor: CLAUDIA PINTARIĆ, 20. 10. 2019. 09:50

Raznolikim stvaralačkim aktivnostima u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu je obilježen Dječji tjedan.

Crtežima, pjesmom i plesom naših najmlađih učenika i porukama učenika viših razreda u Dječjem se tjednu sva pozornost usmjeravala na promicanje dječjih prava te položaja djece u društvu i lokalnoj zajednici.

 [više]

Recital duhovne poezije „Svetlost na bregu“

Autor: Valentina Posavec Kovač, 20. 10. 2019. 09:32

U nedjelju, 13.listopada, učenice Područne škole Salinovec, članice grupe Kreativno stvaranje i izražavanje sudjelovale su na Recitalu duhovne poezije u Mađarevu. Učenice 6. razreda, Vida Grahek, Ivana Korenić i Gabriela Miklošić predstavile su svoju školu autorskim pjesmama duhovne tematike. Dane organizira Župa sv. Vida i sv. Jurja - Madžarevo, Gradska knjižnica i čitaonica „Novi Marof“ i Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ pod pokroviteljstvom Grada Novoga Marofa. Na Recitalu svoju duhovno-religioznu poeziju predstavili su učenici OŠ Novi Marof, OŠ Ljubešćica, OŠ Visoko i PŠ Salinovec. Nakon učenika svoje pjesme čitali su i brojni književnici iz cijele Hrvatske

 [više]

Baštinski kreativni kutak

Autor: SUZANA JAGIĆ, 20. 10. 2019. 09:26

Manifestacija Dana europske baštine u Hrvatskoj održava se od 15. rujna do 20. listopada 2019. sa zajedničkom temom Umjetnost i zabava. I u našoj školi željeli smo predstaviti baštinu na što zanimljiviji i pristupačniji način te naglasiti kreativni potencijal baštine ivanečkog kraja. U predvorju škole Darija, Lana i Hana, članice Učeničke zadruge „Ivančica“, uredile su Baštinski kreativni kutak koji je odmah izazvao zanimanje učenika i djelatnika škole. Kutak se sastoji od dvije klupe i stola od drvenih paleta koje su izradile vrijedne ruke školskog domara, dvije drvene škrinje od tesanih dasaka, tradicionalnih dječjih igračaka te lončarskih proizvoda.

 [više]

Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Kuljevčica

Autor: Karmela Šambar, 20. 10. 2019. 08:59

Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje, manifestacija  je posvećena kruhu, krušnim proizvodima ali i plodovima zemlje, točnije jeseni koja ih obilato daruje, a u našoj školi održana je u četvrtak, 10. listopada. Učenici naše škole su uz vodstvo svojih učiteljica i vjeroučiteljice pripremili prigodan program u kome se govorilo i recitiralo dakako o pšenici, kruhu i njegovim proizvodima, kao i plodovima jeseni.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Prigorec

Autor: Ana Zaplatić, 20. 10. 2019. 08:42

Kao i svake godine, i ovog smo listopada u našoj školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Vrijedne ruke naših mama, baka i učenika pripremile su mnoštvo slastica koje je, nakon kratke prigodne priredbe učenika, blagoslovio ivanečki župnik, vlč. Kristijan Stojko. Nakon blagoslova uslijedilo je druženje i zajedničko blagovanje izloženih pekarskih proizvoda. 

 

 [više]

Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekte

Autor: SUZANA JAGIĆ, 20. 10. 2019. 08:32

Nacionalnom oznakom kvalitete za eTwinning projekte u šk. god. 2018./2019. nagrađeno je 6 međunarodnih projekata koje je vodila učiteljica Povijesti Suzana Jagić te njezin eTwinning tim učenika.

Projekti nagrađeni Nacionalnom oznakom kvalitete:

  1. Our Cultural Heritage - Where the past meets the future

  2. Our countries between the two World Wars

  3. The Mediterranean is served: diet, recipes, traditions, tales

  4. Famous people in Europe

  5. Sh@ring culture through national symbols - exchanging European souvenirs

  6. Prehistoric site

 [više]

DJEČJI TJEDAN U LEPOGLAVI

Autor: Renata Papec, 13. 10. 2019. 19:53

 Učenici Scenske grupe 3.c razreda s učiteljicom Ivančicom Krtanjek predstavili su našu školu na obilježavanju Dječjeg tjedna u Lepoglavi u petak 11. 10. 2019. Predstavili su se igrokazom Šubi dubi dubi i razveselili prisutne mališane. Ujedno su i prisustvovali prezentaciji puhačkih instrumenata Glazbene škole iz Varaždina. S oduševljenjem su isprobali tubu, trombon, rog i trubu.

 [više]

Dani kruha u PŠ Salinovec „Kruh naš svagdašnji – od berbe kukuruza do slatkog kruha“

Autor: Valentina Posavec Kovač, 13. 10. 2019. 19:34

Dani kruha i zahvalnosti za plodove jeseni tradicionalno se obilježavaju tijekom listopada u našoj školi. Svake godine na poseban način učenici i učitelji prikazuju važnost kruha i svih jesenskih plodova za naš život. Ove godine u sklopu tradicionalne priredbe proveden je i dio projekta „Skrajski kaj-kaj za Kraj“. Ovogodišnja tema projekta su tradicionalni običaji našeg kraja te su tako učenici tog dana oživjeli sjećanja i upriličili već polako zaboravljene običaje tijekom berbe kukuruza .

 [više]

Sretan Vam 5. listopada – Svjetski dan učitelja!

Autor: Renata Papec, 5. 10. 2019. 07:41

Svim učiteljima a posebno učiteljima naše škole, čestitamo Dan učitelja!

Želimo da i dalje svojim predanim radom i prisustvom u životima djece ostavljaju neizbrisiv trag...

 [više]

TERENSKA NASTAVA UČENIKA 4.-IH RAZREDA U ZAGREB

Autor: Karmela Šambar, 1. 10. 2019. 06:01

Učenici 4.-ih razreda Osnovne škole Ivanec te  PŠ Salinovec, Prigorec i Kuljevčica su u utorak, 24. rujna sudjelovali  na terenskoj nastavi u Zagrebu.  Nastava se provodila pod stručnim vodstvom vodiča i razrednih učiteljica: Sanje Borovečki, Mirjane Habek, Mirjane Putar, Štefice Čićek, Andreje Klobučar, Ane Zaplatić i Karmele Šambar.

 [više]

„Skrajski kaj – kaj za Kraj“

Autor: Valentina Posavec Kovač, 1. 10. 2019. 05:39

S ciljem očuvanja i njegovanja kulturne baštine, tradicije, običaja, kajkavskog izričaja, povijesti i folklora i  ove školske godine nastavljamo s provođenjem projekta „Skrajski kaj-kaj za Kraj“ . Ovogodišnja tema projekta su tradicionalni običaji naših krajeva. Učenici će tijekom cijele školske godine u svojim krajevima i obiteljima istraživati i bilježiti kako se obilježavaju pojedini običaji, a  u tome će nam pomoći  i salinovečke udruge; Udruga vinogradara i voćara Skrajski pajdaši, KUD Salinovec i DŠR Salinovec. 

 [više]

Proslavili smo Europski dan jezika!

Autor: Marina Putar, 30. 9. 2019. 07:27

          Vijeće Europe i Europska Unija uspjeli su 26.rujna uključiti milijune ljudi diljem 45 zemalja sudionica u obilježavanje Europskog dana jezika. Organizatorice proslave Europskog dana jezika u našoj školi bile su učiteljica njemačkog jezika Jasenka Solina i učiteljica engleskog jezika Marina Putar, a rado su im se pridružile te pomogle i ostale predavačice stranih jezika. Proslava je zamišljena kao kušaonica različitih njemačkih i austrijskih specijaliteta kao što su Käsekuchen, Mramorkuhen, Sachertorte, Kalter Hund, Rote Grütze, Wurstsalat te pića Spezi i Apfelschorle.

 [više]

Prometni policajac

Autor: Bojana Murić, 30. 9. 2019. 07:00

U utorak, 24.9. učenike prvih razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog  Ivancec posjetio je prometni policajac g. Davor Blaško. Nakon uvodnog izlaganja o ponašanju u prometu i sudionicima u prometu učenici su aktivno sudjelovali u razgovoru i pokazali što su do sada o prometu naučili u skoli. Na kraju su imali i pitanja za prometnog policajca, a on ih je nagradio kišnim kabanicama.

BM

 [više]

Izniman uspjeh mladih pjesnikinja u Krapini i Zlataru

Autor: Valentina Posavec Kovač, 26. 9. 2019. 17:36

I ove školske godine učenici Područne škole Salinovec, članovi grupe Mladi pjesnici, postigli su iznimne rezultate na literarnim natječajima u Krapini i Zlataru te su s ponosom predstavili svoju školu, zavičaj  i bogatstvo kajkavskog izričaja naših krajeva. U sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini 10.9. održan je  33. dječji festival „Kaj u riječi, slici, pjesmi i plesu“ . Na natječaj je pristiglo 75 literarnih radova iz 9 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu : Stjepan Varjačić, Jasna Leljak i Magdica Šalković odabralo je 22 pjesme koje su objavljene u zborniku i izvedene na recitalu.

 [više]

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Autor: KRUNO POJE, 22. 9. 2019. 18:05

Dana 19.9.2019., u Područnoj školi Tina Ujevića u Salinovcu, obilježen je Hrvatski olimpijski dan. Svi učitelji i učenici nosili su bijele majice, a sportske sadržaje provodili su oni najmlađi. Učenici od 1. do 4. razreda  sudjelovali su u zajedničkom razgibavanju, a kasnije ih je čekalo natjecanje u odbojci i atletici. Učenici su upoznati sa načelima olimpizma i važnosti vježbanja za ljudsko zdravlje.

 [više]

Đaci prvaci Salinovec

Autor: Biserka Geček, 16. 9. 2019. 20:32

I ove nastavne godine u školu Salinovec pristigli su đaci prvaci. Dočekali su ih prijatelji iz drugog, trećeg i četvrtog razreda pjesmom, plesom i recitacijama, te im zaželjeli sretan i uspješan početak školovanja. U prvom razredu je tako dvanaest učenika: 7djevojčica i 5 dječaka. Sretno!

Učiteljica 1.s Biserka Geček

 

 [više]

PŠ Prigorec - prvi dan nastave

Autor: Renata Papec, 16. 9. 2019. 20:19

Područna škola Prigorec ove je školske godine bogatija za četvero prvašića. Kako bi im uljepšali prvi dan nastave, učenici škole poželjeli su im veselu dobrodošlicu prigodnim pjesmicama i recitacijama. Na klupama su ih dočekali udžbenici, slatki paketići i reflektirajući prsluci za siguran put do škole. Riječi ohrabrenja uputio im je njihov učitelj i zaželio puno uspjeha u radu. Sretno! 

 [više]

Doček prvašića u PŠ Kuljevčica

Autor: Dijana Leskovar, 16. 9. 2019. 20:14

U ponedjeljak, 9.rujna 2019. g. započela je nova nastavna godina. Tom je prigodom za učenike prvih razreda u PŠ Kuljevčica, njih devet,  bilo posebno zanimljivo jer su njihovi stariji prijatelji iz škole pripremili prigodan program,  kako bi im prvi dan škole bio što zanimljiviji i veseliji. Zbunjena i pomalo uplašena lica zamijenili su osmjehom kad su vidjeli udžbenike koji su ih dočekali na školskim klupama, ali i prigodni poklončići.

 [više]

PRVI DAN ZA PRVAKE

Autor: Renata Papec, 16. 9. 2019. 20:02

Nastavna  godina u našoj školi počela je u vedrom i veselom raspoloženju. Za prvoškolce su učenici četvrtih razreda sa svojim učiteljicama pripremili  kratki program. Dočekali su ih pjesmom, plesom i igrokazom te im zaželjeli dobrodošlicu u školu. Zatim su im se prigodnim riječima obratili  gradonačelnik Milorad Batinić i ravnatelj škole Damir Jagić. Tada su učiteljice prvih razreda,  zajedno sa svojim učenicima i njihovim roditeljima, krenule do razreda gdje su se upoznali i dogovorili o daljnjem radu.

 [više]

Otvoren javni poziv za besplatnu prehranu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 31. 7. 2019. 10:13

Dana 30. srpnja 2019. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava “ Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)

Varaždinska županija prijavit će se na Javni poziv Ministarstva. Detaljnije o pozivu pročitajte u dopisu.

pdfDopis o raspisivanju Poziva za besplatnu prehranu

 [više]

UDŽBENICI 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 12. 7. 2019. 14:01

Poštovani roditelji,

prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu za školsku godinu 2019./2020. svim učenicima bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete dok će se nabava ostalih drugih obrazovnih materijala (DOM) i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, atlasi, likovne mape i sl.) financirati iz drugih izvora (roditelji).

Svoje komplete udžbenika učenici će preuzimati u školi prvog dana nastave u novoj školskoj godini. U I. i V. razredu te za predmete Kemija, Fizika i Biologija u VII. razredu, u kojima kreće primjena novih kurikuluma, koristit će se novi udžbenici. Ostali udžbenici su dijelom novi, dijelom rabljeni.

Roditelj/skrbnik će prilikom primitka udžbenika potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika, a temeljem Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna.

Izjavom se roditelj/skrbnik obvezuje da će po završetku nastavne godine vratiti školi udžbenike u uporabnom stanju, odnosno da će u slučaju njihovog gubitka ili oštećivanja biti dužni nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika. Roditelj/skrbnik učenika koji ne prihvati obvezu vraćanja udžbenika ne može ostvariti pravo na korištenje istih u narednoj školskoj godini.

Na linkovima/prilogu se nalaze popisi drugih obrazovnih materijala(DOM) od 1. - 8. razreda koje kupuju roditelji.

 

Osim tih popisa, na linkovima/prilogu su dostupni i popisi svih udžbenika i pripadajućih drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u školskoj godini 2019./20., od 1.- 8. razreda.

DOM 1. - 4.     DOM 5. - 8.

 

                               

Udžbenici + DOM 1. - 4.                          Udžbenici + DOM 5. - 8. 

 

Naputak o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika (MZOS)

Zakon o udzbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovu i srednju skolu NN 116/2018.

 [više]

Učenički odmori u nastavnoj godini 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 19. 6. 2019. 09:33

Nastavna godina počinje 9. rujna 2019. godine, a završava 17. lipnja 2020. godine. Nastava se ustrojava u dva polugodišta. Odmor za učenike tijekom nastavne godine, Odlukom osnivača – Varaždinske županije, realizira se na sljedeći način:

 [više]

Oslobađanje od plaćanja školske kuhinje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 28. 5. 2019. 10:34

U šk. god. 2019./2020. planiran je nastavak  projekta "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva"  - oslobađanje od plaćanja školske kuhinje.

Na oslobađanje od plaćanja, prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, imat će pravo djeca roditelja koji imaju Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu.

Zainteresirani roditelji koji udovoljavaju navedenom kriteriju trebaju podnijeti ZAHTJEV  za oslobađanje od plaćanja školske kuhinje u OŠ Ivanec.

HZMO, Područna služba Varaždin, i ove će godine preuzeti izdavanje dokumentacije potrebne  za prijavu u projekt "Užina za sve" temeljem podataka koje škole dostave.

Na roditeljima je samo da popune tiskani zahtjev na kojem se jasno vidi njegov/njezin  OIB i ime djeteta ( i OIB) za koje traži financiranje školske prehrane.

Obrazac  ZAHTJEVA  dostupan je na web stranici škole, u tajništvu škole te kod ravnatelja.

Zahtjevi se predaju do PETKA, 31. 5. 2019. do 12 sati u OŠ Ivanec.

* iznimno, za buduće učenike 1. razreda, zahtjevi će se popunjavati na roditeljskom sastanku u lipnju 2019.

 [više]

VAŽNO! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 28. 3. 2019. 16:55

Izmjene i dopune Kućnog reda škole

Poštovani roditelji i učenici, u privitku možete preuzeti izmjene i dopune Kućnog reda škole.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 ŠETNJA ŠKOLOM

JELOVNIK
Anketa

e-Sigurnost

Red Button

SIGURNIJE NA INTERNETU

CENTAR ZA SIGURNIJI INTERNET

KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

Link na knjižicu:" Odaberi svoju školu"

KORISNI LINKOVI
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju