preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

vijesti

Večer matematike u PŠ Salinovec

Autor: Renata Papec, 11. 12. 2018. 11:13

Ove školske godine PŠ Salinovec se priključila projektu Hrvatskog matematičkog društva Večer matematike koja se održala 6. prosinca 2018. Večer matematike je prvi puta organizirana 2013. godine s ciljem poticanja pozitivnog stava i interesa prema matematici.  Sudjelovanjem u zabavnim aktivnostima učenicima se pokušava predstaviti zabavnija strana matematike kao i spoznaja da matematiku koristimo svakodnevno na svakom koraku našeg života.

 [više]

Obilježen školski medni dan u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

Autor: Renata Papec, 11. 12. 2018. 10:35

7.prosinca svi učenici prvih razreda matične i područnih škola obilježili su medni dan kojim se promovira med hrvatskih pčelinjaka u osnovnim školama.Cilj  je potaknuti  i educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda.Svaki učenik dobio je staklenku meda i prigodnu  edukativnu slikovnicu.

 [više]

SVETI NIKOLA U PŠ TINA UJEVIĆA SALINOVEC

Autor: Renata Papec, 11. 12. 2018. 10:17

U četvrtak, 6.12.2018. najdraži je dječji svetac posjetio učenike od 1. – 4. razreda PŠ Tina Ujevića, Salinovec. Svi učenici razredne nastave okupili su se za vrijeme 2. sata u školskoj sportskoj dvorani gdje su pjesmom i plesom dočekali sv. Nikolu. Budući da je Nikola već bio umoran od puta, u pomoć mu je pritekao naš domar te ga je u dvoranu dovezao u tačkama. 

 [više]

Večer matematike

Autor: Renata Papec, 10. 12. 2018. 07:59

U našoj je matičnoj školi i ove godine 6. 12. održana Večer matematike. To je projekt Hrvatskog matematičkog društva koji ima cilj popularizirati matematiku. Interaktivne radionice koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici ove su godine pripremili učitelji i učiteljice matematike Dragica Friščić, Gordana Ferenčak, Miroslav  Dolenec i Vedran Mavrek te učiteljice razredne nastave Marina Novak i Ivančica Krtanjek, a pomagalo im je i 10 volontera.

 [više]

Obilježen Međunarodni dan volontera

Autor: Renata Papec, 10. 12. 2018. 07:55

Prigodnom božićnom radionicom članovi Volonterskog kluba „Iksići“ obilježili su Međunarodni dan volontera. Izrađivali su čestitke, anđele u tehnici kaširanja te ukrasne pločice decupage tehnikom. Izrađene božićne ukrase „Iksići“ će darovati udrugama koje djeluju na širemu ivanečkom području. 

 [više]

Donacija Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru

Autor: Renata Papec, 10. 12. 2018. 07:51

Sjećanje na žrtvu Vukovara 1991., davanje počasti poginulim braniteljima i civilima uz jasnu poruku širenja istine o Domovinskom ratu bio je cilj posjeta ivanečkih braniteljskih udruga Vukovaru 1. prosinca 2018. godine. Posjet je imao i humanitarni karakter budući da su ivanečki branitelji dostavili prehrambene i higijenske artikle za Socijalnu samoposlugu u Vukovaru koje su donacijama prikupili na širemu ivanečkom području. 

 [više]

Preventivna radionica "Petarde nisu igračke" Policijske uprave varaždinske

Autor: Renata Papec, 10. 12. 2018. 06:58

Tijekom 11. mjeseca 2018. godine policijski službenici Policijske uprave varaždinske održali su za roditelje i učenike osmih razreda matične i područne škole u Salinovcu preventivnu radionicu "Petarde nisu igračka" koja se provodi u sklopu operativne akcije "Mir i dobro". Radionica je namijenjena učenicima osmih razreda s područja Varaždinske županije i Grada Varaždina.

 [više]

Vježba evakuacije i spašavanja te simulacije gašenja požara

Autor: Renata Papec, 10. 12. 2018. 06:49

          U OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog napravljena je vježba evakuacije i spašavanja te simulacije gašenja požara. Vježba je organizirana odlukom ravnatelja Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Damira Jagića i zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Ivanca Ivana Putareka. 

 [više]

Stolni tenis – županijsko natjecanje

Autor: Renata Papec, 5. 12. 2018. 08:39

Djevojčice iz sedmog i osmog razreda PŠ Salinovec, nastupile su 4.12.2018. na županijskom natjecanju iz stolnog tenisa koje se održalo u Areni Varaždin. Svoj višegodišnji trud naplatile su osvajanjem brončanog odličja, a ekipu su činile: Maja Matučec, Sara Ribić, Nika Friščić i Patricija Fodrek! 

 [više]

EKO PROJEKT

Autor: Renata Papec, 4. 12. 2018. 08:08

U sklopu projekta Europske unije o gospodarenju otpadom, učenici naše škole prisustvovali su predstavi «Neuredna Zlatokosa», KUU Stažnjevec koja se u četvrtak i petak, 29. i 30. studenog, održala u prostorijama matične škole. U interaktivnoj predstavi namijenjenoj učenicima od 1. do 4. razreda djeci je, na prigodan i «bajkovit» način, prikazano kako pravilno gospodariti otpadom te zašto je to važno. Predstava, čiji su glumci učenici PŠ Salinovec, izvedena je u organizaciji grada Ivanca, nositelja projekta.

 [više]

Mali istraživači

Autor: Renata Papec, 2. 12. 2018. 18:11

Ove su školske godine učenici 4. razreda uplovili u vode kemije i biologije kroz novu izvannastavnu aktivnost. Mali istraživači sastaju se svaka dva tjedna po dva školska sata. Grupu su osnovale Melita Brodar, prof., i Marina Novak, dipl. učiteljica. Došle su na ideju njenog stvaranja kako bi učenici na zabavan način, 

 [više]

Održano natjecanje iz računalnog razmišljanja - Dabar 2018

Autor: Renata Papec, 30. 11. 2018. 09:06

Učenici naše škole sudjelovali  su u razdoblju od 12. do 16.11.2018.  na natjecanju Dabar (natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja), koje je održano na CARNet-ovom sustavu Loomen. U matičnoj školi uz podršku učiteljice informatike Renate Papec sudjelovali su učenici Erik Đula, 4. k , Laura Friščić, 5. a, Luka Gladović 5. b, Ivan Jurinić 5. b, Petar Habek, 5. b , David Petrinjak 5. b, David Fodrek 6.a, Marino Bruža Habek 6. c, Matej Friščić 7. b, Luka Brodar, 8.d, Robert Blum, 8. d, Simon Kušter 8. d, Noah Taourirt 8. d. 

 [više]

Večer znanosti u našoj školi

Autor: Renata Papec, 28. 11. 2018. 22:01

U našoj školi se u srijedu 21. 11. 2018. godine održala Večer znanosti. Cilj večeri bio je jednostavnim pokusima približiti učenicima živi svijet i upoznati ih sa zakonitostima koje vladaju u njemu, potaknuti ih na opažanje te donošenje zaključaka, razvijati prirodoznanstveni način razmišljanja te ih zainteresirati za prirodne znanosti. Zainteresirani učenici trećih i četvrtih razreda naučili su kako mogu sami prouzročiti tornado, proizvesti maglu, izradili su vlastiti vulkan koji je postao aktivan. 

 [više]

Stručno-edukativni skup „Znanjem protiv mržnje“

Autor: Renata Papec, 25. 11. 2018. 19:36

Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava u suradnji s Varaždinskom županijom i Veleposlanstvom Republike Češke organizirala je 20. studenog 2018. stručno-edukativni skup „Znanjem protiv mržnje“. Skup je održan u knjižnici OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi, a tema ovogodišnjeg skupa bili su koncentracijski logori.

 [više]

„Vukovar je moja Hrvatska!“

Autor: Renata Papec, 25. 11. 2018. 19:28

Dobro jutro, Vukovare, grade hrabri!

Jesi li noćas spavao mirno?

Bude li te još uvijek krikovi bolni,

Majčini jauci i zvukovi bombi,

Dječji plačevi i uplakani očevi?

 [više]

POZIV NA JAVNU RASPRAVU

Autor: Renata Papec, 20. 11. 2018. 11:22

Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi javno savjetovanje o nacrtu Odluke o donošenju predmetnih kurikuluma i kurikuluma međupredmetnih tema za sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj na internetskim stranicama eSavjetovanja.

Javno savjetovanje otvoreno je u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca 2018. godine, a poveznice na pojedine predmetne teme dostupne su i na stranicama Ministarstva: https://mzo.hr/hr/javno-savjetovanje-o-nacrtu-odluke-o-donosenju-predmetnih-kurikuluma-kurikuluma-medupredmetnih-tema.

Pozivamo sve roditelje da se uključe!

 [više]

Ravna gora

Autor: Renata Papec, 19. 11. 2018. 20:04

Mladi planinari, učenici naše škole, bili su zajedno s učenicima  iz OŠ Klenovnik  i OŠ Kamenica na izletu na Ravnoj gori u subotu 17. studenoga 2018. Planinarskom događanju odazvalo se četrdesetak planinara, a iz  naše školske  Sekcije mladeži na izletu je bilo 10 članova koje je,  uz glavne vodiče Tomislava Gotića i Thomasa Bluma iz Planinarskog kluba, pratio i jedan od voditelja Sekcije mladeži naše škole,  Damir Jagić. Izletu se priključilo i nekoliko odraslih u pratnji svoje djece.

 [više]

eTwinning godišnja konferencija BUDUĆNOST ETWINNINGA I KULTURNO NASLJEĐE U DIGITALNO DOBA

Autor: Renata Papec, 19. 11. 2018. 19:58

Svečana eTwinning godišnja konferencija „Budućnost eTwinninga i kulturno nasljeđe u digitalno doba“ održana je 16. studenoga 2018. u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec na konferenciju je pozvana kao škola dobitnice oznake eTwinning škole koja je po prvi put dodijeljena za šk. god. 2018./2019. Nagrađene škole prepoznate su kao nositeljice u područjima kao što su digitalna praksa, praksa eSigurnosti, inovativni i kreativni pristupi pedagogiji, promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja te promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima.

 [više]

Organizirali smo još jednu Završnu svečanost Tuluma s(l)ova na Interliberu

Autor: Renata Papec, 19. 11. 2018. 19:46

Projekt poticanja čitanja naglas iz užitka Tulum s(l)ova redovito završava svečanošću koja je prilika za druženje učenicima koji su sudjelovali u realizaciji projekta i na kojoj se proglašavaju najuspješnije školske knjižnice projekta.Završnu svečanost i ove je godine činilo čitanje naglas, ples i pjevanje. Tulum s(l)ova ugostio je dvoje književnika, Bojanu Meandžiju, koja nam je i pročitala ulomak iz knjige Trči! Ne čekaj me! i Damira Karakaša.

 [više]

Četvrta hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju

Autor: Renata Papec, 19. 11. 2018. 19:42

Učiteljica kemije Melita Brodar sudjelovala je na  4. konferenciji o kemijskom obrazovanju održanoj na PMF-u u Splitu od 7. 11. – 10. 11. 2018. godine. Konferencija je imala međunarodni karakter s ciljem povezivanja hrvatskih nastavnika kemije s inozemnim stručnjacima iz kemijskog obrazovanja. Učenje i poučavanje kemije, bez obzira o kojoj je edukacijskoj razini riječ, nužno uključuje i probleme poučavanja ostalih nastavnih predmeta, bili oni kemiji bliski (prirodne znanosti) ili ne (jezici, povijest, filozofija…).

 [više]

VUKOVAR 18.11.1991. - 18.11.2018.

Autor: Renata Papec, 16. 11. 2018. 23:58

...netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema?...

 [više]

Proslava Dana svetog Martina učenika njemačkoga jezika

Autor: Renata Papec, 16. 11. 2018. 23:25

Učenici njemačkoga jezike Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, ove su godine ponovno obilježili Dan svetog Martina. Već tri godine za redom njeguju tradiciju zemalja njemačkog govornog područja. U navedenim zemljama Martinov dan ili „Martinstag“ obilježava se na nešto drugačiji način nego što je to običaj u Hrvatskoj. Djeca naime izrađuju svoje lampione te idu u organizirane povorke predvođene svetim Martinom koji je utjelovljen vitezom na konju. U povorci pjevaju prigodne pjesme te ih se na kraju daruje bombonima.

 [više]

EUROPSKE OZNAKE KVALITETE

Autor: Renata Papec, 16. 11. 2018. 22:55

Središnja služba za podršku eTwinningu iz Bruxellesa nagradila je Europskom oznakom kvalitete školu, učiteljicu Povijesti Suzanu Jagić i njene učenike za rad na međunarodnim eTwinning projektima u šk. god. 2017./2018.

Europska oznaka kvalitete druga je oznaka uspjeha za škole, učitelje i njihove učenike, a dodjeljuje se samo jedanput na godinu. Ovom oznakom škola je dobila još jedno priznanje za jedinstveno postignuće na razini EU.

 [više]

„Vukovar u srcu mom“

Autor: Renata Papec, 16. 11. 2018. 22:51

I ove godine učenici PŠ Kuljevčica prisjećaju se žrtve grada Vukovara. U sklopu obilježavanja sjećanja na Vukovar, učenici su učili o ulozi  Vukovara u Domovinskom ratu pa su željeli izraziti svoju zahvalnost našem gradu heroju. To su napravili pomoću likovne radionice pod nazivom „Vukovar u srcu mom“. Rezultati radionici mogu se vidjeti na panou u holu škole koji je ukrašen likovnim radovima koji prikazuju simbol obrane grada, Vukovarski toranj, uokviren srcima. Aktivnost je završena paljenjem svijeće za Vukovar.

 [više]

Važnost tolerancije i očuvanja ljudskog dostojanstva – Projekt Šafran

Autor: Renata Papec, 16. 11. 2018. 22:42

Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenog jer je tog datuma 1995. godine UNESCO potpisao i usvojio Deklaraciju o principima tolerancije. Pojam tolerancije podrazumijeva poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje bogate raznolikosti svjetskih kultura, oblika izražavanja i načina života. Tolerancija je sklad u različitosti. Osim što je moralna dužnost, tolerancija je politički i zakonski zahtjev. Ona podrazumijeva da se svaki čovjek slobodno može pridržavati svojih uvjerenja uz prihvaćanje drugih i različitih.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige u PŠ Salinovec – „BAŠ BAŠTINA“

Autor: Renata Papec, 16. 11. 2018. 22:33

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je u Hrvatskoj koja tradicionalno promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro, promiče ljubav prema čitanju i upoznavanju svijeta kroz stranice različitih knjiga. Tijekom Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog, u knjižnicama, školama, vrtićima te drugim kulturnim i obrazovnim ustanovama, provode se različite aktivnosti s ciljem poticanja mladih na čitanje, pisanje, upoznavanje s književnošću kao i s ciljem  osvješćivanja važnosti čitanja u razvoju naših vještina i vrlina.

 [više]

BLAGO SVETOG MARTINA

Autor: Renata Papec, 14. 11. 2018. 08:07

Učenici 1. i 4. razreda područne škole Salinovec u petak, 9. studenog 2018. obilježili su „Martinstag“. Na satovima njemačkog jezika i vjeronauka pripremali su se za ovaj dan izrađujući lanterne od papira, učeći pjesmice na njemačkom te istražujući zanimljivosti iz svečeva života. Vrhunac ove proslave bila je vesela i razigrana povorka sa lanternama i pjesmom od škole do samostana u Ivanečkom Vrhovcu.

 [više]

Uspješan nastup na Dragoj domačoj rieči

Autor: Renata Papec, 14. 11. 2018. 07:22

U petak, 9. studenoga 2018. g., u kinodvorani u Ivancu, a povodom  Mjeseca hrvatske knjige, održana je završna priredba 38. književnoga natječaja  Draga domača rieč koji je organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Gustav Krklec. Naša je škola redovit sudionik te manifestacije koja njeguje, potiče i čuva literarno stvaralaštvo na zavičajnom govoru. Ove godine se na natječaj javilo 15 škola iz triju županija kajkavskog govornog područja.

 [više]

Izrada lampiona povodom proslave dana sv. Martina

Autor: Renata Papec, 14. 11. 2018. 07:16

Učenici njemačkoga jezika petih razreda su u utorak, 13. studenoga, sudjelovali u radionici izrade lampiona, koja je bila svojevrsna priprema za slavlje dana sv. Martina. Dan sv. Martina se u zemljama njemačkoga govornoga područja, među onim najmlađima, slavi na poseban način. Djeca izrađuju lampione, a potom sudjeluju u povorci gradom, pjevajući prigodne pjesme te ih se na kraju dariva bombonima.

 [više]

STEM TJEDAN (Science, Technology, Engineering and Mathematics)

Autor: Renata Papec, 14. 11. 2018. 06:54

U razdoblju od 5. do 11. studenog ove godine je u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu održan STEM TJEDAN. Riječ je o nizu interaktivnih edukativnih radionica s ciljem da se učiteljima osnovnih škola omogući stjecanje kompetencija u području tehnike te informacijskih i komunikacijskih znanosti. OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec jedna je od 20 škola partnera na projektu pa su tako na radionicama sudjelovali i učitelji predstavnici naše škole (Marina Novak, Bojana Murić, Melita Brodar, Marina Švelec, Suzana Jagić, Sonja Poljak, Damir Švelec, Janja Geček i Dragica Friščić). 

 [više]

Najčitateljice naše škole primile nagradu Županije

Autor: Renata Papec, 10. 11. 2018. 19:51

Ena Klapčić i Lorena Pofuk, najčitateljice u našoj školi, pozvane su na svečanost u skupštinskoj dvorani Županijske palače. Tamo su u akciji proglašenja najboljih čitatelja u osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije te u gradskim knjižnicama povodom Dana hrvatskih knjižnica primile nagrade kao najčitateljice iz naše školske knjižnice za proteklu školsku godinu.

 [više]

ODRŽANO JESENSKO POLAGANJE VOZAČKOG ISPITA ZA BICIKLE

Autor: Renata Papec, 10. 11. 2018. 19:44

U četvrtak 08.11. sedamnaest učenika petih i šestih razreda pristupilo je polaganju vozačkog ispita za bicikle. Ispit je uspješno položilo devet učenika. Na ispitu su bili nazočni ispitivač iz HAK-a Nikola Hlebar, policajac iz PP Ivanec Davor Blaško te učiteljica iz tehničke kulture Anđelka Barlek.

 [više]

Jumicar – Program prometne kulture za najmlađe

Autor: Renata Papec, 7. 11. 2018. 06:42

   U ponedjeljak , 5. 11. 2018. Jumicar edukaciju prošli su učenici drugih razreda Osnovne škole  Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec i područnih škola Salinovec i Kuevčica   Edukacija je počela teoretskim dijelom predavanja koji se sastojao  od multimedijskog  predavanja na kojem su djeca, uz interaktivnu nastavu, učili o ponašanju u cestovnom prometu. Praktični dio obavljao se na poligonu postavljenom na školskom igralištu

 [više]

Posjet DVD-u Ivanec

Autor: Renata Papec, 7. 11. 2018. 06:35

Učenici 2. a, b, c i d razreda matične škole su 30. listopada 2018. u sklopu nastave Prirode i društva posjetili  DVD Ivanec. Učenike je dočekao vatrogasni zapovjednik Mario Rogina i uz zanimljivo predavanje približio učenicima rad vatrogasaca. Naučili su na koji način pozvati vatrogasce, upoznali su vatrogasnu opremu, razgledali prostor DVD-a te isprobali zaštitne kacige.  

 [više]

Radionica Hrvatskog robotičkog saveza

Autor: Renata Papec, 3. 11. 2018. 17:20

U sklopu  CodeWeek posjetili su nas predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza, gospodin Željko Krnjajić i Janko Radigović.  Održana je  radionica u 6. a razredu gdje smo upoznali  računalo RaspberryPi. Učenicima je prezentirano i programiranje u Scratch-u, u kojem su se i sami mogli okušati u kreiranju animacija i igrica. Vrlo brzo su shvatili način korištenja Scratch-a, te su napravili i svoje prve radove, odnosno programe.

 [više]

Počeo 8. ciklus Tuluma s(l)ova

Autor: Renata Papec, 28. 10. 2018. 20:06

Noćnim čitateljskim susretom u knjižnici naše škole i u ostalim školskim knjižnicama diljem Hrvatske počeo je 8. ciklus Tuluma s(l)ova.Program susreta u našoj knjižnici imao je glavnu temu Kvizovi, a osim kvizova iz povijesti te književnosti i jezika, učenici su sudjelovali u radionici tolerancije, kodiranja i dekodiranja poruka uz pomoć DNA te u potrazi za blagom. Družili su se i s knjižnicom OŠ grofa Janka Draškovića, Klenovnik te čitali tekstove odabrane po vlastitom izboru uz svjetlost svijeća i mobitela baterija.

 [više]

POSJET KINU IVANEC

Autor: Renata Papec, 28. 10. 2018. 07:36

U petak, 26. listopada 2018., učenici četvrtih razreda matične i područnih škola posjetili su Kino Ivanec. Učenici su pogledali film Družba Pere Kvržice,  film za djecu snimljen 1970. godine u režiji Vladimira Tadeja. Film je snimljen prema istoimenom romanu  hrvatskog književnika Mate Lovraka. Družba Pere Kvržice je film koji govori o grupi školaraca koji zajedničkim radom i trudom postižu zajednički cilj – obnovu zapuštenog mlina.

 [više]

PRVI ŠAHOVSKI TURNIR ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA

Autor: Renata Papec, 28. 10. 2018. 07:30

U petak, 12. listopada održan je 1. PUŽ, tj. prvi šahovski turnir pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije. Na turniru je natupilo i sedam učenika naše škole, i to: Paula Friščić, Filip Črepinko, Petar Hojsak i Mateo Šostarić (niži razredi) te Gabrijel Hojsak, Matej Friščić i Laura Friščić (viši razredi). Medalje su osvojili: Paula Friščić (1.  mjesto), Matej Friščić (2. mjesto) i Laura Friščić (3. mjesto). Čestitke svim učenicima koji su se natjecali, a posebno osvajačima medalja. Sljedeći turnir će se održati 23. studenog u OŠ Črešnjevo, dok će naša škola biti domaćin trećeg turnira u siječnju sljedeće godine.

 [više]

Kreativni sat lektire u PŠ Prigorec

Autor: Renata Papec, 26. 10. 2018. 20:12

Učenici 3. p kreativno su prezentirali lektiru Ivane Brlić-Mažuranić Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Umjesto uobičajenog pisanja lektire zadatak je bio oslikati vrećicu i u nju staviti desetak predmeta koji se spominju u dječjem romanu te prezentirati na koji su način doneseni predmeti spominju u knjizi.

 [više]

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODEVE ZEMLJE U PŠ KULJEVČICA

Autor: Renata Papec, 26. 10. 2018. 07:13

Jesen je zavladala i našom školom, PŠ Kuljevčica te je listopad bio  u znaku jesenskih plodova. U četvrtak, 25. listopada obilježili smo Dane kruha. Učenici su zajedno sa svojim roditeljima   kod kuće zamijesili i ispekli peciva te ih u četvrtak donijeli u školu. Nakon priredbe i blagoslova kruha svi su se okupili oko stolova , međusobno dijelili donesene kruhove i blagovali.

 [više]

„Kruh, krušac, kruščić “

Autor: Renata Papec, 25. 10. 2018. 19:33

       Tijekom listopada, u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog, kroz razne aktivnosti projektom „Kruh, krušac, kruščić“ obilježili smo Dane kruha. Učenici petih i šestih razreda donosili su jabuke kako bi kuharice ispekle pitu od jabuka koja se jela na sam dan blagoslova. Svaki je razred, zajedno sa svojim razrednicima, na satu razrednika, odradio odabranu aktivnost, prigodnu za tu priliku, te rezultatima rada ukrasio hodnik škole.

 [više]

Dan kruha i jabuka u PŠ Prigorec

Autor: Renata Papec, 25. 10. 2018. 07:50

    U petak, 19. listopada 2018. održana je proslava Dana kruha u PŠ Prigorec. Ravnatelj Damir Jagić, ivanečki župnik vlč. Zoran Gložinić i nekoliko roditelja svojim su dolaskom uzveličali ovaj radosni dan. U kratkom programu kojeg su učenici 1. i 3. razreda pripremili sa svojom učiteljicom te svi učenici sa vjeroučiteljicom prisjetili smo se svega što je potrebno za kruh naš svagdašnji: od zemlje, vode, sunca, mlina do čovjekova rada i Božjeg blagoslova.

 [više]

EU Code week

Autor: Renata Papec, 25. 10. 2018. 07:36

 Europski tjedna kodiranja koji se održava od 6. do 21. listopada 2018. u MŠ Ivanec i područnoj školi Salinovec obilježili smo  zajedno s učenicima dodatne nastave informatike i  4.s razreda. Održane su radionice iz programiranja na kojoj su učenici rješavali zadatke programskog jezika Python s likovima iz Ratova zvijezda te Annom i Elsom iz Snježnog kraljevstva.

 [više]

TERENSKA NASTAVA KRAPINA

Autor: Renata Papec, 24. 10. 2018. 20:20

Dana 17.listopada 2018.za učenike petih razreda organizirana je terenska nastava u Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini. U pratnji svojih razrednika i vjeroučiteljice učenici su razgledali Muzej uz stručno vodstvo te prapovijesni lokalitet Hušnjakovo. Cilj terenske nastave je proširivanje znanja učenika o životu neandertalca uz vizualizaciju povijesnog sadržaja i interdisciplinarni pristup.

 [više]

„Mali kaj v Zelini“

Autor: Renata Papec, 24. 10. 2018. 07:40

      U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina  ove godine održana je 38. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“-Sveti Ivan Zelina.  Na natječaj se odazvalo 87 osnovnih škola s ukupno 477 učeničkih radova. Ocjenjivačko povjerenstvo, u sastavu dr.sc. Ivo Kalinski, dr.sc. Božica Pažur i Štefica Kamenarić-Filipović, zadovoljni su činjenicom da se broj pristiglih radova iz godine u godinu povećava što dokazuje motiviranost učitelja i učenika u očuvanju kulturne baštine i materinskog govora svojih krajeva.

 [više]

Obilježili smo Međunarodni dan arheologije

Autor: Renata Papec, 23. 10. 2018. 06:13

Svake treće subote u listopadu obilježava se Međunarodni dan arheologije posvećen arheologiji i njezinim otkrićima. Tom se manifestacijom nastoji različitim uzrastima promovirati arheologiju te potaknuti istraživački duh, posebice među mlađom populacijom. Povjesničari ivanečke osnovne škole s učiteljicom Suzanom Jagić Međunarodni dan arheologije obilježili su u petak, 19. listopada 2018., posjetom arheološkom lokalitetu Stari grad Ivanec te Muzeju planinarstva Ivanec.

 [više]

Povjesničari posjetili špilju Vindiju

Autor: Renata Papec, 23. 10. 2018. 06:06

Međunarodni eTwinning projekt Prehistoric site šk. god. 2018./2019. pokrenuli su francuski povjesničar Romain Fouquet iz Collȅge Joseph Collard u Saint Heandu te učiteljica Povijesti Suzana Jagić. Projektom se žele predstaviti prapovijesni lokaliteti iz različitih zemalja Europe kako bi učenici proširili svoja znanja o europskoj prapovijesti uz prepoznavanje sličnosti i razlika u životu naših prapovijesnih predaka.

 [više]

Dani zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Salinovec

Autor: Renata Papec, 21. 10. 2018. 18:56

„Tako običan, tako svakodnevan, a tako rječit. A ljudi k’o ljudi, lako se navikavaju i ne primjećuju bremenitost poruke u svakodnevnom. Zastanimo zato načas i razmislimo o kruhu. Običnom, svakodnevnom kruhu.“

Tijekom listopada učenici i učitelji PŠ Salinovec  tradicionalno su obilježili  Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dane kruha nizom aktivnosti kako bi se molitvom, igrom, prikupljanjem plodova, kuhanjem i pečenjem slastica, pečenjem kestena , organiziranjem priredbe i natjecanja zahvalili Bogu na svim plodovima,

 [više]

Našoj školi ukupno 11 Nacionalnih oznaka kvalitete eTwinninga

Autor: Renata Papec, 21. 10. 2018. 18:31

Ivanečka osnovna škola dobitnica je ukupno 11 oznaka kvalitete za rad na međunarodnim eTwinning projektima tijekom šk. god. 2017./2018. Oznake kvalitete dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe EU iz Zagreba, a kriteriji za dodjelu su pedagoška inovativnost, uključenost u školski kurikulum, komunikacija i razmjena među partnerskim školama, suradnja među partnerskim školama, uporaba tehnologije, rezultati, učinak i diseminacija.

 [više]

UREĐENJE ŠKOLSKOG DVORIŠTA

Autor: Renata Papec, 21. 10. 2018. 18:25

Članovi sekcije Eko vrt s veseljem su se prihvatili posla oko uređenja postojećih cvjetnih gredica u školskom dvorištu matične škole u Ivancu, ali i formiranja novih cvjetnih nasada ispred PŠ Salinovec. Nadamo se da će nam cvijeće razvedriti jesenske dane koji su pred nama.

 [više]

Slikovnica Dobroćudni jež

Autor: Renata Papec, 21. 10. 2018. 18:17

Učenici 2. c  su sa svojom učiteljicom Ivančicom Krtanjek povodom Mjeseca hrvatske knjige  posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Gustav Krklec. Nakratko su čitaonicu pretvorili u učionicu. Knjižničarka Marina Grudenić ukratko im je predstavila svijet slikovnica u svojoj knjižnici, a zatim su sami prionuli na posao i izradili dvije slikovnice prema priči Hrabroslava Radića Dobroćudni jež.

 [više]

„Škola prijatelj baštine i turizma“

Autor: Renata Papec, 21. 10. 2018. 17:06

U hvarskom Arsenalu od 12. do 14. listopada 2018. održana je 11. nacionalna smotra Turističke kulture 2018. u sklopu programa nacionalnog susreta „Dani baštine i turizma za mlade 2018.“, a povodom 150. godišnjice turizma grada Hvara i Europske godine kulturne baštine. Nacionalna smotra Turističke kulture 2018. održana je pod pokroviteljstvom predsjednice države Kolinde Grabar - Kitarović. Smotra se kontinuirano provodi od 2003. godine nudeći promišljanje stručnim javnostima o potrebi sustavnog stjecanja znanja o baštini i turizmu unutar odgojno-obrazovnog procesa.

 [više]

Obilježen Dan kravate

Autor: Renata Papec, 18. 10. 2018. 20:07

U četvrtak 18. listopada u našoj smo školi na prigodan način obilježili Dan kravate. Učenici i djelatnici došli su u školu s kravatama. Zainteresirani razredi fotografirali su se ispred panoa na kojem su bili izloženi radovi učenika viših razreda koji su nastali tijekom proteklih dana. 18. listopada svake godine obilježava se hrvatski i svjetski Dan kravate jer je na taj dan 2003. godine izvedena spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli.

 [više]

TERENSKA NASTAVA ZAGREB 4. razred

Autor: Renata Papec, 18. 10. 2018. 19:07

Dana 17. 10. 2018. godine učenici četvrtih razreda matične i područnih škola bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Zajedno sa svojim razrednicima upoznali su kulturne, povijesne i političke znamenitosti grada Zagreba. Prvo smo posjetili Zračnu luku Franjo Tuđman. Razgled zračne luke organiziran je uz stručno vodstvo.

 [više]

30. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Vinkovcima

Autor: Renata Papec, 18. 10. 2018. 19:00

Učenička zadruga „Ivančica“ sudjelovala je od 11. – 14. listopada 2018. godine na 30. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Vinkovcima. Naša učenička zadruga predstavila se temom anđela u tri različite tehnike – keramički anđeli, juteni anđeli i kaširani anđeli. Osim prezentacije rada zadruge, učenici i učitelji su sudjelovali na pokaznim radionicama koje su bile organizirane za sve sudionike i posjetitelje.

 [više]

NASTAVLJAMO PROJEKT „PLASTIČNIM ČEPOVIM DO SKUPIH LIJEKOVA“

Autor: Renata Papec, 18. 10. 2018. 18:45

Dobra su djela kao i pjesme.
Može ih se lako razumjeti,

Albert Einstein

Nastavljamo projekt „plastičnim čepovima 

Do skupih lijekova“      

Provodi ga udruga oboljelih od leukemije i limfoma hrvatske (uoll)

 

 [više]

U UTORAK 16. 10. 2018. BILI SMO U CINESTARU U VARAŽDINU

Autor: Renata Papec, 18. 10. 2018. 18:25

Pozivu  na Festival prava djece rado smo se odazvali. On ove godine slavi 10. rođendan. Ova matineja služi promociji dječjih prava i dječjeg stvaralaštva, a  prilika je i za poticaj kako se mladi mogu ogledati u ovom području stvaranja. Na matineji je bio prikazan izbor najboljih filmova stvaralaštva djece iz Hrvatske.

 [više]

POKUSI, POKUSI!!!

Autor: Renata Papec, 11. 10. 2018. 08:45

Poučeni dobrom praksom od prošle školske godine, učenici 4.b sudjelovali su i ove godine na zanimljivom satu prirode i društva održanom u učionici kemije pod vodstvom profesorice Melite Brodar. Učenici su izvodili zanimljive pokuse o svojstvima zraka i sastavu tla te pomoću pokusa naučili puno zanimljivih stvari o zbivanjima u prirodi koja se događaju svakodnevno. Upoznali su laboratorijsko posuđe i pribor za izvođenje pokusa.

 [više]

„Danas jedemo ribu“

Autor: Renata Papec, 11. 10. 2018. 08:43

Učenici prvog razreda u Područnoj školi Kuljevčica primili su pakete „Danas jedemo ribu“. Paketi su dio kampanje koju provodi Ministarstvo poljoprivrede s ciljem promocije zdrave hrane i uključivanja ribe u zdravu prehranu. Prvašići su u paketima pronašli konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele te edukativnu slikovnicu u kojoj je ispričana priča o važnosti i potrebi korištenja ribljih proizvoda u prehrani.

 [više]

Obilježavanje Dječjeg tjedna u PŠ Kuljevčica

Autor: Renata Papec, 11. 10. 2018. 08:35

U ponedjeljak, 1. listopada 2018. godine, započeo je Dječji tjedan. To je međunarodno događanje koje se obilježava svake godine u prvom punom tjednu listopada. Cilj obilježavanja je skrenuti pozornost odraslima na prava i potrebe djece. Obilježavanju Dječjeg tjedna pridružila se i Područna škola Kuljevčica sa svojim učenicima i učiteljicama.

 [više]

U DJEČJEM TJEDNU I DALJE SE PROVLAČI MOTO : LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA

Autor: Renata Papec, 9. 10. 2018. 19:56

U našoj matičnoj i područnim školama od 1. do 7.10 2018.

  • radili  smo radionice na Satu razrednika

  • izložili uratke  u predvorju škole

  • pisali smo poruke i crtali u školskim dvorištima

  • 2. 10. 2018. bili smo u posjeti kod gradonačelnika

 [više]

Dječji tjedan u PŠ Prigorcu

Autor: Renata Papec, 5. 10. 2018. 11:01

U PŠ Prigorec obilježili smo Dječji tjedan i na Satu razrednika. Nakon čitanja dječjih prava učenici 3.razreda napisali su njima najdraže pravo dok su prvašići svoje nacrtali. Obzirom da je većini najdraže Pravo na igru ostatak sata igrali smo igru “Školice” na svježem zraku.

 [više]

Sretan Dan učitelja!

Autor: Renata Papec, 4. 10. 2018. 07:52

Svim učiteljima a posebno učiteljima naše škole, čestitamo njihov dan!
Želimo da i dalje svojim predanim radom i prisustvom u životima djece ostavljaju neizbrisiv trag...

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Renata Papec, 4. 10. 2018. 07:34

Učenici matične škole i PŠ Salinovec u subotu su na Franjevačkom  trgu uz još 20 škola Varaždinske županije obilježili Europski dan jezika. Povodom tog dana dijelili su prigodne poklone koje su izradili zajedno sa svojim učiteljicama.Na inicijativu Vijeća Europe,Europski dan jezika obilježava se svake godine od 26.9. 2001.

 [više]

OBILJEŽILI SMO DAN ČISTIH PLANINA

Autor: Renata Papec, 2. 10. 2018. 06:46

Na izletu na Čevo 29. 9. 2018. okupilo  se ukupno 39 planinara. Od toga 18 članova mladeži okupljenih iz osnovnih škola Ivanec, Klenovnik i danas po prvi puta  iz osnovne škole iz Kamenice.  Uz planinarske  vodiče, voditeljice iz škola pridružili su se učitelji i roditelji. U sunčanom jesenskom danu družili smo se planinarenjem od 10 sati s polazne točke iz mjesta Podevčevo preko vidikovaca do vrha Čeva. Prekrasni vidici s tzv. Balkona teško ostave planinare  ravnodušnima. Fotografiranjem smo pokušali  ovjekovječiti prizore okićene pogledom na okolne planine, mjesta, dolinu Bednje i posložena izorana polja.

 [više]

Dani kajkavske riječi u Zlataru

Autor: Renata Papec, 2. 10. 2018. 06:39

   I ove godine učenici PŠ Salinovec postigli su zavidne rezultate na 49. Danima kajkavske riječi u Zlataru. Na natječaj Zbor malih pjesnika pristigle su 292 pjesme iz 50 osnovnih škola iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Primorsko-goranske i Zagrebačke županiije.

 [više]

Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne baštine i Dana europske baštine

Autor: Renata Papec, 25. 9. 2018. 08:49

          Ovaj su se tjedan učenici 5. razreda uključili u obilježavanje Međunarodnog dana kulturne baštine i Dana europske baštine koji su 23.rujna 2018. Donosili su stare lončarske rukotvorine koje su kulturna baština našeg kraja i dio hrvatske kulturne baštine. Uključivanjem u obilježavanje ovog dana članice Europske unije potvrđuju svoju pripadnost zajedničkom europskom kulturnom, socijalnom, političkom i ekonomskom identitetu , pri čemu se naglašava važnost i posebnost svake pojedinačne nacionalne baštine.

 [više]

Medijski dan u PŠ Salinovec

Autor: Renata Papec, 24. 9. 2018. 07:52

Medijski dan povodom Dana pismenosti održan je u PŠ Salinovec. Kako je medijska pismenost jedna od pismenosti važnih za razumijevanje suvremenog svijeta, fokus na nju povodom Međunarodnog dana pismenosti bio je logičan odabir. Dan je obilježen radionicama za učenike i predavanjem za učitelje i roditelje koje su održali članovi Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

 [više]

POSJET PROMETNOG POLICAJCA

Autor: Renata Papec, 24. 9. 2018. 07:45

U utorak, 18. rujna 2018. učenike prvih razreda posjetio je prometni policajac Davor Blaško koji im je održao predavanje o sigurnom kretanju od kuće do škole. Učenicima je objasnio prometna pravila kako bi oni u prometu bili što sigurniji.

 [više]

Posjet policajca u PŠ Prigorec

Autor: Renata Papec, 21. 9. 2018. 07:30

Danas je u PŠ Prigorec bio policajac Davor Blaško koji je u sklopu akcije “Sigurno u prometu” održao predavanje prvašićima te podijelio prigodne poklone. Nakon toga su učenici prvih razreda s oduševljenjem razgledali i policijski automobil.

 [više]

Salinovečki kaj ponovno „odjeknuo“

Autor: Renata Papec, 20. 9. 2018. 06:17

I ove godine učenici PŠ Salinovec sudjelovali su svojim ostvarajima  na literarnom natječaju „Odjeci“ u organizaciji izdavačke kuće Naklada  Ljevak  koji je zamišljen kao festival dječjega književnog stvaralaštva. Zbornik radova okuplja najuspješnije radove učenika od 5. do 8. razreda iz Republike Hrvatske s ciljem da se pohvali rad i trud učenika koji pišu neponovljive i izvorne radove, ali i njihove mentore koji ih potiču u takvom radu.

 [više]

„Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu – Krapina 2018.“

Autor: Renata Papec, 13. 9. 2018. 08:23

    I ove godine ostvarili smo uspješne rezultate na 33. natječaju za dječji recital „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“  unutar 53. tjedna kajkavske kulture u Krapini. Na natječaj je prispjelo 135 literarnih radova iz 18 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Dunja Belošević, Jasna Leljak i Magdica Šalković odabralo je 25 pjesama koje su ušle u zbornik i bile izvedene na završnoj svečanosti 4. rujna 2018.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan PŠ Salinovec

Autor: Renata Papec, 13. 9. 2018. 08:16

Područna škola Tina Ujevića u Salinovcu, dana 11.9.2018., obilježila je Hrvatski olimpijski dan. Učitelji i učenici svih razreda nosili su bijele majice, a učenici nižih razreda bili su aktivni kroz šetnju, vježbe razgibavanja i štafetne igre. Voditelj programa bio je Kruno Poje.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Renata Papec, 12. 9. 2018. 07:01

Dana 10.9.2018. u ponedjeljak, osnovna škola u Ivancu obilježila je Hrvatski olimpijski dan. Zajedničko obilježje za sve učitelje i učenike bila je bijela majica koja simbolizira zajednišvo, razumijevanje i važnost tjelesne aktivnosti. Sa učenicima nižih razreda provedeni su različiti sadržaji: šetnja, štafetne igre, vježbe razgibavanja i graničar. Voditelji programa bili su Nevenka Čaklec, Kruno Poje i Josip Kraš.

 [više]

Bili smo na predstavljanju novog broja „Ivanečke škrinjice“

Autor: Renata Papec, 11. 9. 2018. 07:07

U četvrtak, 6. rujna 2018. godine, u 19 sati u amfiteatru Srednje škole u Ivancu  Ivanečki klub kolekcionara predstavio je 12. broj „Ivanečke škrinjice“. Nakon izvedbe Lore Breški na gitari dr. sc. Siniša Krznar govorio je o nastajanju 12. broja „Ivanečke škrinjice“. U ime izdavača publici se obratio Dejan Težak i govorio o suradnji s Ivanečkim klubom kolekcionara, a detaljnije o samoj „Ivanečkoj škrinjici“ govorio je Miran Bojanović Morandini.

 [više]

„Zdravo maleni“

Autor: Renata Papec, 7. 9. 2018. 14:52

   U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog, prvog dana nastave (3.9.2018.), priredbom „Zdravo maleni“ učenici četvrtih razreda, pod vodstvom svojih učiteljica, dočekali su „prvašiće“ pjesmom, glumom, plesom i recitacijom. Govore ohrabrenja izrekli su ravnatelj škole, prof. Damir Jagić, i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

 [više]

Pš Prigorec - prvi dan nastave

Autor: Renata Papec, 6. 9. 2018. 16:34

Prvi dan nastave bio je poseban događaj za četiri prvašića PŠ Prigorec. Učenici trećeg razreda i njihova učiteljica priredili su im dobrodošlicu putem recitacija, igrokaza i prigodnih poklona te im time uveličali taj svečani trenutak.
Želimo im puno prijatelja, osmijeha i uspjeha u radu!

 

 [više]

Pš Kuljevčica – Priredba za doček prvašića

Autor: Renata Papec, 6. 9. 2018. 15:30

Područna škola Kuljevčica je od 3. rujna bogatija za 10 novih učenika. Za njih su kratki program priredili učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda sa svojim učiteljicama. Prigodnim recitacijama, igrokazima i pjesmom prvašićima su poželjeli dobrodošlicu u školu te im prikazali što se sve u školi radi.

 [više]

Dobrodošlica za jedanaest prvašića u PŠ Salinovec

Autor: Renata Papec, 6. 9. 2018. 07:46

U ponedjeljak, 3. rujna, i Područna škola Tina Ujevića Salinovec otvorila je svoja vrata i primila đake opet u školske klupe. Bio je to uzbudljiv dan za sve učenike, no posebno za one najmlađe. U 1.s razred ove je godine krenulo jedanaestero veselih prvašića koje su roditelji ponosno pratili prvog školskog dana. Dobrodošlicu im je poželjela njihova učiteljica Marija Krneta te voditeljica škole Claudia Pintarić.

 [više]

Oslobađanje od plaćanja školske kuhinje. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 31. 8. 2018. 10:32

U šk. god. 2018./2019. nastavlja se projekt "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva"  - oslobađanje od plaćanja školske kuhinje.

Na oslobađanje od plaćanja imat će pravo djeca roditelja koji imaju Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu.

Zainteresirani roditelji koji udovoljavaju navedenom kriteriju trebaju podnijeti ZAMOLBU za oslobađanje od plaćanja školske kuhinje u OŠ Ivanec zajedno s preslikom Rješenja o priznavanju prava na doplatak za djecu.

VAŽNO: svi roditelji koji imaju Rješenje STARIJE OD GODINU DANA  obavezni su u pisanom obliku dostaviti u školu slijedeće podatke:

  1. Ime i prezime roditelja primatelja dječjeg doplatka

  2. OIB roditelja primatelja dječjeg doplatka

  3. Adresa roditelja

  4. Ime i prezime djeteta za koje se isplaćuje dječji doplatak

  5. Mjesečni iznos dječjeg doplatka (po djetetu)

Podaci su potrebni za izdavanje  Potvrde o dobivanju dječjeg doplatka (Zavod za mirovinsko osiguranje će Potvrde dostaviti školi na temelju dobivenih podataka).

Obrazac ZAMOLBE dostupan je na web stranici škole, u tajništvu škole te kod ravnatelja.

Zamolbe s Rješenjima ili traženim podacima se predaju do SRIJEDE, 5. 9. 2018.do 12 sati u OŠ Ivanec.

 [više]

Rene na olimpijadi

Autor: Renata Papec, 1. 8. 2018. 07:43

Rene Neuberg – Jagetić, učenica Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec na najvećem svjetskom natjecanju iz njemačkoga jezika – Međunarodnoj olimpijadi (IDO 2018) u Freiburgu. Učenica Osnovne škole Rene Neuberg Jagetić je sudjelovala od 15. do 28. srpnja 2018. na međunarodnoj olimpijadi iz njemačkog jezika u Freiburgu, Njemačka. Učenicu je odabrao Dr. Gerald Hühner, stručni savjetnik za nastavu Goethe Instituta Hrvatska. Osim Rene, Hrvatsku je predstavljala i Dea Tešanić, učenica trećeg razreda 15. Gimnazije iz Zagreba.

 [više]

ZAHVALNICA

Autor: Renata Papec, 3. 7. 2018. 13:48

 [više]

Svečana sjednica Dana grada Ivanca 2018.

Autor: Renata Papec, 2. 7. 2018. 21:19

Djelatnicima i učenicima Osnovne škole Ivanec čak dva odlikovanja Grada Ivanca – Zahvalnica Grada Ivanca i mala plaketa Grada Ivanca. U utorak 19. lipnja 2018. godina u Ivancu povodom Dana grada Ivanca održana je svečana sjednica u prostorijama kino dvorane Ivanec. Svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočio je velik broj gostiju, uzvanika i uglednika iz političkog, gospodarskog, kulturnog i ostalih segmenata javnog života povodom proslave 622. obljetnice pisane povijesti Ivanca.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 ŠETNJA ŠKOLOM

e-Sigurnost

JELOVNIK
KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

KORISNI LINKOVI
Upute za spajanje na Microsoft WiFi@CARNet mrezu
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ravnatelj@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju