preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

vijesti

POKUSI, POKUSI!!!

Autor: Renata Papec, 11. 10. 2018. 08:45

Poučeni dobrom praksom od prošle školske godine, učenici 4.b sudjelovali su i ove godine na zanimljivom satu prirode i društva održanom u učionici kemije pod vodstvom profesorice Melite Brodar. Učenici su izvodili zanimljive pokuse o svojstvima zraka i sastavu tla te pomoću pokusa naučili puno zanimljivih stvari o zbivanjima u prirodi koja se događaju svakodnevno. Upoznali su laboratorijsko posuđe i pribor za izvođenje pokusa.

 [više]

„Danas jedemo ribu“

Autor: Renata Papec, 11. 10. 2018. 08:43

Učenici prvog razreda u Područnoj školi Kuljevčica primili su pakete „Danas jedemo ribu“. Paketi su dio kampanje koju provodi Ministarstvo poljoprivrede s ciljem promocije zdrave hrane i uključivanja ribe u zdravu prehranu. Prvašići su u paketima pronašli konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele te edukativnu slikovnicu u kojoj je ispričana priča o važnosti i potrebi korištenja ribljih proizvoda u prehrani.

 [više]

Obilježavanje Dječjeg tjedna u PŠ Kuljevčica

Autor: Renata Papec, 11. 10. 2018. 08:35

U ponedjeljak, 1. listopada 2018. godine, započeo je Dječji tjedan. To je međunarodno događanje koje se obilježava svake godine u prvom punom tjednu listopada. Cilj obilježavanja je skrenuti pozornost odraslima na prava i potrebe djece. Obilježavanju Dječjeg tjedna pridružila se i Područna škola Kuljevčica sa svojim učenicima i učiteljicama.

 [više]

U DJEČJEM TJEDNU I DALJE SE PROVLAČI MOTO : LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA

Autor: Renata Papec, 9. 10. 2018. 19:56

U našoj matičnoj i područnim školama od 1. do 7.10 2018.

  • radili  smo radionice na Satu razrednika

  • izložili uratke  u predvorju škole

  • pisali smo poruke i crtali u školskim dvorištima

  • 2. 10. 2018. bili smo u posjeti kod gradonačelnika

 [više]

Dječji tjedan u PŠ Prigorcu

Autor: Renata Papec, 5. 10. 2018. 11:01

U PŠ Prigorec obilježili smo Dječji tjedan i na Satu razrednika. Nakon čitanja dječjih prava učenici 3.razreda napisali su njima najdraže pravo dok su prvašići svoje nacrtali. Obzirom da je većini najdraže Pravo na igru ostatak sata igrali smo igru “Školice” na svježem zraku.

 [više]

Sretan Dan učitelja!

Autor: Renata Papec, 4. 10. 2018. 07:52

Svim učiteljima a posebno učiteljima naše škole, čestitamo njihov dan!
Želimo da i dalje svojim predanim radom i prisustvom u životima djece ostavljaju neizbrisiv trag...

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Renata Papec, 4. 10. 2018. 07:34

Učenici matične škole i PŠ Salinovec u subotu su na Franjevačkom  trgu uz još 20 škola Varaždinske županije obilježili Europski dan jezika. Povodom tog dana dijelili su prigodne poklone koje su izradili zajedno sa svojim učiteljicama.Na inicijativu Vijeća Europe,Europski dan jezika obilježava se svake godine od 26.9. 2001.

 [više]

OBILJEŽILI SMO DAN ČISTIH PLANINA

Autor: Renata Papec, 2. 10. 2018. 06:46

Na izletu na Čevo 29. 9. 2018. okupilo  se ukupno 39 planinara. Od toga 18 članova mladeži okupljenih iz osnovnih škola Ivanec, Klenovnik i danas po prvi puta  iz osnovne škole iz Kamenice.  Uz planinarske  vodiče, voditeljice iz škola pridružili su se učitelji i roditelji. U sunčanom jesenskom danu družili smo se planinarenjem od 10 sati s polazne točke iz mjesta Podevčevo preko vidikovaca do vrha Čeva. Prekrasni vidici s tzv. Balkona teško ostave planinare  ravnodušnima. Fotografiranjem smo pokušali  ovjekovječiti prizore okićene pogledom na okolne planine, mjesta, dolinu Bednje i posložena izorana polja.

 [više]

Dani kajkavske riječi u Zlataru

Autor: Renata Papec, 2. 10. 2018. 06:39

   I ove godine učenici PŠ Salinovec postigli su zavidne rezultate na 49. Danima kajkavske riječi u Zlataru. Na natječaj Zbor malih pjesnika pristigle su 292 pjesme iz 50 osnovnih škola iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Primorsko-goranske i Zagrebačke županiije.

 [više]

Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne baštine i Dana europske baštine

Autor: Renata Papec, 25. 9. 2018. 08:49

          Ovaj su se tjedan učenici 5. razreda uključili u obilježavanje Međunarodnog dana kulturne baštine i Dana europske baštine koji su 23.rujna 2018. Donosili su stare lončarske rukotvorine koje su kulturna baština našeg kraja i dio hrvatske kulturne baštine. Uključivanjem u obilježavanje ovog dana članice Europske unije potvrđuju svoju pripadnost zajedničkom europskom kulturnom, socijalnom, političkom i ekonomskom identitetu , pri čemu se naglašava važnost i posebnost svake pojedinačne nacionalne baštine.

 [više]

Medijski dan u PŠ Salinovec

Autor: Renata Papec, 24. 9. 2018. 07:52

Medijski dan povodom Dana pismenosti održan je u PŠ Salinovec. Kako je medijska pismenost jedna od pismenosti važnih za razumijevanje suvremenog svijeta, fokus na nju povodom Međunarodnog dana pismenosti bio je logičan odabir. Dan je obilježen radionicama za učenike i predavanjem za učitelje i roditelje koje su održali članovi Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

 [više]

POSJET PROMETNOG POLICAJCA

Autor: Renata Papec, 24. 9. 2018. 07:45

U utorak, 18. rujna 2018. učenike prvih razreda posjetio je prometni policajac Davor Blaško koji im je održao predavanje o sigurnom kretanju od kuće do škole. Učenicima je objasnio prometna pravila kako bi oni u prometu bili što sigurniji.

 [više]

Posjet policajca u PŠ Prigorec

Autor: Renata Papec, 21. 9. 2018. 07:30

Danas je u PŠ Prigorec bio policajac Davor Blaško koji je u sklopu akcije “Sigurno u prometu” održao predavanje prvašićima te podijelio prigodne poklone. Nakon toga su učenici prvih razreda s oduševljenjem razgledali i policijski automobil.

 [više]

Salinovečki kaj ponovno „odjeknuo“

Autor: Renata Papec, 20. 9. 2018. 06:17

I ove godine učenici PŠ Salinovec sudjelovali su svojim ostvarajima  na literarnom natječaju „Odjeci“ u organizaciji izdavačke kuće Naklada  Ljevak  koji je zamišljen kao festival dječjega književnog stvaralaštva. Zbornik radova okuplja najuspješnije radove učenika od 5. do 8. razreda iz Republike Hrvatske s ciljem da se pohvali rad i trud učenika koji pišu neponovljive i izvorne radove, ali i njihove mentore koji ih potiču u takvom radu.

 [više]

„Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu – Krapina 2018.“

Autor: Renata Papec, 13. 9. 2018. 08:23

    I ove godine ostvarili smo uspješne rezultate na 33. natječaju za dječji recital „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“  unutar 53. tjedna kajkavske kulture u Krapini. Na natječaj je prispjelo 135 literarnih radova iz 18 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Dunja Belošević, Jasna Leljak i Magdica Šalković odabralo je 25 pjesama koje su ušle u zbornik i bile izvedene na završnoj svečanosti 4. rujna 2018.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan PŠ Salinovec

Autor: Renata Papec, 13. 9. 2018. 08:16

Područna škola Tina Ujevića u Salinovcu, dana 11.9.2018., obilježila je Hrvatski olimpijski dan. Učitelji i učenici svih razreda nosili su bijele majice, a učenici nižih razreda bili su aktivni kroz šetnju, vježbe razgibavanja i štafetne igre. Voditelj programa bio je Kruno Poje.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Renata Papec, 12. 9. 2018. 07:01

Dana 10.9.2018. u ponedjeljak, osnovna škola u Ivancu obilježila je Hrvatski olimpijski dan. Zajedničko obilježje za sve učitelje i učenike bila je bijela majica koja simbolizira zajednišvo, razumijevanje i važnost tjelesne aktivnosti. Sa učenicima nižih razreda provedeni su različiti sadržaji: šetnja, štafetne igre, vježbe razgibavanja i graničar. Voditelji programa bili su Nevenka Čaklec, Kruno Poje i Josip Kraš.

 [više]

Bili smo na predstavljanju novog broja „Ivanečke škrinjice“

Autor: Renata Papec, 11. 9. 2018. 07:07

U četvrtak, 6. rujna 2018. godine, u 19 sati u amfiteatru Srednje škole u Ivancu  Ivanečki klub kolekcionara predstavio je 12. broj „Ivanečke škrinjice“. Nakon izvedbe Lore Breški na gitari dr. sc. Siniša Krznar govorio je o nastajanju 12. broja „Ivanečke škrinjice“. U ime izdavača publici se obratio Dejan Težak i govorio o suradnji s Ivanečkim klubom kolekcionara, a detaljnije o samoj „Ivanečkoj škrinjici“ govorio je Miran Bojanović Morandini.

 [više]

„Zdravo maleni“

Autor: Renata Papec, 7. 9. 2018. 14:52

   U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog, prvog dana nastave (3.9.2018.), priredbom „Zdravo maleni“ učenici četvrtih razreda, pod vodstvom svojih učiteljica, dočekali su „prvašiće“ pjesmom, glumom, plesom i recitacijom. Govore ohrabrenja izrekli su ravnatelj škole, prof. Damir Jagić, i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

 [više]

Pš Prigorec - prvi dan nastave

Autor: Renata Papec, 6. 9. 2018. 16:34

Prvi dan nastave bio je poseban događaj za četiri prvašića PŠ Prigorec. Učenici trećeg razreda i njihova učiteljica priredili su im dobrodošlicu putem recitacija, igrokaza i prigodnih poklona te im time uveličali taj svečani trenutak.
Želimo im puno prijatelja, osmijeha i uspjeha u radu!

 

 [više]

Pš Kuljevčica – Priredba za doček prvašića

Autor: Renata Papec, 6. 9. 2018. 15:30

Područna škola Kuljevčica je od 3. rujna bogatija za 10 novih učenika. Za njih su kratki program priredili učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda sa svojim učiteljicama. Prigodnim recitacijama, igrokazima i pjesmom prvašićima su poželjeli dobrodošlicu u školu te im prikazali što se sve u školi radi.

 [više]

Dobrodošlica za jedanaest prvašića u PŠ Salinovec

Autor: Renata Papec, 6. 9. 2018. 07:46

U ponedjeljak, 3. rujna, i Područna škola Tina Ujevića Salinovec otvorila je svoja vrata i primila đake opet u školske klupe. Bio je to uzbudljiv dan za sve učenike, no posebno za one najmlađe. U 1.s razred ove je godine krenulo jedanaestero veselih prvašića koje su roditelji ponosno pratili prvog školskog dana. Dobrodošlicu im je poželjela njihova učiteljica Marija Krneta te voditeljica škole Claudia Pintarić.

 [više]

Oslobađanje od plaćanja školske kuhinje. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 31. 8. 2018. 10:32

U šk. god. 2018./2019. nastavlja se projekt "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva"  - oslobađanje od plaćanja školske kuhinje.

Na oslobađanje od plaćanja imat će pravo djeca roditelja koji imaju Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu.

Zainteresirani roditelji koji udovoljavaju navedenom kriteriju trebaju podnijeti ZAMOLBU za oslobađanje od plaćanja školske kuhinje u OŠ Ivanec zajedno s preslikom Rješenja o priznavanju prava na doplatak za djecu.

VAŽNO: svi roditelji koji imaju Rješenje STARIJE OD GODINU DANA  obavezni su u pisanom obliku dostaviti u školu slijedeće podatke:

  1. Ime i prezime roditelja primatelja dječjeg doplatka

  2. OIB roditelja primatelja dječjeg doplatka

  3. Adresa roditelja

  4. Ime i prezime djeteta za koje se isplaćuje dječji doplatak

  5. Mjesečni iznos dječjeg doplatka (po djetetu)

Podaci su potrebni za izdavanje  Potvrde o dobivanju dječjeg doplatka (Zavod za mirovinsko osiguranje će Potvrde dostaviti školi na temelju dobivenih podataka).

Obrazac ZAMOLBE dostupan je na web stranici škole, u tajništvu škole te kod ravnatelja.

Zamolbe s Rješenjima ili traženim podacima se predaju do SRIJEDE, 5. 9. 2018.do 12 sati u OŠ Ivanec.

 [više]

Rene na olimpijadi

Autor: Renata Papec, 1. 8. 2018. 07:43

Rene Neuberg – Jagetić, učenica Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec na najvećem svjetskom natjecanju iz njemačkoga jezika – Međunarodnoj olimpijadi (IDO 2018) u Freiburgu. Učenica Osnovne škole Rene Neuberg Jagetić je sudjelovala od 15. do 28. srpnja 2018. na međunarodnoj olimpijadi iz njemačkog jezika u Freiburgu, Njemačka. Učenicu je odabrao Dr. Gerald Hühner, stručni savjetnik za nastavu Goethe Instituta Hrvatska. Osim Rene, Hrvatsku je predstavljala i Dea Tešanić, učenica trećeg razreda 15. Gimnazije iz Zagreba.

 [više]

ZAHVALNICA

Autor: Renata Papec, 3. 7. 2018. 13:48

 [više]

Svečana sjednica Dana grada Ivanca 2018.

Autor: Renata Papec, 2. 7. 2018. 21:19

Djelatnicima i učenicima Osnovne škole Ivanec čak dva odlikovanja Grada Ivanca – Zahvalnica Grada Ivanca i mala plaketa Grada Ivanca. U utorak 19. lipnja 2018. godina u Ivancu povodom Dana grada Ivanca održana je svečana sjednica u prostorijama kino dvorane Ivanec. Svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočio je velik broj gostiju, uzvanika i uglednika iz političkog, gospodarskog, kulturnog i ostalih segmenata javnog života povodom proslave 622. obljetnice pisane povijesti Ivanca.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 ŠETNJA ŠKOLOM

e-Sigurnost

JELOVNIK
KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

KORISNI LINKOVI
Upute za spajanje na Microsoft WiFi@CARNet mrezu
MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ured@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju