preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

 > Naslovnica
vijesti

ŠKOLA U PRIRODI - MURTER

Autor: Renata Papec, 25. 9. 2017. 09:18

Škola u prirodi Murter realizirana je u trajanju od 20.rujna do 22.rujna 2017.godine,a pohađali su je učenici četvrtih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića – Sakcinskog i Područne škole Salinovec sa svojim učiteljicama. Polazak je bio u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Karlovac posjetili smo slatkovodni akvarij Karlovac –Aquatiku.

 [više]

Međunarodni dan mira

Autor: Renata Papec, 22. 9. 2017. 15:12

U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog u suradnji s djelatnicama i volonterima Udruge udomitelja „Nada“ Ivanec obilježen je Međunarodni dan mira, 21. 9. 2017.Učenicima osmih razreda prikazan je kratki film koji su osmislili i montirali sudionici razmjene mladih u sklopu Erasmus plus programa. Udruga udomitelja „Nada“ Ivanec nositelj je projekta  „OpenYourHeart“  čiji je cilj senzibilizacija mladih o migrantskoj krizi.

 [više]

OBAVIJEST O OSLOBAĐANJU PLAĆANJA ŠKOLSKE KUHINJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Renata Papec, 17. 9. 2017. 14:35

U šk. god. 2017./2018. kreće projekt "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva"  - oslobađanje od plaćanja školske kuhinje.

Na oslobađanje od plaćanja imat će pravo djeca roditelja koji imaju Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu.

Zainteresirani roditelji koji udovoljavaju navedenom kriteriju trebaju podnijeti ZAHTJEV za oslobađanje od plaćanja školske kuhinje u OŠ Ivanec zajedno s preslikom Rješenja o priznavanju prava na doplatak za djecu.

VAŽNO: svi roditelji koji imaju Rješenje izdano 2016. godine i ranije obavezni su uz Rješenje priložiti i Potvrdu o isplaćenom doplatku za djecu u 2017. godini  (ista se može podići u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje u Ivancu)

Obrazac ZAHTJEVA dostupan je na web stranici škole,  u tajništvu škole te kod ravnatelja.

Zahtjevi se predaju do 22. 9. 2017.

 

 [više]

Europski tjedan programiranja

Autor: Renata Papec, 16. 9. 2017. 19:03

Europski tjedan programiranja od 7. do 22. listopada slavi peti rođendan: pripremite se, sudjelujte i naučite stvarati programiranjem! Europa poboljšava digitalne vještine svojih građana – peto izdanje Europskog tjedna programiranja održava se od 7. do 22. listopada 2017. Pridružite se proslavi i naučite se izraziti programerskim jezikom.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Renata Papec, 16. 9. 2017. 18:45

U našoj matičnoj i našim područnim školama obilježen je Hrvatski olimpijski dan. U ponedjeljak 11.9.2017. svi zajedno, i učenici i učitelji, nosili su bijele majice koje simboliziraju ovaj dan. Kroz čitav taj tjedan održavala su se natjecanja u graničaru za djecu iz drugih, trećih i četvrtih razreda.

 [više]

Tjedan kajkavske kulture u Krapini

Autor: Renata Papec, 13. 9. 2017. 18:55

    U sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini učenici PŠ Salinovec poslali su svoje radove na literarni natječaj  za dječji recital „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“. Na natječaj je  pristiglo  113 radova iz 16 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Dunja Belošević, Jasna Leljak i Magdica Šalković odabralo je 24 pjesme koje su bile izvedene na ovogodišnjem recitalu i ušle u zbornik.

 [više]

PŠ Prigorec - Priredba za doček prvašića

Autor: Renata Papec, 13. 9. 2017. 18:39

U ponedjeljak 4. rujna 2017. godine započela je još jedna školska godina u PŠ Prigorec. Nakon dugih toplih praznika stiglo je vrijeme stjecanja novih znanja i vještina. Poseban je to događaj za 2 nova prvašića, koji su tim povodom prvi puta sjeli u školske klupe. 

 [više]

PŠ Kuljevčica - Priredba za doček prvašića

Autor: Renata Papec, 13. 9. 2017. 18:22

U ponedjeljak, 4. rujna u našu školu stigli su đaci prvaci. Učenici 2. razreda pripremili su scenski program povodom njihova ulaska u novi svijet, svijet znanja, igre, novih prijateljstava, svijet velikih. Svojim recitacijama i pjesmom poželjeli su da im prvi dan polaska u školu ostane u što ljepšem sjećanju.

 [više]

PŠ Salinovec - Priredba za doček prvašića

Autor: Renata Papec, 13. 9. 2017. 08:20

Ovogodišnji prvašići su 4. rujna u pratnji svojih roditelja po prvi put sjeli u školske klupe. Prvi dan škole obilježen je priredbom i simboličnim poklonima, a sudeći po njihovim osmjesima ostat će u lijepom sjećanju.

 [više]

Zdravo maleni!

Autor: Renata Papec, 10. 9. 2017. 17:42

Veselo i razigrano, kao što je i naslov dječje pjesmice, započela je nastavna godina u našoj školi. Učenici drugog i četvrtih razreda tradicionalnom priredbom dobrodošlice, koju su pripremili sa svojim učiteljicama, prvašićima su veselim pjesmicama i šaljivim recitacijama poželjeli sretno i uspješno školovanje.

 [više]

Nova školska godina

Autor: Renata Papec, 4. 9. 2017. 07:52

Nova školska godina

Dragi naši učenici, dobro došli u novu školsku godinu!

Neka vam boravak u školi 2017./2018. bude ispunjen uspjehom i zadovoljstvom.

Vaši učitelji i ravnatelj

 [više]

Donacija tvrtke TMT d. o. o.

Autor: Renata Papec, 12. 7. 2017. 17:00

Donaciju alata i materijala za nastavu Tehničke kulture  ivanečkoj je osnovnoj školi u ime tvrtke TMT d. o. o. predao tehničko – komercijalni direktor Tihomir Hunjet. Vrijedna donacija pomoći će učenicima u praktičnom radu na redovnim satovima Tehničke kulture, kao i na dodatnoj nastavi u pripremama za natjecanja.

 [više]

O UNICEF-OVOM PROJEKTU ŠKOLE ZA AFRIKU

Autor: Renata Papec, 12. 7. 2017. 16:58

Ove školske godine u projekt se uključila većina razrednih odjela u matičnoj školi, područne škole u Salinovcu i Kuljevčici, Volonterski klub i učenička zadruga.Svi zajedno bili smo aktivni sudionici edukativno-humanitarnog programa uz pomoć Unicef-ovih materijala za stručnu provedbu aktivnosti.

 [više]

Deseti- jubilarni Oproštaj osmaša

Autor: Renata Papec, 15. 6. 2017. 15:00

Zadnji dan nastave, u srijedu 14. lipnja 2017. godine, u velikoj sportskoj dvorani naše škole od svojih osnovnoškolskih dana oprostila se još jedna generacija osmih razreda. Oproštajna priredba naslovljena sa  „Deset godina kreativnog (ne)reda“ deseta je , jubilarna godina, otkako je u našoj školi zaživio kreativni i općeprihvaćeni projekt „Oproštaj osmaša“.

 [više]

Micro:bitovi za petaše

Autor: Renata Papec, 15. 6. 2017. 14:58

Varaždinska županija je za sve učenike 5. razreda i učitelje koji će educirati učenike,  nabavila micro-računala. Tako su i učenici 5. razreda naše škole dobili u trajno vlasništvo micro:bit računala i prošli uvodnu edukaciju koju je u područnoj školi provodio učitelj fizike Damir Švelec a u matičnoj učiteljica informatike Renata Papec.

 [više]

Izlet Sekcije mladeži Planinarskog kluba Ivanec na Velebit

Autor: Renata Papec, 11. 6. 2017. 13:45

Planinarski klub Ivanec organizirao je 4. lipnja 2017. izlet za Sekciju mladeži na Velebit (Baške Oštarije). Na izletu su sudjelovala 22 člana Sekcije mladeži iz osnovnih škola u Ivancu i Klenovniku koje su uz glavne vodiče pratili voditelji Sekcija mladeži Vesna Vitez, Damir Jagić i Ankica Gotić. Na izletu je sudjelovalo i 11 odraslih planinara.

 [više]

Šestaši na Plitvičkim jezerima

Autor: Renata Papec, 11. 6. 2017. 13:33

Učenici šestih razreda u pratnji razrednica posjetili su 16. svibnja 2017. Nacionalni park Plitvička jezera, naš najpoznatiji i najposjećeniji nacionalni park. Uz stručno vodstvo učenici su razgledali Donja i Gornja jezera te se vozili elektrobrodom i panoramskim vlakićem.

 [više]

Nagradni izlet za učenike i mentore

Autor: Renata Papec, 11. 6. 2017. 13:10

I na kraju ove nastavne godine Grad Ivanec nagradio je izletom učenike osnovnih i srednjih škola koji su bili županijski prvaci i plasirali se na državna natjecanja i smotre te njihove mentore. Izlet u Nacionalni park Brijuni realiziran je 2. svibnja 2017. godine.

 [više]

„Škola nije samo zgrada….“

Autor: Renata Papec, 11. 6. 2017. 13:00

Na završetku još jedne nastavne godine učenici i učitelji PŠ Tina Ujevića u Salinovcu dokazali su kratkim, prigodnim programom, povodom proslave Dana škole, da škola stvarno nije zgrada, već da školu čine njezini učenici, učitelji i svi oni koji rade u njoj.

 [više]

Poleg jedne velke gore

Autor: Renata Papec, 4. 6. 2017. 10:33

U našoj školi, OŠ I.K. Sakcinskog, dana 31. 5. 2017. obilježili smo Dan škole. Naši su učenici tijekom cijele školske godine sudjelovali na brojnim natjecanjima. Neka od njih bila su u glazbenom i scenskom izrazu te su nam se svojim izvedbama na priredbi Poleg jedne velke gore predstavili učenici koji su na njima ostvarili zapažene rezultate

 [više]

Nacionalno natjecanje u čitanju naglas na njemačkom jeziku u našoj osnovnoj školi

Autor: Renata Papec, 4. 6. 2017. 10:23

U našoj osnovnoj školi održano je u četvrtak, 1. lipnja, nacionalno natjecanje u čitanju naglas na njemačkom jeziku. Natjecanje u čitanju naglas na njemačkom jeziku, koje u Hrvatskoj pod nazivom Laut oder leise – ab geht die Reise: Vorlesewettbewerb Deutsch für die Grundschule organizira Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA), ove je godine na nacionalnom nivou održano u našoj osnovnoj školi.

 [više]

TERENSKA NASTAVA 4. RAZREDA

Autor: Renata Papec, 4. 6. 2017. 10:17

   U utorak 30. 5. 2017. učenici 4. razreda išli su na terensku nastavu u Zagreb. Krenuli su u 7 sati.  Prvo su razgledali novu Zračnu luku Franjo Tuđman. Prošli su sigurnosnu kontrolu, vidjeli polijetanje i slijetanje zrakoplova te vozni red. Nakon toga posjetili su Tehnički muzej. Tamo su razgledali stare aute, avione, brodove, tramvaje i vatrogasnu opremu.

 [više]

Akcija sadnje tuja u područnoj školi Prigorec

Autor: Renata Papec, 4. 6. 2017. 10:10

U PŠ Prigorec realizirana je akcija sadnje tuja. U akciji su sudjelovali učenici i učitelji područne škole Prigorec. Ova akcija je, uz sadnju cvijeća, još jedna u nizu uređenja školskog dvorišta.

 [više]

Terenska nastava 3. razreda

Autor: Renata Papec, 1. 6. 2017. 11:52

Učenici 3. razreda bili su u petak (26.05.2017.) na terenskoj nastavi pod nazivom Dvorci Hrvatskog zagorja. Zajedno sa svojim razrednicama posjetili su Etno-selo Kumrovec u kojem su upoznali život seljaka (izgled kuća, prostorije, namještaj, posuđe, alat za obradu zemlje, narodnu nošnju, prehranu i narodne običaje, kao i stare zanate kojima su se bavili ljudi na selu).

 [više]

Učenici snimili turistički spot – gastro video u Prigorcu

Autor: Renata Papec, 30. 5. 2017. 08:12

Učenici naše škole su, nakon uspješnog predstavljanja projekta Rudarski trempač na državnoj Smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja, gdje smo imali i priliku predstaviti malu knjižicu recepata Jelovnik ivanečkih rudara, pozvani da pošalju prijavu svojeg rada za predstavljanje i na X. Smotri turističke kulture na Hvaru u listopadu.

 [više]

ZADAR, 25. DRŽAVNA PROMETNO-ODGOJNA AKCIJA SIGURNO U PROMETU

Autor: Renata Papec, 30. 5. 2017. 08:03

U Zadru je od  23. do 26. svibnja 2017. godine održana  25. državna prometno-odgojna akcija Sigurno u prometu. Dorotea Mašić učenica petog razreda sudjelovala je u njoj kao član  ekipe varaždinske županije s  još troje učenika koji su postigli najbolje rezultate na županijskom natjecanju u Ludbregu.

 [više]

„Arheološki susreti“

Autor: Renata Papec, 25. 5. 2017. 08:43

Drugi ovogodišnji „Arheološki susret“ održan je s dijelom učenika sudionika u projektu u subotu, 20. svibnja 2017. u Arheološkom muzeju u Zagrebu. „Arheološki susreti“ projekt su Arheološkog muzeja iz Zagreba, a započeo je 2014. godine u cilju popularizacije arheologije, njegovanja kulturne baštine i društvene uloge muzeja.

 [više]

„Hrašćinski kraljuš“

Autor: Renata Papec, 25. 5. 2017. 08:20

U subotu 20.svibnja, u Domu kulture u Trgovišću, održana je dodjela nagrada i priznanja drugog likovnog natječaja „Hrašćinski kraljuš“ u organizaciji Društva „Naša djeca“ Hrašćina. Povjerenstvo u sastavu Dragutin Zozoli, Renata Kreber – Mikšaj i Marijana Grden od pristiglih radova odabralo je najbolje koji su izloženi u prostoru Doma kulture.

 [više]

Državna Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja 2017.

Autor: Renata Papec, 25. 5. 2017. 07:59

Drugi put zaredom mali građani ivanečke osnovne škole sudjelovali su u subotu, 20. svibnja 2017., na državnoj Smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja koja je održana u Gornjogradskoj gimnaziji u Zagrebu.Organizatori državne smotre bili su MZOS i AZOO dok je prijevoz učenika Međimurske i Varaždinske županije organizirala III. OŠ Čakovec i Gospodarska škola Čakovec.

 [više]

Donacija naše škole udrugama Spas i Sklonište dobrote

Autor: Renata Papec, 25. 5. 2017. 07:50

Naša je škola, provodeći svoj projekt Daj šapi glas, donirala prikupljene potrepštine za udruge koje brinu o napuštenim i bolesnim psima i mačkama – Spas i Sklonište dobrote.U dvodnevnoj akciji naši učenici i djelatnici prikupili su zavidnu količinu potrepština za napuštene životinje. Prikupljena je suha i mokra hrana za štence, mačiće, pse i mačke, dezificijensi, tablete aktiviranog ugljena, antimikotički šampon, lateks rukavice,

 [više]

Državno natjecanje iz povijesti

Autor: Renata Papec, 25. 5. 2017. 07:45

Državno natjecanje iz povijesti za osnovne i srednje škole održano je u  Đurđevcu od 10. do 12. svibnja 2017. Na natjecanju su sudjelovali učenici VII. I VIII. razreda, te učenici od I. do IV. razreda srednjih škola. Natjecanje za učenike osnovnih škola  odvijalo se u kategoriji pisane provjere znanja, a za učenike srednjih škola u kategoriji pisane provjere znanja i samostalni istraživački radovi.

 [više]

Shema školskog voća

Autor: Renata Papec, 25. 5. 2017. 06:25

I ove školske  godine naša škola je uključena u projekt Shema školskog voća.Projekt Shema školskog voća pokrenula je Europska unija, a u našoj ga zemlji podupiru tri ministarstva: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo zdravlja.

 [više]

Sadnja cvijeća u Područnoj školi Prigorec

Autor: Renata Papec, 22. 5. 2017. 08:01

Učenici PŠ Prigorec  su uljepšali školsko dvorište tako što su  zajedno sa svojim nastavnicima zasadilli raznobojne sadnice cvijeća.Osim što su uljepšali školski okoliš pridonijeli su i razvoju ekološke svijesti te ljubavi prema prirodi.

 [više]

IZLET PRVIH RAZREDA U ZAGREB

Autor: Renata Papec, 22. 5. 2017. 07:56

 Učenici 1. a, b, c, d, s, k razreda bili su četvrtak, 18. 5. 2017. g. na izletu u Zagrebu. Prvo su bili u Kazalištu Trešnja na kazališnoj predstavi Plemeniti Šljivari koju su s interesom i oduševljenjem odgledali. Nakon predstave uživali su u šetnji Zoološkim vrtom i  obilasku životinja.

 [više]

18. svibnja – Međunarodni dan muzeja

Autor: Renata Papec, 22. 5. 2017. 07:50

Povijesna skupina naše škole obilježila je 18. svibnja – Međunarodni dan muzeja postavljanjem prigodnih postera u predvorju škole. Posjeti muzejima provode se u okviru višegodišnjeg školskog projekta „S pinklecom na pleči v muzej“.

 [više]

IZLET PETAŠA SAMOBOR – GRGOSOVA ŠPILJA – DIVLJE VODE

Autor: Renata Papec, 21. 5. 2017. 09:59

        U četvrtak, 18.05.2017.g. učenici petih razreda posjetili su grad Samobor i njegove znamenitosti, pri čemu su se najduže zadržali u gradskom muzeju i etno kući. Tamo su se upoznali sa nekadašnjim životom ljudi samoborskog područja.

 [više]

Obilježili smo Majčin dan…

Autor: Renata Papec, 20. 5. 2017. 21:19

U ponedjeljak 15. 5. 2017. obilježili smo Majčin dan. Povodom  Majčinog dana članovi Literarne skupine 2.b razreda prikazali su kraći igrokaz “ Dar za mamu“. Mali glumci ( M. Čavlek, S. Gotal, L. Grudenić, D. Jelčić, P. Kušen, N.Marković, E. MatišiĆ i M. Mesec) veselim igrokazom podsjetili su nas kako možemo uz malo truda razveseliti i pomoći svojim mamama.

 [više]

„Odaberi svoju školu“

Autor: Renata Papec, 18. 5. 2017. 06:36

U našoj je školi, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, 8. svibnja 2017. završila kampanja „Odaberi svoju školu“ koju Varaždinska županija provodi zajedno s partnerima: Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Varaždin, Obrtničkom komorom Varaždinske županije, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Varaždin i Centrom izvrsnosti za hrvatski jezik.

 [više]

Obilježen Dan povijesti – Kliofest

Autor: Renata Papec, 17. 5. 2017. 07:57

Ivanečki osnovnoškolci organizirali su u subotu, 13. svibnja 2017., Festival povijesti – Kliofest u okviru kojeg se obilježava Dan povijesti koji je ove godine provođen pod sloganom Posjetite povijest. Kliofest je organiziran u suradnji s Muzejom planinarstva Ivanec.

 [više]

Majčin dan

Autor: Renata Papec, 17. 5. 2017. 07:46

Povodom obilježavanja Mjačinog dana održane su kreativne radionice na kojima su učenici izrađivali prigodne poklone za majke. U radionicama su sudjelovali učenici nižih razreda i učenici sedmih razreda. Učenici nižih razreda izrađivali su čestitke, dok su učenici sedmih razreda za majke sadili cvijeće u teglice.

 [više]

SA ČLANOVIMA ZAVODA ZA HITNU MEDICINU VARAŽDINSKE ŽUPANIJE 11. 5. 2017. REALIZIRANA JE TEMA ZDRAVSTVENOG ODGOJA

Autor: Renata Papec, 15. 5. 2017. 06:49

Za sedmaše naše škole program zdravstvenog odgoja i obrazovanja vrlo uspješno je realiziran u suradnji sa članovima ekipe hitne pomoći: medicinskim tehničarom Markom Majcenovićem i Zoranom Žeželjom.

 [više]

Drugo mjesto naše učeničke zadruge

Autor: Renata Papec, 11. 5. 2017. 10:44

U subotu, 6. svibnja 2017., ispred Županijske palače u Varaždinu održana je 21. smotra učeničkog zadrugarstva na kojoj je sudjelovalo 27 učeničkih zadruga s područja Varaždinske županije. Zadruge s područja županije predstavile su se ukrasnim i uporabnim predmetima koje su marljivo izrađivale ove školske godine.

 [više]

Finale natjecateljskog showa "Max sucht den Superstar"

Autor: Renata Papec, 11. 5. 2017. 10:40

U petak, 5. svibnja u OŠ Cestica održano je finale natjecateljskog showa "Max sucht den Superstar". Našu školu su predstavljali Dominik Biškup, Laura Cahun, Laura Foder, Mateja Hudoletnjak i Lorena Zebec s pjesmom "Lutka" od grupe S.A.R.S. te osvojili odlično 2. mjesto i time obranili prošlogodišnji plasman.

 [više]

„Sportski život letećeg Martina“ u Ivancu

Autor: Renata Papec, 10. 5. 2017. 20:21

U ponedjeljak, 8.5. 2017. , u kino dvorani u Ivancu gostovali su glumci kazališta Mala scena iz Zagreba. Izveli su predstavu „Sportski život letećeg Martina“,redatelja Ivice Šimića, namijenjenu učenicima 5. do 8. razreda.

 [više]

IZVANUČIONIČNA NASTAVA IZ TEHNIČKE KULTURE

Autor: Renata Papec, 10. 5. 2017. 20:05

Održana je u toku travnja i svibnja ove školske godine.Učenici petih razreda i ove godine su bili u centru i Ivanca. Pripadnici PU Ivanec Davor Blaško i Josip Horvatić ponovno su na simpatičan i poučan način i ovoj generaciji učenika približili znanje o regulaciji prometa na raskrižju,

 [više]

eTwinning projekt Spring/Easter Cards Exchange

Autor: Renata Papec, 10. 5. 2017. 06:57

Učenici Područne škole Tin Ujević iz Salinovca  zajedno s učiteljicama iz povijesti i engleskog jezika priključili su se eTwinning projektu Spring/Easter Cards Exchange.U projektu je sudjelovalo 30-ak škola iz različitih europskih država (primjerice Grčka, Litva, Poljska, Španjolska, Portugal, Srbija i druge).

 [više]

Državno natjecanje i smotra iz fizike

Autor: Renata Papec, 10. 5. 2017. 06:51

Državno natjecanje i smotra iz fizike  za učenike osnovnih i srednjih škola održana je od 2. do 5. svibnja 2017. godine u Vinkovcima. Škola domaćin natjecateljima bila je Tehnička škola Ruđera Boškovića. Na Državnom su natjecanju sudjelovali učenici VIII. razreda osnovne škole i učenici od I. – IV. razreda srednje škole.

 [više]

Ivanečki učitelji koji napreduju u zvanje mentora i savjetnika

Autor: Renata Papec, 8. 5. 2017. 07:44

Mentori i savjetnici posebno su zvanje koje stječu najizvrsniji učitelji, profesori, odgajatelji i stručni suradnici u školama i vrtićima. Svojom stručnošću, ljudskim, pedagoškim i metodičkim odlikama postižu rezultate u nastavnom i izvannastavnom radu te pridonose procesu poučavanja.

 [više]

Proslava desete godišnjice rada Dramske skupine naše škole

Autor: Renata Papec, 5. 5. 2017. 09:13

Povodom desete godišnjice rada Dramska skupina naše škole prikazat će svim zainteresiranima dijelove svog rada na reviji radova Razigrani dan, 8. svibnja u 16 sati u Amfiteatru Srednje škole Ivanec.Dramska skupina naše škole odlučila je povodom svog, kako sami kažu, desetogodišnjeg „kreativnog nereda“, a u susret Majčinom danu podijeliti s javnosti izbor svojih dramskih i komičnih ostvaraja.

 [više]

Predstavljena knjiga Povjestice Augusta Šenoe

Autor: Renata Papec, 5. 5. 2017. 09:08

U ivanečkom kinu predstavljena je knjiga Augusta Šenoe Povjestice – lektira lagana za čitanje nastala kroz projekt naše škole poznat pod nazivom Slikuljica. Prigodnim kulturnim programom i okruglim stolom u Kinu Pučkog otvorenog učilišta „Đuro Arnold“ predstavljene su Povjestice Augusta Šenoe u obliku prilagođenom za učenike s teškoćama u čitanju i razumijevanju pred stručnom i lokalnom publikom.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE SIGURNO U PROMETU LUDBREG 02.05.2017.

Autor: Renata Papec, 5. 5. 2017. 09:01

Svake godine učenici naše škole sudjeluju na županijskom natjecanju Sigurno u prometu. Ove godine u ekipi su bile Elena Draganić, Dorotea Mašić, Tin Petrinjak i Kristijan Videc iz petog razreda. U Ludbregu su se natjecala djeca iz osnovnih škola s područja Varaždinske županije starosne dobi od devet do dvanaest godina.

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE - ODBOJKA (djevojčice)

Autor: Renata Papec, 4. 5. 2017. 06:07

Odbojkašice Školskog sportskog društva "IKS" OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca od 26. do 28. travnja bile su u Poreču na završnici Državnog prvenstva iz odbojke za Školska sportska društva osnovnih škola.

 [više]

Trećaši na terenskoj nastavi u Ludbregu

Autor: Renata Papec, 2. 5. 2017. 07:12

U četvrtak, 27.04.2017. god. treći razredi OŠ Ivanec, PŠ Salinovec i PŠ Prigorec krenuli su zajedno sa svojim vjeroučiteljicama i razrednicama te župnikom Zoranom kao glavnim vodičem put Ludbrega na terensku nastavu iz Vjeronauka.

 [više]

Dan i noć na PMF-u

Autor: Renata Papec, 28. 4. 2017. 19:39

7. travnja ove godine učenici 7.-ih i 8.-ih razreda naše škole posjetili  su Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu  u sklopu jednodnevnog festivala prirodoslovlja – Dan i noć na PMF-u. Riječ je o popularno-znanstvenoj manifestaciji koja se već tradicionalno održava na sedam odsjeka PMF-a. 

 [više]

Noć knjige 2017.

Autor: Renata Papec, 28. 4. 2017. 08:10

Noć knjige održavala se ove godine od 21. do 24. travnja 2017. u svim knjižnicama i knjižarama u Hrvatskoj čime je obilježen  Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dan hrvatske knjige.

 [više]

Projekt „Rudarski trempač“ pozvan na Državnu smotru

Autor: Renata Papec, 28. 4. 2017. 07:42

Nakon uspješnog nastupa na Međužupanijskoj smotri Građanskog odgoja i obrazovanja koja se održala 3. travnja 2017. u Čakovcu s projektom „Rudarski trempač“ ivanečki je tim u sastavu Dominik Biškup, Mateja Hudoletnjak, Sara Brodar i Simon Kušter pozvan na Državnu smotru

 [više]

Prijatelji glagoljice posjetili Aleju glagoljaša

Autor: Renata Papec, 27. 4. 2017. 16:02

U organizaciji izvannastavne skupine Prijatelji glagoljice ostvaren je lijep i zanimljiv jednodnevni izlet koji je pao u vrijeme proljetnih praznika, 18.4.2017.g., a cilj mu je bio posjet Aleji glagoljaša. Na izlet je krenula skupina učenika 5.-7. razreda u pratnji učiteljica J. Ficko-Kruhoberec i Z. Friščić te knjižničarke Danijele Peček.

 [više]

IZLET U PTUJ

Autor: Renata Papec, 27. 4. 2017. 07:22

           Učenici matične škole koji su odabrali slovenski jezik kao izborni predmet, za svoj su rad i trud nagrađeni izletom u Ptuj – najstariji slovenski grad koji leži na rijeci Dravi. Četvrtaši Vanessa Sever, Lovro Gotal i Filip Rogina na izlet su krenuli u jutarnjim satima, u društvu učenika iz okolnih škola.

 [više]

Nikola Šubić Zrinjski (U boj, u boj)

Autor: Renata Papec, 27. 4. 2017. 07:06

          Učenici osmih razreda OŠ I. K. Sakcinskog i  PŠ Tina Ujevića pogledali su i poslušali 25.4.2017. godine operu Nikola Šubić Zrinjski  Ivana pl. Zajca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Renata Papec, 24. 4. 2017. 21:01

Na prostoru školskog dvorišta, zajedničkim snagama, učenici OŠ Ivanec, pridružili su se akciji „zelena čistka“. Imajući na umu tezu održivog razvoja, potrudili su se pokupiti smeće koje se nalazilo po školskom dvorištu, da bi ono izgledalo i bilo što čišće, da bi i iduće generacije mogle u njem uživati.

 [više]

Festival matematike Varaždinske županije

Autor: Renata Papec, 24. 4. 2017. 20:28

U petak, 21. travnja 2017. održan je Festival matematike Varaždinske županije u Varaždinu, velika smotra matematičkog znanja, vještina, stvaralaštva, kreativnosti i inovativnosti učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.

 [više]

ODRŽAN JE MALI USKRSNI SAJAM

Autor: Renata Papec, 14. 4. 2017. 08:11

Učenici naše škole na kreativnim radionicama i satovima razrednika  izrađivali su prigodne uskrsne proizvode.  Proizvodima su odredili cijenu i prodavali ih u vrijeme velikih odmora u razdoblju od 4. do 11. 4 2017. Prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe.

 [više]

DAN SREĆE, DAN PRIPOVIJEDANJA I SUSRET

Autor: Renata Papec, 14. 4. 2017. 08:04

Ovo troje objedinili smo 20.3. posjetom četiri grupa predškolaca iz Dječjeg vrtića Ivančica s njihovim tetama. Šestaši, koje je pripremila učiteljica hrvatskog jezika Marija Videc, čitali su priče predškolcima i prvašima.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Renata Papec, 13. 4. 2017. 08:22

Dan planeta Zemlje prvi put je obilježen 22. travnja 1970. na poticaj američkog senatora Gaylonda Nelsona. To je bila prva masovna demonstracija za zaštitu okoliša na kojima je sudjelovalo više od 20 miljuna ljudi, a prozvana je ,, Nacionalnim skupom o okolišu“.

 [više]

Polufinalo talent natjecanje na njemačkome jeziku „Max sucht den Superstar“, 11. travnja

Autor: Renata Papec, 13. 4. 2017. 08:09

Ovog utorka, 11. travnja 2017. godina, po prvi puta u povijesti naše škole održalo se polufinalno talent natjecanje na njemačkome jeziku „Max sucht den Superstar“. Na natjecanju se birala najbolja glazbena izvedba na njemačkome jeziku, koja će našu školu predstavljati na finalnom međunarodnom natjecanju „Max sucht den Superstar“.

 [više]

Predstavljanje knjige Povjestice Augusta Šenoe u Trogiru

Autor: Renata Papec, 12. 4. 2017. 12:59

Na skupu školskih knjižničara predstavljena knjiga Povjestice Augusta Šenoe nastala kroz projekt Slikuljica kojeg je proveo naš školski tim stručnih suradnica i učiteljica. Povjestice Augusta Šenoe, knjigu prilagođenu za učenike s teškoćama u čitanju i razumijevanju,  predstavile su na Proljetnoj školi školskih knjižničara u Trogiru Draženka Stančić,

 [više]

Obilježavanje Uskrsa u PŠ Prigorec

Autor: Renata Papec, 10. 4. 2017. 10:27

Učenici  i učitelji su uredili školsko dvorište pisanicama i Uskrsnim zecom koje su zajedno izradilii kako bi obilježili nadolazeće Uskrsne blagdane.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 ŠETNJA ŠKOLOM

JELOVNIK
KONTAKT

os-ivanec@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr

Ulica akademika Ladislava Šabana 17,

42240 Ivanec

tel: 042 781 330,

fax: 042 781 330

KORISNI LINKOVI
Upute za spajanje na Microsoft WiFi@CARNet mrezu
UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Poštovani roditelji i učenici u priloženim dokumentima možete pronaći  informacije i poveznice potrebne za upis u srednju školu.

MONOGRAFIJA

 

Zainteresirani za školsku monografiju mogu se obratiti u tajništvo škole.

Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Pretraživanje portala
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec / Ulica akademika L. Šabana 17, HR-42240 Ivanec / os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr / ured@os-iksakcinskog-ivanec.skole.hr
preskoči na navigaciju